Starity

Ailyn

Ailyn Ailyn nemzetisége 6212. 31rajongó 6vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 98%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Pilar Giménez García
 • Becenév
 • Goth princess, spanyol szépség
 • Születési idő
 • 1982. május 29.
 • Születési hely
 • Barcelona, Spanyolország
 • Foglalkozás
 • énekesnő
 • Családi állapot
 • férjezett
 • Magasság
 • 170 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőkésbarna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Ikrek
 • Linkek
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Morten Veland

Ailyn életrajza

A kezdetek

Polgári nevén Pilar Giménez García 1982 május 29-én született a katalóniai Esplugues de Llobregat-ban, Barcelona külvárosában.
Zenei karrierjét 15 évesen kezdte, szolfézst tanult, és a The Albéniz School of Music-nál énekelt. Első színpadi fellépése 2002-ben volt, Cornellà de Llobregat-ban, egy jótékonysági divat show keretén belül. A rendezvényt Alzheimeres betegek megsegítésére szervezték.

Az első együttes

Első lemezét a Charm nevű lánytrióval adták ki, az együttes anime számokat, J-pop, és J-rock dalokat énekelt. A Konichiwa című albumot 2003-ban adták ki. Ailyn viszont önállóan is kipróbálta volna magát, így mikor a Kimagure Orange Road c. animesorozat betétdalainak munkálatait befejezték, 2004-ben távozott a csapatból.

Szóló karrier

2005 szeptemberében ő képviselte Spanyolországot a Canzoni Dal Mondo nemzetközi popzenei fesztiválon, ahol benne volt az első 10 döntősben. Azév októberében Silver Tabaiba díjat kapott a legjobb előadás kategóriában, a nemzetközi Dalfesztiválon való ötödik helyéért, mit a Kanári szigeteken rendeztek meg. Novemberben pedig ugyanitt a legjobb énekes kategóriában elért hatodik helyért Gold Tabaiba díjat.

X Faktor

2007-ben indult a spanyol X Faktorban, ahol a fiatalok csoportjában (25 év alattiak) versenyzett. A negyedik döntőben esett ki, énekelt dalai: Time After Time (Cyndi Laupert), Moonlight Shadow (Mike Oldfield), Bring Me To Life (Evanescence), és Why (Annie Lennox).

Sirenia

A Sirenia nevű norvég goth-rock bandához 2008-ban csatlakozott. A bandának azelőtt már három énekesnője volt (a francia Fabienne Gondamin 2001-2003, ő átmeneti megoldás volt, az első tartós énekesnő a norvég Henriette Bordvik 2003-2006, majd a dán Monika Pedersen 2006-2008), a megüresedett női vokál posztját az interneten hírdették.
Ailynt a húga nevezte be a twitteren zajló hírdetésen, bízott nővérében, és maga is nagy Sirenia fan volt. Végül több mint 500 jelentkező közül választották ki, és azóta is pótolhatatlan fogaskereke a Sireniának.

The 13th Floor

2008 áprilisától Ailyn hivatalosan is bandatag, a Sirenia törzsét alkotó Morten Veland (egyik alapító tag) egy ezüst, Sirenia logós nyaklánccal ajándékozta meg Ailynt, a közös jövőt megpecsételendőn. Ezután azonnal nekiálltak az új Sirenia lemeznek. A The 13th Floor 2009 januárjában jelent meg, kilenc dal található rajta, akárcsak az előző három Sirenia lemezen. A dalok az előző lemezénél (Nine destinies, and a downfall 2006) kidolgozottabbak, és indusztriálisabbak. Az album a legeladottabb volt az addigiak között, első (és egyetlen) videoklipje, a The Path To Decay című számhoz pedig a legnézettebb (a maga 7 milliónál is több megtekintésével a youtube-on).
A lemezzel a banda Európa turnéra indult, talán Ailyn szépsége, és hangja miatt, a Sirenia népszerűbb, mint valaha. Az énekesnő származása miatta a banda iránti kereslet ugrásszerűen nőtt Spanyolországban, és Dél-Amerika spanyol nyelvű országaiban, ahol szintén sikeres koncerteket adtak.

The Enigma Of Life

2011 januárjában, szinte pontosan két évre a The 13th Floorra jelent meg a legújabb Sirenia lemez, a The Enigma Of Life. Az album több szempontból is rendhagyó a korábbiakhoz képest, egyrészt nem 9, hanem bónuszszámokkal együtt 15 dal van rajta, másrészt Ailyn az első olyan énekesnője a bandának, akivel két nagylemezt sikerült kiadniuk (bár Henriette Bordvik énekelt a Sireian shores c. középlemezen 2005-ben, az előző, 2004-es An elixir for existence után, ahol ő volt a női énekes).
A dalok sokkal rádióbarátabbak, melyhez Ailyn lágyabb hangjához való alkalmazkodás volt az indok. Mindemellett a goth számokra (és főleg a Sireniáéra) igaz, hogy hosszúak, hullámzó felépítésűek. 6-7 perces dalok, hosszas, lassan változó gitárrészekel, és kórsudarabokkal, ezzel szemben az új dalok 4-5 percesek, és elejük, közepük, végük harmonikus sorban van, valamint a hangszerelésben több a modern, elektronikusabb elem (de persze nem estek túlzásba). Ezzel a váltással sok rajongót vonzottak, de néhányan elpártoltak, állítva hogy az együttes túlságosan mainstream lett.
Az egyetlen klip szintén az első számhoz, a The End Of It All-hoz készült. A dalt kislemezben is kiadták, még az Enigma of life előtt, ezzel egy időben került ki a klip is. A videó a bolyongásról szól, Ailyn egy koszos padlásszerű épület szövevényes folyosóin keresi a kiutat. A környezetben poros könyvespolcok, üvegbe zárt állati szervek, a repedt falak, melyekről álarcok, bábok lógnak. A klip „alapszíne” a vörös, ahogyan az albumborítónak is, ahogy az előzőnek a zöld volt, és a The Path To Decay videójának is zöld volt az uralkodószíne.

The Chevalier

Szintén 2011 elején Ailyn közreműködött egy dal erejéig a Serenity nevű osztrák goth zenekarral. A dalhoz klip is készült, mely egy fagyos udvarkertben, illetve egy díszes kúria belsejében játszódik. Az arisztokrata stílusú zene, és videó mind hangzásában, mind látványában elüt az élet nagy kérdéseivel foglalkozó Sirenia-stílustól. Álarcos nőszemélyek, szemérmetlenül viszonyulnak egymáshoz, és egy vámpírgyűlés szerű vacsoraasztal jelenet is van benne, ám itt is jól hangzik, és mutat a spanyol szépség.
 

Perils Of The Deep Seas

A Sirenia a 2013-as év elején jelentette be az új album készítését, aminek nemrég jelent meg hivatalosan is a címe, a borítója és a tracklistje. Erről úgy nyilatkoztak, hogy egyrészt Morten az albumon igencsak új dolgokkal fog kísérletezni, másrészt pedig célja hogy visszatérjen az ős-Sirenia-hangzáshoz. A rajongók közül néhányan kétkedéssel, mások örömmel fogadták az új album hírét, mely június 28-án került az európai lemezboltokba. Az első kislemez a Seven Widows Weep címet viseli, melyen helyett kapott a neki címadó dal, és egy másik, igen különleges szám, ami a Ditt Endelikt címet viseli. A Seven Widows Weep-hez klip is készült, melyben először a hét síró özvegyet láthatjuk, majd egy hajót, melyen hét tengerész közelít egy szilkasozorhoz. A tengerben egyszer csak szirének jelennek meg, elcsábítva a férfiakat, be a szorosba, ahol magukkal húzzák őket a vízbe. Eközben a sziklákon láthatjuk az együttes tagjait, köztük magát Ailynt, aki igazi csábító szirénként énekel.

The Seventh Life Path

Az együttes hetedik albuma május elején jelent meg, miután 2014 óta beszéltek már a munkálatokról, de Ailyn sérülése nehezítette a munkát. Az album a Npalam Recordsnál jelent meg, első ízben az együttes számára. A hangszeres részeket szinte teljes egészében Mortem Veland játszotta fel, míg Ailyn énekelt, és Mortem érdeme a zene megkomponálása is. Érdekesség, hogy az alnum borítóját egy magyar származású művész, Gyula Havancsák tervezte.


Távozása

Ailyn 2016-ban kilépett a zenekarból, amit a facebook oldalukon jelntettek be, távozásának oka nem volt megnevezve, feltehetően személyes konfliktus állt a háttérben.

Videoklipek:

The Path To Decay (The 13th Floor 2009)

The End Of It All (The Enigma Of Lfe 2011)

             The Chevalier (Ailyn feat Serenity 2011)

             Seven Widows Weep (Perils Of The Deep Blue 2013)

A Charmmal:

Konichiwa (2003)

A Sireniával:

The 13th Floor (2009)
The Enigma Of Life (2011)
Perils Of The Deep Blue (2013)
The Seventh Life Path (2015)
 

Utolsó frissítés: 2016.10.16. 18:06 nothingcanstopme által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace