Starity

Alejandro Tous

Alejandro Tous Alejandro Tous nemzetisége 10862. 11rajongó 1vélemény
 • Születési név
 • Alejandro García Tous
 • Becenév
 • Alex
 • Születési idő
 • 1976. szeptember 13.
 • Születési hely
 • Alicante, Spanyolország
 • Foglalkozás
 • színész
 • Partner
 • Ruth Núñez
 • Magasság
 • 180 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Michel Brown María Fernanda Yépez Malú Mónica Estarreado

Alejandro Tous életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

Alejandro Tous 1976 szeptember 13-án született Alicantéban. A spanyol színésznek két testvére van, egy nővére, Beatriz és egy ikerbátyja, Ángel.

Fiatalon besegített a családi vállalkozásba, majd tűzoltó szeretett volna lenni, mert "érdekfeszítő munka és mellesleg mindig formában kell tartanod magad". Ezt az álmát kergette egészen addig, mígnem a sors szülővárosa szinművészeti egyetemére vonzotta.
 

Színészi karrier

Színészi pályája ennek köszönhetően kezdődött: az első amatőr probálkozások után érkeztek a különböző epizódszerepek olyan sorozatokban, mint a Hospital Central (Központi kórház), a Los Serrano (Serranóék), a Mis Adorables Vecinos (Imádott szomszédaim), vagy épp a nálunk is futó Un paso adelante (Egy lépés előre).

Élete első legfontosabb szerepe azonban csak ezután következett: Ángel Noguera karaktere a Canal 9 Negocios de familia (Családi vállalkozás) című szériájában.

Annak ellenére, hogy az említett sorozat után megesküdött, hogy többé nem vállal szerepet napi sorozatban, 2006-ban mégis egy ilyennek köszönhette a hatalmas népszerűséget, s az életében bekövetkező változásokat: ő alakította ugyanis Álvaro Aguilart a közkedvelt Yo soy Bea (Bea vagyok) nevezetű szériában, ami a Betty, a csúnya lány hatalmas sikereknek örvendő spanyol változata volt. Két éven keresztül adott életet a karakternek, mikor is 2008 tavaszán kolléganőjével, Ruth Núñezzel úgy döntöttek, befejezik sorozatbéli pályafutásukat. A széria nélkülük is folytatódott, de az ő párosuknak köszönhetően kiemelkedő nézettségeket a második évadban nem tudtak produkálni.

A sorozat ideje alatt Alejandro egy mozifilmet is készített (Spinnin’ - 6000 Millones de Personas Diferentes (Pörgés – 6milliárd ember)), melyben egy meleg férfi, Gárate karakterét keltette életre, aki párjával saját gyermeket szeretne. A film nagy sikert aratott mind Spanyolországban, mind Európa-szerte, sőt, még a tengerentúlra is eljutott. Alejandro kétszer is átvehette ezért a szerepért a legjobb színésznek járó díjat.

A Spinnin’ rendezőjével, Eusebio Pastranaval, és filmbeli kollégájával, Olav Fernándezzel 2008-ban újra együtt dolgozott, mikor elkészítették az X y Z című rövidfilmet, valamint Use egyik idei produkciójában, az Inertesben is elvállalt egy rövid, ám annál meghatározóbb szerepet.

A Yo soy Bea megerőltető munkálatait követően és egy jól megérdemelt pihenő után, Alejandro újabb projektekben tért vissza a rivaldafénybe. A Cuestión de Sexo (Szex kérdése) harmadik és egyben befejező évadjában egy ellentmondásos karaktert, a nőktől félő nőgyógyász Mariót alakította. Mindemellett a PuntoDoc című dokumentum-sorozatban riporterként is kipróbálhatta magát. A 2009-es év leginkább mégis a színházról szólt Alejandro életében. Egykori kolleginájával, Ruth Núñezzel a Romeo y Julieta címszerepeiben láthatták őket a színház szerelmesei, egészen júniusig. A darabnak nem csak szereplői, hanem producerei is ők voltak.

2010-ben elkészült a Rhodéa (görögül a rózsa tövise) címet viselő rövidfilm, mely a szerelem, boldogság és a szenvedés, fájdalom kapcsolatára fekteti a hangsúlyt, egy házasodni készülő fiatal pár által bemutatva, ahol Alejandro a vőlegényt kelti életre.

Alejandro ez évben az argentín sztár, Natalia Oreiro filmjében, a Miss Tacuarembóban kapott szerepet, mely júliustól látható a dél-amerikai mozikban, és januárban sor kerül a spanyolországi premierre is.

Ősszel fejeződöttbe legújabb mozifilmje, a Carne cruda (Nyers hús) forgatása, mely egy kissé morbid humorú, kannibálokról szóló vígjátékként kerül jövő tavasszal a spanyol mozikba.

November második hetében ért véget friss sorozata, a Mentes en shock első évadjának a forgatása, mely a latin-amerikai és a spanyol FOX közös produkciója lesz. Több spanyolnyelvű országból válogatták össze a színészeket, így a spanyolokon kívül még argentin, mexikói és a kolumbiai tehetségekkel is találkozhatunk ebben a sorozatban, például a a Sin senos no hay paraíso (Csajok, szilikon, ez lesz a paradicsom!) egykori sztárjával, María Fernanda Yepesszel is. A Mentes en shock központi karaktere az Alejandro által alakított León Robles, a humanista spanyol pszichiáter, aki eltűnt és beteg húgát keresve érkezik meg Bogotába, ahol végül az egyik neves kórház pszichiátriai osztályán kezd dolgozni. A produkció az amerikai Mental adaptációja, és várhatóan 2011 áprilisában kerül képernyőre mind Dél-Amerikában, mind Spanyolországban.

Alejandro a 2010-es évben szinte egy percre sem állt meg, tele volt különböző projektekkel, és ezzel még nincs vége: decemberben megerősítették, hogy az El Tiempo y los Conway címet viselő darab egyik főszereplőjeként jövő év elejétől újra találkozhatunk vele a színházban is.

A színházi produkció mellett februárban kezdődött meg a Ni Pies ni Cabeza nevezetű mozifilm forgatása, melyben Alejandro egykori, Yo soy Bea-beli kollégájával, Miguel Hermoso Arnaoval együtt főszerepet alakít.
 

Magánélet

Alejandro nem a kicsapongó életmód, hanem a nyugalom és a komoly kapcsolatok híve. Első ismert barátnője Marta López volt, aki ikertestvére, Ángel egyik versenytársaként szerepelt a Gran Hermano (Big Brother) második szériájában. Kapcsolatuk három évig tartott, ezután Marta Torné, az Inernátus című spanyol széria egyik főszereplője férkőzött a színész kegyeibe. Szerelmük nem bizonyult tartósnak, a Yo soy Bea munkálatainak kezdetén barátokként elváltak egymástól.

Az említett sorozat kapcsán találkozott Alejandro Ruth Núñezzel, aki állítása szerint már a casting során levette a lábáról mind színészi tehetségével, mind természetességével. Miután a YSB főszereplőiként népszerűségük egyre nagyobb lett, a paparazzók annál gyakrabban eredtek a nyomukba, s ezáltal derült fény a tényre, hogy Ruth és Alejandro között nem csupán a kamerák előtt virágzik a szerelem.

Ők maguk nem erősítették meg, hogy több lenne közöttük munkakapcsolatnál és barátságnál, de az évek folyamán napvilágot látott képek az ellenkezőjéről biztosították a rajongókat. 2008-ban végül a spanyol OK! magazinnak először és utoljára nyilatkoztak a kapcsolatukról, mely azóta is töretlen.

Filmek

Ni Pies ni Cabeza (2011)
Carne Cruda (2010)
Miss Tacuarembó (2010) - Clever atya
Spinnin’: 6000 millones de personas diferentes (2007) - Gárate
Los fantasmas de Goya (2006)
Hable con ella (2002)
Tiempos de Azúcar (2001)
Son de mar (2001)

Rövidfilmek

Rhodéa (2010) - Edward
Inertes (2009) - Carlos
X y Z (2008) - X
Laboro,as
Habitación en alquiler (2006)
Ropa ajustada (2006)
Sofia (2002)
Somewhere
Maxicosi Speed
Tauromaquia
Es lo que hay
Adivina quien viene a comer
V.O. (2001)

Sorozatszerepek

Mentes en Shock (2010) - Dr. León Robles
Fuera de juego (2009-2010) - nem került képernyőre
Cuestión de sexo (2009) - Dr. Mario Calderón
Yo soy Bea (2006-2008) - Álvaro Aguilar
Mis adorables vecinos (2006)
Odiosas (2006)
Negocis de família
El pasado es mañana
Siete Vidas (2005) - Vero volt barátja
Los Serrano (2005) - Alfonso Enríquez
Un paso adelante - itthon Egy lépés előre címmel futott - Alberto
Lobos (2005) - Dani
Hospital Central (2004) - Fede

Színház

El Tiempo y los Conway (2010-2011)
Romeo y Julieta (2009)
La máquina Hamlet
Con cara de gol en contra
El huésped del Sevillano
Macbeth
L´upupa
El dúo de la africana
Los chicos de la banda
Por qué no

Műsorvezető

Premios principales (2007)
PuntoDoc (2008)
Campanadas fin de año Tele5 (2006-2007)

Videóklippek

No voy a cambiar” a spanyol énekesnő Malú dala.
Mil noches y una más” a spanyol énekesnő, Gisela dala.

Utolsó frissítés: 2011.12.18. 18:06 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace