Starity

A.J. McLean

A.J. McLean A.J. McLean nemzetisége 2661. 144rajongó 16vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 94%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 87%
 • Születési név
 • Alexander James McLean
 • Becenév
 • Bone, Alex, Bone Daddy, Mr. Cool, Johnny NoName
 • Születési idő
 • 1978. január 09.
 • Születési hely
 • West Palm Beach, Florida, Amerikai Egyesült Államok
 • Foglalkozás
 • Énekes, dalszerző, színész
 • Családi állapot
 • nős, 2 gyermek
 • Partner
 • Rochelle Karidis McLean
 • Magasság
 • 175 cm
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Brian Littrell Nick Carter Howie Dorough Kevin Richardson

A.J. McLean életrajza

Korai évek

Alexander James McLean 1978. január 9-én született West Palm Beachen, Denise Fernandez és Bob McLean gyermekeként. Egyedüli gyermek, ikernővérei ugyanis születésükkor elhunytak. Szülei két éves korában elváltak, ettől kezdve édesanyja és annak szülei, Ursula és Adolph nevelték.

Négy éves volt, amikor édesanyja beíratta táncórákra, ahol többek között balettet, jazzt, hip hopot, salsát és szalontáncot tanult. Öt éves korában JCPenny katalógusokban szerepelt modellként, hat éves korában pedig az iskolai Hófehérke és a hét törpe színdarabban alakította Kukát. Tizenegy éves sem volt, amikor olyan musicalekben kapott szerepet, mint a Hegedűs a háztetőn vagy A diótörő.

1990-ben édesanyjával és nagyszüleivel a floridai Kissimmee-be költöztek, hogy A.J. tovább folytathassa zenei és színészi karrierjét. Felvették a Florida Academy of Dramatic Artsba, ahol színdarabokban játszott. 13 éves volt, amikor megnyert egy latin nemzetiségi fesztiválon tartott tehetségkutatót. Később, a fesztivál keretein belül kapott egy 45 perces szólóműsort. Itt ismerkedett meg későbbi barátjával és zenésztársával, Howie Dorough-val. Mindeközben folyamatosan meghallgatásokra járt és az egyik ilyen során ismerték meg Nick Cartert és hárman megalapították a Backstreet Boys elődjét.

 

Backstreet Boys

1993 márciusában AJ egy újsághirdetés folytán talált rá egy felhívásra: meghallgatásokat rendeznek egy új popbandához. A.J. részt vett a meghallgatáson, és ő lett a Backstreet Boys első tagja. Később csatlakozott hozzá Howie és Nick, majd Kevin is, akinek javaslatára unokatestvére, Brian is a csapat tagja lett.
 

 • Kezdetek és az első album
A Backstreet Boys hivatalosan végül 1993. április 20-án alakult meg. Első producerük, Lou Perlman az együttes nevét egy, a fiatalok gyakori találkozóhelyekén szolgáló piactól, a Backstreet Markettől kölcsönözte. Első fellépésüket az orlandói SeaWorldben tartották, május 8-án, melyet a nyáron számos más rendezvényen való részvétel követett.

Ugyanezen évben a Mercury Records szerződtette volna őket, de John Mellencamp az akkori legnagyobb húzónevük kilépéssel fenyegette meg a kiadót, ha belépnek a boyband bizniszbe. A kiadó döntött, a fiúkat végül 1994 februárjában a Jive szerződtette.

1995 nyarán Max Martinnal és Denniz Poppal Svédországban rögzítettek néhány dalt, melyeknek egyike, első nagyobb slágerük a We’ve got goin’ on volt, ami augusztusban került ki a rádiókhoz, majd szeptemberben kislemez formájában is megjelent. A dal több európai országban a top 5-ben nyitott, noha az Egyesült Államokban mindössze a 69. helyig jutott slágerlistákon.

1996 áprilisában fejeződtek be bemutatkozó albumuk, a Backstreet Boys munkálatai, május elején a rajongók már kezükbe is vehették a korongot. Mivel debütáló daluk Amerikában nem hozta a várt sikert, a lemezt itt és Kanadában meg sem jelentették, sőt promóciója is Európában zajlott.
 

• 1996-1997: Backstreet’s Back és az amerikai áttörés
Az európai sikereken felbuzdulva nekiláttak következő albumuk munkálatainak. A második lemez, a Backstreet’s back végül 1997. augusztus 11-én jelent meg, majd 12-én az Egyesült Államokban is a boltok polcaira került debütáló albumuk a Backstreet Boys, de nem az eredeti formában: a Backstreet Boys és a Backstreet’s Back dalaiból is tartalmazott néhányat. Ezúttal viszont nem vallottak kudarcot: az album az Államokban 14 millió példányban kelt el és az eladási listákon egészen a 4. helyig repítette a fiúkat. Emellett második albumuk, a Backstreet’s Back a világ többi részén indult hódító útjára: csak Európában 5 millió példány talált gazdára és több országban is a listák első helyén kötött ki.

Az egyre növekvő siker feltűnt Briannek is, és gyanítani kezdte, hogy Lou Pearlman meghamisítja az eladási listákat és az együttes által keresett pénz nagy részét elsikkasztja. 1997-ben a bírósághoz fordult, a tárgyalás során pedig kiderült, hogy Pearlman 1993 és 1997 között 10 millió dollárt sikkasztott el, míg az együttes tagjai csupán 300.000 dollárt kaptak. Brianhez hamarosan csatlakoztak csapattársai, az *NSYNC tagjai és Nick öccse, Aaron is, akik mind Pearlman és kiadója, a Trans Continental csalásának áldozatai lettek. Pearlmant 25 év börtönre ítélték csalásért: börtönbüntetését 2008-ban kezdte meg, ahol 2016-ban elhunyt.

Az elhúzódó pereskedés és a turnék miatt elhalasztott szívműtétek okán 1997 novemberére Brian élete veszélybe került a szívén keletkezett lyuk miatt. Az ezt követő év májusában, a Backstreet’s Back Tour közepén műtötték meg, és gyógyulása érdekében a turné további állomásait júliusig halasztották.


• 1998-2000: Millenium és Black & Blue
1998-ban nekiláttak harmadik albumuk, a Millenium munkálatainak. 1999 áprilisában a lemez előfutáraként jelent meg az I want it that way című kislemez, mely hatalmas sikereket ért el: 25 ország slágerlistáján tarolt és szerezte meg az első helyet. A lemez végül májusban jelent meg, a Billboard 200-as listájának élén nyitott és már az első héten több, mint egymillió példány talált gazdára. A Millenium rengeteg elismerést zsebelt be: 1999-ben a legnagyobb példányszámban elkelt album lett Amerikában ( a több, mint 9 millió eladott lemez), a legtöbbet szállított album (11 millió) és 17 hónapig tartotta magát a Billboard listáján és a lemez végül tizenháromszoros platina lett. Az 1999. június 2-án indult Millenium Tourt a lemezhez hasonlóan hatalmas érdeklődés övezte. 84 városban, 115 teltházas koncertet adtak, néhány helyen az előzetes tervektől eltérve plusz estéket is beiktattak.

A Milleniumot 2000-ben a Black&Blue követte, melyre a dalok megírását 2000 májusában kezdték meg a Bahamákon, felvételeire pedig Stockholmban került sor júliusban. Első kislemezként az It’s true című dalt hallhatták az érdeklődők, mivel ez helyet kapott a több korongból álló, For the Fans című, válogatáslemezen, mely 4 verzióban volt kapható kizárólag a svédországi Burger King éttermekben. A Black&Blue című negyedik stúdióalbumukat végül 2000. november 21-én vehették kezükbe a rajongók világszerte. Az albumot a Milleniumhoz hasonló érdeklődés övezte: nemzetközi szinten már az első héten 5 millió példány kelt el belőle.


• 2001-2005: Greatest hits és a hatodik album
Greatest Hits – Chapter One elnevezésű válogatásalbumuk 2001-ben jelent meg. A jól ismert slágerek mellett helyett kapott rajta a később, az albumról egyetlen kislemezként megjelent Drowning. A dal több országban is a top 10-ben végzett, a lemez pedig több, mint hatmillió példányban kelt el. Ebben az évben született meg a döntés, miszerint a folyamatos összekülönbözések és a tagok egészségügyi problémái miatt egy időre visszavonulnak.

A szünet egészen 2005 márciusáig tartott, amikor következő nagylemezük beharangozásaként megjelent az Incomplete. A kislemez 13 országban ismét a top 10-be repítette a fiúkat, Ausztráliában pedig az első helyen debütált. A visszatérő lemez június 14-én került a boltok polcaira, Never Gone címmel. A lemez hangzása eltért az addig megszokottól: egy kicsit rockosabb vízekre eveztek, ám ez a változás nem aratott osztatlan sikert a kritikusok körében, többen keményen kritizálták a stílusváltást. Ennek ellenére a hallgatóság körében ez a lemez is sikert aratott: a megjelenés első hetében a Billboard 200-as listájának 3. helyéig tornázta felmagát, és 291 ezer ember vásárolta meg. Végül 11 országban ért el arany illetve platina-minősítést.
 

• 2007-2011: Kevin nélkül: Unbreakable és This is us
2006 júniusában Kevin bejelentette, hogy elhagyja a csapatot, így következő albumukat, az Unbreakable-t már csak négyen vették fel. A korongról első kislemezként az Inconsolable látott napvilágot, melyet az amerikai rádiók 2007 augusztusában kezdtek játszani. A dalt a Helpless When She Smiles követte, a hozzá készült kisfilm 2007 decemberében debütált. 2008 februárjában indultak Unbreakable elnevezésű turnéjukra, mely 131 állomást foglalt magába Ázsiában, Észak-Amerikában és Európában. A csapat egy Dél-Afrikai fellépést is tervezett a turné keretein belül, de az Howie édesapjának halála miatt törlésre került. Az előző lemezzel ellentétben, ez az album pozitív fogadtatásban részesült a kritikusok körében, a hallgatóság viszont semlegesen fogadta.

Az albumot 2009-ben a This Is Us követte, mellyel visszatértek a dance-pop gyökerekhez, egy kis R&B hangzással vegyítve. Mivel szerették volna megismételni a Millenium korábbi sikereit, olyan nevek működtek közre az albumon, mint Max Martin, Ne-Yo vagy Ryan Tedder. Az album 42 ezer elkelt példánnyal végül a Billboard 200-as listájának 9. helyén nyitott, ezzel a Backstreet Boys lett az első olyan csapat, amelynek 7 albuma is a top 10-ben debütált.

2010 novemberében Ryan Secreast rádióműsorában jelentették be, hogy 2011-ben közös turnéra indulnak a New Kids On The Blockkal. Az NKOTBSB Tour első állomása az Illinois állambeli Rosemontban volt, 2011 május 11-én. A turné 2012. június 3-ig tartott, utolsó állomásuk a fülöp-szigeteki Pasay volt. A turné alatt egy albumot is rögzítettek, amely a két együttes legnépszerűbb dalai mellett két közös felvételt (All in my head, Don't turn out the lights) is tartalmazott. A lemez címe a két csapat nevének rövidítése nyomán a NKOTBSB címet kapta.

2012 augusztusában utoljára léptek fel együtt a Summer Mixtape fesztiválon, mely az egyetlen észak-amerikai fellépése volt a formációnak.


• 2012-2013: Kevin visszatérése: In a world like this

Következő albumuk munkálatait már saját kiadójuknál, a K-BAHN-nél kezdték meg, immár Kevinnel kiegészülve. 2013 áprilisában egy nagyszabású ceremónia keretein belül ünnepelték meg fennállásuknak 20. évfordulóját, két nappal később pedig megkapták csillagjukat a Walk of Fame-en. Az album előfutáraként 2013 májusában a Permanent Stain című dalhoz készült szöveges videó került fel a csapat hivatalos csatornájára, ezt júliusban a címadó dalhoz készült kisfilm követte. Az In a world like this című, kilencedik albumuk végül 2013 júliusában került a boltok polcaira. 2013 októberében a Madeleine című dal jelent meg, melyet kizárólag az olasz rádiókban sugároztak, majd novemberben a Show ’em (What you’re made of) került ki az album utolsó kislemezeként. Ez utóbbi dal címét választották 2015-ben megjelenő dokumentumfilmjük címének is. Az album a kritikusok körében vegyes fogadtatásban részesült.
 

• 2014-napjainkig
2015 októberében AJ megerősítette, hogy a csapat megkezdte következő albumának munkálatait, és Jacob Kashner producerrel dolgoznak együtt.

2016-ban a fiúk közreműködtek az amerikai country zenekar, a Florida Georgia Line 'Dig Your Roots' című albumán, melynek eredményeként egy közös dal is megjelent God, Your Mama and Me címmel, melyhez 2017 februárjában egy kisfilm is felkerült az együttes hivatalos csatornájára.

2016 szeptemberében AJ és Nick hivatalosan is megerősítették, hogy albumuk a következő évben jelenik meg, és turnéra is indulnak majd. Szeptember 23-án bejelentették Las Vegas-i fellépéssorozatukat, mely a Backstreet Boys: Larger than life címmel indul majd. Első, 9 estet magába foglaló sorozatuk 2017 márciusában zajlott le, több mint ezer rajongó láthatta a fiúkat élőben, Las Vegas történelmének leggyorsabb jegyeladási számait produkálva. A hatalmas érdeklődésre való tekintettel először 15 alkalommal hosszabbították meg a fellépéssorozatot, majd 2018 februárjában megerősítették, hogy újabb 21 esttel bővül a fiúk showja.

2018 tavaszán egy Kevin által Insatagramra feltett videón keresztül jelentették be, hogy alig egy hónap múlva új dallal jelentkeznek, május 17-én pedig be is tartották ígéretüket: megjelent a Don’t Go Breaking My Heart című dal, mellyel egy időben a hozzá készült kisfilm is debütált. Novemberben újabb dallal lepték meg a rajongókat az érkező albumról: a Chances ismét kisfilmmel debütált a nagyközönség előtt. A dal megjelenésével egy időben bejelentették, hogy új albumuk DNA címmel fog megjelenni, valamint DNA World Tour elnevezéssel indulnak útra, hogy Európában és Észak-Amerikában népszerűsítsék az albumot. 2019 január elején pedig ismét felcsigázták rajongóikat: a No Place című dalhoz készítettek kisfilmet, melyben családi életükbe engedtek betekintést. A régóta várt korong végül 2019. január 25-én meg is jelent, és összesen 12 dalt tartalmaz.

 Szólókarrier

A.J. létrehozott egy alteregót, melyet Johnny No Name-nek nevezett el, és a Backstreet Boys tagjai nélkül adott koncerteken használt, és Johnny No Name-ként rock/metal klubokban is fellépett, valamint a VH1 támogatásával egy kilenc állomást magába foglaló turnéja is volt Save The Music névvel. 

2010-ben jelent meg Have it all című, első szólóalbuma, melyen olyan nevekkel dolgozott együtt, mint Ryan Tedder, J.C. Chavesz. A lemez egyetlen kislemezeként a Teenage wildlife című dal került ki.

Következő kislemeze, a Naked 2015-ben jelent meg. Az azonos című nagylemezt 2016 óta vásárolható meg kizárólag az iTuneson.
 
2018 áprilisában egy, a Billboardnak adott interjúban mesélt arról, hogy újabb szólómunkájaként egy country albumot tervez készíteni, melyre a Floride Georgie Line-nal való közös munka inspirálta. 2018. június 4-én meg is jelent az album beharangozó dala, a Back Porch Bottle Service, melyet 2019 márciusában a Boy and a Man című ballada követett. 
 

Magánélet


2001-ben vonult először rehabra alkohol- és drogfüggősége miatt, miután Kevin szembesítette betegségével. 2011-ben ismét bevonult, ezúttal személyes indíttatásból, hogy az NKOTBSB Tour-on egészségesen tudjon fellépni.

Függőségei legyőzésében nagy szerepe volt feleségének, Rochelle Karidisnek. Esküvőjükre 2011. december 17-én került sor. Első gyermekük, Ava Jaymes 2012. november 27-én született. 2016 szeptemberében Instagramját jelentette be, hogy családjuk hamarosan új taggal bővül. Második kislányuk, Lyric Dean 2017. március 17-én jött világra.

 

VIDEÓKLIPEK

Backstreet Boys
2019: No Place
2018: Chances
2018: Don't go breaking my heart
2013: Show 'em (what you're made of)
2013: In a world like this
2012: It's Christmas time again
2009: Bigger
2009: Straight through my heart
2007: Helpless when she smiles
2007: Inconsolable
2006: I still
2006: Just want you to know
2005: Incomplete
2001: Drowning
2001: More than that
2001: The call
2000: Shape of my heart
2000: The One
1999: Show me the meaning of being lonely
1999: Larger than life
1999: I want it that way
1998: All I have to give
1997: As long as you love me
1997: Everybody (Backstreet's back)
1997: Anywhere for you
1996: Quit playing games (with my heart)
1996: Get down (You're the One for me)
1995: I'll never break your heart
1995: We've got it goin' on

 

Szólóban
2018: Night Visions
2015: Live together (feat. Jordan James)
2013: Redrama - Clouds

EGYÉB VIDEÓK

2015: Backstreet Boys: Show 'em what you're made of
2014: In a world like this Japan tour
2010: This is Us Japan tour
2005: Never Gone: The Videos
2001: The Hits
2001: Around the world
2000: Secret diary
2000: Standing room only
1999: Backstreet stories
1999: Homecoming: live in Orlando
1998: A night out with the Backstreet Boys
1998: Behind the scenes
1998: All access video
1998: Live in concert
1998: The video

FILM- ÉS SOROZATSZEREPEK

2016: Dead 7 - Johnny Vermillion
2016: Undateable - önmaga (sorozat)
2014: Goede tijden, slechte tijden - önmaga (sorozat)
2013: This is the end / Itt a vége - önmaga
2002: Static shock - önmaga (sorozat)
2001: Olive Juice - Horse-Drawn Carriage Driver
1999: Noche de fiesta (sorozat)
1991: Hi, Honey, I'm Home - Sidney 'Skunk' Duff (sorozat)
1986: Truth or Dare?: A critical madness - Little Mike

 NAGYLEMEZEK

Backstreet Boys
2019: DNA
2013: The Essential Backstreet Boys
2013: In a World Like This
2005: Never Gone
2001: The Hits - Chapter One (válogatás)
2000: Black & Blue
1999: Millenium
1998: A Night Out with the Backstreet Boys (live)
1997: Backstreet's Back
1996: Backstreet Boys


KISLEMEZEK

 Backstreet Boys

• DNA:
- No Place
- Chances
- Don't Go Breaking My Heart

• In a World Like This
- Show 'Em (What You're Made Of)
- In a World Like This

• Never Gone:
- I still...
- Crawling Back to You
- Just Want You to Know
- Incomplete

• The Greatest Hits - Chapter One:
- Drowning

• Black&Blue:
- More Than That
- The Call
- Shape of my Heart

• Millenium:
- The One
- Show Me the Meaning of Being Lonely
- Larger Than Life
- I Want it That Way

• Backstreet's Back:
- All I Have to Give
- As Long As You Love Me
- Everybody (Backstreet's Back)

• Backstreet Boys:
- Anywhere for You
- Quit Playing Games (With my Heart)
- Get Down (You're the One for Me)
- I'll Never Break Your Heart
- We've Got It Goin' On

Közreműködések
- Let It Be Me (Steve Aoki ft. Backstreet Boys)
- God, Your Mama, And Me (Florida Georgia Line ft. Backstreet Boys)
- Live Together (feat. Jordan James)
- Clouds (Redrama & A.J. McLean - Reflection album)  

Szólóalbumok:
2016: Naked
2010: Have It All

Kislemezek szólóban:
2018: Night Visions
2015: Naked
2010: Teenage wildlife
 

Utolsó frissítés: 2020.11.08. 16:04 madeleine. által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace