Starity

20 sztár, aki megjárta a börtönt

2024. augusztus 19. 11:11   |   Szerző: LexiCobain

Mivel a nyilvánosság előtt élik az életüket, sokan úgy vélik, ismerik a sztárokat, ám a valóságban talán fogalmunk sincs, mi minden történik a zárt ajtók mögött. Cikkünkben ezúttal olyan hírességeket gyűjtöttünk össze, akik valamilyen bűntett elkövetése miatt rácsok mögé kerültek.

hirdetés

Lil Wayne

Miután 2007-ben lőfegyvert találtak a turnébuszában, a rappert a 2010-ben lejátszódott per során egy év börtönbüntetésre ítélték, mivel bűnösnek találták engedély nélküli fegyvertartás vétségének elkövetésében. Wayne nyolc hónapig „hűsölt”, mielőtt kiengedték volna, ezt követően pedig 2012-ben publikálta memoárját, melyben részletesen beszámolt arról, milyen nehézségekkel volt kénytelen szembenézni a börtönben.

Lauryn Hill

A The Fugees nevű együttes tagjaként ismert énekesnő három hónapig bűnődött adócsalás miatt, majd 2013 októberében kiengedték. Szabadulása estéjén dobta piacra Consumerism című kislemezét, mintegy bejelentve, hogy ismét szabad és visszatér a szakmájába.

Chris Brown

A With You előadója kirúgatta magát a bíróság által elrendelt rahabilitációs intézetből, ahová korábbi kedvese, Rihanna bántalmazásért küldték, ezzel megsértette a rá kiszabott próbaidőt, ráadásul nyilvánosan bántalmazott egy férfit 2013-ban egy szálloda előtt, így 131 nap börtönbüntetésre ítélték. Három letöltött hét után szabadon távozhatott 2014-ben.

Mike Tyson

Tyson boxolói karrierje hatalmas törtést szenvedett, amikor 1992-ben elítélték és hat év börtönbüntetést szabtak ki rá egy 18 éves lány megerőszakolásáért Indianában. A sportoló tagadta az ellene felhozott vádakat és azzal védekezett, hogy az aktus megegyezéses alapon történt, nem erőltetett olyasmit a sértettre, amit az nem akart volna. A férfi 1995-ben szabadult, miután a büntetésének majdnem a felét letöltötte.

T. I. 

A sokoldalú tehetsége mellett T.I.-nak igen sok „vaj van a füle mögött”. Először kamaszkorában, 1994-ben tartóztatták le kábítószerkereskedésért. 2009-ben 7 hónapot ült egy arkansasi börtönben, miután fülön csípték, hogy nem regisztrált fegyvereket és hangtompítókat szeretett volna vásárolni titkos szövetségi ügynököktől. 2010 októberében 11 hónapnyi börtönbüntetésre ítélték, amiért megszegte a próbaidőt azzal, hogy ismét kábítószeres ügyletbe keveredett. 2011 őszén távozhatott a büntetés végrehajtási intézetből. 2021-ben ismét szembekerült a törvénnyel: őt és feleségét szexuális zaklatással vádolták meg. Élete során számtalanszor került bajba: volt, hogy testi sértésért, garázdaságért és kriptovaluta-hamisításáért kellett felelnie a törvény előtt.

Martha Stewart

A kiskereskedelmi üzletasszonyt és televíziós személyiséget az ezredfordulón 5 hónap letöltendő szabadságvesztésre ítélték, miután hazudott a szövetségieknek a tőzsdén kereskedett részvényeladásaival kapcsolatban. Büntetését 2004-ben kezdte meg és 2005 márciusában szabadult – azóta nem gyűlt meg a baja a hatóságokkal.

Tim Allen

Mielőtt Scott Calvin bőrébe bújt volna a Télapuban, hogy karácsonytájt kicsiket és nagyokat megnevettessen, a színészt 1978-ban kokainkereskedelem vádjával letartóztatták, majd életfogytiglani börtönbüntetésre ítélték. 5 sitten töltött év után vádalkut kötött, melynek értelmében kiadta azt a 21 személyt, akikkel együtt dolgozott a kábítószer-kereskedelemben, így ismét szabad ember lehetett.

Wesley Snipes

A Penge sztárja 3 évet töltött rácsok mögött, miután 2008-ban elítélték, mert elmulasztotta a szövetségi adóbevallás benyújtását. Elmondása szerint a börtönévek alatt megtanulta az idő értékét. 2013-ban szabadult.

Mark Wahlberg

Markot 16 éves korában, 1988-ban tartóztatták le egy Johnny Trinh nevű férfi megtámadásáért. 90 napos börtönbüntetéséből 45-öt töltött le, majd petíciót nyújtott be a büntetés végrehajtásának eltörlésére. A sértett nyilvánosan kijelentette, hogy megbocsátja az ellene elkövetett bűnt.

Sean Penn

A színészt 1987-ben, Színek című filmjének forgatásán, egy statisztika megütése miatt tartóztatták le. Penn akkoriban egy korábbi ügye miatt próbaidőn volt, így 60 nap börtönbüntetésre ítélték, melyből 33 le is ült.

Felicity Huffman

A Született feleségek Lynette-je két hetet töltött a „hűvösön”, mivel bűnösnek találták a nagy horderejű Varsity Blues-botrány kapcsán. A színésznő bűnösnek vallotta magát a csalásban és összeesküvésben: beismerte, hogy 15.000 dollárt fizetett azért, hogy lánya SAT teszteredményeit feljavítsák és ezáltal alkalmas legyen egy jobb egyetemre való bekerülésre.

Bill Cosby

A most 87 éves humoristát 2018-ban ítélték el egy korábbi ügye miatt: Andrea Constand azt állította, hogy a férfi még 2004-ben bedrogozta és szexuálisan zaklatta őt. Ezt követően több nő állt elő hasonló történetekkel, így 10 év börtönre ítélték Cosbyt, ám 2021-ben hatályon kívül helyezték az ügyét és szabadon engedték.

Harvey Weinstein

Az egykor neves producerre 23 évnyi börtönbüntetést szabdtak ki, miután több ízben is bűnösnek találtatott szexuális erőszak bűntettének elkövetése miatt. Azóta is a büntetését tölti.

Robert Downey Jr.

A Vasember-filmek sztárja 1999-ben kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények és bírósági kötelezettségeinek elmulasztása miatt „került hűvösre”. Eredetileg 3 évet szabtak ki rá, ám körülbelül 1 évet töltött csak le, majd elhagyhatta a büntetés végrehajtási intézményt. Viharos múltját 2005-ben maga mögött hagyta, családot alapított és azóta sem tért rossz útra.

Paris Hilton

A Hilton szállodalánc örökösnéjét 2007-ben, 45 napra zárták el, miután több közlekedési szabályt is megsértett.

Danny Masterson

Az Azok a '70-es évek sztárja ellen 2017-ben kezdett el vizsgálódni a rendőrség, miután három nő is vádat emelt ellene szexuális visszaélés miatt. Elmondásuk szerint az ominózus esetek 2001 és 2003 között következtek be a színész otthonában: hazavitte és leitatta őket, majd amikor már kellően spiccesek voltak, visszaélt a helyzetével és akaratuk ellenére létesített szexuális aktust velük. Az eset kapcsán három rendbeli nemi erőszak miatt 30 év börtönre ítélték Mastersont, aki leghamarabb 25 és fél évnyi letöltött büntetés után helyezhető ideiglenesen szabadlábra.

Ryan Grantham

A Riverdale-ben is feltűnt színész 2020-ban saját otthonukban lelőtte az édesanyját, ezt követően pedig fegyverekkel és lőszerekkel megrakva útra kelt, hogy merényletet kövessen el Justin Trudeau kanadai miniszterelnök ellen. Időközben meggondolta magát és inkább azt a gondatot kezdte magában dédelgetni, hogy tömeggyilkosságot követ el a Simon Fraser Egyetemen, de végül feladta magát. Ítélethozatalakor ígéretet tett arra, hogy rehabilitálja magát és mások segítésének szenteli az életét – 14 év letöltése után, várhatóan 2036-ban szabadulhat feltételesen.

Amy Locane

A Melrose Place-ben játszott szerepével ismertté vált színésznő 2010-ben, ittas állapotban okozott közúti balesetet, melyben életét vesztette a New York-i Egyetem akkori adjunktusa, Helene. Amyt a gyermekei jólétére való tekintettel csupán 3 év börtönbüntetésre ítélték, majd 2015 nyarán feltételesen szabadon engedték. A feljebbviteli bíróság azonban túl enyhének találta a büntetését és megtoldották további 8 év elzárással. Leghamarabb idén decemberben szabadulhat feltételesen. 2015-ben egyébként csatlakozott az Anonim Alkoholisták Szövetségéhez – évek óta józan életet él.

Michael Jace

A Kemény zsaruk főszereplőjét alakító színész idén májusban 5 és 8 éves gyermekeik szeme láttára lőtte le a feleségét, az éremnyertes futóbajnok Aprilt. Tettét azóta ugyan megbánta, de ettől függetlenül nem ússza meg a neki kiszabott 40 évnyi börtönbüntetést, melyet a Kaliforniai Állami Börtönben, a Corcoranban tölt.

R. Kelly

Az I Believe I Can Fly előadójával kapcsolatban mindig is különös pletykák keringtek, melyek szinte mindegyikében kiskorú lányok voltak az érintettek. Többen is pereskedtek ellene az évek során, ám sokáig megúszta a felelősségre vonást. 2017-ben egy házaspár azzal vádolta meg az énekest, hogy lányaikat azok akarata ellenére tartja fogva. 2019-ben a Lifetime csatorna egy átfogó dokumentumsorozatot készített Túlélni R. Kellyt címmel, mely reflektorfénybe állította a kiskorúak ellen elkövetett szexuális visszaéléseit. 2022-ben bűnösnek találták és elítélték: 31 év börtönbüntetést kapott. Leghamarabb 2047-ben, 80 éves korában helyezhetik feltételesen szabadlábra.

via She Knows, BuzzFeed, Wikipedia

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek