Starity

léda00 profilja

léda00 yellow  
  • Csatlakozott
  • 2013. szeptember 16.
  • Csoport
  • Tag
  • Titulus
  • Lakhely
  • Párkapcsolat
  • foglalt vagyok
  • Foglalkozás
  • tanulok
  • Kedvenc időtöltéseim
  • filmek-sorozatok,balett és színházi darabok minden mennyiségben
  • Zenei stílusom
  • nincs meghatározva,csak legyen értelme a szövegének és ne legyen gépzene
  • Imádom
  • utazni,filmek,csillagászat
  • Twitterem
  • - nem publikus -

"Elbújok egy fűszál mögött s innen figyelem, hány dimenziós ez a világ"

léda00
Utoljára aktív: 2021.03.15. 09:09Státusz módosítva: 2021.03.15. 09:09

Bemutatkozás

*Először is néhány alapvető dolog rólam és a számomra fontos dolgokról*

 

filmmániás x kritikus jellem x nehezen nyílok meg mások előtt x szeretek beszélgetni x csillagászat x történelem x eső x  vihar x utazás x Skócia x Írország x Anglia x Japán x építészet x művészetek x balett x színház x zongora x szimfonikus zene x szürreális dolgok

     

 

Harry Potter:

Imádom a könyvet és a filmet is,ezért úgy gondoltam érdemes külön kiemelnem.

 

           

 

*Nagyra becsült színészeim és színésznőim,akiknek alakításait sosem unom meg*

        Christian Bale (legnagyobb kedvenc) x  Leonardo Dicaprio x Michael Fassbender x Natalie Portman x Matthew McConaughey

 

*Végül még néhány színész és persze színésznő,akiket szintén imádok*

: Sir Anthony Hopkins x Oscar Isaac x Hugh Jackman x Tom Hanks x Colin Firth x  Johnny Depp x Jake Gylenhall x Anne Hathaway x Scarlett Johansson x Keira Knightley x Evan Peters x Julia Roberts x Heath Ledger x Meryl Streep x Jospeh-Gordon Levitt  x Brad Pitt x és azt hiszem leállok mert tudnék még sorolni néhányat

 

*Egy másik hatalmas kedvencem,aki "megérdemli",hogy külön is kiemeljem*

Jared Leto:

Élete két legjobban eljátszott szerepében-de a többi alakítása is lehengerlő-.

Rekviem egy álomért                                                           Dallas Buyers Club

 

*Kedvenc rajzfilmek*

Chihiro Szellemországban:

Miyazaki Hayao egy igazi mester,az összes alkotása figyelemre méltó. De szerintem ez az a film,amit mindenkinek látnia kell. A történet egyszerű és mégis nagyon összetett,a gyönyörű képeket pedig említenem sem kell. Az egyik legszebb rajzfilm,amit valaha láttam.

Egyiptom hercege:

A második és egyben utolsó,ami legjobban megérintett. Ha vallásos vagy,ha nem ez mindenhogy lenyűgöz-bár biztos akadnak kivételek-. Az alapja Bibliai történet,de még annál is többet rejt magában. A képek szerintem itt is gyönyörűek,de a legjobb a zene. Az teszi még különlegesebbé.


Természetesen még tudnék sorolni animációs filmeket,amik nagyon tetszettek de említésre méltónak ezt a kettőt tartottam.

 

*Azok a filmek,amelyeket bármennyiszer megtudnék nézni plusz egy kis hozzáfűzni való,amiért ezek a kedvenceim*

Csillagok között:

. Valószínűleg a csillágaszat irányában megmutatkozó szenvedélyem miatt kerültem az első percektől a film hatása alá. Minden érdekel,ami az univerzummal kapcsolatos ebben az alkotásban pedig minden benne is volt,mégsem ez a legfontosann eleme. A mondanivalója-ha kicsit elcsépelt és csöpögős is-sokkal fontosabb. Christopher Nolan pedig ismét megmutatta mekkora zseni.

 

Pi élete:

Imádom ezt a filmet a látványvilág és legfőképpen a mondanivaló miatt. Szerintem ha valaki átérzi a filmet,egy kicsit "vallásosabb" lesz,mivel nagyon fontos üzenete van. A lent látható képek pedig magukért beszélnek.

Mert hinni valamiben egyszerűen csak jó.

 

Eredet:

A felsorolt filmek közül talán neki adnám az első helyet,részben Leonardo Dicaprio alakítása miatt,aki végre megkapta a jól megérdemelt Oscar-díját. Azt hiszem ez az a bizonyos alkotás,amit-szigorúan csak ha tényleg érted-nem felejtesz el egyhamar. Napokig gondolkodtam mi is történt pontosan a filmben,mert nem kötik a néző orra alá. Christopher Nolan éppen ezt a hatást szerette volna elérni...valami marandót alkotni. Szerintem sikerült.

 

Fekete hattyú:

Hát az biztos,hogy a film hangulata minden csak nem vidám és megnyugtató. Nagyon sötét atmoszférája van,azonban a tánc,a díszlet,a látvány,a történet és persze a színészek ezt legalább egy kicsit elfeledtetik a nézővel. Natalie Portman pedig szerintem rég játszott ilyen jól.

 

Rekviem egy álomért:

Sokak szerint csak a 18 éven felülieknek való ez a film,mivel csak ők tudják igazán átérezni és megérteni de szerintem ez nem teljesen igaz. Legalábbis én igenis a hatása alá kerültem. Vége lett a filmnek én meg ültem és néztem ki a fejemből,miközben komolyan elgondolkodtam az élet értelmén. Nem mondanék többet,aki nem látta nézze meg mert ezt minden film kedvelő embernek látnia kell egyszer az életben.

A bárányok hallgatnak:

Régóta terveztem a film megnézését és végül jól tettem,hogy belepillantottam. Az első percei magával ragadtak,ami főleg Anthony Hopkins színészi tehetségének köszönhető. Mindössze 25 percet szenteltek neki,de sikerült megtöltenie valami különlegessel ezt a remek alkotást. Dr.Hannibal Lecter karaktere ijesztően magával ragadó,ami pedig közte és Clarice között bontakozik ki szintén érdekes. A folytatása számomra nem mondott túl sokat,de még így sem veszített értékéből A Hannibál filmek kultusza.

Nem is mondanék többet,szerintem ez is egy alapfilm,így aki még nem látta volna sürgősen nézze meg! 

 

*Plusz még néhány film,amiket szintén nagyon szerettem*

Forrest Gump x Felhőatlasz x Truman Show x A nagy Gatsby x  Nyomorultak x  A Faun labirintusa x A tökéletes trükk x Narnia x Halálsoron x A bőr amelyben élek x Amerikai Pszicho x Egy gésa emlékiratai x Marveles filmek x Napos oldal x Mr Nobody x 12 év rabszolgaság x A szoba x Amerikai szépség x A remény rabjai x és azt hiszem jobb lesz ha befejezem mert sosem lesz vége

 

*Azok a sorozatok,amelyeknek részeit szintén bármenyiszer megtudnám nézni*                 

               

         


       

Valamiért az oldalamra tévedtél remélem akkor már sikerült végig olvasni a bepötyögött sorokat. Nem kérem,hogy szavazz ha sok a közös bennünk és szimpatikusnak találtál lehet megteszed,mindenesetre légyszíves indokold meg miért cselekedtél így.