Starity

CocoChanelEszterrrka profilja

CocoChanelEszterrrka yellow white  
  • Csatlakozott
  • 2015. június 23.
  • Csoport
  • Tag
  • Titulus
  • Születési idő
  • 2004. január 03.
  • Lakhely
  • Szlovákia
  • Párkapcsolat
  • nem vagyok foglalt
  • Foglalkozás
  • tanulok
  • Kedvenc időtöltéseim
  • Az utóbi évek során azt vettem észre, hogy már nincs kifejezetten kedvenc időtöltésem.
  • Zenei stílusom
  • Igazából stílusban minden jöhet, de mégsem minden dal jön be, nyilvánvalóan
  • Imádom
  • A családomat és a barátaimat.Sajnos sokszor dobálózom ezzel a szóval, nem csak azonkban a helyzetekben, amikor kéne.
  • Utálom
  • Előítéletek, rasszizmus, homofóbia, bármiféle formája annak, ha nem a tettei alapján ítélünk meg valakit. Beképzeltség (egy bizonyos szint után), képmutatás, ostobaság, hazugságok, kétszínűség. Sorolhatnám még, sok van...
  • Weblapom
  • - nem publikus -

A múlt gyakran fájhat, és menekülhetsz előle, de akár tanulhatsz is belőle.

CocoChanelEszterrrka
Utoljára aktív: 2022.05.14. 13:01Státusz módosítva: 2019.04.12. 15:03

Bemutatkozás

Súvisiaci obrázok

Üdvözlet!


,,A divat változik, a stílus örök.'' - Coco Chanel

,,Visszafogni magadat, amikor bánt valami, és nem hisztériázni, amikor fáj- ilyen a tökéletes nő.'' - Coco Chanel

,,Az elegancia az egyetlen szépség, ami sohasem fakul meg.'' - Audrey Hepburn

,,És ami nincsen már, miért kell hogy fájjon?'' - Cserháti Zsuzsa: Egy elfelejtett dal

,,You'll never know the day and nights, the tears, the tears I've cried.'' - Tina Turner: Goldeneye

,,They want a docile lamb, noone knows who I am." - Mulan: Reflection

,,Nincs unalmas lány, csak olyan, aki nincs tisztában az értékeivel." - Váratlan utazás

,,Gondolkodj! Higgy! Álmodj! És merj!" - Walt Disney

,,Bátrabb vagy, mint hiszed, erősebb, mint sejted és okosabb, mint véled." - Micimackó

Ismét üdvözöllek szerény adatlapomon. A becses nevem Eszter Hedvig, utóbbival nemrégiben siekrült valamennyire megbarátkoznom, de egyébként nem rajongom különösebb érte, úgyhogy ha teheted, légy szíves, hanyagold a Hedvig megnevezést, és szólíts egyszerűen Eszternek. Bár ha gondolod, Cocónak is hívhatsz, akkor sem sértődöm meg. ;-) Az idei év januárjában töltöttem be 15.életévemet (öregszem, úristen), Szlovákiában éldegélek szüleimmel és a húgommal, akivel nagyon jó kapcsolatban vagyunk, az egyik legjobb barátnőmnek is nevezhetem őt. Rajta kívül négy olyan igazi barátnőm van, akikkel mindent megoszthatok, és tudom, hogy sosem fordítanának nekem hátat. Öten barátságban lenni meglehetősen nehéz, de azt hiszem, mi eddig becsülettel kiálljuk a próbákat. :D A legjobb talán az, hogy mind az öten teljesen mások vagyunk (máshogy öltözködünk, más zenét hallgatunk, máshogy vélekedünk pár dologról stb.), és hogy ugyanúgy tudunk ökrök módjára hülyéskedni, mint komolyan beszélgetni.

Az iskolában nincsenek különösebb problémáim, egyetlen kivétellel mindig mindenből kitűnő voltam (akkor a matek dicséretes lett, hatodik első félévben...), de mielőtt ez fevágásnak tűnne, hozzátenném, hogy fogalmam sincs, hogy csinálom, mert a tudásom sok esetben nem biztos, hogy megüti a jegyeim szintjét. Most bárki belekérdezhet az idei kémiába, egy szót sem tudok belőle. Ráadásul nagyon becsületes tanuló sem vagyok, vannak tantárgyak (pl.magyar), amikre szinte sosem készülök, és a legtöbbre átlatlában csak dolgozatok előtt tanulok. Nem követendő példa... Idén már ballagni fogok, húzós év lesz, kíváncsi vagyok, eljön- e az az idő már most, amikor kénytelen elszek elkezdeni rendszeresen tanulni. Mert tudom, hogy ez előbb-utóbb el fog jönni. Egyébként abszolút humán beállítottságú vagyok, kedvenc tantárgyaim a magyar (főként az irodalom) és a történelem, a későbbiekben talán ezen az úton szeretnék továbbmenni. De nem biztos. A fizika, matek és kémia egyáltalán nem érdekelnek, ahogyan igazából a biológia sem, valahogyan ahányszor tanulom ezeket a tárgyakat, azt veszem észre, hogy unatkozom közben. Bocsánat mindenkitől, aki szereti őket, de nekem valahogy nagyon nem a szívem csücske egyik sem.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt disney gif sorry

 

A nyelvekkel úgy elvagyok. Egyébként négy nyelvet beszélek/tanulok: magyar (természetesen), szlovák (mivel Szlovákiában élek ugyebár, szerintem ez megy legjobban, igaz, ezt is tanulom legrégebben), angol (viszonylag jól tudok angolul, egyáltalán nem profi szinten, de azért jól elvagyok vele) és német (utálom ezt a nyelvet, nem is igazán beszélem, de azért annyit tudok, hogy nem adnak el). Ezen kívül egy évig tanultam franciául, de rájöttem, hogy nem az én nyelvem, de alap tudásom azért van, csehül a szlovákból kifolyólag értek valamennyit, bár beszélni nem beszélem, spanyolul pár mondatot megértek, gimiben tervezek spanyolul tanulni, illetve a rövdtávú terveim között szerepel egy olasz nyelvtanfolyam is. Gimi alatt mindenképpen szeretném megejteni.  Bár amúgy nem biztos, hogy ez ösze fog jönni. De azért remélem...

Igen, ugyanis Olaszország és az olasz kultúra egy elég nagy szerelem számomra, egyszerűen rajongok az országért, a nyelvért, mindenért! Tavaly voltam Toszkánában, tengerparton eddig háromszor jártam ott, és ammondó vagyok, hogy a gólya csak házszámot tévesztett, mert nekem egyértelműen oda kellett volna születnem. (Hozzáteszem, a habitusomban is van valami olaszos, hangosan beszélek, nagyon tudok ordibálni, és ahh, de vágyok egy igazi tányértörős veszekedésre. :D)

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt disney gif italy

 

De hogy egy kicsit a személyiségemről is szót ejtsünk: külsőleg egy elég átlagos lány vagyok, a hajam seszínű, utálom, nézőpont kérdése, hogy sötétszőke vagy világosbarna, de én inkább az utóbbit mondanám. Hosszú, körülbelül a fenekemig (vagy talán az alá egy kicsit) ér, hullámos. A szemeim sötétbarnák, ha már barna, ez a lehető legjobb árnyalat, de azért nem túl karakteres ez sem. Az orrom annyira pici, hogy szinte nincs is, a gyér látásomat pedig egy fekete szemüveggel próbálom segíteni. (-5.5- ös dioptria, de nem elég.) Alacsony vagyok, 160 cm, remélem, egy kicsit növök még, bár már nem tartom valószínűnek. Az arcom nem is szép, nem is csúnya, olyan, hogy valószínűleg nem kap hányingert, aki rám néz, de nem is leszek szépségkirálynő. Talán olyan közepesen csinos, átlagos kategóriába befér. Az alakom átlagos, igaz, régebben nem volt az, de tavaly nyáron a változás mellett döntöttem, és az akkori 73 kg- s csúcssúlyomhoz képest most 17,5 kg- val vagyok kevesebb. (Egyébként előfordulhat, hogy voltam több is 73- nál, ez az a súly, amiről tudok.) Tehát most 55,5 kg- val tengetem mindennapjaimat, de még nem állok meg, a célom 48 és 53 kg között van valahol. A külsőmről ennyit, mivel tényleg nem valami érdekes.

A személyiség viszont mindenkinél egy összetettebb dolog. Valószínűleg mindenki más és más módon írná le azt, hogy én milyen vagyok, de akkor én most összegzem, hogy én milyennek látom magamat. Makacs, önfejű, büszke, szinte már fájóan őszinte emberke vagyok, aki nem fél kimondani a véleményét. Viszonylag értelmesnek tartom magamat, de sok hülyeségbe belemegyek, szeretem a humort, szórakozást, de komolyan beszélgetni is szívesen beszélgetek. Eléggé zárkózott vagyok, nehezen barátkozom, nem tudok csevegni. Nem vagyok egy mindent pozitívan szemlélő lány, de azért nem vagyok pesszimista sem, sőt. Hiszen csak egy életünk van, az is túl rövid, nem szabad negatív energiákkal elrontani. Egyszerűen úgy szemléltetném ezt, hogy nem vagyok oda a napsütésért, alig várom, hogy a napot elmossa egy kiadós zápor, és ettől én boldog legyek. Remélem, érthető. A családomért és a barátaimért bármit megtennék, és bár tudok elég bunkó lenni, mostanában törekszem inkább a kedvességre. Régen egyébként sokkal rosszabb voltam, mármint szerintem, a jelenlegi rossz tulajdonságaim mértékét kettővel kéne szorozni, a jókat kettővel osztani, és kábé akkor kapnánk meg a 10-11 éves énemet. Igen, eléggé kis dög voltam. (Pedig szerintem még most is elég elviselhetetlen tudok lenni, akkor milyen lehettem? Uram atyám...)

Ambiciózus, álmodozó művészlélek lakozik a lelkem mélyén, de persze bennem is ott van egy undok realista, aki minden józanul lát. Sajnos. Ezt úgy jellemezném, hogy én egy álmodozó realista vagyok, aki küzd az álmaiért, amiket el tud képzelni, csak néha nem hiszi el őket. Pedig tudom jól, hogy ha elhiszem, képes vagyok rá, félig véghez is vittem. Számos álmot őrizgetek a szívem mélyén, remélem, valóra is válnak majd. De persze ezekhez minimális szerencse mellett kellek én, aki küzdök értük. És én ha valamit el akarok érni, akkor azért küzdök is.

If you can dream it you can do it. (Walt Disney)

Nem is tudom, mit mesélhetnék még magamról... A kedvenc sztárjaim nem sorrend szerint vannak, olyan emberek vannak ott, akikre valamilyen módon felnézek, valamiért közel állnak a szívemhez, szakmai és emberi szempontok szerint egyaránt.

Én nem az az ember vagyok, aki kimondhatja, hogy popot hallgat, rockot hallgat vagy jazzt hallgat, ugyanis én eléggé mindenevő vagyok, nem zenei műfajokat szeretek, hanem adott dalokat. (Erre egy ismerősöm azt mondta, hogy ez neki túl sznob felfogás, de sajnálom, ez van, nem tehetek róla.) A zenei királynőm talán Tina Turner, a rock királynője, aki még most, 78 évesen is energikus, egyszerűen csak... Ahw. De ott van Whitney Houston vagy éppen Amy Winehouse. A magyar zenét is szeretem, ott talán Cserháti Zsuzsa  a legnagyobb ikonom. Jon Bon Jovi a férfi szerelmem külföldi berkekből, de imádom Michael Jacksont vagy éppen a Linkin Parkot is. Elehagyva a nagy ikonokat, Anna Blue zenéjéért vagyok még oda, number one kedvencem a Silent Scream, de akadnak még jó kis címek tőle, illetve a barátjától, Damien Dawntól is. Disney- fanként pedig természetesen a Disney- dalok is nagyon előkelő helyen vannak a szívemben, és igen, én leülök, és meghallgatom őket. Ez van. Még annyi nevet, dalt fel tudnék sorolni, egyszerűen tényleg rengeteg előadót csodálok.

Výsledok vyhľadávania obrázkov pre dopyt disney gif music

Filmeket viszont annyira nem nézek, vagyis hát nézni nézek, csak nem vagyok egy kifejezetten filmrajongó. Persze vannak kedvenc színészeim, az abszolút number one nálam Audrey Hepburn, de ott van Audrey Tautou, Anne Hathaway, Meryl Streep, Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Julie Andrews, a Váratlan utazás és az Anne színészei, a Once upon a time- ből Robert Carlyle és Lana Parilla (Colin O'Donoghue pedig a szerelmem :D), meg még sokan mások is. Magyar berkekből a szinkronszínészekért rajongok, méghozzá elég sokakért, illetve az Operettszínház színészeit (egykoriakat és jelenlegieket) is igen sokra tartom. Ellenben magyar filmeket nem igazán nézek, sorozatokat pedig egyáltalán nem. Filmek terén is elég sokszínű az ízlésem, szeretem a romantikus filmeket, a vígjátékokat (oké, egy bizonyos mértékig), a horrorokat, krimiket, musicaleket. A fantasykat és a sci-fiket is szeretem, csak nem kifejezetten ez a kettő a kedvenc műfajom, könyvek terén meg például egyáltalán nem vagok sem fantasys, sem sci-fis. 

De, bár filmes nem vagyok, a meséket nagyon szeretem, kiváltképpen a Disney- meséket, azokból is inkább a régebbieket (klasszikusok, plusz a Disney- reneszánsz darabjai, főleg, de akadnak persze kivételek). Valahogyan elrepítenek egy olyan varázslatos világba, ahol a nevetés időtlen, a képzelődésnek nincsenek határai, az álmok pedig örökké élnek. Ezek közül annyi mesét tudnék kiemelni, hogy napnyugtáig sorolhatnám, a number one kedvencem a Mulan, de mindenképpen említést érdemel még pár cím, úgyhogy elnézést, de elfogult Disney- rajongóként most felsorolom azt a listát, ami a további legnagyobb kedvenceimet tartalmazza: Az oroszlánkirály, A Notre Dame- i toronyőr, A szépség és a szörnyeteg, Aladdin, A hercegnő és a béka, Aranyhaj és a nagy gubanc, Zootopia, A kincses bolygó, Tarzan, A kis hableány, Hófehérke és a hét törpe, Herkules, Moana, Mackótestvér és biztos kihagytam jó sokat, amit szabályosan imádok. Ezek a mesék megunhatatlanok, örök érvényűek, gyönyörű látványvilággal, jó zenével. Amellett pedig, hogy sokszor tanulságosabbak az élőszereplős moziknál, még az animációknak hála az egész látvány sokkal sokszínűbb tud lenni, mint egy filmé, szabadabb az egész, kevesebb a korlát. Meséket mindenkinek!

Laugther is timless, imaginaton has no age and dreams are forever.

Súvisiaci obrázok

    

Köszönöm, hogy itt jártál, Isten veled!

teaserbox_2464396683.gif?t=1487671344