Starity

Nosztalgia: Ezek voltak a popkultúra legemlékezetesebb eseményei 10 évvel ezelőtt!

2024. augusztus 28. 17:05   |   Szerző: LexiCobain

Cikkünkkel most visszarepítünk titeket 2014-be és megemlékezünk arról, milyen jeles eseményekkel és felejthetetlen pillanatokkal gazdagodtunk alig egy évtizeddel ezelőtt.

hirdetés

A Chris Pratt, Vin Diesel, Bradley Cooper, Karen Gillan, Lee Pace, Zoe Saldana és Dave Bautista szereplésével készült A galaxis őrzői lett az év legnagyobb nézettséget produkáló filmje az Egyesült Államokban.

Fotó: Walt Disney Studios Motion Pictures

Az éhezők viadala: A kiválasztott első része került a nézettségi lista második helyére, a harmadik helyen pedig az Amerika kapitány: A tél katonája állt.

Fotók: Lionsgate ; Walt Disney Studios Motion Pictures

Míg a Facebook volt a legnépszerűbb alkalmazás, de ekkor érte fénykorát a már közel sem olyan közkedvelt Snapchat is.

Pharrell Williams Happy című szerzeménye „folyt a csapból” is – az év legnépszerűbb slágere lett.

A Trónok harca alkotói a Jack Gleeson által alakított Joffrey megölésével borzolták a sorozat rajogóinak idegeit.

Fotó: HBO Entertainment

Bruno Mars és a Red Hot Chili Peppers szórakoztatta a közönséget a Super Bowl félidejében.

Ellen DeGeneres volt az Oscar-gála házigazdája, és ekkor készítette el minden idők egyik leghíresebb szelfijét olyan A-listás sztárok közreműködésével, mint Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Meryl Streep, Brad Pitt, Angelina Jolie, Julia Roberts, Jared Leto, Channing Tatum és Lupita Nyong'o és Kevin Spacey.

Fotó: X (Twitter) I Ellen DeGeneres

Chiwetel Ejiofor főszereplésével készült 12 év rabszolgaság című történelmi dráma nyerte a Legjobb filmért járó Oscar-díjat.

Az év októberében dobta piacra Taylor Swift az ötödik, 1989 elnevezésű nagylemezét, ami az év legtöbb példányszámban eladott lemeze lett. Olyan örökzöld slágerek kerültek elhelyezésre a korongon, mint a Blank Space, a Shake It Off, a Style, az Out of the Woods és a Bad Blood.

A hírességek egész nyáron jeges vízzel öntötték nyakon magukat az ALS Ice Bucket Challange néven elhíresült kihívás apropójából. Ezt azért tették, hogy így hívják fel a figyelmet az ALS, azaz az amiotrófiás laterálszklerózis nevű betegségre és egyúttal adakozásra hívták fel követőik figyelmét, melynek összegéből a tudósok a ritka kórság kezelésének módszerét dolgozták ki. A teljesség igénye nélkül olyan sztárok csatlakoztak a kihíváshoz, mint Ben Stiller, Amy Schumer, Macklemore, Steven Spielberg, Lady Gaga, Justin Bieber, Taylor Swift, Jaime King és Justin Timberlake.

Az avokádós pirítós volt az egyik legtrendibb étel az Instagramon.

Tucatjával születtek Jégvarázs-dalfeldolgozások: mindenki Idina Menzel Let It Go-ját akarta énekelni.

Mindenki úgy emlegette Jeremy Meekset, mint a szexi bűnözőt, pedig a férfi minden volt, csak épp a nők vágyainak tárgya nem: képes volt elárulni feleségét és gyermekeit pénz és státusz fejében. A férfit fegyveres bűncselekményben való részvétel miatt tartóztatták le három másik férfival együtt. 2015-ben 27 hónapnyi szövetségi börtönbüntetésre ítélték lőfegyver birtoklása miatt. Büntetéséből 13 hónapot letöltött, majd 2016-ban szabadlábra helyezték.

Az Apple piacra dobta az iPhone 6 és az iPhone 6 Plus nevű készülékeket, valamint beharangozta okosóráját, melyet a következő évtől kezdett el árulni a nagyközönségnek.

Megjelent Ariana Grande második, My Everything címre keresztelt nagylemeze, melyen olyan nótákat helyezett el, mint az Iggy Azalea közreműködésével rögzített Problem, a The Weeknddel közös Love Me Harder, a Big Seannal felénekelt Best Mistake. Érdekesség, hogy a deluxe változaton még a Bang Bang is helyet kapott, aminek elkészítésében Jessie J és Nicki Minaj is részt vállalt.

Iggy Azalea közzétette az év legjobban sikerült videóját, a Charli XCX-szel közösen készített Fancy-hez forgatott kisfilmet.

Az év legtöbb pletykát szolgáltató videoklipje Nicki Minaj Anacondája volt.

A Daft Punk nyerte az év legjobb albumáért járó Grammy-díjat, melyet a Random Access Memoriesért vihetett haza a francia duó.

Justin Biebert letartóztatták ittas vezetésért, a rendőrség letartóztatási szándékának megtagadásáért és azért, mert érvényes engedély nélkül vezetett.

Az év Met-gálájának témája Charles James: A divaton túl volt. Az eseményen olyan hírességek tették tiszteletüket, mint Beyoncé, Jay-Z, Taylor Swift, Rihanna, Emma Stone, Andrew Garfield, Kim Kardashian, Kanye West, Blake Lively, Ryan Reynolds, Amy Adams, Mary-Kate és Ashley Olsen, Katie Holmes, Charlize Theron és Sean Penn – többek között. A parádés ruhaköltemények helyett azonban attól volt hangos a világsajtó, hogy Solange összeveszett a liftben a sógorával.

A Disney Channel bemutatta A kis gézengúz spinoff sorozatát, a Riley a nagyvilágbant Rowan Blanchard, Sabrina Carpenter, Ben Savage, Danielle Fishel, Peyton Meyer, August Maturo és Corey Fogelmanis főszereplésével.

Fotó: Disney Channel

A kilencedik évaddal véget ért a nagy népszerűségnek örvendő szitkom, az Így jártam anyátokkal. A rajongókat megosztotta a finálé, sokan ellenérzéseiknek adtak hangot a történet lezárását illetően.

Fotó: CBS

Megosztó külső ide vagy oda, Conchita Wurst tarolt az Eurovíziós Dalfesztiválon.

Kilenc évnyi együttélés után házasságot kötött Brad Pitt és Angelina Jolie a Château Miravalban, Franciaországban.

Három évnyi se veled – se nélküled kapcsolat után istenhozzádot mondott egymásnak Katy Perry és John Mayer.

Kim Kardashian a Paper magazinhoz készített címlapfotója volt az év legtöbbet kitárgyalt témája. A polgárpukkasztó felvételeket Jean-Paul Goude készítette.

Fotók: Paper Magazine I Jean-Paul Goude

Olyan nagy sztárokat veszítettünk el, mint Robin Williams, Joan Rivers, Philip Seymour Hoffman, Richard Attenborough, Eli Wallach és Joe Cocker.

George Clooney feladta az agglegény életmódot: áprilisban megkérte a brit-libanoni származású emberjogi ügyvéd, Amal Alamuddin kezét, majd szeptemberben örök hűséget fogadtak egymásnak, Velencében.

Számtalan celebbaba született: többek között világra jött Hazel Krasinski (Emily Blunt és John Krasinski lánya), Apollo Bowie Flynn Rossdale (Gwen Stefani és Gavin Rossdale fia), Otis Sudeikis (Olivia Wilde és Jason Sudeikis fia), Frankie Barrymore Kopelman (Drew Barrymore és Will Kopelman lánya), Oliver Finlay Dallas (Ginnifer Goodwin és Josh Dallas fia), Esmeralda Amada Gosling (Eva Mendes és Ryan Gosling lánya), Rose Dorothy Dauriac (Scarlett Johansson és Romain Dauriac lánya) és Wyatt Isabelle Kutcher (Mila Kunis és Ashton Kutcher lánya).

Jimmy Fallon lett az NBC 1954-ben indult The Tonight Show-jának házigazdája – olyan neves műsorvezetőktől vette át a stafétát, mint Steve Allen, Jack Paar, Johnny Carson, Jay Leno és Conan O'Brien.

10 év házasság után a válás mellett döntött Gwyneth Paltrow és a Coldplay frontembere, Chris Martin.

Több young adult, azaz fiatal felnőtteknek tűnő regényt is a filmvászonra vittek: olyan remek történetek kerültek adaptálásra, mint a Csillagainkban a hiba, A beavatott és Az éhezők viadala.

Kiszivárogtatták Jennifer Lawrence meztelen képeit.

Fotó: Vanity Fair

Kendall Jenner először jelent meg a kifutókon modellként – Marc Jacobs divatbemutatóján debütált.

Házasságot kötött a Gossip Girl sztárja, Leighton Meester és A narancsvidék szívtiprója, Adam Brody.

A Buckingham Palota nyilvánosságra hozta, hogy Katalin hercegné ismét várandós – Vilmos herceg felesége aztán 2015 májusában adott életet a trónutódlási sorban jelenleg harmadik helyen álló Sarolta hercegnőnek.

Kanye West hét hónapnyi jegybenjárás után májusban, a firenzei Belvedere-erődben feleségül vette Kim Kardashiant. Mennyegzőjük az év celebesküvője volt.

Fotók: YouTube (screenshot)

via BuzzFeed, iMDb, Wikipedia, Time, CNN, Glamour, Harper's Bazaar, Teen Vogue

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek