Starity

Adam Hann

Adam Hann Adam Hann nemzetisége 7960. 27rajongó 1vélemény
 • Születési név
 • Adam Brian Thomas Hann
 • Becenév
 • Adam, Ad, Hann the Man
 • Születési idő
 • 1988. június 20.
 • Születési hely
 • Manchester, Egyesült Királyság
 • Foglalkozás
 • zenész (gitáros, billentyűs)
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 183 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőkésbarna
 • Szemszín
 • zöld
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Matt Healy Ross MacDonald George Daniel

Adam Hann életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

KORAI ÉVEK
Angliában, Manchesterben született 1988. június 20-án. Középiskolai tanulmányait Winslow városában végezte, itt ismerkedett meg későbbi zenekarának tagjaival 2002-ben. Az együttesalapítás ötlete voltaképpen tőle származott, hiszen ő maga vetette fel, hogy előadhatnának közösen néhány számot helyi tinédzsereknek létrehozott esteken, melyeket az önkormányzat szervezett.

THE 1975
Megalakulás, első koncertek (2002
2012)
Az együttes 2002-ben jött létre. Eleinte ifjúsági bulikon léptek fel egy környéki klubban punkzenekarok számainak feldolgozásaival, de az idő előrehaladtával ők maguk is ráéreztek a saját dalok írásának műveletére. Az első időszakban Matty Healy, a későbbi énekes a dobos szerepét töltötte be a formációban, de a frontember gyors távozását követően az ő kezébe került a mikrofon. Korai koncertjeiket különféle nevek alatt adták, mígnem egy Kerouac-verseskötet hátulján talált firka (1 June, The 1975) nyomán született meg végleges döntésük.

Korai nevek: Me and You Versus Them, Forever Drawing Six, Talkhouse, The Slowdown, Bigsleep, Drive Like I Do

Karrierkezdet és debütálás (2012–14)
Első, Facedown címre keresztelt kislemezük megjelenése után 2012 augusztusában felcsendült egyik számuk (The City) az angol rádióban, majd következő EP-jük után ismét az egyik szerzeményük (Sex) volt hallható az év legvége tájékán. Ezen a sikercsóván felbuzdulva 2013 elején belefogtak egy Egyesült Királyság-beli turnéba, valamint Írországba is ellátogattak. Márciusban kiadásra került egy újabb kislemez (Music for Cars), melynek egyik dala (Chocolate) igencsak jó eredményeket ért el a mainstream szféra toplistáin az Egyesült Királyságban. Májusban újabb EP-t dobtak piacra, ami szintúgy sikeresnek bizonyult hazájukban, több országban pedig a rádiók szemezgettek a rajta található számokból.

A zenekar igyekezett minél több helyen koncertet adni, hogy megalapozzák ismertségüket debütálásukig. Olyan együttesek előtt léptek fel, mint a Muse, a The Neighbourhood vagy a The Rolling Stones, illetve fesztiválokon is megmutatták magukat.

Első, saját magukról elnevezett albumuk 2013 szeptemberében jelent meg. Addigra igencsak sikeresnek mondhatták magukat: már debütálásuk előtt teltházas koncerteket adtak, első lemezük pedig azonnal a brit toplisták élén robbant be.

A hónap hátralévő részében hazájukban turnéztak, októberben az Egyesült Államokba látogattak el, majd novemberben európai országokban is megcsillogtatták tehetségüket. 2014-et Ausztráliában és Új-Zélandon adott koncertekkel nyitották, tavasszal pedig ismét visszatértek Észak-Amerikába, ahol többek között a Coachellán is lehetőséget kaptak fellépésre. Ebben az évben jelentették be azt is, hogy 2015-re egy új album felvételének megkezdését tervezik.

I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It – avagy a második nagylemez (2015–2017)
2015 júniusában a zenekar minden platformon felfüggesztette fiókjait, ami természetesen azonnali gyanakvásra adott okot. Egy nappal korábban Healy Twitter-profilján megjelent egy rövid képregény, mely egy esetleges feloszlást pedzegetett, de az oldalak aztán ismét aktiválva lettek. Csakhogy a megszokott fekete-fehér színekben pompázó borító- és profilképek fehérek és halványrózsaszínek voltak, mintegy felfedve a tényt, hogy a fiókok eltűnése csak reklámfogásként szolgált.

Októberben bejelentésre került a második album, illetve egy dalt (Love Me) is megjelentettek egy Európát, Észak-Amerikát, továbbá Ázsiát érintő turné dátumaival együtt. Ezt követően még három dal látott napvilágot 2015 és 2016 folyamán (UGH!, The Sound, Somebody Else), egyet pedig (A Change of Heart) a rádióban mutattak be négy nappal a nagylemez februári publikálása előtt, mely egyébként igencsak sikeresnek bizonyult, hiszen egyből a toplisták élén nyitott az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is.

Music for Cars, újabb EP és a Drive Like I Do felélesztése (2017-től napjainkig)
2016 novemberében a banda dobosa egy Instagram-poszttal utalt a harmadik, elméletileg 2018 során megjelenő albumra, Healy pedig egy EP megjelenését jelentette be a következő évre. Ez azonban eltolásra került, és helyette egy koncertfelvételeket tartalmazó lemezt dobtak piacra.

Matty twitteres tevékenységei nyomán születtek különféle spekulációk arról, hogy Music for Cars lesz a következő nagylemez címe, és ez később megerősítést is kapott. Dal végül minden feszült várakozás ellenére sem jelent meg róla 2017-ben (bár márciusban elárulták, hogy kettőt már megírtak), de 2018 júniusában a tervek szerint előrukkolnak valamiféle újdonsággal.

2017 júniusában az énekes elárulta, hogy a zenekar egyik "elődje", a Drive Like I Do esetleges feltámasztása napirendre került, és elképzelhető, hogy az elkövetkezendő évek során afféle mellékprojektként kiadnak egy albumot.

információforrás: wiki

EP-K

Facedown (2012)
1. Facedown
2. The City
3. Antichrist
4. Woman
 

 

Sex (2012)
1. Intro/Set3
2. Undo
3. Sex
4. You
5. Milk
Az EP hivatalosan négy számot tartalmaz, azonban a negyedik végén elrejtésre került egy bónusz is.

Music for Cars (2013)
1. Anobrain
2. Chocolate
3. HNSCC
4. Head.Cars.Bending
5. Me
 

IV (2013)
1. The City
2. Haunt // Bed
3. So Far (It's Alright)
4. fallingforyou


 

IV (2013) - Az Egyesült Államokban megjelent verzió
1. The City
2. Sex
3. Chocolate
4. Me
5. You
6. Milk
Az EP eredetileg öt számot tartalmaz, de az ötödik végén elrejtésre került egy bónusz is.

ALBUMOK

The 1975 (2013)

1. The 1975
2. The City
3. M.O.N.E.Y.
4. Chocolate
5. Sex
6. Talk!
7. An Encounter
8. Heart Out
9. Settle Down
10. Robbers
11. Girls
12. 12
13. She Way Out
14. Menswear
15. Pressure
16. Is There Somebody Who Can Watch You

 I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It (2016)

1. The 1975
2. Love Me
3. UGH!
4. A Change Of Heart
5. She's American
6. If I Believe You
7. Please Be Naked
8. Lostmyhead
9. The Ballad Of Me and My Brain
10. Somebody Else
11. Loving Someone
12. I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful yet So Unaware of It
13. The Sound
14. This Must Be My Dream
15. Paris
16. Nana
17. She Lays Down

Utolsó frissítés: 2018.06.25. 00:12 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace