Starity

Alexa PenaVega

Alexa PenaVega Alexa PenaVega nemzetisége 988. 601rajongó 30vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 84%
 • stílus: 85%
 • szimpátia: 83%
 • Születési név
 • Alexa Ellesse Vega
 • Becenév
 • Lex, Lexy, Lexa, Skittles
 • Születési idő
 • 1988. augusztus 27.
 • Születési hely
 • Miami, Florida, USA
 • Foglalkozás
 • színésznő, énekesnő
 • Családi állapot
 • férjezett, 3 gyermek
 • Partner
 • Carlos Pena
 • Magasság
 • 155 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna

Alexa PenaVega életrajza

KEZDETEK
Alexa Ellesse PenaVega Miamiban, Floridában született 1988. augusztus 27-én. Édesapja Baruch Vega kolumbiai, édesanyja Gina Rue korábbi amerikai modell, a Brit-szigetekről származik, de mély gyökerei vannak Floridában. Két vérszerinti húga van, Krizia Vega (1990) és Makenzie Vega (1994), aki szintén színésznő. Négy féltestvére van, két lány, Margaux Vega (1981) és Greylin James (2000), valamint két fiú, Jet James (2005) és Cruz Hudson Rue (2009). Négy éves koráig egy farmon laktak Ocalában, Floridában, ezt követően a család Kaliforniába költözött el, mivel édesanyja egy ügynökségnél szerzett állást. Tinédzserként magántanuló volt.

SZÍNÉSZI KARRIER
1993-ban, mindössze 5 évesen kapta meg első televíziós szerepét a Kisvárosi mesék / Evening Shade című vígjáték sorozatban, amelynek a 4. évadában alakította Emily Newtont összesen 13 epizódon keresztül. Egy évvel később kisebb szerepben tűnt fel a Kis Óriások / Little Giants című családi vígjátékban Priscilla O'Shea bőrében. Ezt követően két reklámfilmben is látható volt, ezek a Pillsbury Cookies: 1994 Commercial és a JC Penny: 1994 Christmas Commercial voltak.

1995-ben egy rész erejéig szerepet kapott a Vészhelyzet / ER 1. évadában, egy Bonnie Howe nevű lányt formált meg, továbbá epizódszerepelt a Chicago Hope kórház / Chicago Hope 2. évadában Sara Wilmette-ként. Az Áldatlan állapotban / Nine Months című filmben olyan színészekkel dolgozhatott együtt, mint Hugh Grant, Julianne Moore, Joan Cusack, Jeff Goldblum és Robinson Williams. Kisebb szerepet osztottak rá az It Was Him or Us című thrillerben. Ezt követően egy reklámfilmben volt látható, ez pedig a McDonald's: Happy Meal 1995 volt.

1996-ban már egyre több szerephez sikerült hozzájutnia. Feltűnt A múlt bűnei / A Promise to Carolyn című krimi drámában, ahol Swoosie Kurtz karakterének, Katy-nek alakította a fiatalkori énjét. A Twister című filmben olyan színészek mellett alakította a 6 éves Jo Hardingot, mint Bill Paxton és Helen Hunt. A Shattered Mind című filmben együtt forgathatott Heather Locklear és Maggie Gyllenhaal színésznőkkel. Steven Seagal főszereplésével készült Tisztítótűz / The Glimmer Man című filmben a lányaként kapott kisebb szerepet. A Kísért a múlt / Ghosts of Mississippi című filmben alakította Claire DeLaughtert Alec Baldwin és Whoopi Goldberg mellett. Ekkor osztották rá Tess Hunter szerepét a Life's Work című sorozatban, akit 18 epizódon keresztül alakíthatott. A szériát nem rendelték be újabb évadra. Ezt követően egy reklámfilmben volt látható, ez pedig a McDonald's: Happy Meal 1996 volt.

1998-ban kapta meg következő szerepét A hét mesterlövész / The Magnificent Seven című sorozatban, ahol Olivia Greert, egy börtön elítélnek a lányát alakította az 1. évad egyik epizódjában. Feltűnt a Dennis, a komisz ismét pimasz / Dennis the Menace Strikes Again! című filmben is, majd még ugyanebben az évben szerepet kapott a To Have & to Hold című sorozatban. A széria egy ügyvéd és férje, egy ír rendőr életét követi. A mindössze 1 évadot megélt sorozatban a család egyik gyermekét, Kelly McGrailt alakította hét részen keresztül.

1999-ban megkapta Wendy Stiles szerepét a Nőrület / Ladies Man című sorozatban, ahol 29 epizódban szerepelt. A Tíz elveszett év / The Deep End of the Ocean című filmben ismét együtt dolgozhatott Whoopi Goldberggel, ezen felül pedig Michelle Pfeiffer is főszerepben volt látható. 2000-ben szerepet kapott a Vad mezőkön / Run the Wild Fields című filmben, ahol Opal 'Pug' Millert formálta meg.

Világszerte tett szert hírnévre 2001-ben a Kémkölykök / Spy Kids című filmben nyújtott alakításával, ahol Carmen Cortezként volt látható. Későbbiekben két folytatást is kapott, Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete / Spy Kids 2: The Island of Lost Dreams és a Kémkölykök 3-D - Game Over / Spy Kids 3-D: Game Over. A három film forgatása alatt a legtöbb mutatványt ő maga csinálta meg. 2011-ben újabb folytatás, a Kémkölykök 4D: A világ minden ideje / Spy Kids: All the Time in the World érkezett, ahol ezúttal már a felnőtt Carmen Cortez bőrébe bújhatott.

Még 2001-ben szerepet kapott az Otthon melege / Follow the Stars Home című filmben, ahol Amy Williamst alakította. Amy igen nehéz családi háttérrel rendelkezik, édesapja korán meghalt, édesanyja, Tess alkoholista lett, ráadásul egy erőszakoskodó férfival van együtt. 2002-ban osztottak rá egy szerepet, a Sok hűhó / All that című sorozatban egy kémlányt alakított, illetve a The Bernie Mac Show-ban Jillként tűnt fel. 2003-ban őt választották az év egyik legdögösebb tini hírességének a 2003 júliusában megjelent Vanity Fair magazinban. 2004-ben szerepet kapott az Ottalvós buli / Sleepover című filmben, ahol Julie Corkyt alakította. Ebben az évben jelent meg a State's Evidence című thriller filmje is, amelyben 6 középiskolás öngyilkosságot tervez együtt.

A következő évben szerepelt az Odd Girl Out című Lifetime csatorna televíziós filmjében. Egy internetes zaklatás áldozatát, Vanessát formálta meg. Ezen kívül főszerepet kapott egy másik csak televízióba készített filmben is, ez pedig a Csakazértis csikánó! / Walkout című dráma, mely igaz történeten alapszik. Paula Crisostomo mexikói származású diákaktivistát formálta meg. fel. Rá egy évre, 2007 áprilisában jelent meg korlátozott számú mozikban a Remember the Daze (The Beautiful Ordinary) című filmje, melyben Holly-ként tűnt fel.

Ekkortájt fejezte be a Repo! A genetikus opera / Repo! The Genetic Opera című filmjét is, amelyet 2008-ban mutattak be. Shilo Wallacet alakította, aki azt hiszi, hogy egy ritka vérbetegséget örökölt édesanyjától. 2009-ben szerepelt a Broken Hill című filmben, ahol Kat Rogersként tűnt fel. Eredetileg őt válogatták be a Shorts című Robert Rodriguez filmhez, de ekkor forgatta a Broken Hill filmjét Ausztráliában, így szükséges volt egy újabb szereplőválogatás, végül Kat Dennings által lett helyettesítve. Szerepelt a Broadway-en is, Penny-t alakította a Hairspray darabban.

Epizódszerepelt a Szellemekkel suttogó / Ghost Whisperer című sorozat 4. évadában, ahol Serena Westent alakította. Még ebben az évben játszotta Ruby Gallaghert a Ruby & the Rockits című ABC Family televíziós szitcomjában tíz részen keresztül, amelyben szintén szerepel Patrick és David Cassidy. A széria csak egy évadot élt meg.

2010-ben szerepet kapott A semmi közepén / the Middle című filmsorozatban, ahol Morgan Edwardsot alakította két epizódon keresztül. A következő szerepe az Innocent című filmben volt, ahol Ashleyként tűnt fel. Még 2008 márciusában kezdték el forgatni Chicagoban. Rá egy évre szerepet kapott a Mother’s Day című filmben, ahol Jenna Lutherként láthatták a nézők.

2011-ben szerepet kapott Az élet Prada nélkül / From Prada to Nada című filmben Camilla Belle oldalán, akivel egy testvérpárt alakítottak. Jennifer Love Hewitt mellett a Café című filmben volt látható Sellyként. Summer Song című filmjében Ellie, a főszereplő bőrébe bújhatott. 

2012-ben Wickként volt látható a The Devil's Carnival című filmben, melyet Darren Lynn Bousman rendezett és Terrance Zdunich írta hozzá a forgatókönyvet. Utóbbival nem ez volt az első közös munkájuk, hiszen együtt dolgoztak a Repo! A genetikus Opera / Repo! The Genetic Opera filmen is. Ekkor szerepelt még a Lifetime csatorna The Pregnancy Project című filmjében is, ahol a 17 éves Gaby Rodriguezt alakítja aki a Washingtoni állami középiskola egyik végzős diákja és egy iskolai munkaprogram keretein belül vizsgálja a terhes tinédzsereket úgy, hogy ő maga is azt tetteti, hogy babár vár. A 2010-ben forgatott Abandoned Mine című filmjét 2012-ben mutattak be, melynek megjelenését/vetítését korlátozták.

Ezeken felül Christina hangját kölcsönözte az Unsupervised című animációs sorozatban, epizódszerepelt a Luxusdoki / Royal Pains című sorozatban, valamint látható volt a Legendary Child című Aerosmith dalhoz készült klipben. 2013-ban önmagát alakította a Big Time Rush című sorozat 4. évad fináléjában, amely a széria utolsó része is volt egyben.

Ezen felül három filmben is látható volt még ebben az évben. A Bérgyilkos hősök / Bounty Killer című akciófilmje Angelina Jolie főszereplésével készült, melyben csak kisebb szerepet osztottak rá. A Machete gyilkol / Machete Kills című amerikai akciófilmjét Robert Rodríguez írt és rendezett. A kritikusok azt hivatkozták, hogy el lett túlozva a történet, emellett rosszul sikeredett a CGI használata és a kevert sci-fi műfaj. A Kincsvadászok társasága / The Hunters című filmjében Keenan Tracey és Robbie Amell színészek oldalán forgathatott. 

Egy évvel később szerepet kapott 8 rész erejéig A kiválasztottak / The Tomorrow People című misztikus sorozatban, ahol Hillary Cole-t alakította. Még ebben az évben a Nashville című sorozatba válogatták be, ahol Kiley Brennert alakította 7 epizódon keresztül. Ezenkívül a Muertoons című sorozatban hangját kölcsönözte az egyik főszereplőnek is, ez pedig Rosita volt. Befejezték a The Clockwork Girl című animációs filmjét is, melyben Tesla hangját kölcsönözte. Jessica Alba, Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis és Eva Green mellett volt látható a Sin City: Ölni tudnál érte / Sin City: A Dame to Kill For filmben.

2015-ben szerepelt a Do You Believe? című filmben mint Lacey, aki egy fiatal lány és magányosnak érzi magát, mivel nem volt jelen az életében egy igazi férfi figura, hiszen édesapja nem tölti vele az idejét. Még ebben az évben szerepelt a Roommate Wanted (2br/1ba) című thrillerben, melyet Rob Margolies rendezett, és színész társai Spencer Grammer és Kathryn Morris voltak. Spare Parts című filmjében kisebb szerepet kapott, míg férje, Carlos PenaVega főszereplőként látható.

2015. augusztus 27-én került bejelentésre, ő lesz az egyik híresség a Dancing with the Stars című műsor 21. szezonjában. Táncpartnere a hivatásos táncos, Mark Ballas volt. Férje, Carlos lett az egyik versenyző, aki ellene szerepelt a show-ban. Végül a 6. helyezést érték el.

2016-ban kölcsönözte Melody hangját az Elephant Kingdom című animációs filmben. A Rivális szívek / Ms. Matched című filmjében főszerepet kapott, karaktere az esküvőtervező Libby Boland, igazi álmokat valósít meg ügyfelei számára romantikus, mesebeli esküvők tervezésével. Egy évvel később került bemutatásra az Úticél: Esküvő / Destination Wedding című filmje, amelyben karaktere, Ellie lelkiismeretesen tervezi testvére esküvőjét, melynek során egy volt barátjába botlik.

A következő pár évben férjével nagyon sok közös munkát vállaltak el. Főszerepben láthatóak a 2017-ben bemutatott Enchanted Christmas című filmben. Ezek mellett két epizódban is a hangját kölcsönzi A Lármás család / The Loud House című animációs sorozatban Carlota Casagrande-nak.

2018 augusztusában mutatták be a Szerelemben profi, hajósként kezdő / Love at Sea című filmjét, melyben ismét férjével, Carlos-szal látható főszerepben. Karaktere Olivia Grayham, rendezvényszervezőként dolgozik, kulináris körutazást szervez, melynek minden apró részletét ő állítja össze. Férjével Carlos-szal újabb filmen dolgozhatott együtt, ezúttal kisebb szerepet kaptak mindketten. A Sleep Alway című filmje egy fiúról, Cameronról (Joel Braunstein) szól, akit édesanyja (Naomi Grossman) elhajóztatja Summer Camp-be az első alkalom kedvéért. Emellett feltűnt a Karácsony rendelésre / Christmas Made to Order című filmben Jonathan Bennett oldalán.

A páros együtt szerepelt a The Power Couple című mini-sorozatban is. Carlota hangját kölcsönzi A Casagrande család / The Casagrandes című animációs sorozatban.

2019-ben három eredetileg különálló filmjét végül az IMDb is sorozatként tüntette fel, így látható a háromrészes Bűnügyek fotós szemmel / Picture Perfect Mysteries című szériában, melyben férjével, Carlos-szal ismét főszerepben láthatóak. 2020-ban látható még férje mellett az Oak visszatér / Mighty Oak című filmben, mint Valerie Scoggins, valamint egy epizód erejéig feltűnt a Motherhood Unstressed sorozatban is. 

2021-ben jelent meg Taking a Shot at Love című filmje, melyben egy korábbi profi táncot balettet használva segít egy hoki játékosnak visszajutni a jégre. A The Clockwork Girl című animációs filmben Tesla hangját kölcsönözte.

A 2022-ben megjelent Love in the Limelight című filmben ismét férjével látható együtt főszerepben, melynek történetét Willie Aames és felesége, Winnie Hung szerelme inspirálta. Egy epizód erejéig feltűnnek a Courtside című sorozatban. 2023-ban Anna-ként lesz látható A Paris Proposal című filmben.

ZENEI KARRIER
A zenével legelőször 2001-ben került kapcsolatba a Kémkölykök / Spy Kids első részének a forgatásán. Debütáló kislemeze, az Isle of Dreams egyidőben jelent meg a második filmmel, majd a harmadik filmhez a Game Overt készítette el. Szintén a harmadik filmhez vették fel a Heart Drive dalt, amelyet Bobby Ednerrel énekel együtt. Ezen kívül több dalnál is közreműködött a Repo! The Genetic Opera filmjéhez.

A Santa Baby 2: Christmas Maybe című ABC Family filmben énekelte el a Christmas is the Time to Say 'I Love You' számot, melyhez később videóklip is készült. A dal bekerült a Songs to Celebrate 25 Days of Christmas című összeállításban, mely a Walt Disney Records által 2009. november 9-én jelent meg.

MAGÁNÉLET
2010. október 10-én ment hozzá Sean Covel filmproducerhez. A ceremóniát Sean szülővárosában, a Dél-dakotai Leadben tartották, melyen Robert Rodriguez kísérte az oltárhoz. 2012. júliusában Twitteren jelentette be válásukat.

2013 augusztusában jegyezte el Carlos Pena színész-énekes, az esküvőre pedig 2014. január 4-én került sor Puerto Vallarta városában, Mexikóban. A párnak közös YouTube csatornája van LexLovesLos néven.

Első közös gyermekük 2016. december 7-én látta meg a napvilágot. A kisfiú az Ocean King PenaVega nevet kapta szüleitől. A szülők bejelentették 2019. január közepén, hogy ismét szülői örömök elé néznek, ezzel pedig négytagúra búvül a család. Kingston PenaVega névre keresztelt kisfiú 2019. június 30-án született. 2020 decemberében jelentették be, úton van a harmadik gyermekük, egy kislány. 2021. május 7-én látta meg a napvilágot és a Rio Rey PenaVega nevet kapta.

Keresztény, egyszer azt nyilatkozta, a hite a legfontosabb dolog az életében.

ÉRDEKESSÉGEK
• Amikor Nikki Reed hozzáment Paul McDonaldhoz, ő volt a nyoszolyólánya.
• Egy interjújában nyilatkozta, korábban bulimiás volt, de sikeresen meggyógyult.
• Folyékonyan beszéli a spanyol nyelvet.
• Képzett tornász.
• Kémkölykök / Spy Kids rendezője, Robert Rodriguez vásárolt neki egy autót a 16. születésnapjára. Szeretett volna egy Range Rovert, hogy négy lánytestvérét el tudja vinni ide-oda, valamint a tetejére tenni szörfdeszkát.
• A Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete film forgatása alatt, 13 évesen kapta első csókját egy kaszkadőrtől, majd felhívta édesanyját, hogy biztos legyen, helyesen cselekedett. 

írta: kia08

FILM
2023: A Paris Proposal - Anna ... befejezve
2022: Love in the Limelight - Summer Rivera
2021: Taking a Shot at Love - Jenna 
2020: Oak visszatér / Mighty Oak - Valerie Scoggins
2018: Karácsony rendelésre / Christmas Made to Order - Gretchen 
2018: Sleep Away - Isabella
2018: Szerelemben profi, hajósként kezdő / Love at Sea - Olivia Grayham .
2017: Enchanted Christmas - Laura Trudeau 
2017: Úticél: Esküvő / Destination Wedding - Ellie Hamilton 
2016: Rivális szívek / Ms. Matched - Libby Boland 
2015: The Murder Pact - Camille 
2015: Roommate Wanted (2br/1ba) - Janie 
2015: Do You Believe? - Lacey 
2015: Spare Parts - Karla 
2014: 23 Blast - Ashley 
2014: A földi pokol / The Remaining- Skylar 
2014: Sin City: Ölni tudnál érte / Sin City: A Dame to Kill For - Gilda 
2014: Rossz vér / Bad Blood (Wicked Blood) - Amber Dawn Baker 
2013: Kincsvadászok társasága / The Hunters - Dylan Savini 
2013: Machete gyilkol / Machete Kills - KillJoy
2013: Bérgyilkos hősök / Bounty Killer- Stewardess 
2012: Abandoned Mine / The Mine - Sharon 
2012 :The Devil's Carnival - Wick
2012: The Pregnancy Project - Gaby Rodriguez 
2011: Summer Song - Ellie 
2011: Café - Sally 
2011: Kémkölykök 4D: A világ minden ideje / Spy Kids 4: All the Time in the World - Carmen Cortez 
2011: Az élet Prada nélkül / From prada to Nada- Mary Dominguez 
2010: Mother's Day -Jenna - Party Girl
2010: Innocent - Ashley 
2009: Broken Hill - Kat Rogers 
2008: Repo! - A genetikus opera / Repo! The Genetic Opera - Shilo Wallace 
2007: Remember the Daze (The Beautiful Ordinary) - Holly 
2006: Csakazértis csikánó! / Walkout - Paula Crisostomo 
2005: Odd Girl Out - Vanessa 
2004: State's Evidence - Sandy 
2004: Ottalvós buli / Sleepover - Julie 
2003: Kémkölykök 3-D - Game Over / Spy Kids 3: Game Over - Carmen Cortez 
2002: Kémkölykök 2: Az elveszett álmok szigete / Spy Kids 2: Island of Lost Dreams - Carmen Cortez
2001: Az otthon melege / Follow the Stars Home - Amy Williams
2001: Kémkölykök / Spy Kids - Carmen Cortez
2000: Vad mezőkön / Run the Wild Fields - Opal 'Pug' Miller
1999: Tíz elveszett év / The Deep End of the Ocean - Kerry Cappadora
1999: Komputerzsaruk / NetForce - Susan 'Susie' Michaels
1998: Dennis, a komisz ismét pimasz / Dennis 2: Dennis Strikes Again - Gina 
1996: Kísért a múlt / Ghosts from the Past - Claire DeLaughter 
1996: Tisztítótűz / The Glimmer Man - Cole lánya 
1996: Shattered Mind 
1996: Twister - Jo Harding 6 évesen
1996: A múlt bűnei / A Promise to Carolyn - fiatal Kay
1995: It Was Him or Us - fiatal Carrie
1995: Áldatlan állapotban / Nine Months - Molly Dwyer 
1994: Kis óriások / Little Giants - Priscilla O'Shea 

SOROZAT
202?: Courtside - Alexa
2020: Motherhood Unstressed - vendég - 1 epizód
2019: Bűnügyek fotós szemmel / Picture Perfect Mysteries 
2014-2015: Nashville - Kiley Brenner - 7 epizód 
2015: A mentalista / The Mentalist - Lily Stoppard - 1 epizód
2014: Courtside - Alexa - 1 epizód
2014: A kiválasztottak / The Tomorrow People - Hillary Cole - 8 epizód
2013: Big Time Rush - Alexa Vega - 1 epizód
2012: Luxusdoki / Royal Pains - Hollister - 1 epizód
2010: A semmi közepén / The Middle - Morgan Edwards - 2 epizód 
2009: Ruby & the Rockits - Ruby Gallagher - 10 epizód
2009: Szellemekkel suttogó / Ghost Whisperer - Serena Westen - 1 epizód
2003: The Bernie Mac Show - Jill - 1 epizód 
2002: Sok hűhó / All That - Spy Kids - 1 epizód
1999-2001: Nőrület / Ladies Man - Wendy Stiles - 29 epizód 
1998: To Have & to Hold - Kelly McGrail - 7 epizód 
1998: A hét mesterlövész / The Magnificent Seven - Olivia Greer - 1 epizód 
1996-1997: Life's Work - Tess Hunter - 18 epizód
1996: High Incident - 1 epizód
1995: Chicago Hope kórház / Chicago Hope - Sara Wilmette - 1 epizód 
1995: Vészhelyzet / ER - Bonnie Howe - 1 epizód
1993-1994: Kisvárosi mesék / Evening Shade - Emily Newton - 13 epizód 

RÖVIDFILM
2014: Code Academy - Libby 
2006: Marrying God - Ivy

MINI-SOROZAT
2019: The Power Couple - Gaby Powers - 6 epizód

SZINKRON
2017-2023: A Lármás család / The Loud House - Carlota Casagrande / Chinah / Spa dolgozó - 12 epizód 
2019-2022: A Casagrande család / The Casagrandes - Carlota / Mom 3 - 41 epizód
2021: The Clockwork Girl - Tesla
2016: Elephant Kingdom - Melody
2014-2015: Muertoons - Rosita - 6 epizód
2015: Pixies - Michelle Meyers
2014: The Clockwork Girl - Tesla
2012: Unsupervised - Christina - 3 epizód

PRODUCER
2019-2020: Bűnügyek fotós szemmel / Picture Perfect Mysteries - 3 epizód ... executive producer
2018: Love at Sea ... executive producer
2015: Do You Believe? ... producer asszisztens

ELŐADÓ
2009: Ruby & the Rockits - 10 epizód

Utolsó frissítés: 2023.01.01. 22:10 kia08 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace