Starity

Kövessük a sztárok példáját, nyaraljunk a Seychelles szigeteken!

2024. augusztus 20. 20:08   |   

Sokan előszeretettel olvasunk híreket a sztárokról, hogy kivel vannak együtt, mit esznek, mit sportolnak, hol élnek vagy éppen hol szoktak nyaralni. Többek között a Beckham házaspár, George Clooney és Kate Middleton is gyakran megfordul a Seychelles szigeteken, sőt, sokan vannak, akiknek van a térségben saját ingatlanuk is. 

hirdetés
Kövessük a sztárok példáját, nyaraljunk a Seychelles szigeteken!

Ha tehát épp azon tanakodunk, hogy melyik legyen a következő úti célunk, amit felkeresünk, érdemes példát venni róluk. Bár sajnos az itteni lakásvásárlás sokunk számára elérhetetlen álom, egy jól megszervezett Seychelles utazás azonban remek lehetőséget nyújthat számunkra a pihenésre, kikapcsolódásra. 

Mit érdemes tudni a Seychelles szigetekről? 

A Seychelle-szigetek az Indiai-óceánban, Afrika keleti partjaitól nagyjából kb. 1600 kilométerre találhatók, közvetlenül Madagaszkártól északkeletre helyezkednek el. A szigetország több mint 115 szigetből áll, amik közül a legnagyobbak közé tartozik Mahé, Praslin és La Digue. 

Elsősorban a festői szépségükről, a csodás tengerpartjaikról és a lenyűgöző természeti környezetükről híresek, az emberek nagy többsége azért utazik ide, mert olyan a táj, mintha egy földi paradicsom lenne. 

Miért érdemes a Seychelles utazás mellett dönteni? 

Mindenekelőtt azért érdemes a Seychelles utazásra szavazni, amikor nyaralást tervezgetünk, mert lenyűgöző, fehér homokos tengerparton élvezhetjük ki a napozás, strandolás élményét. 

Nem túlzás azt állítani, hogy a Seychelle-szigetek partjai a világ legszebbjei közé tartoznak, így már csak ezért is érdemes életünk során legalább egyszer ellátogatni ide. A leghíresebb partok közé tartozik a La Digue szigetén található Anse Source d'Argent, az Anse Lazio Praslin szigetén, illetve a Beau Vallon Mahé szigetén.  

A szigeteket buja növényzet jellemzi, lehetőség van érintetlen esőerdők és különleges, egzotikus növények, illetve állatok felfedezésére is. A térségben található egyedülálló állatfajok közé tartozik például az Aldabra óriásteknős, ami a világ egyik legnagyobb teknősfaja. A Vallée de Mai Nemzeti Park pedig, amely az UNESCO Világörökség része, Praslin szigetén otthont ad a híres coco de mer pálmáknak, amik a hatalmas dióikról híresek. 

A térség változatos lehetőséget kínál az aktív tevékenységekre, különösen a búvárkodásra és a snorkelezésre. A szigetek körül található vizekben rengeteg egzotikus hal, tengeri teknős és korall él, amik csak arra várnak, hogy felfedezzük, megcsodáljuk őket. 

Mikorra érdemes időzíteni az indulást? 

A Seychelle-szigetek trópusi éghajlattal rendelkeznek, ami azt jelenti, hogy az időjárás egész évben meleg és párás. Az éghajlatot két fő évszak jellemzi: a száraz évszak és a nedves évszak, amiket a monszun szelek váltakozása határoz meg. A száraz évszak júniustól szeptemberig tart, a nedves pedig decembertől februárig. Az évi átlaghőmérséklet 24 és 32°C között mozog, így tulajdonképpen bármikor - nemcsak nyáron - jó döntés ide utazni.  

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek