Starity

A CIA szerint veszélyesek Taylor Swift koncertjei

2024. augusztus 31. 16:04   |   Szerző: SzilviD

Kiderült, hogy a CIA figyelmeztette a bécsi rendőröket arról, hogy a terroristák a Taylor Swift-show-kat céloznak meg, hogy emberek tízezreit öljék meg.

hirdetés

Három héttel azután, hogy az Iszlám Államhoz köthető négy feltételezett terroristát őrizetbe vettek Bécsben egy terrorcselekmény előtt, amely Taylor Swift teltházas műsorait célozta meg, a CIA megerősítette, hogy biztosították az osztrák hatóságoknak a szükséges hírszerzési információkat, hogy meghiúsítsák.

Nagy tömeg, több tízezer ember meggyilkolását tervezték ezen a koncerten, biztos vagyok benne, hogy sok amerikai áldozat is lett volna

– mondta David S. Cohen, a CIA igazgatóhelyettese szerdán a Washington DC mellett tartott éves hírszerzési csúcstalálkozón.

Az osztrákok azért tudták végrehajtani ezeket a letartóztatásokat, mert az ügynökség és a titkosszolgálati partnereink tájékoztatták őket arról, hogy ez az ISIS-hez köthető csoport mit tervez

– folytatta a tisztséget 2021 óta betöltő igazgatóhelyettes.

A terrorfenyegetettség miatt a Barracuda Music koncertszervező lemondta Swift mindhárom The Eras turné koncertjét a bécsi Ernst Happel Stadionban, ami augusztus 8-án kezdődött volna. Több magyar is hoppon maradt az eltörölt események miatt.

via Huff Post

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek