Starity

Adriana Lima

Adriana Lima Adriana Lima nemzetisége 294. 1326rajongó 102vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 90%
  • stílus: 88%
  • szimpátia: 89%

Adriana Lima életrajza

KEZDETEK, FELMENŐI:

Adriana Francesca Lima 1981. június 12-én látta meg a napvilágot Salvador, Bahia városában, Brazíliában. Édesapja Nelson Torrés, édesanyja Maria da Graça Lima, mindeketten szociális munkások. A család francia, portugál, amerikai és karibi felmenőkkel rendelkezik. Adriana mindössze 6 hónapos volt, amikor édesapja otthagyta őt és édesanyját. Habár soha nem akart modell lenni, kiskorától kezdve szépségversenyekre járt, melyeken többször is nyert.


KARRIERÉNEK BEINDULÁSA, FORD & ELITE (1992-2000):

Mindössze 13 évesen kezdődött karrierje, amikor egyik iskolai barátnője nem akart egyedül benevezni egy modellversenyre. Adriana nem akarta cserbenhagyni a lányt, így ő is jelentkezett, majd a szponzorok hamar felvették vele a kapcsolatot, és beneveztették a Ford 'Supermodel of Brazil' versenyére, melyet az akkor 15 éves Adriana meg is nyert. Ezután szerződést kötött a Ford modellügynökséggel, így ők kezdték el futtatni a fiatal lányt. Két évvel később, 1996-ban Adriana jelentkezett a Ford egy másik, immár komolyabb versenyére, a 'Supermodel of the Year'-re, ahol végül második helyen végzett. Ezután még 3 évig Brazíliában élt, majd 1999-ben New Yorkba költözött, hogy karrierét magasabb szintekre emelje, valamint egy másik ügynökséghez, az Elite Models-hez szerződött át. Ez a szerződés akkora lökést adott karrierének, hogy olyan magazinokban kapott helyet, mint a Vogue, a Marie Claire, a kifutón pedig Vera Wang, Giorgio Armani és Valentino ruháiban vonulhatott végig. 2000-ben az a megtiszteltetés érte, hogy ő lehetett az év őszi/téli kollekciójának új Guess-lánya.


VICTORIA'S SECRET, PIRELLI, MIU MIU (2003-2013):

2003-ban újabb fordulópont következett be karrierébe, hiszen a világszerte ismert smink márka, a Maybelline őt választotta szószólójává, amit több, mint 6 éven át ő töltött be, egészen 2009-ig. 2005-ben a Pirelli Calendárjának volt az egyik arca. 2006-ban a Forbes Magazine legjobban fizetett szupermodelljeinek listáján az ötödik helyet szerezte meg magának, míg 2007 és 2008-ban ő lett a negyedik. A 2008-as évben többek között szerepelt a GQ és az Esquire magazinok címlapjain. 2009-ben a Givenchy ruháiban vonult végig a kifutókon, majd ugyanebben az évben a Doritos reklámaiban láthattuk még. 2010-ben a Vogue Espana és a V Magazine Spain címlapjain, majd az American Vogue számaiban kapott helyet.

2011-ben aláírt egy szerződést a Blumarine divatcéggel, így ő reklámozta a márka költeményeit, valamint szerepelt a Vogue Brasil és az Elle borítóin is. 2012 nyarán a Donna Karan New York új reklámarca lett, de őt láthattuk a Mavi Jeans plakátjain is. 2013-ban a Miu Mui és a Victoria’s Secret reklámjai voltak az évének csúcspontjai, hiszen az előbbi márka kollekcióit tavasszal és ősszel is Adri promotálta.

FANTASY BRA, MAYBELLINE, HARPER'S BAZAAR (2014-jelenleg):

2014 februárjában a Harper's Bazaar két kiadásának, a brazilnak és a spanyolnak is ő volt a címlapján. Tavasszal a Donna Karan és a Victoria's Secret Body-ját reklámozta. Áprilisban az Interview Germany, májusban pedig a Vogue Espana borítóján pózolt. A nyár folyamán a Desigual spanyol márkának lett a hivatalos arca, ehhez pedig a kifutón is modellt állt. Ősszel a Jason Wu, a Givenchy és Marc Jacobs költeményeiben vonult végig a divathetek kifutóin. Az év hátralévő részében olyan neves magazinok címlapjain láthattuk, mint a Vogue Turkey és Italia, a Harper's Bazaar, a Love Magazine, a Le Monde M, a W Korea, valamint a Vogue Brasil és Paris. Decemberben az éves nagyszabású Victoria'a Secret divatbemutatón ő és Alessandra Ambrosio viselhettek a több, mint 2,5 millió dollárt érő Fantasy Bra legújabb kreálmányát. 

2015 januárjában a Maybelline ismét a reklámarcának választotta a brazil szépséget. Modellt állt a már megszokott Victoria's Secret nek is, így a Valentin napi kollekciónak is ő volt az arca. Nyáron a Balmain, a Marc Jacobs, a Vogue Eyewear, valamint a H&M reklámaiban is Adri nézett ránk vissza. Júliusban jelent meg idei első címlapja, a Vogue mexikói kiadásában, viszont az American Vogue, a Vanity Fair Italy és a Love Magazine számaiban is helyet kapott.

2015. október 6-án be lett jelentve, hogy rendelkezni fog egy wax figurával a new york-i Madame Tussaudsban. 2015. november 30-án került nyilvánosságra ez a figura.

2016-ban eddig a Garage, a GQ UK és a Glamour US magazinokban szerepelt. Láthattuk a Calzedonia, a Vogue Eyewear kampányában.

Jelenleg a Desigual márka nagykövete.

2017 januárjában Adriana-t nevezték ki a "legértékesebb Victoria's Secret angyallá", amelyet a D'Marie cég felmérése alapján döntöttek el, mely több dolgot összegzett (közösségi felületeken levő kedvelések, követők, reklámok).

MAGÁNÉLET:

Adriana római katolikus nézeteket vall. 2006 áprilisában azt nyilatkozta a GQ magazinnak, hogy szűz. Véleménye szerint a szex a házasság része. „A férfiaknak tisztelnie kell, hogy ez az én választásom. Ha nincs tisztelet, az azt jelenti, hogy nem is akarnak engem” – mondta. Az abortuszt bűnnek tartja.

2001-ben kezdett randevúzni Lenny Kravitz-cal. 2002-ben eljegyezték egymást, de kevesebb mint egy évvel később lefújták az eljegyzést.

2008 júniusában, kilenc hónapnyi randevúzás után eljegyezte Adrianát az NBA-játékos Marko Jarić. 2009-ben Valentin-napon házasodtak össze. 2009 májusában Adriana a szerb állampolgárság megszerzését kezdeményezte, de sosem kapta meg. A párnak két gyermeke van: Valentina Lima Jarić, aki 2009. november 15-én, illetve Sienna, aki pedig 2012. szeptember 12-én született meg. 2014. május 2-án Adriana és férje bejelentették válásukat öt évnyi házasság után. A válás 2016 márciusában került befejezésre.


 

Az életrajzot írta: aloerie
További szerk.: xBlondie

Utolsó frissítés: 2018.10.15. 13:01 xBlondie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace