Starity

Nosztalgia: Ezek voltak a popkultúra legemlékezetesebb eseményei 15 évvel ezelőtt!

2024. augusztus 31. 01:01   |   Szerző: LexiCobain

Cikksorozatunk következő részében a 2000-es évek végébe repítünk vissza és felelevenítjük a legemlékezetesebb pillanatokat.

hirdetés

Megérkezett a mozikba a Hannah Montana: A film a nagy sikerű televíziós sorozat kiegészítéseként. A produkcióban deütált Miley Cyrus The Climb című slágere, emellett izgalmas eleme volt, hogy Tyra Banks is feltűnt benne egy cameo erejéig.

Olyan későbbi sikersorozatok indultak hódító útjukra, mint a Vámpírnaplók, a Castle, a Glee – Sztárok leszünk!, a Városfejlesztési osztály, A férjem védelmében és a Modern család.

Hatalmas siker volt a vámpírnaplók I Fotó: The CW

A Facebook bemutatta a közönségnek a Farmville névre keresztelt játékot, aminek egy éven belül több, mint 83 millió aktív felhasználója lett.

A világ Farmville-lázban égett: mindenki online tehenészett I Fotó: Farmville

2009. június 25-én 50 éves korában váratlanul elhunyt a pop királya, Michael Jackson.

Chris Pratt és Anna Faris házasságot kötöttek júliusban Balin.

Kanye West megszakította az akkor még csak 19 éves Taylor Swift köszönőbeszédét a szeptemberben megrendezésre került VMA díjkiosztó ünnepségen, és burkoltan közölte a közönséggel, hogy véleménye szerint Beyoncénak kellett volna nyernie.

Lady Gaga vérben gazdag előadása a VMA-n sokkolta a nézőket. Az énekesnő az előző évben megjelent, The Fame címre keresztelt debütáló albumának slágerét, a Paparazzit adta elő.

A The Black Eyed Peas 26 hetet töltött a slágerlisták élén az olyan kislemezek népszerűségéből adódóan, mint a Boom Boom Pow és az I Got A Feeling.

Edward vagy Jacob? Mindenkinek döntenie kellett és ez bizony nem volt könnyű. Ekkor élte virágkorát a Twilight (Alkonyat)-saga, ugyanis az előző évben került a mozikba Stephenie Meyer azonos című könysorozatának első megfilmesített installációja. Nem túl meglepő, hogy emiatt az Isabella és a Jacob lettek a legnépszerűbb babanevek az Egyesült Államokban.

A Sony mintegy 12 millió floppy lemezt adott el ebben az évben, hogy aztán a rá következő évben bejelentse: felhagy a gyártásukkal.

12 millió eladott példány után leállt a Sony a floppyk gyártásával I Fotó: Copywright Canva

Az év decemberében elstartolt az MTV egyik legnépszerűbb realityje, a Jersey Shore.

Fotó: MTV

Év végén került a mozikba a Sam Worthington, Zoe Saldana és Sigourney Weaver főszereplésével készült Avatar, ami minden idők egyik legtöbb bevételt produkáló filmje lett – megközelítően 2.7 milliárd dollár (~ 927.7 milliárd Forint) bevételt hozott a készítők konyhájára.

Mindenki imádta az Avatart I Fotó: 20th Century Fox

Hatamasat tarolt Jay-Z Alicia Keysszel közös slágere, az Empire State of Mind, amihez Hype Williams vezénylésével egy látványos videoklip is készült. A kislemezből csak az Egyesült Államokban több, mint 10 millió példány fogyott el, így gyémánt minősítést szerzett, majd a 2010-ben megrendezett Grammy-gálán két díjat is hazavihettek a dal készítői.

Lady Gaga Bad Romance címre keresztelt dala uralta a digitális sikerlistákat. Olyan menő dalnak számított, hogy a későbbiekben nem kisebb sztárok dolgozták fel a nótát, mint a 30 Seconds to Mars, Linda Perry és a Halestorm, de felcsendült a Glee egyik epizódjában is.

Megjelent a Britain's Got Talent harmadik évadában felfedezett Susan Boyle-nak a bemutatkozó lemeze, az I Dreamed A Dream.

Amy Winehouse-t letartóztatták és testi sértés miatt vádat emeltek ellene, miután összetűzésbe keveredett egy londoni filmpremieren egy színházigazgatóval.

Az ELLE magazinnak adott interjújában Matthew Morrison tiszta vizet öntött a pohárba és közölte, hogy nem meleg.

Mike Fisher megkérte Carrie Underwood kezét. A sportoló egy 150.000 dollár (~ 51.5 millió Forint) értékű, sárga gyémántot tartalmazó gyűrűt ajándékozott az énekesnőnek.

Kevin Jonas feleségül vette szerelmét, Danielle Deleasát az év decemberében. Az esküvőn a Jonats Brothers két tagja, a vőlegény öccsei, Joe Jonas és Nick Jonas voltak a násznagyok.

Három hónapnyi együttjárás után véget ért Taylor Swift és Taylor Lautner szerelme. Kapcsolatuk megihlette az énekesnőt: Back to December címmel dalt írt a viszonyukról, mely szerzeményt a 2010-ben megjelent, Speak Now című lemezén helyezte el.

Együtt szerepeltek a Valentin-nap című filmben I Fotó: Warner Bros. Pictures

Brittany Murphy váratlan halála sokkolta a rajongókat. A színésznő 32 éves korában hunyt el, alig két héttel azután, hogy az Access Hollywoodnak adott interjújában beharangozta: a következő évben szeretne babát vállalni.

Susan Sarandon és Tim Robbins bejelentették, hogy 23 együtt töltött év után istenhozzádot mondanak egymásnak.

Reese Witherspoon és Jake Gyllenhaal kapcsolata sem állta ki az idők próbáját: 2 év után szakítottak.

Fotó: Getty Images I Noel Vasquez

79 éves korában meghalt Roy E. Disney, Walt Disney unokaöccse. Ez a veszteség azért is volt jelentős a filmgyártás történelmében, mert Roy amellett, hogy nagy szerepet vállalt az animációs részleg megmentésében, egyúttal a Disney család utolsó olyan tagja volt, aki a cégnél dolgozott.

Kourtney Kardashian decemberben életet adott Scott Disickkel közös első gyermekének, Mason Disicknek.

Gisele Bünchen februárban, a Kalifornia állambeli Santa Monicában hozzáment Tom Bradyhez egy intim szertartás keretein belül. Áprilisban tartottak egy nagyobb esküvőt Costa Ricán, emellett világra jött az első gyermekük, Benjamin.

A Jason Mraz I'm Yours című dalát ukulelén játszó gyermek videója az év egyik legnépszerűbb YouTube-felvétele lett – napjainkig több, mint 72 millióan tekintették meg.

Lady Gaga nemcsak fellépett II. Erzsébet királynő előtt a Royal Variety Performance nevű varietéműsorban, de volt is alkalma személyesen megismerkedni a brit monarchia fejével.

Miután csorba esett a jó hírén, Tiger Woods bizonytalan időre visszavonult a golfozástól. Nyilvánosságra kerültek ugyanis a turpisságai és már nem tagadhatta, hogy hűtlen volt a párjához.

Fotó: AFP

Berobbant a mozikba a David Yates-rendezte hatodik Harry Potter-film, a Harry Potter és a félvér herceg, melynek keretein belül jobban megismerhettük az Alan Rickman alakította Perselus Pitont, valamint sajnálatos módon el kellett búcsúznunk Dumbledore-tól (Michael Gambon).

Fotó: Warner Bros. Pictures

Hollywood a Jégkorszak harmadik részével, a Dínók hajnala alcímet viselő egész estés mozifilmmel kedveskedett a gyerekeknek, de ebben az évben mutatták be a Fel! című mesét is.

Ti melyiket szerettétek jobban? I Fotók: 20th Century Fox ; Walt Disney Studios

Noha az eredeti tervek szerint Rihanna és Chris Brown februárban a Grammy-gálán léptek volna fel, utóbbinak más program jutott: az énekest a show előestéjén letartóztatták, amiért megtámadta a barátnőjét. Brownt 5 évre eltiltották RiRitől, 5 év próbaidőt kapott, emellett részt kellett vennie egy, a családon belüli erőszak témakörével kapcsolatos kezelésen.

Élve került elő egy 18 éve eltűnt lány, Jaycee Duggard. A lányt 1991-ben rabolta el Phillip Garrido és neje, majd közel két évtizeden át tartották szexrabszolgaként. A férfi kétszer is teherbe ejtette a lányt, aki két gyermeket szült elrablójának.

Egy prérifarkas Jessica Simpson szeme láttára ragadta el a színész-énekesnő ötéves, maltipoo fajtáju kutyáját, Daisyt. Jessica úgy nyilatkozott később, hogy a veszteség teljesen összetörte.

Az eredetileg Jessie J bemutatkozó albumára szánt Party in the U.S.A.-t elutasította az énekesnő, így került a szerzemény Miley Cyrushoz, aki kihozta belőle a maximumot és sikerre is vitte: csak az Egyesült Államokban több, mint 14 millió példány talált gazdára, így 14-szeres platinalemez minősítést szerzett.

A Teen Choice Awardsot a Jonas Brothers vezette – az este legnagyobb nyertesének az Alkonyat szereplőgárdája bizonyult: nem kevesebb, mint 10 díjjal távoztak.

Augusztusban John Krasinski eljegyezte Emily Bluntot, alig kilenc hónappal azután, hogy egy közös barátjuk összehozta őket.

Szívroham következtében életét vesztette a neves filmrendező és producer, John Hughes, akinek a nevéhez olyan produkciók köthetőek, mint a Reszkessetek, betörők!, a Huncutka, a Meglógtam egy Ferrarival, a Beethoven és a Dennis, a komisz – csak hogy néhányat említsünk.

Elindult a Keeping Up with the Kardashians spinoffja, a Kourtney & Kim Take Miami.

Fotó: E!

A Disney bejelentette, hogy felvásárolja a Marvelt 4 milliárd dollárért (~ 1.375 milliárd Forint).

Fotó: Disney ; Marvel

Hatalmas botrányba került Fergie szerelme, Josh Duhamel, miután egy atlantai sztriptíztáncosnő azt állította, hogy viszonya volt a színésszel.

Fotó: People ; Us Weekly

A közkedvelt televíziós műsorvezető, Oprah Winfrey bejelentette, hogy 1986-ban indult műsora véget ér 2011-ben.

Képernyőre került a Gossip Girl – A pletykafészek híres édes hármas-jelenete, melyben Hilary Duff volt a sztárvendég Jessica Szohr és Penn Badgley mellett.

Fotó: The CW

Elstartolt a Big Time Rush a Nickelodeonon Kendall Schmidt, James Maslow, Carlos PenaVega, Logan Henderson, Ciara Bravo, Stephen Kramer Glickman és Tanya Chisholm főszereplésével.

Fotó: Nickelodeon

A Cartoon Network 11 év után levette képernyőjéről az Ed, Edd n Eddy című sorozatot.

Csalódtak a rajongók: a Fall Out Boy bejelentette, hogy bizonytalan időre szünetelteti a karrierjét. Majd 2013-ban tértek vissza a Save Rock and Roll címre keresztelt ötödik nagylemezükkel, melyen olyan slágerek kerültek elhelyezésre, mint a Courtney Love-val felénekelt Rat A Tat, az Alone Together vagy a The Phoenix.

A prémium brandnek számító Jimmy Choo összeállt egy együttműködés keretében a H&M-mel és készítettek egy közös kollekciót, amiért mindenki odavolt.

A kollekció nagy népszerűségnek örvendett I Fotó: Jimmy Choo ; H&M

Muppeték feldolgozták a Queen 1975-ös slágerét, a Bohemian Rhapsodyt – méghozzá nem is akárhogyan!

via Wikipedia, iMDb, CapitalFM, BuzzFeed, MrPopCulture, People, BuzzFeed, BuzzFeed

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek