Starity

Alison Brie

Alison Brie Alison Brie nemzetisége 4671. 122rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 80%
 • Születési név
 • Alison Brie Schermerhorn
 • Születési idő
 • 1983. december 29.
 • Születési hely
 • Hollywood, California, USA
 • Foglalkozás
 • színésznő
 • Családi állapot
 • férjezett
 • Partner
 • Dave Franco
 • Magasság
 • 160 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Anna Paquin Hayden Panettiere Kristen Bell Neve Campbell January Jones David Arquette Aimee Teegarden Emma Roberts Shenae Grimes-Beech Lucy Hale Christina Hendricks Vincent Kartheiser Jon Hamm Britt Robertson Yvette Nicole Brown Dakota Johnson Kiernan Shipka Gillian Jacobs Joel McHale Courtney Cox Jay R. Ferguson Aaron Staton

Alison Brie életrajza

Alison Brie 1983. december 29-én született a californiai Hollywoodban, az USA-ban és Dél-Pasadena-ban, Los Angeles külvárosában nőtt fel. Már fiatalon elkezdett érdeklődni a színészet iránt és egy közösségi színházban tanult színészkedni Los Felizben. Legelső szerepe Toto volt az Óz, a nagy varázslóban. 2001-ben a South Pasadena High Schoolban sikeresen leérettségizett, majd a California Institute-ra járt és megkapta a BFA-t (Bachelor of Fine Arts) a színészetben. Később Glasgowban, Skóciában a Royal Scottish Academy-n zenét és drámát tanult.

Karrierje

2004-ben szerepet kapott a Stolen Poem című drámafilmben, ahol Alice szerepét kapta meg. Egy rész erejéig feltűnt a Hannah Montana című sorozatban is, ahol Nina szerepét kapta meg, aki fodrász volt.

2007-ben szerepet vállalt a Not Another High School Show című filmben, ahol Muffy szerepét kapta meg. Nem sokkal később a Born című filmben tűnt fel, mint Mary Elizabeth. Az utolsó film, amiben feltűnt a Dickie Smalls: From Shame to Fame volt, itt Mya szerepét kapta meg. Még ebben az évben leszerződtették a Mad Men - Reklámőrültek című amerikai drámasorozatban, mint Trudy Campbell, Peter feleségét.

2008-ban a Salvation, Texas című rövidfilmben kapott szerepet, mint Lisa Salter. Nem sokkal később a Paraszomnia című amerikai horrorfilmben, ahol Darcy szerepét kapta meg. A következő film, amiben feltűnt a The Coverup című krimi filmben Eliza Dushku és Gabreil Mann oldalán, ahol Grace-ként tűnt fel. Az utolsó film, amiben feltűnt A félelem iskolája című amerikai krimifilm volt, itt Amber szerepét kapta meg. 14 epizód erejéig feltűnt Rebecca Fullerként a My Alibi című sorozatban is. A Buddy 'n' Andy című rövidfilmben is feltűnt Michelle szerepében.

2009-ben mellékszerepet vállalt a Hot Sluts című sorozatban, mint Amber, majd a Us One Night című rövidfilmben kapott szerepet. Még ebben az évben szerepet vállalt a Balfékek című amerikai sorozatban, ahol Annie Edison / Tight Ship karakterét alakította több mint 110 részen keresztül. Rá egy évvel később 2010-ben szerepet kapott a Málna mágia című filmben, mint Ms. Bradlee. Még ebben az évben feltűnt a Community: Study Break című mini-sorozatban, mint Annie Edison, majd pedig a The Committee Ep 1: Bad Dog videóban kapott szerepet, illetve a The Home Frontban is feltűnt, mint Hannah.

2011-ben szerepet vállalt a Sikoly 4. című amerikai horrorfilmben, ahol Rebecca Walters szerepét kapta meg. Interjúztatóként pedig a Inconvenient Interviews with Risa című filmben vállalt szerepet, majd egy rész erejéig feltűnt a CollegeHumor Originals című sorozatban, mint Annie Edison. A Robot Chicken című sorozatban is egy rész erejéig feltűnt.

2012-ben a Kapuzárás című filmben kapott szerepet, itt Bethet alakította, majd az Amerikai fater című sorozatban, ahol egy részben alakította Lindsayt, majd szintén egy rész erejéig feltűnt a NTSF:SD:SUV című sorozatban, mint Joanie. Mellékszerepet vállalt a Sketchy című sorozatban is, itt Meget alakította. Szinkronszínészként feltűnt a Community: Abed's Master Key-ben is, mint Annie Edison hangja. Ezenkívül szerepet vállalt a Montana Amazon című amerikai filmben, ahol Ellat alakította, majd pedig mellékszereplőként feltűnt anyaként a House Husbandsben, majd nem sokkal később a Shit People Don't Say in LA rövidfilm szereplője lett. Ebben az évben szerepet vállalt az Ötéves jegyesség című filmben, mint Suzie Barnes-Eilhauer, Violet testvére.

2013-ban szerepet vállalt a Axe Cop című amerikai sorozat egy epizódjában, mint egy gyönyörű nő. Még ebben az évben szerepet vállalt a Community: Miracle on Jeff's Street című filmben, ahol Annie Edison hangját adta. Kétszer mellékszerepet vállalt a High School USA!-ban, mint Miss Temple, illetve a The ArScheerio Paul Showban, ahol Madonna volt. Még ebben az évben feltűnt A nyár királyai című filmben, itt Heather szerepét kapta meg.

Rá egy évvel később 2014-ben szerepet kapott a A Lego-kaland című amerikai animációs filmben, ahol Unikitty hangját kölcsönözte. Még ebben az évben szerepet vállalt a Search Party című filmben, itt Elizabeth szerepét kapta meg. 2014 és 2016 között a BoJack Horseman című sorozat szereplőjévé vált, ahol Diane Nguyent alakítja.

2015-ben leszerződtették a No Stranger Than Love című amerikai filmre, ahol Lucy Sherrington szerepét kapta meg Colin Hanks mellett. A film egy furcsa szerelmi történetet dolgoz fel. A következő film, amiben szerepet kapott a Keményítőkúra volt, a filmben Will Ferrell és Kevin Hart színészek mellett fog szerepelni. Ezenkívül feltűnik még a A (sz)ex az oka mindennek című amerikai komédiában, amely 2015 augusztusában debütált a Belgiumi mozikban először. A filmben Alison Lainey szerepében fog feltűnni.

2016-ra leszerződtették a Hogyan legyünk szinglik című amerikai filmre, ahol Lucy szerepét kapta meg Rebel Wilson és Dakota Johnson mellett. Még ebben az évben leszerződtették a Joshy című amerikai vígjátékfilmre, ahol Rachel szerepét kapta meg.Még ebben az évben szerepet kapott a Doctor Thorne című dokumentumsorozatban, ahol Miss Martha Dunstable-ot alakítja. Nem sokkal később csatlakozott a Teachers című sorozat castjához, mint Mrs Larkin. Még ebben az évben szerepet kapott a The Disaster Artist című amerikai filmben, mint Amber, a The Headhunter's Calling című mamerikai filmben is feltűnt, majd a Get a Job című filmben kapott szerepet, mint Tanya. The LEGO Movie 4D: A New Adventure című filmben kapott szinkronszerepet, mint Unikitty. Még ebben az évben szerepet vállalt a Joshy című amerikai filmben, mint Rachel.

Magánélete
Alison 2012 óta randizik Dave Franco-val. 2015. augusztus 25-én jelentették be, hogy eljegyezték egymást. Brie legjobb barátja Julianna Guill és Cyrina Fiallo, gyakran hívják őket a Lányoknak.

Érdekességek
- SAG és AEA tagja.
- Az anyja tanár volt egy főiskolán.
- 2010-ben a Maxim's Hot 100 listán 99. lett.
- Kedvenc együttese a Beatles.
- Szeret jógázni.

Írta: AmyVie

Filmek:
2017: The Post/A Pentagon titkai ... Lally Graham
2017: The Disaster Artist/A katasztrófaművész ... Amber
2017: The Little Hours/Bővérű nővérek ... Alessandra
2016: The Headhunter's Calling ... Lynn Vogel
2016: Get a Job ... Tanya Sellers
2016: Joshy ... Rachel
2016: How To Be Single/Hogyan legyünk szinglik ... Lucy
2015: No Stranger Than Love ... Lucy Sherrington
2015: Get Hard/Keményítőkúra ... Alissa
2015: Sleeping with Other People/A (sz)ex az oka mindennek ... Lainey
2014: Search Party ... Elizabeth
2014: The Lego Movie/A Lego-kaland ... Unikitty (hangja)
2013: The Kings of Summer/A nyár királyai ... Heather
2012: Montana Amazon ... Ella
2012: The Five-Year Engagement/Ötéves jegyesség ... Suzie Barnes-Eilhauer
2012: Save the Date/Kapuzárás ... Beth
2011: Scream 4/Sikoly4 ... Rebecca Walters
2010: Raspberry Magic/Málna mánia ... Ms. Bradlee
2010: The Home Front ... Hannah
2009: Us One Night ... Alyson
2008: Buddy 'n' Andy ... Michelle
2008: The Deadliest Lesson/A félelem iskolája ... Amber
2008: The Coverup ... Grace
2008: Parasomnia/Paraszomnia ... Darcy
2008: Salvation, Texas ... Lisa Salter
2007: Dickie Smalls: From Shame to Fame ... Mya
2007: Born ... Mary Elizabeth
2007: Not Another High School Show ... Muffy
2004: Stolen Poem ... Alice

Sorozatok:
2017: G.L.O.W. ... Ruth Wilder(10 epizód)
2016: Doctor Thorne ... Miss Dunstable (3 epizód)
2014-2016: BoJack Horseman ... Diane Nguyen / Vincent Adultman / Olivia (49 epizód)
2013: Axe Cop ... Beautiful Girly Bobs
2013: High School USA! ... Miss Temple
2012: American Dad!/Amerikai fater ... Lindsay (1 epizód)
2012: NTSF:SD:SUV ... Joanie (1 epizód)
2012: Sketchy ... Meg (1 epizód)
2011: Robot Chicken ... Martha Stewart / Vampire Lifeguard
2011: CollegeHumor Originals ... Annie Edison (1 epizód)
2009: Hot Sluts ... Amber (5 epizód)
2009-2015: Community/Balfékek ... Annie Edison / Tight Ship (főszereplő, 110 epizód)
2008: My Alibi ...Rebecca Fuller (14 epizód)
2007-2015: Mad Men/Mad Men - Reklámőrültek ... Trudy Campbell (38 epizód)

Utolsó frissítés: 2022.09.04. 09:09 Rêveur által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace