Starity

Sztárkarácsony

2010. december 26. 12:12   |   Szerző: Rap4ever8

Figylem! Ez a cikk több mint öt éve íródott, a benne szereplő információk a publikálás időpontjában pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek.

Hogyan ünneplik a világsztárok az év legszebb ünnepét, a karácsonyt? Több híresség is mesélt szokásairól.

hirdetés
Sztárkarácsony

A karácsony az év legszebb ünnepe. A sztárok is hetekig készülnek rá, hogy minden tökéletes legyen. Korábban már néhány világsztár mesélt karácsonyi hagyományairól, hozzájuk hasonlóan a most mesélő hírességek sem az ajándékozást tartják az ünnep legfontosabb részének. Sokkal jobban értékelik, hogy az egész éves rohanás után néhány napot végre szeretteikkel tölthetnek.

Harrison Ford legszívesebben kihagyná a karácsonyt, mert elege lett az elüzletiesedett ünnepből, de fia kedvéért mégis mindent megtesz, hogy varázslatos karácsonyuk legyen. „Calista, a feleségem keresztény, én az anyám révén zsidó, de akár hanuka, akár karácsony, egyre inkább üzlet, mint ünnep. De nem lehet kikerülni. A gyerekek imádják. Mi is a 9 éves Liam miatt díszítjük fel a fát, meg csináljuk az egész karácsonyi körítést, vacsorát, családi banzájt, ajándékosztogatást. Hál'istennek imád olvasni, könnyű neki ajándékot venni: könyv, könyv, könyv. Annyi örömöm van, hogy olyasmit vehetek neki, ami a fejét is tágítja.”

Természetesen Angelina Jolie-nak és Brad Pittnek is a gyerekek a legfontosabbak. A sztárpár mindent megad hat gyerekének, de egymást nem ajándékozzák meg. A színésznő a következőt mesélte: „Brad minden évben a hasát fogja, mert a karácsonyi csomagolás nálam kész rituálé. De becsületére legyen mondva, mindig beszáll. Halálosan komoly képpel ezerrel koncentrálok, míg kicentizem az ajándékokat, hogy mind a hat gyerek pont egyformán kapjon. Az egész karácsony előtti éjszaka ezzel telik, de a világért föl nem adnám. Csak egymásnak nem veszünk semmit, legfeljebb apróságokat, mert évekkel ezelőtt megfogadtuk, hogy a legjobb karácsonyi ajándék, ha a pénzt inkább arra költjük, hogy a gyerekekkel együtt fölfedezünk egy országot, ahol még nem jártunk.”

Johnny Depp mosolyogva mondta el, hogy gyermekei hogyan tudatják vele, minek örülnének: „Nálunk az a legfontosabb karácsonyi hagyomány, hogy mikor lehet végre kinyitni az ajándékokat. Novembertől nyúznak érte a gyerekek. Lily-Rose 11 éves, már túl van a Barbie-korszakon, és megőrül a ruhákért. Jack 9 múlt, leül, listát csinál, és a végére jó nagy betűkkel odabiggyeszti: ruha nem kell, felkiáltójel. Ami engem illet, karácsonykor kiskorom óta halálra eszem magam, aztán begurulok a tévé elé a fotelbe és elalszom a focimeccsen.”

Üldögélni a kandalló mellett és nyakló nélkül tömni magamba a gyümölcskenyeret, sok-sok vaníliás és fahéjas cukorral, nekem ez a karácsony” – mondta a Harry Potter-filmek sztárja, Emma Watson.

Colin Farrell az ünnepek alatt sem iszik már egyetlen csepp alkoholt sem. „Nálunk anyu főz. És vallásosan nála, Dublinban van a karácsony. Ha egész évben nem megyek haza, az a két hét szent. Család, család, család és haverok, haverok, haverok. Pedig egy ideje már csak diétás kólával koccintok...”

Fát díszíteni együtt jó. A sütés-főzés is akkor igazi, ha anyuval sürgölődünk a konyhában. Apuval lemegyünk kutyát sétáltatni, aztán haza, egy jó kávé, egy jó film, és ennél tökéletesebb karácsonyt el se tudok képzelni” – mesélte Anne Hathaway.

Billy Bob Thornton számára minden nap karácsony van. A híresség a következőt mondta: „Sok a családban a gyerek, muszáj nagy karácsonyt csapni. De hozzám bármikor betoppanhat akárki, mindig karácsony van. Egész évben áll a fa, egész évben szól a karácsonyi muzsika. És persze egész évben van eszem-iszom, mert nálam minden nap karácsony.” 

Oszd meg a cikket ismerőseiddel!

hirdetés

Ajánlott cikkek

Szólj hozzá!

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned!
Belépek vagy Regisztrálok

Kommentek