Starity

Ahren Stringer

Ahren Stringer Ahren Stringer nemzetisége 16650. 1rajongó 1vélemény
 • Születési név
 • Ahren Stringer
 • Születési idő
 • 1986. június 05.
 • Születési hely
 • Gympie, Ausztrália
 • Foglalkozás
 • énekes
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna

Ahren Stringer életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

 

Korai évek

Ahren Stringer 1986. június 5-én látta meg a napvilágot az ausztráliai Queensland állam egy dél-keleti kisvárosában, Gympie-ban. Szülővárosában járta ki az általános iskolát és a gimnáziumot is. Ahrent egészen kiskora óta vonzotta a zene világa, énekesként és gitárosként is megállja a helyét. Tizenéves korában alapította meg egyik barátjával a The Amity Affliction nevű bandát, aminek a mai napig oszlopos tagja.

 

The Amity Affliction: kezdetek (2003 – 2008)

Egy dél-kelet queensland-i kisvárosban, Gympie-ben alakult meg 2003-ban a The Amity Affliction, két gimnazista barát, Ahren Stinger és Troy Brady által. Az együttes nevét egy, a két fiúhoz közelálló ismerősük elvesztéséről kapta, aki 17 évesen hunyt el autóbalesetben. Az „Amity” szó (magyar megfelelője az egyetértés, jóakarat) az elhunyttal ápolt jó viszonyukra és barátságukra utal, az „Affliction” pedig (magyar megfelelője szenvedés, levertség) a 17 éves fiú elvesztésének feldolgozását szimbolizálja, hogy mekkora küzdelemmel is jár túltenni magukat egy ilyen hozzánk közelálló ember elvesztésén. Ahren és Troy végzős éveikben több iskolai fellépésen is zenéltek, sőt volt, hogy ebédszünetben is az ő előadásaiktól volt hangos iskolájuk.

2004-ben egy három tételből álló demót készítettek Scott Mullane segítségével az Aisle6 hangstúdióból. Ez időben négytagúvá bővült a banda, csatlakozott hozzájuk Garth Buchanan (basszusgitár), illetve Lachlan Faulkner (dob). 2004 második felében Joel Birch is belépett a bandába, mint énekes. 2005 derekán az ekkor már öttagú formáció kiadta első önálló, debütáló EP-jüket amivel Queensland dél-keleti partján elindultak az első, East Coast Tour nevű turnéjukra.

2007-ben változás állt be az akkor formációban, miszerint Lachlan Faulkner és Garth Buchanan kilépett az együttesből, helyükre Troels Thomasson (dob), Chris Burt (gitár) és Trad Nathan (billentyűs) került egy ideig. A The Amity Affliction kiadta második EP-jét öt tétellel rajta. Az EP a High Hopes nevet viseli, amely A rettegés háza című horrorfilm színhelyére utal.

 

Severed Ties (2008 – 2010)

A The Amity Affliction első stúdióalbumát 2008-ban adta ki Sereved Ties címen rajta 11 tétellel. A lemez egy hétig volt az Australian Albums Chart 26. helyén. 2008-ban csatlakozott hozzájuk Chris Burt testvére, Ryan Burt dobosként, aki az albumon lévő számokon is már együtt dolgozott Ahrenékkel. A Fruity Lexia az egyetlen dal a korongról, amihez videoklip is készült. A lemezen lévő 11 dalból 6 olyan van, ami külső közreműködéssel jött létre. Az album megjelenésekor számos koncertet adtak Sydney, Melbourne, Brisbane, Adelaide és Perth területén is.

2009-ben a srácok a Stairway to Hell Tour turnéjuk keretein belül Ausztrália és az Egyesült Királyság területén is koncerteztek. Előzenekaraik voltak többek között a We Are the Ocean és a Hopeless is.

 

Youngbloods és Glory Days (2010 – 2011)

2009 végén kilépett az együttesből Christopher Burt, a döntés közös megegyezés alapján született meg, Chris utolsó, - búcsú fellépése Londonban volt. Helyét Clint Ellis vette át.

2010 áprilisában a banda New Yorkba repült, hogy felvegyék második albumukat Gene Freeman (Machine) producerrel. Májusban a srácok feltöltötték az I Hate Hartley című dalukat MySpace-re, majd később ingyen letölthetővé tették az új lemezről származó első publikált szerzeményüket. A banda június 25-ére jelentette be a második lemezük érkezését, azonban június 18-án már elérhető volt a Youngbloods nevet viselő album, amelyet a Boomtown és Shock Records lemezkiadók által. A korong hatalmas sikert és rengeteg elismerést jelentett a The Amity Affliction-nek, ezt támasztja alá többek között az is, hogy az ARIA charts-on (Australia's Official Music Charts) egészen a 6. helyezetik meneteltek. A Youngbloods népszerűsítése érdekében az együttes 2010 júliusában turnéra indult.

2010 októberében bejelentették a Glory Days érkezését, ami egy a régebbi demókból és az első két EP-jükből összeállított albumként jelent meg november 26-án. Ezt követően ismét az Egyesült Királyságba vették az irány, ahol közösen koncerteztek az Asking Alexandria, Deez Nuts, Endwell és Louie Knuxx társaságában. 2010. év végén Amerikába repültek, ahol életük első interjújukat adták a Substream Music Press nevű magazinnak. A fiúk ekkor tudták meg, hogy fel fognak lépni a következő Soundwave fesztiválon is. 2011. május 30-án megjelent az új lemezről a Youngbloods című dalukhoz készült videoklip, amit a Guvera.com oldalon publikáltak. Még ezév második felében a The Amity Affliction elindult a Fuck the Reaper névvel ellátott országos turnéjukra, ahol olyan együttesek kísérték végig őket, mint például az Asking Alexandria, illetve a Skyway. 

 

Chasing Ghosts (2012 – 2013)

A 2011-es turné alatt Joel Birch bejelentette, hogy 2012-ben ismét az ígéret földjére veszik az irány harmadik albumuk felvétele érdekében. Pár nappal a bejelentés után, Ahren egy az Alt Music Hub nevű lapnak adott interjújában azt is elárulta, hogy az új lemez felvétele várhatóan 2012 márciusa és áprilisa körül fog zajlani. 2012. február 8-án a The Amity Affliction szerződést kötött az amerikai Roadrunner Records-al. Kisebb késéssel, május 7-én elindult a banda Orlandóba (Florida állam) hogy megkezdjék a korong felvételét. Június 7-én nyilvánosságra került, hogy harmadik albumuk a Chasing Ghost nevet fogja viselni. A várható megjelenési dátumok a következők voltak: Ausztrália: 2012. szeptember 7.; Egyesült Királyság: 202. szeptember 17.; Amerikai Egyesült Államok: 2012. szeptember 18.

Nem sokkal az előbb említett bejelentések után az együttes a lemez borítójáról is lerántotta a leplet. A borítón egy ember látható egy fa mellett, ami úgy tűnhet, mintha felakasztaná magát. Ez azonban ironikus és megtévesztő is lehet, hiszen a banda valódi üzenete a borítóval és a dalokkal is az, hogy ahelyett, hogy elmenekülnénk a problémák elől és tragikusan véget vetnénk életünknek, próbáljunk meg beszélni és több időt eltölteni azokkal az emberekkel, akik közel állnak hozzánk, akik segíteni tudnak.

Kevesebb, mint egy évig volt az együttes tagja Imran Siddiqi, gitáros. Szeptember 15-én publikálták a srácok a Chasing Ghost című dalukhoz érkező klipet, amiben a már előbb megnevezett zenész nem szerepelt és ez mondhatni, hogy egy biztos jelként szolgált a rajongóknak a gitáros kilépéséről. Az album megjelenése után Ausztrália területén ismét turnézni indult a The Amity Affliction olyan zenekarok társaságában, mint a The Ghost Inside, Architects és a Buried In Verona. 2013 februárja és márciusa között a banda a Soundwave nevű zenei fesztiválon lépett fel, majd visszatértek szülőhazájukba ahol folytatták turnéjukat. 2013. március 24-én Joel Birch bejelentette, hogy Dan Brown lett az új gitárosuk, azonban Dan még nem vett részt az akkoriban forgatott Open Letter videoklipjében.

 

Let the Ocean Take Me (2014 – 2015)

2013 végén publikálták a Cave In című dalukat, amiről a rajongók akkor feltételezték, hogy az első szám lesz a banda negyedik albumáról, azonban a dal megjelenésekor új korongról még nem érkezett hír. Később az Amity eloszlatta a találgatások és pletykák felhőjét, mivel nyilvánosságra hozták a negyedik lemez tétellistáját, amelyen nem szerepelt a Cave In. Az új album első dala, amely a Pittsburgh címet kapta, 2014. április 14-én jelent meg. A második szerzemény Don’t Lean On Me címmel jelent meg május 15-én. A Let the Ocean Take Me nevet viselő albumot 2014. június 6-án dobták piacra Ausztráliában, június 9-én az Egyesült Királyságban és június 10-én pedig az Amerikai Egyesült Államokba is megérkezett. Az ARIA charts-on a srácok negyedik korongja egészen az első helyezésig elért.

2014. október 11-én Troy Brady 11 Amity-s év után úgy döntött, hogy ki szeretne lépni az együttesből, így Ahren Stinger maradt az egyetlen olyan tag, aki az alapítás óta része a bandának. 2015. május 18-án feltöltötték a Seems Like Forever című dokumentumfilmjük előzetesét a YouTube-ra, amely június 10.-től volt kapható DVD formában.

2015-ben részt vettek a Vans Warped Tour-on, illetve október - november körül Amerikában turnéztak a Seems Like Forever U.S. Tour keretin belül olyan előadókkal, mint a Chelsea Grin, Secrets, Cruel Hand és a The Plot In You. November derekán a rádióban mutatták be legelőször Shine On című dalukat előzetes bejelentés nélkül, amihez a klip november 30-án lett feltöltve hivatalos YouTube csatornájukra. 2015 decemberében csatlakoztak az A Day To Remember ausztráliai – új-zélandi turnéjához, amely a Big Ass Tour címet viseli.

 

This Could Be Heartbreak (2016 – napjainkig)

2016. május 18-án a The Amity Affliction hivatalos Facebook oldalukra posztolt egy videót, melyből kiderült, hogy hamarosan érkezik a srácok ötödik stúdióalbuma This Could Be Heartbreak címmel. A videóból azt is megtudhattuk, hogy a lemez várható megjelenési dátuma augusztus 12. Még aznap, május 18-án megjelent az I Bring The Weather With Me című dalukhoz készült videoklip is. Június 10-én a This Could Be Heartbreak-hez is megérkezett a kisfilm. A korong augusztusi piacra dobásakor Ahrenék bejelentették, hogy még abban a hónapban útjára indítják az I Bring The Weather With Me Tour névvel ellátott turnéjukat. Ekkor a Trophy Eyes nevű zenei társulat kísérte őket végig Ausztráliában. Az év utolsó hónapjaiban előbb az Amerikai Egyesült Államokban, majd Európában is számos koncertet adtak.

A The Amity Afflictiont ez idő tájt a Fearless Records is felkereste, hogy a Punk Goes Pop nevet viselő albumukra velük szeretnék felvenni a hetedik tételt, amely The Weeknd-től a Can't Feel My Face című dal lett.

 

Magánélet és érdekességek

- Trad Nathan társaságában rövid ideig állt fent LoveCats nevű electro/techo duójuk.
- Ahren szerepelt Illy nevű ausztrál rapper Youngbloods című videoklipjében.
- Ahren rapperként is kipróbálta magát, amikor a rövid ideig működő Royal Family nevű duót megalapította barátnőjével, Lady KC-cel.
- Barátnőjével, Casey Noble-el már több mint 11 éve alkotnak egy párt.

 

Elérhetőség

» Hivatalos oldal: theamityaffliction.net
» Twitter: @stringDTD // @amityaffliction
» Facebook: The Amity Affliction
» YouTube: The Amity Affliction
» Instagram: Ahren Stringer // The Amity Affliction
 

írta és fordította: curse.

 

2008. október 4.: Severed Ties

 

2010. június 18.: Youngbloods

 

2010. november 26.: Glory Days

 

2012. szeptember 7.: Chasing Ghost

 

2014. június 6.: Let the Ocean Take Me

 

2016. augusztus 12.: This Could Be Heartbreak

Utolsó frissítés: 2018.02.06. 19:07 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace