Starity

Amanda Seyfried

Amanda Seyfried Amanda Seyfried nemzetisége 64. 3957rajongó 321vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 96%
 • stílus: 94%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Amanda Michelle Seyfried
 • Születési idő
 • 1985. december 03.
 • Születési hely
 • Allentown, Pennsylvania, USA
 • Foglalkozás
 • színésznő
 • Családi állapot
 • férjezett, 2 gyermek
 • Partner
 • Thomas Sadoski
 • Magasság
 • 161 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • zöld
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Charlize Theron Helena Bonham Carter Julianne Moore Lacey Chabert Lindsay Lohan Rachel McAdams Sharon Stone Hugh Jackman Liam Neeson Mark Wahlberg Russell Crowe Peter Sarsgaard Sacha Baron Cohen Channing Tatum Meryl Streep Seth MacFarlane

Amanda Seyfried életrajza

Amanda Michelle Seyfried 1985. december 3-án született Allentownban, Pennsylvania államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja Ann Sander terapeuta, míg édesapja Jack Seyfried gyógyszerész.  Német, angol, skót és wales vér csörgedezik az ereiben.  Amanda 2003-ban a Allentown-i William Allen High School-ban érettségizett le, majd New Yorkban a Fordham Universityre járt, azonban egy ideig szüneteltette ezt, míg a Bajos csajok forgatása véget nem ért. Egy idősebb testvére van, Jennifer Seyfried énekesnő, bandája is van a Love City.

Karrierje
11 évesen kezdett modellkedni. Először a Image International Agency-nél volt modell, mielőtt a Bethlehem's Pro Model Agency foglalkoztatta volna, végül pedig a New York-i Wilhelmina ügynökségnek dolgozott. Eleinte a nyomtatott sajtóban jelent meg ruházati hirdetésekben. Többek között a Limited Too számára készült reklámban is szerepelt Leighton Meesterrel. A modell karrierjét 17 évesen fejezte be. Seyfried ezután énekórákat vett és operát tanult egy Broadway szakemberrel.

Film szerepei
2004-ben szerepet vállalt a Bajos csajok című amerikai vígjátékfilmben, ahol Karen Smith szerepét kapta meg. Amikor jelentkezett a Bajos csajok forgatására, először Regina, majd Cady szerepére pályázott, azonban végül ezeket a szerepeket Lindsay Lohan és Rachel McAdams kapta meg. A filmben Amanda mellett feltűnt még Lindsay Lohan, Rachel McAdams és Lacey Chabert is. Karen Smith Regina és Gretchen baráti körének a tagja volt, ahol természetesen Regina volt a főnök. A csapat felállása azonban megváltozik, mikor is az iskolába új lány érkezik Cady, aki először csak poénbólé kezd el „cicababaként” viselkedni, majd olyanná válik, mint ők. A film 7 díjat nyert, és 22 díjjelölést kapott. A film 129 millió dollár bevételt hozott. Amanda, Lindsay, Rachel és Lacey játékét a MTV Movie Award díjjal is jutalmazta Best On-Screen Team kategóriában.

2005-ben szerepet kapott a Nine Lives című amerikai drámafilmben, mint Samantha. Ezt a filmet kifejezetten neki írták. A filmben nyújtott alakítása miatt megnyerte a Locarno International Film Festival díját Best Actress kategóriában. A következő film, amiben feltűnt az Amerikai fegyver című drámafilm volt, itt Mouse karakterét alakította. Rá egy évvel később 2006-ban szerepet kapott a Gypsies, Tramps & Thieves című amerikai rövidfilmben, ahol Chrissyt alakította. A 22 perces rövidfilm 1979-re kalauzolja vissza a nézőket, egy kamasz tinédzserlányról szól, aki megpróbálja felfedezni a személyiségét egy kis városban. A következő film, amiben feltűnt az Alpha Dog című amerikai krimifilm volt, ahol Julie Beckley karakterét alakította. A film egy díjat zsebelt be és három díjjelölést kapott. Ebben az évben részt vett a Fekete karácsony horror remake meghallgatás, ahol Kelli Presley szerepére jelentkezett, azonban Katie Cassidy kapta meg végül.

2008-ban szerepet vállalt a Napforduló című amerikai horrorfilmben, mint Zoe. A filmben szerepet kapott még Elisabeth Harnois, Hilarie Burton és Tyler Hoechlin. A történet szerint Megan a barátaival tölti a nyarat, azonban elkezdi érezni ikertestvére jelenlétét, aki nem sokkal azelőtt öngyilkosságot követett el.  A következő film, amiben feltűnt az Official Selection című amerikai rövidfilm volt, ahol Emily szerepét kapta meg. A tíz perces rövidfilmben Rebecca Hall is szerepet kapott, illetve Dominic Cooper is.Még ebben az évben szerepet vállalt a Mamma Mia! című amerikai musicalfilmben, ahol Sophie szerepét kapta meg. A filmben Sophie szerepére több híres színésznő is jelentkezett, mint Rachel McAdams.A film olyan híres színészek kaptak szerepet, mint Meryl Streep, Julie Walters, Pierce Brosnan, Clin Firth,Christine Barasnki és Stellan Skarsgard. A filmet két Golden Globe díjra is jelölték, ezenkívül tizenhárom díjat zsebelt be, és huszonegy díjjelölést kapott. Görögországban forgatták. A történet szerint Sophie éppen házasodni készül barátjával, azonban ehhez kellene egy apa is. Édesanyja viszont nem árulta el neki, ki is az édesapja, viszont Sophie megtalálta édesanyja naplóját, és meghívta mind a három potenciális jelöltet, aki az édesapja lehet. A filmben természetesen ABBA számok jelennek meg, amelyeket a színészek énekeltek el. A filmet az 1999-es musical alapján készítették el. A film hatalmas nagy bevételt hozott, 2013 januárjában a 73. legjobban nézett film volt. A filmben elénekelt számok rákerültek a film soundtrackjére is.

2009-ben szerepet vállalt a Boogie Woogie című amerikai filmben, ahol Paige Oppenheimer szerepét kapta meg. A filmben olyan színészek is szerepet kaptak, mint Gillian Anderson és Heather Graham. A filmet eredetileg a Edinburgh International Film Festivalon mutatták volna be, 2009. június 26-án, de végül 2010. április 25-én jelent meg. 2009. február 22-én Amanda részt vett a 2009 Annual 81st Academy Awards ceremonyon is, ahol ő adta át az egyik díjat. A következő film, amiben feltűnt az Ördög bújt beléd című amerikai horrorfilm volt, ahol Adam Brody, Megan Fox és Chris Pratt oldalán alakította Anita "Needy" Lesnickit, a főszereplő legjobb barátját. A filmben Needy egy középiskolai pompomlány, aki hirtelen elkezdi gyilkolni a fiú osztálytársait. Feltűnt a Panic! At The Disco's című szám videoklipjében is, ami a filmhez készült. A horror film a 2009-es Torontoi Film Fesztiválon debütált, majd 2009. szeptember 18-án jelent meg az amerikai mozikban. Még ebben az évben szerepet vállalt a Chloe - A kísértés iskolája című amerikai drámafilmben Liam Neeson és Julianne Moore oldalán, ahol Chloe-t alakította. A filmben Chloe egy eszkort, akit a nő bérel fel, hogy csábítsa el a férjét, mert már nem bízott a hűségében. Elhiteti Catherine-nal, hogy a férje vele csalja, majd ezután intim viszonyba keverednek. Chloe beleszeret Catherine-ba és nem akarja elveszíteni őt, azonban a hazugságra fény derül. A film két díjat nyert és öt díjjelölést kapott. A filmet a Sony Pictures Classics rendezésében készült el 2010. március 26-án. A filmet Toronto Film Festivalon mutatták be 2009 szeptemberében. Érdekesség, hogy a színésznő játékot pozitív kritikákkal illették meg. 2009 telén a Myriad Pictures jóvoltából leszerződtették Oscar Wilde A Woman of No Importance komédiájára, azonban pénzügyi gondok miatt a film nem valósult meg, ezt 2010-ben jelentették be, a film pedig 2011-ben jelent volna meg. Szerepet kapott volna az Albert Nobbs című filmben, de konfliktus miatt a színésznő visszadobta a szerepet, és Őt Mia Wasikowska helyettesítette.

2010-ben feltűnt a Kedves John című amerikai drámafilmben, ahol Channing Tatum mellett alakította Savannah Curtist. A történet egy nyári románcról szól Savannah és John között, aki katona. A szerelem azonban nem bír ki mindent, John visszahívták a katonaságba, a távkapcsolat azonban nem működött. A film négy díjat kapott és hét másik díjjelölést. Jelölték a 2010 MTV Movie Awardson Best Female Performance kategóriában is a filmben nyújtott alakításáért. A filmet Nicholas Sparks: Kedves John című könyve alapján készítették el. A film 2010. február 5-én jelent meg, azonban eléggé negatív kritikákat kapott. Seyfried írta és vette fel a Little House című számot, amely rákerült a soundtrackre is. Annak ellenére, hogy a filmet negatív kritikákkal illették meg, mégis szinte első helyen szerepelt az USA listáján, 80 millió dollárnyi bevételt hozott az USA-ban, világszerte 115 millió dollárt. A következő film, amiben feltűnt a Levelek Júliának című drámafilm volt, ahol Sophie-t alakította. Sophie álma, hogy íróvá váljon, elő nászútra megy a vőlegényével Veronába, ahol találkozik Júlia titkárnőivel. A film négy díjjelölést kapott, és ténylegesen Olaszországban forgatták. A film Lise and Ceil Friedman könyve alapján készült el, amelyet a filkritikusok vegyes kritikákkal illették meg. A bevétel nyereséges volt, 80 millió dollárt hozott. A filmben nyújtott alakításáért Showest Breakthrough Female Star of The Year címmel illették meg. Megnyerte ezenkívül még a Scared-As-S**T kategóriát a Jennifer's Bodyban nyújtott alakításáért. Még ebben az évben jelölték Teen Choice Awardson is, Choice Movie Actress Drama és Choice Movie Chemistry kategóriában Channing Tatummal együtt a Kedves John című filmben nyújtott alakítása miatt. Illetve jelölést kapott a Levelek Júliának című filmben nyújtott alakításáért is, Choice Movie Actress Romantic Comedy kategóriában.

2011-ben szerepet kapott A lány és a farkas című amerikai fantasy filmben, amely a Piroska és a farkas mesének a filmbeli feldolgozása. A filmet öt díjra jelölték, Amanda Valerie szerepét kapta meg. A fantasy filmben olyan hírességek is szerepet kaptak, mint Gary Oldman, Max Irons, Virginia Madsen és Billy Burke. A film 90 millió dollárnyi nyereséget hozott az USA-ban, világszerte pedig 42 millió dollárt, azonban eléggé negatív kritikákkal illeték meg. Még ebben az évben szerepet vállalt a Lopott idő című amerikai akciófilmben, ahol Sylvia Weis szerepét kapta meg. A filmben Justin Timberlake és Olivia Wilde is szerepet kapott. A film a jövőben játszódik, ahol az emberek életét az alkarjukon levő számláló mutatja. Vegyes kritikákkal illették meg, összesen 172 millió dollárnyi bevételt hozott.  2011-ben részt vett Alexander King: Az utódok című drámafilm meghallgatásán, azonban a szerepet végül Shailene Woodley kapta meg. Ebben az évben leszerződtették volna az Álomháború című filmre Babydoll szerepére – amelyet később Emily Browning kapott meg – azonban ekkor a HBO Hármastársak című sorozatát forgatták, így Amandának vissza kellett mondania.

2012-ben szerepet kapott a The End of Love című drámafilmben, mint Amanda. A következő film, amiben feltűnt az Elveszett volt, ahol Jill szerepét kapta meg. Jillt gyermekkorában elrabolták, azonban mikor testvére eltűnik, úgy érzi, hogy visszatért gyermekkori elrablója. Még ebben az évben főszerepet kapott A nyomorultak című amerikai musicalben, ahol Cosette szerepét kapta meg. A filmben olyan híres színészek kaptak szerepet, mint Hugh Jackman, Russell Crow, Anne Hathaway, Eddie Redmayne és Helena Bonham Carter. A film 3 Oscar díjat nyert, 77 díjat nyert és 164 díjjelölést kapott. A film Victor Hugo: A nyomorultak regénye alapján készült el. Amanda szereplését pozitív kritikával illették meg, jelölték Academy Award for Best Picture kategóriában is. A film 440 millió dollárnyi bevételt hozott.

2013-ban szerepet kapott a Lovelace című amerikai életrajzi filmben, ahol Linda szerepét kapta meg. A történet Linda Lovelace életét dolgozza fel, aki férje döntése miatt belekényszerült a pornó iparba. A film egy díjat nyert és három díjjelölést kapott. A filmben olyan híres színészek is feltűntek, mint Peter Sarsgaard, Sharon Stone, Juno Temple, Adam Brody, Chloe Sevigny, Chris Noth és James Franco. Még ebben az évben szerepet kapott  A nagy nap című amerikai vígjátékban, mint Missy. Egy régóta elvált azt tettetik, hogy összeházasodnak a családjuk kedvéért. A film két díjjelölést kapott, és olyan színészek tűntek fel, mint Diane Keaton, Robert De Niro, Katherine Heigl és Susan Saradon. Ebben az évben leszerződtették a Z, mint Zakariás című filmre, amelyet Robert O'Brien írt, azonban a szerepet inkább Margot Robbie-nak adták oda. Ebben az évben jelentkezett A nagy Gatsby című sikerfilmre Daisy Buchanan szerepére, azonban ezt a szerepet végül Carey Mulligan kapta meg.

2014-ben szerepet vállalt a Hogyan rohanj a veszTEDbe című western típusú filmben, ahol Louise szerepét kapta meg. Egy gyáva gazdag beleszeret egy rejtélyes, új nőbe, aki nemrég érkezett a városba. A következő film, amiben feltűnt a Dog Food című amerikai rövidfilmben, mint Eva. A következő film, amiben szerepet kapott a While We're Young című amerikai drámafilm volt, itt Darbyként tűnt fel.

2015-ban Mark Wahlberg oldalán szerepet vállalt a Ted 2 című amerikai vígjátékfilmben, ahol Samanthat alakította. Még ebben az évben szerepet kapott a Pán című kalandfilmben, itt Mary szerepét vállalta el, aki Pán Péter édesanyja volt.  A következő film, amiben feltűnt az Apák és lányaik című drámafilmben, mint Katie Davis. A filmben Pulitzer díjas író idegösszeroppanást kap, azonban lánya nem hagyja Őt cserben. Még ebben az évben feltűnt a Káosz karácsonyra című amerikai vígjátékban, ahol Ruby szerepét kapta meg.

2016-ban a Flying Horse című életrajzi filmben kapott szerepet, ahol Flora Muybridge szerepét alakította. A történet Eadweard Muybridge fényképész feleségét alakította. A következő film, amiben feltűnt a Young Americans című amerikai vígjáték film, ahol Kate Kinget alakította. Erre az évre leszerződtették a The Last Word című amerikai vígjátékra, ahol Anne Sherman szerepét kapta meg. 

2017-ben szerepet vállalt a Tha Clapper című amerikai vígjátékfilmben, ahol Judy szerepét kapta meg Leah Lemini mellett. A film Milton Rokeach regénye alapján készült el. A 2017-es Tribeca Film Fesztiválon mutatták be először. A következő film, amiben szerepet vállalt a First Reformed volt, ahol Mary szerepét kapta meg. A film a Venice-i Film Fesztiválon debütált 2017. augusztus 31-én. 

2018-ban szerepet kapott a Gringo című amerikai akciófilmben, ahol Sunny szerepét kapta meg. A film 2018. márciusában debütált a hazai mozikban. A film nem ért el olyan sikert, amit reméltek a készítők, egy díjjelölést kapott. Még ebben az évben mellékszerepet vállalt az Anon angol című filmben, ahol Clive Owen oldalán tűnt fel. A filmben Amanda egy lányt alakított. Érdekesség, hogy 2016. március 8-án jelentették be, hogy csatlakozott a casthoz, és hogy egy olyan nőt fog alakítani a filmben, aki tulajdonképpen nem is létezik, így láthatatlan a rendőrség számára. A Rotten Tomatoes szerint a film vegyes értékelést kapott, és közönség 5,3-ra értékelte a filmet.

Még ebben az évben szerepet vállalt a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba című musicalben, ami szintén Abba dalokat dolgozott fel. Tíz év telt el az első Mamma Mia rész óta, és Sophie élete azóta sem állt meg. A film édesanyja Donna fiatalkorára összepontosított, hogyan is jutott el Görögországba és ismerkedett meg Sophie lehetséges apjáival. A film 2018. júliusában debütált, és hatalmas sikert ért el. A film költségvetése 75 millió dollár volt, és 283 millió dollár bevételt hozott a film. Érdekesség, hogy 2017. július 1-jén jelentette be Amanda, hogy visszatér a filmben, mint Sophie. A filmet 2017. augusztus 12-én kezdték el forgatni Horvátországban, és 2017 december 2-án végeztek az összes jelenet felvételével. A film rettentő jó értékelést kapott, a Rottan Tomatoes 80%-ra értékelte a filmet.

Ezenkívül szerepet kapott még a The Art of Racing in the Rain című drámafilmben, ahol Milo Ventimiglia szímész mellett fog szerepelni. A következő film, amiben fel fog tűnni a You Should Have Left című amerikai horror film lesz, itt Kevin Bacon mellett fog szerepelni. Ezenkívül szerepet vállalt még a Holy Moses című filmben, ahol Mary szerepét kapta meg. 2019-ban az Ebgondolat című filmben szerepelt, mint Eve.    

2020-ban Amanda szinkronszepet vállalt a  Scoob című filmben, ahol  Daphne Blake hangjaát fogja adni. Ezenkívül olyan filmekben vállalt még szerepet, mint a Mank, ahol Marion Davies szerepét kapta meg, a Things Heard & Seen, A Mouthful Of Air, mint Julie

Sorozat szereplései
1991-ben szerepet kapott As the World Turns című drámasorozatban, ahol Lucy Montgomery serepében tűnt fel. A sorozatban 27 rész erejéig szerepelt 1991 és 2001 között. 2003-ban három részben szerepelt az All My Children című amerikai drámasorozatban, mint Joni Stafford.

2004-ben mellékszerepet vállalt a Különleges ügyosztály című amerikai krimisorozatban, ahol Tandi McCain szerepét kapta meg. 2004 és 2006 között szerepelt vállalt a Veronica Mars című sorozatban, ahol Lilly Kane szerepében tűnt fel tizenegy epizódban. Eredetileg Veronica Mars szerepére pályázott a Veronica Mars című sorozatban, azonban a szerepet Kristen Bell kapta meg. Végül felajánlották neki Lilly Kane szerepét, aki Veronicának a halott legjobb barátnője volt. A sorozatban olyan népszerűségre tett szert, hogy több részre is visszahozták a karakterét. A meggyilkolt legjobb barátnő mindig csak visszaemlékezésben tűnt fel. Rá egy évvel később 2005-ben szintén egy részben tűnt fel a Doktor House-ban, ahol Pam szerepét kapta meg. Öt rész erejéig a Futótűz című sorozatban kapott szerepet, mint Rebecca.

2006-ban feltűnt egy rész erejéig a Helyszínelők című amerikai krimisorozatban, mint Lacey Finn, majd az Igazság című sorozatban szerepelt, mint Ann Diggs. 2006 és 2011 között 44 részben szerepet kapott a Hármastársak című amerikai drámasorozatban, ahol Sarah Henrickson szerepét kapta meg. A sorozatban feltűnt Ginnifer Goodwin, Bill Paxton és Chloe Sevigny. A sorozat egy mormon család életét követi nyomon, Amanda Sarah Henrickson szerepét kapta meg, aki Bill és Barb első szülött gyermeke, aki nem ért egyet szüleinek a hitével. A sorozat 2006. március 12-én debütált az Egyesült Államokban. 2009 decemberében az HBO megerősítette, hogy Amanda vissza fog térni a sorozat negyedik évadában, azonban a színésznő bevallotta, filmes karrierjét szeretné tovább vinni, így ez lesz az utolsó megjelenése a sorozatban.

2016-ban leszerződtették a Twin Peaks című krimisorozatra, ahol Balthazar Getty oldalán tűnt fel. A sorozatban mindösszesen négy részben tűnt fel. 

Szinkronszerepei
2008-ban az Amerikai fater című animációs sorozat egyik epizódjában tűnt fel, itt Amy hangját kölcsönözte.
2013-ban szinkronszerepet vállalt A zöld urai című animációs filmben, ahol Mary Katherine (M.K.) hangját adta. 2018-ban szinkronszerepet vállalt a  Family Guyban, ahol Ellie hangját kölcsönözte.

Divat
2010-ben a színésznő a Movado óragyártók arcává vált. A reklámhirdetés a Vogue magazinban jelent meg a 2010-es júniusi, illetve szeptemberi számában.  2011-ben a japán A Cle de Peau Beaute kozmetikai termék arcává vált. A színésznő ekkor szinte a Cle de Peau Beaute összes termékét reklámozta kampányok keretében.
2013-ban a Givenchy arcává választották meg, ekkor a Very Irresistible című parfümöt reklámozta. Rá két év múlva 2015-ben a Very Irresistible Mes Envies parfümöt reklámozta, majd pedig Givenchy Live Irresistible nevű parfümöt reklámozta.

Elismerései
Amanda számos elismerést kapott a People magazintól, sok ranglistán első helyen szereplt, 2009-ben és 2010-ben is. 2012-ben a Beautiful at Every Age című cikkben tűnt fel. 2008-ban a Vanity Fair Bright Young Hollywood cikkében írtak róla, majd pedig 2010-ben a magazin címlapján is szerepelt. Az ELLE magazin számos címlapján is szerepet kapott.

Magánélete
Amanda szorongással és pánikrohamokkal küzd. Ezenkívül lámpalázas is, 2015 áprilisig kerülte messziről a színházat és a színjátszást, azonban ekkor a The Way We Get darabbak szerepelt a Second Stage Theater-ben.
Amandának állat preparáció gyűjteménye van, olyan állatok vannak kipreparálva, mint gyermek lovak, róka, bagoly, liba, egér, lepke és szarvas. Conan O’Brien egy mosómedvét ajándékozott Amandának.

2008-ban Amanda megismerkedett a Mamma Mia forgatásán Dominic Cooperrel, akivel azonnal randizni kezdtek. Azonban a pár 2010-ben szakított.

2010 októberében kezdett el randizgatni Ryan Phillippe-pel, azonban a kapcsolat 2011 májusában véget is ért.
2013 közepén kezdett el találkozgatni Justin Long-gal, azonban a kapcsolatuk 2015 szeptemberében véget ért. 2016. március végén az a hír röppent fel, hogy Amanda Thomas Sadoskival egy étteremnél kapták le őket.  2016 szeptemberében Amandát hat hónapnyi együttlét után eljegyezték. 2016 novemberében jelentette be a pár, hogy Amanda első gyermekével várandós. 2017. márciusában férjhez ment titokban a színésznő, majd 2017. március 24-én jelentették be, hogy megszületett kislányuk. 

Érdekességek
- Háromszor tűnt fel Francine Pascal könyvének a borítóján
- Az Amerikai fegyver forgatásán ismerkedett meg Nikki Reed-del, akivel igen jó barátok lettek
- A helyes kiejtése a nevének Sigh-Frid
- 2004-ben pályázott
- 70 iskolai napot hiányzott végzős évében a színészkedés miatt. Ha nem a színészet mellett döntött volna, meteorológusnak tanult volna. A színésznő elárulta, mindig is lenyűgözték Őt az időjárás.
- Amíg Allentownban, Pennsylvaniaban élt, rengeteg musicalt látott, kedvence A nyomorultak és a Cats volt
- Azután akart színésznő lenni, miután 10 évesen látta a Romeo + Juliet (1996) filmet az apjával
- Van egy ausztrál juhászkutyája, Finn, akinek külön Twitter fiókja van
- Nagyon szeret énekelni, tánco9lni, festeni és teniszezni
- 2009-ben a People magazin 100 Most Beautiful People in the World listáján is szerepelt
- Régebben pincérként is dolgozott.
- Az egyik dalt, amely rákerült a Kedves John soundtrackjére, Amanda írta.
- 2010-ben a People magazine 100 Most Beautiful People in the World listájára is rákerült
- A Who magazin 2010-es Most Beautiful People listáján 2. helyet kapott.
- 59. helyen szerepelt 2011-ben a Sexiest Women in the World FHM összeállításában
- Első helyet szerezte meg a People magazin 25 Beauties (and Hotties) at 25 listáján 2011-ben
- A Glamour magazin 2010-es listájában a harmadik helyet szerezte meg, illetve The Most Down-to-Earth" nevet is elnyerte
- A Glamour magazin 2010-es listájában a tizenhetedik helyet szerezte meg
- 4. helyezést ért el 2009-ben a People magazin Most Beautiful 2009 - Beautiful at Every Age kategóriájában
- A 2012-es listákon Amanda az  Ask men's top 99 legkívánatosabb női közül a 41. helyez kapta meg
- 2012-ben a Victoria's Secret What Is Sexy listáján rajta szerepelt
- Beismerte David Lettermannek, hogy nagyon ideges szokott lenni az interjúk előtt, ezért gyakran iszik előtte whiskeyt.
- Amandának volt egy test dublőrje az Elveszett című filmben a zuhanyzó jelenetnél
- Az Elveszett című film forgatásán ismerkedett meg Jennifer Carpenterrel, akivel jó barátságot ápol
- Távoli unokatestvére Gwyneth Paltrow, közös ősük a Danner család
- A kedvenc helye a Földön Görögország.
- Kedvenc városa Charleston.

FILMEK
Mank (2020) - Marion Davies
Things Heard & Seen (2020) 
A Mouthful Of Air (2020) - Julie
Ebgondolat (2019) - Eve 
Scoob (2020) - Daphne Blake hangja
The Art of Racing in the Rain (2018)
Holy Moses (2018) - Mary
You Should have left (2018)
Gringo (2018) - Sunny
Mamma Mia: Here We go again! (2018) - Sophie
Anon (2017) - A lány

First Reformed (2018) - Mary
The Clapper (2017) - Judy
Az utolsó szó 2016) - Anne Sherman
Young Americans (2016) - Kate King
Flying Horse (2016) - Flora Muybridge
Káosz karácsonyra (2015) - Ruby
Apák és lányaik (2015) - Katie Davis
Pán (2015) - Mary
Ted 2 (2015) - Samantha
While We're Young (2014) - Darby
Dog Food (2014) - Eva
Hogyan rohanj a veszTEDbe  (2014) - Louise
A zöld urai (2013) - Mary Katherine (M.K.) hangja
A nagy nap (2013) - Missy
Lovelace (2013) - Linda
A nyomorultak (2012) - Cosette
Elveszett (2012) - Jill
The End of Love (2012) - Amanda
Lopott idő (2011) - Sylvia Weis
A Bag of Hammers (2011) - Amanda
A lány és a farkas (2011) - Valerie
Levelek Júliának (2010) - Sophie
Kedves John (2010)
- Savannah Curtis
Chloe - A kísértés iskolája (2009) - Chloe
Ördög bújt beléd (2009) - Needy
Boogie Woogie (2009) - Paige Oppenheimer
Official Selection (2008) - Emily
Mamma Mia! (2008) - Sophie
Napforduló (2008) - Zoe
Gypsies, Tramps & Thieves (2006) - Chrissy
Alpha Dog (2006) - Julie Beckley
Amerikai fegyver (2005) - Mouse
Nine Lives (2005) - Samantha
Bajos csajok (2004) - Karen Smith

SOROZATOK
Family Guy (2018) - Ellie hangja
Twin Peaks (2016) - Becky (egy részben szerepelt)
Hármastársak (2006-2011) - Sarah Henrickson (44 részben szerepelt)
Amerikai fater (2008) – Amy hangja (egy epizódban szerepelt)
Igazság (2006) - Ann Diggs (egy epizódban szerepelt)
Veronica Mars (2004-2006) - Lilly Kane (11 részben szerepelt)
Helyszínelők (2006) - Lacey Finn (egy epizódban szerepelt)
Futótűz (2006) – Rebecca (öt epizódban szerepelt)
Doktor House (2005) - Pam (egy epizódban szerepelt)
Különleges ügyosztály (2004) - Tandi McCain (egy epizódban szerepelt)
All My Children (2003) - Joni Stafford (három epizódban szerepelt)
As the World Turns (1991-2001) - Lucinda Montgomery / Lucy Montgomery (27 részben szerepelt)
 

SOUNDTRACK
Mean Girls (2004) - Jingle Bell Rock
Mamma Mia! (2008) - I Have A Dream; Honey, Honey; Our Last Summer; Lay All Your Love On Me; Slipping Through My Fingers; Waterloo; Thank You For The Music
Big Love (2009) - Amazing Grace
Dear John (2010) - Little House

Utolsó frissítés: 2021.03.16. 15:03 AmyVie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace