Starity

Az airsoft irányzékok előnyei és használati tippek

Tegnapelőtt, 04:15   |   

Az airsoft játék során nagyon fontos az, hogy pontosan és gyorsan célozzunk. Ezekben a helyzetekben minden másodperc számít, a célzókészülékek használatával pedig növelhetjük a célzás pontosságát.

hirdetés
Az airsoft irányzékok előnyei és használati tippek

Az egyik legnépszerűbb célzókészülékek közé tartozik a red dot irányzék, melynek segítségével mind közelről, mind közepes távolságról pontosan lehet célozni, így a játék még élvezetesebbé válik.

A red dot optika működése

Az Airsoftplaza.hu red dot optikái olyan célmeghatározó eszközök, amelyek piros pontot vetítenek ki a lencsére. Ez a piros pontos célkereszt hamar meghódította az airsoft játékosok szívét, hiszen nagyon egyszerű a használatuk és rendkívül sokoldalúak.

Az irányzékot úgy tervezték, hogy ne kelljen hosszasan időzni a célzással, hanem nagyon gyorsan el lehessen találni a célt. A red dot egyik legnagyobb előnye, hogy úgy lehet vele célozni, hogy mindkét szem nyitva marad, ezáltal megmarad a perifériás látás és a mozgó célpontok is könnyebben eltalálhatók.

Milyen airsoft távcsöveket lehet kapni?

A CQB (Close Quarter Battle) helyzetek gyors reakciókat igényelnek, de a hosszú távú taktikai lövésekre is találhatunk megfelelő távcsövet. A kisebb méretű kompakt red dotok segítségével gyors célzást lehet végezni, de vannak távoli célpontok elérését segítő távcsövek is. Mindenkinek azt a modellt kell megtalálnia, ami az adott helyzethez és személyhez a leginkább megfelelő.

A red dot előnyei

  • Az irányzék segítségével nagyon gyorsan célra lehet tartani, mivel nem kell vonalba állítani a célkeresztet. Ha a pontot ráhelyezzük a célra, akkor a lövés azonnal leadható.

  • Pontosabb célzást tesz lehetővé, amire a gyors és dinamikus helyzetekben, de távoli lövés leadásakor is szükség van. A reflexes célzás az airsoft során hatalmas előnyt jelent.

  • Nagyon egyszerű a használatuk, könnyen beállíthatók, kompatibilisek a legtöbb fegyverrel, alacsony a karbantartási igényük és strapabírók, ezért hosszú élettartamra számíthatunk.

  • Az irányzék úgy van kialakítva, hogy a pont mindig ugyanoda mutat, függetlenül attól, hogy milyen szögből nézünk rá, így mindkét szem nyitva marad és a játékos teljes látótere megmarad.

Használati tippek red dot használatához

Az új eszköz megvásárlásakor mindenképpen meg kell győződni arról, hogy az irányzék pontosan illeszkedik a fegyver sínrendszerére. Ha sikerült az illesztés, akkor érdemes vele gyakorolni azért, hogy a használata rutinszerűvé váljon.

Ha már megszoktuk a gyors célzást és a pontosságot, akkor a harcban is könnyebb lesz a használata. Az irányzékot mindig karban kell tartani, meg kell tisztítani a lencséket, valamint folyamatosan át kell ellenőrizni a készülék állapotát. Érdemes védőlencsét beszerezni, hiszen ezek védik a lencséket és növelik a játékosok biztonságát.

A tartozék megvásárlásakor figyelni kell az egyedi igényekre, a felhasználási célra, valamint érdemes kiváló ár-érték aránnyal rendelkező fémházból készült távcsövet és red dotot beszerezni, ezzel lehet növelni a játék élményét.

hirdetés

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

Címkék

játék sport airsoft
hirdetés

Ajánlott cikkek