A körte azon gyümölcsök közé tartozik, amelyekre az emberek nem fordítanak kellő figyelmet. Míg egyesek a gyümölcsöt az alma „csúnya mostohatestvérének” nevezik, szinte ugyanazokat a tápanyagokat és ásványi anyagokat tartalmazza, mint a gyönyörű testvére. A körte kalória tartalma alacsony, enyhe gyümölcs, amelynek rostos közepe van. Gazdag élelmi rostokban , növényi vegyületekben vagy fitonutriensekben és antioxidánsokban. Ha röviden definiáljuk a körte gyümölcsöt, akkor ez egy olyan gyümölcs, amely minden tápanyagot koleszterinmentes, zsírmentes, 100 kalóriás kiszerelésben tartalmaz.
Ez a gyümölcs akkor érik a legjobban, ha leszáll a fáról. Éppen ezért a betakarításkor különös figyelmet kell fordítani. Más gyümölccsel ellentétben a körte belülről érik. Ez az oka annak, hogy sokan összekeverik azzal, hogy éretlen vagy íztelen. Ezért rendkívül fontos, hogy a tökéletes körtét válasszuk ki a piacról, ha meg akarjuk tapasztalni az igazi ízét. Az orvosok azt tanácsolják a cukorbetegeknek és a szívbetegségben szenvedőknek, hogy étrendjükbe vegyék fel a körtét. Ha még mindig nem vagy meggyőződve, ez a bejegyzés segít minden tudás megszerzésében a körtegyümölcsről, az egészségügyi előnyöktől a tápértékig stb.
A körte egészségügyi előnyei
A körtét ősidők óta élvezték. Ezek a harang alakú gyümölcsök édesek, némi savanyúsággal, puhán vagy ropogósan fogyaszthatók. Rengeteg egészségügyi előnyt kínálnak, amelyeket a tudomány és az orvostudomány is alátámaszt. Tanuljuk meg, hogy a körte fogyasztása milyen jótékony hatással van az egészségére.