Starity

A Jóbarátok sztárja már beszélni és mozogni sem tudott a halála előtti napokban

2024. augusztus 17. 10:10   |   Szerző: LexiCobain

A legújabb vizsgálatok szerint az 54 éves színész rossz állapotban volt a halálát megelőzően.

hirdetés

Matthew Perry 2023. október 28-án, a saját otthonához tartozó jacuzziban lelte halálát, melyet a ketamin akut hatása, valamint fulladás okozott. Mint köztudott, a színész terápia jelleggel kapott ketamininfúziókat, amivel szorogását, valamint az alkohol- és drogfüggőségét kezeltette. Kiderült azonban, hogy a színész szervezete rosszul reagált az utolsó kúrára, melyet október 12-én kapott.

A Jóbarátok sztárja halálának ügyében nem kevesebb, mint öt személyt tartóztattak le eddig – köztük orvosait és személyi asszisztensét is. Az ügyészség azt állítja, hogy Dr. Salvador Plasencia nagy adag ellenőrzött ketamint fecskendezett be Matthew-nak a nála élő asszisztense, Kenneth Iwamasa kérésére, akit hozzá hasonlóan ugyancsak vád alá helyeztek az ügyben, mivel a színész ezt megelőzően már átesett egy infúziós terápián az orvosi rendelőben. Ez az újabb dózis ketamin azonban olyan problémát okozott a színésznél, hogy se beszélni, se mozogni nem volt képes utána.

Plasencia állítólag ezt követően azt mondta Iwamasának, hogy ne csinálják ezt többet Perryvel, ám az asszisztens továbbra is vásárolt ketamint „otthoni használatra”. Iwamasa bűnösnek vallotta magát a ketamin halált okozó terjesztésére irányuló összeesküvésben a hatóságok szerint. Beismerte, hogy nem hivatalos forrásból beszerzett ketamindózist fecskendezett be a színésznek a halála napján reggel fél 9 körül. A vádirat szerint a férfi további két injekciót is beadott neki a nap folyamán, mielőtt magára hagyta volna. Később hazatért és addigra arccal lefelé találta Perryt a pezsgőfürdőben.

Matthew halálával kapcsolatban a ketaminkirálynő Jasveen Sanghával szemben is vádat emeltek ketamin terjesztésére irányuló összeesküvés bűntette, kábítószerrel kapcsolatos helyiség fenntartása, valamint metamfetamin terjesztésének szándéka miatt. Erik Fleming (aki ketamint adott el Iwamasának), és Dr. Mark Chavez (egy San Diego-i orvos, aki gyógyszert adott el Plasenciának) szintén bűnösnek vallották magukat a színész halálával kapcsolatos vádakban.

A vádlottak mindegyike kulcsszerepet játszott Matthew Perry halálában azáltal, hogy hamisan írták fel, árulták vagy befecskendezték a színésznek azt a ketamint, ami a sértett halálát okozta. Ezek a gátlástalan orvosok visszaéltek bizalmi helyzetükkel, mert a saját kasszájuk csilingelését látták benne, és nem jobbak azoknál az utcai dílereknél, akik ketamint adtak el neki jelöletlen fiolákban

– nyilatkozta az eset kapcsán Anne Milgram, az amerikai kábítószer-ellenes hivatal munkatársa.

via E! Online

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek