Starity

Adam Anderson

Adam Anderson Adam Anderson nemzetisége 4490. 79rajongó 3vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 97%
  • stílus: 97%
  • szimpátia: 97%

Adam Anderson életrajza

Adam Anderson és Theo Hutchcraft 2010. október 18-án, amikor a németországi Musikexpress Style Award-on átveszik legelső díjukat, mint Legjobb Nemzetközi Előadó.

ADAM ANDERSON 1984. május 14-én született Manchester-ben, Angliában. Magánéletéről nem sokat lehet tudni 2005 előttről; szegénységben nőtt fel, kiskorában pedig igazi rosszcsont volt, elmondása szerint egy igazi rémálom, aki élt-halt a fociért. Utált iskolába járni: rossz jegyei voltak, és a legnehezebb tantárgy számára a kémia volt. Pocsék eredményei mellett sajnos még terrorizálták is őt, emiatt pedig sokszor félt bemenni a tanintézetbe.

2005. november 26-a volt az a sorsfordító nap, ami megváltoztatta az életét: ekkor találkozott ugyanis Theo Hutchcraft-tel (aki ekkoriban még csak 19 éves volt, és a manchester-i egyetemre járt) a 42nd Street elnevezésű helyi klubban. Adam volt az, aki először kiszúrta Theo-t: elmondása szerint az utóbbin egy borzalmas kék bőrkabát volt, amiről azt gondolta, elég merész húzás volt viselni. Hajnali 4 óra körül, amikor már mindannyian részegek voltak, kettőjük baráti körének a tagjai összeverekedtek a klub előtt, azonban ahelyett, hogy ők beszálltak volna, inkább félrevonultak, és beszélgetni kezdtek. Amikor a zene szóba került, tudatosult bennük, hogy kifejezetten hasonló a zenei ízlésük, de végül Prince volt az, aki összehozta őket. Miután e-mail címet és telefonszámot cseréltek, beszélgetni kezdtek egymással. Hónapokig csak dalszövegeket és zenei alapokat küldözgetett egyik a másiknak, míg végül 2006-ban létre nem hozták a Bureau nevű együttest három másik ember társaságában. Legelső fellépésük a The Music Box nevű szórakozóhelyen zajlott le, nem sokkal később pedig már lemezszerződést kötöttek egy független kiadóval, a High Voltage Sounds-szal.

A Daggers tagjai, köztük Adam Anderson és Theo Hutchcraft.

Egy évvel később, 2007-ben a banda feloszlott, majd létrejött a Daggers. Az öt tagú zenekar a Label Fandango-val kötött szerződést, ráadásul olyan producerekkel működtek együtt, mint a Biffco nevű dalszövegíró hármas vagy Richard X. A Daggers sikeresebb volt, mint a Bureau a maga erőteljes elektropop hangzásával, azonban Adam és Theo egy idő után már nem volt elégedett ezzel a zenei irányzattal. Egy londoni fellépés katasztrofális kimenetele után a páros úgy döntött, visszatér Manchester-be, ahol megírták az Unspoken c. balladát. A dal rögzítésével rájöttek, hogy ez az a hangzás, amit mindig is kerestek, és 2009 januárjának végén bejelentették, hogy feloszlatják a Daggers-t. 

Még ugyanebben az évben Adam és Theo úgy döntött, létrehoznak egy duót. Több néven is gondolkoztak, azonban a végső választásuk a Hurts-re esett. Az előző együtteseik dalainak hangzásával ellentétben inkább a szentimentálisabb, melankolikusabb irányba indultak el. E-mailben felvették a kapcsolatot a svéd származású producerrel, Jonas Quant-tal, akinek segítségével végül megírták a Wonderful Life és az Evelyn c. számokat.

Pár hónappal később a Hurts elkészítette saját fekete-fehér videóklipjét a Wonderful Life-hoz, melyhez hirdetésen keresztül béreltek fel egy táncosnőt, és 20 fontot fizettek a munkájáért. Miután publikálták a videót az Interneten, a dal hatalmas hírnévre tett szert, júliusban pedig már sikerült is lemezszerződést kötniük az RCA Records tulajdonában lévő Major Label-lel (mely egy régi barátjuké volt).

2009 és 2010 folyamán a duó ismertté vált, ahogy Adam és Theo rendszeresen feltöltötte legújabb dalaikat a Myspace oldalukra. 2009. július 27-én a The Guardian nevű brit napilap A Nap Bandájának nevezte őket, december 9-én pedig a BBC Radio 1-nál közvetítő Huw Stephen meghívta őket a saját rádió műsorába, ahol a Hurts élőben előadta a Wonderful Life-ot, valamint felvették az Illuminated és a Silver Lining c. számaikat.

A duó nem akart addig színpadra állni, amíg nem volt elegendő zenéjük egy koncert lebonyolításához, így végül az első alkalomra 2010. január 22-én került sor, amikor ugyanis Berlinben léptek fel. Rövid idővel később már Európa-szerte koncerteztek, március 10-én pedig Huw Stephen rádió műsorában játszották le először a Better Than Love c. számukat, ami a Brit Kislemezlistán az 50. helyen debütált.

A duó előadja Kyle Minogue Confide in Me c. dalának stúdiós feldolgozását 2010. augusztus 23-án Londonban, Angliában.

A görögöknél ekkor kifejezetten nagy sikere volt a Hurts-nek: Adam és Theo meg lettek hívva az athéni MAD TV ceremóniájára, ahol június 15-én 11 ezer ember előtt léptek fel élőben. Ugyanebben a hónapban közreműködött a Devotion c. dalukban Kyle Minogue, akinek a Confide in Me c. számát fel is dolgozták a The Sun nevű újságnak.

2010. augusztus 27-én megjelent a Hurts hivatalos debütáló albuma, melynek a címe Happiness; a Brit Albumlistán a 4. helyről indult, mivel már rögtön az első héten 25,493 példányt adtak el belőle, ezzel elérve, hogy a Happiness volt 2010-ben a leggyorsabban fogyó debütáló album egy angol együttestől. Még sok más ország slágerlistáját meghódította, világszerte pedig már több mint 2 millió példányt vásároltak meg belőle.

Októberben a Hurts elindult a legelső turnéjára, ami során Adam és Theo bejárta az Egyesült Királyságokat, és olyan városokban léptek fel, mint Brighton, Leeds, Glasgow, Manchester, Birmingham, Bristol, vagy éppen London.

Mindeközben a Wonderful Life platinumlemezes lett, ugyanis meghaladta a félmilliós eladást, ami mellett Adam és Theo még a 2010-es Bambi Awards-on is nyert a Legjobb Nemzetközi Újonc kategóriában. Az MTV Europe Music Award-ra jelölve lettek, azonban nem nyerték meg. Az évet végül úgy zárta le a duó, hogy nyilvánosságra hozták iTunes-on az All I Want for Christmas Is New Year's Day c. dalukat, ami az albumukon ugyan nem szerepelt, de ingyenesen letölthető volt a médialejátszón.

A 2011-es év kifejezetten sikeres volt a Hurts számára: februárban a Happiness ismételten visszakerült a Top 30-as Brit Kislemezlistára, majd ugyanezen hónap végén az NME Awards-on megnyerték a Legjobb új Bandáért járó díjat, ahol élőben előadták a Wonderful Life-ot is. Később elmentek a 2. turnéjukra, és több TV-s műsorban is megjelentek, többek között a The Graham Norton Show-ban is. Júniusban színpadra léptek a Glastonbury Fesztiválon, ami után az NME nevű hetente megjelenő zenei magazin olvasói megszavazták nekik a Legjobb Fesztivál Fellépők címet, mellyel olyan hírességeket előztek meg mint a Coldplay vagy Beyonce.

Október végén a duó publikálta a Happiness deluxe verzióját CD / DVD formátumban, amiből Németországban több mint 400 ezer példány elkelt, ezzel kiérdemelve az album dupla platinum státuszát. Az Egyesült Királyságokban 150 ezer példányt vásároltak belőle, és 1 éven keresztül rajta volt a Top 200-as Brit Albumlistán.

 A Hurts tagok, valamint a híres ausztrál énekesnő, Kyle Minogue 2011-ben.

Nem sokkal később a Hurts elindult a legelső európai turnéjára. Az interjúik során azt nyilatkozták, hogy miután befejezik a turnét, szeretnének hozzákezdeni a 2. albumuk megírásához. 2011. november 4-én, A Happiness Tour zárásaképp London-ban léptek fel a Brixton Academy-n, amin speciális vendégként Kyle Minogue is megjelent, és közösen előadták a Devotion-t, valamint a Confide In Me-t.

 

Ezeket a díjakat nyerte a Hurts a Happiness albummal (vagy valamelyik rajta lévő dallal):

Az év külföldi alternatív albuma - Fonogram – Magyar Zenei Díj (2011)

Legjobb német filmzene - MTV Germany Movie Awards (2011)

(A Stay c. számukkal a Kokowääh c. német filmhez)

Az év legjobb nemzetközi dala - Ultra-Music Awards (2011)

(A Wonderful Life c. számukkal)

Legjobb videó - NME Awards (2012) 

(A Sunday c. videóklipjükkel) 

 

A duó 2012-ben ismét fellépett a Sziget Fesztiválon, majd szeptemberben közölte, hogy már dolgoznak a 2. albumukon Jonas Quant-tel. December 14.-én a hivatalos VEVO csatornájukra felkerült egy videó Hurts - Exile 2013 néven, mellyel elárulták, hogy az album neve Exile lesz, egy héttel később pedig feltöltötték a videó alatt szóló dalt, melynek a címe The Road.

2013. január 4-én a BBC Radio 1-on debütált először a Miracle c. számuk. Pontosan 1 hónappal később a duó csatornájára felkerült egy ugyanilyen elnevezésű videóklip, ami azonban el lett távolítva, és az új klipet február 28-án hozták nyilvánosságra.

Az Exile-t népszerűsítő turné február 7-én kezdődött Londonban, maga az album végül 2013. március 11-én jelent meg. Világszerte 10 országban került a Top 10-es slágerlistákba: Németországban a 3. helyen debütált, az Egyesült Királyságokban pedig a 9.-en. 

Az Exile Tour 2014. augusztus 7-éig tartott: összesen 79 alkalommal léptek fel, ezek közül 76-szor Európában, 3-szor pedig Ázsiában. 2013. július 4-én a magyarországi VOLT Fesztiválon koncerteztek Sopronban, valamint 1 évvel később július 5-én ismét színpadra álltak ugyanott.

2015. május 28-án kikerült YouTube-ra a Some Kind of Heaven c. daluk, június 15-én pedig nyilvánosságra hozták Facebook-on a harmadik albumuk címét: Surrender. Majdnem 1 héttel később a VEVO csatornájukra feltöltötték a Some Kind of Heaven-höz tartozó videóklippet.

A következő hónapokban a duó 2 remix-változatát is publikálta a Some Kind of Heaven-nek, valamint 2 újabb számukat, melyeknek a címei Rolling Stone és Lights. Augusztus 27-én az utóbbi dalhoz egy videóklippet is megjelentettek, valamint október 6-án is a Wish c. számukhoz. 2 nappal később feltöltötték a csatornára az album többi szerzeményét, majd végül október 9-én hivatalosan is megjelent a Surrender. A Brit Albumlistán a 12. helyen debütált és közel 6 ezer példány kelt el belőle az első héten. 

2017. májusában a Hurts kijelentette, hogy még ugyanebben az évben érkezik a negyedik album, mely a Desire címet kapta; ez szeptember 29-én jelent meg.

 

ÉRDEKESSÉGEK ADAM ANDERSON-RÓL

• Adam-nek és Theo-nak van egy széfje Londonban, amiben a rajongóiktól kapott legegyedibb dolgaikat tárolják.

• Amikor 2010-ben a Summer Sonic nevű japán rockfesztiválon lépett fel a Hurts, Adam és Theo találkozott Jackie Chan-nel, akivel a "Joy Division"-ről (régi angol rockegyüttes) beszélgettek, valamint '90-es évekbeli pop zenéket karaoke-ztak.

• Az első szám, amit a Hurts-ként írt meg Adam és Theo az Affair volt.

• A Help c. számuk alatt maga Elton John zongorázik, a dal végén pedig a duó rajongói énekelnek, akikre egy külön délutánt áldoztak a fiúk, hogy megtanítsák nekik a dalszöveget.

• Adam-et olyan együttesek inspiráltak, mint a Depeche Mode, vagy a Tears for Fears, valamint maga a pop hercege, Prince.

• Nagy focirajongó: egyszer, amikor Németországban turnéztak, az egyik helyi benzinkútról ellopott egy életnagyságú kartonmodellt, mely Bastian Schweinsteiger-t ábrázolta, ami ráadásul 7 hónapon keresztül a turnébuszukon maradt.

• Szokása, hogy vásárol "vintage" ruhadarabokat, és szabóhoz viszi őket, hogy a saját méretére szabathassa őket.

• Általában a frizuráját egy török fodrásznál csináltatja meg Manchester-ben, aki nem tud angolul.

• Adam végigment egy olyan "borús" időszakon az életében, amikor rendszeresen trapéz nadrágot hordott. Visszatekintve erre az egyetlen pozitívumnak azt tekinti, hogy mivel nagyon bők voltak ezek a nadrágok, többször is becsempészett szórakozóhelyekre alkoholt azáltal, hogy a lábszárához szíjazta az italokat.

• A halott nagyapja a stílusikonja, akinek Adam elmondása szerint jó illatú cipői voltak, mellényeket hordott, ráadásul volt hét majma.

• Még kiskorában lopott egy csomag rágót, pár évvel ezelőtt pedig egy ételkosarat a Sainsbury's-ből.

• Dolgozott fagylaltosként, azonban ki lett rúgva, amiért túl sok fagylaltot evett.

• Már háromszor is sírt színpadon: legelőször 2010-ben Leeds-ben, amikor látta, hogy egy lány elsírta magát az Illuminated alatt, mert tudatosult benne, hogy miért is írta meg Theo-val azt a számot, másodjára Sankt Gallen-ben 2011-ben, harmadjára pedig Romániában 2011-ben.

• Amikor még a Happiness Tour-on voltak Kiev-ben, Adam annyira ki volt merülve, hogy az Unspoken alatt, amikor neki nem kellett játszania, elaludt; Theo ébresztette őt fel azzal, hogy rácsapott a zongorára.

• Adam nem hisz Istenben, mert a szülei sem vallásosak, azonban szimpatizál azzal az eszmével, hogy higgyen valamiféle magasabbik erőben.

• Ha valamelyik hírességgel randevúzhatna, az Winona Ryder vagy Helen Mirren lenne.

• Nem biztos abban, hogy meg akar házasodni vagy akar-e gyermeket vállalni.

• Nagyon türelmetlen, azonban eltökélt, opportunista. Realista, de néha pesszimista is tud lenni.

• Ha lehetne más foglalkozása, akkor golfjátékos vagy rövidtávfutó lenne, mert szeret gyorsan futni.

• Amikor nagyközönség előtt játszanak, Adam még a koncert előtt megiszik két vodka szódát, hogy ne legyen annyira feszült. A fellépések előtt szinte mindig remeg.

• Kígyófóbiája van, tériszonyos, és fél a lovaktól.

• 2017. május 14-én a hivatalos Instagram fiókján keresztül Adam bevallotta, hogy mentális betegségtől szenved: 20 éven keresztül szorongással és depresszióval harcolt nap mint nap egészen tinédzser korától kezdve, és ahogy felnőtt, úgy rosszabodott az állapota is. Okozott magának fájdalmat, volt evészavara, krónikus fájdalma, valamint függőségei is. Végül azonban elkezdett járni pszichológushoz, csoportterápiákra, és napjainkban minden erejével azon van, hogy megtanuljon élni ezekkel a problémákkal.

Írta: LadyAlexa

VIDEÓKLIPPEK

1. & 2. Wonderful Life (2009) Myspace-en az amatőr videó

    (2010) YouTube-on a debütáló, majd az amatőr is

3. Stay (2010)

4. All I Want for Christmas is New Year's Day (2010)

5. & 6. Better Than Love (2010)

     (2011)

7. Sunday (2011)

8. Illuminated (2011)

9. Blood, Tears & Gold (2010) Myspace-en

(2011) YouTube-on

10. Miracle (2013)

11. Blind (2013)

12. Somebody to Die For (2013)

13. Some Kind of Heaven (2015)

14. Lights (2015)

15. Wish (2015)

16. Wings (2015)

17. Beautiful Ones (2017)

18. Ready To Go (2017)

19. Chaperone (2017)

THE BELLE VUE - EP

1. Wonderful Life (Radio Edit)

2. Wonderful Life (Arthur Baker Remix)

3. Better Than Love (Radio Edit)

4. Better Than Love (Jamaica Edit)

 

HAPPINESS (2010)

01. Silver Lining

02. Wonderful Life

03. Blood, Tears & Gold

04. Sunday

05. Stay

06. Illuminated

07. Evelyn

08. Better than Love

09. Devotion (ft. Kyle Minogue)

10. Unspoken

11. The Water

12. Verona (hidden track)

13. Happiness (bonus track)

14. Affair (bonus track)

15. Mother Nature (bonus track)

16. All I Want for Christmas is New Year's Day (bonus track)

17. Wonderful Life (Arthur Baker Remix) (bonus track)

 

EXILE (2013)

01. Exile

02. Miracle

03. Sandman

04. Blind

05. Only You

06. The Road

07. Cupid

08. Mercy

09. The Crow

10. Somebody to Die For

11. The Rope

12. Help

13. Heaven

14. Guilt

 

SURRENDER (2015)

01. Surrender

02. Some Kind of Heaven

03. Why

04. Nothing Will Be Bigger Than Us

05. Rolling Stone

06. Lights

07. Slow

08. Kaleidoscope

09. Wings

10. Wish

11. Perfect Timing

12. Weight of the World

13. Policewoman 

 

DESIRE (2017)

01. Beautiful Ones

02. Ready To Go

03. People Like Us

04. Something I Need To Know

05. Thinking of You

06. Wherever You Go

07. Chaperone

08. Boyfriend

09. Walk Away

10. Wait Up

11. Spotlights

12. Hold On To Me

13. Magnificent

 

 Közreműködéseik mások dalaiban:

Calvin Harris - Ecstasy (ft. Hurts)

Calvin Harris & Alesso - Under Control (ft. Hurts)

Utolsó frissítés: 2019.03.23. 12:12 LadyAlexa által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace