Starity

5 embert tartóztattak le Matthew Perry halála kapcsán

2024. augusztus 16. 09:09   |   Szerző: LexiCobain

Minden jel arra utal, hogy a színész halálában többen is szerepet játszottak.

hirdetés

Az egész világot megdöbbentette a hír, amikor tavaly októberben kiderült, hogy saját otthonának jacuzzijában elhunyt a Jóbarátok sztárja, Matthew Perry. Mint kiderült, a színész halálában nagy szerepe volt a ketaminnak, melyet rendszeresen kapott infúzió formájában, ám a szervezetében talált mennyiség messze meghaladta azt, amit orvosai felírtak neki.

Legfrissebb értesüléseink szerint nemrégiben 5 személyt tartóztattak le az 54 évesen elhunyt színész halálának ügyében: asszisztensét, Kenneth Iwamasát; orvosait, Salvador Plasenciát és Mark Chavezt; ismerősét, Erik Fleminget és Jasveen Sanghát, akit csak ketaminkirálynőként ismernek Észak-Hollywoodban.

A vádlottak saját meggazdagodásukra használták Mr. Perry függőségi problémáit. Abban voltak érdekeltek, hogy hasznot húzzanak belőle, semmint hogy a jólléte érdekében cselekedjenek

– nyilatkozta Martin Estrada ügyvéd a történtek kapcsán.

Ez a tragédia összehozott minket. Örülök, hogy itt állhatok, tudva, hogy ezek a veszélyes emberek már nincsenek odakint az utcán és nem árthatnak senkinek

– vallotta a Los Angeles-i Rendőrkapitányság rendőrfőnöke, Dominic Choi.

A bűnüldöző szervezet egyébként egy egész földalatti bűnözői hálózatot fedezett fel és számolt fel a színész halála óta, mely érintett volt Perry halálában. Dr. Plasencia megbeszélte Dr. Chavezzel, hogy mennyit kérjenek tőle a ketaminért cserébe és a kettejük közti SMS-ekben ilyen és hasonlók álltak:

Kíváncsi vagyok, mennyit hajlandó fizetni ez a hülye. Járjunk utána!

A két orvos később megállapodott abban, hogy az általuk váltott üzeneteket törlik annak érdekében, hogy könnyebb legyen eltussolni a Perry halálában vállalt szerepüket. Dr. Plasencia ráadásul odáig ment, hogy orvosi feljegyzéseket hamisított, hogy úgy tűnjön, legálisan járt el a színésszel szemben. Az ügyészség gyanúja szerint a ketamint Sangha terjesztette, aki felelősségre vonható egy további, még 2019-ben, túladagolás miatt bekövetkezett halálesetért is.

A ketamin hatásain túl Matthew halálát vízbefulladás, koszorúér-betegség, valamint buprenorfin hatása együttesen okozta. Utóbbi egy vényköteles gyógyszer, melyet opioidhasználati rendellenességek kezelésére használnak. Nem titok, hogy a színész terápia jelleggel, rendszeresen járt ketamininfúzióra, mellyel a szorongását, depresszióját, valamint alkohol- és drogfüggőségét próbálták kordában tartani. A boncolás során kiderült, hogy a ketamin rövid felezési idejéből kiindulva, a színész szervezetében talált mennyiség nem származhatott a legutóbbi infúzióból, melyet több, mint egy héttel a halála előtt adtak be neki.

via Entertainment Weekly

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek