Starity

Amy Lee

Amy Lee Amy Lee nemzetisége 427. 1066rajongó 134vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 97%
 • stílus: 93%
 • szimpátia: 94%
 • Születési név
 • Amy Lynn Lee
 • Születési idő
 • 1981. december 13.
 • Születési hely
 • Riverside, California, USA
 • Foglalkozás
 • énekesnõ
 • Családi állapot
 • férjezett, 1 gyermek
 • Partner
 • Josh Hartzler
 • Magasság
 • 162 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • zöld
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jonathan Davis Ben Moody Shaun Morgan Lzzy Hale Terry Balsamo Lindsey Stirling Will Hunt Tim McCord Jen Majura

Amy Lee életrajza

KORAI ÉVEK

Amy Lynn Hartzler, ismertebb nevén Amy Lee 1981. december 13 - án született Riverside - ban, Californiában, John és Sarah Lee első gyermekeként. Nevét a Pure Prairie League nevű együttes Amie című dala után kapta. Elmondása szerint skót és angol felmenőkkel is rendelkezik, és távoli rokona Robert E. Lee – nek. Három testvére van: Carrie, Lori és Robby. Volt egy harmadik húga is, aki 1987 – ben, három évesen hunyt el egy ismeretlen betegségben. Amy több dalt is írt testvére emlékére: a Hello című számot a Fallenről, és a Like You – t a The Open Door c. albumról.
A család sokat költözött; végül az Arkansas – i Little Rock – ban telepedtek le. Amy itt töltötte gyerekkorának nagy részét, később itt alakult meg az Evanescence is. Édesapja zenész: Amy születése előtt egy együttesben játszott, utána pedig DJ – ként kezdett el dolgozni. Gyerekeit is zenésznek nevelte; Amy egy interjúban elmondta, hogy sok zenész megfordult náluk, és az apja sokszor szerepeltette őt és testvéreit, ha volt egy kis közönségük. 9 évesen látta először az Amadeus című filmet, ami nagy hatással volt rá, ezért úgy döntött, ő is zenész lesz; ekkor kezdett el zongorán tanulni.
Első szerzeményei az Eternity of the Remorse és az A Single Tear voltak; előbbit tizenegy évesen komponálta, utóbbit nyolcadikos korában vette fel házi feladatként. „Az első igazi dalomat angol órára írtam nyolcadikban. Az volt a feladat, hogy írjunk egy novellát vagy egy dalt, én pedig úgy döntöttem, hogy olyasmit csinálok, amit senki más. Úgyhogy megírtam a dalt, és egy barátommal felvettük kazettára. Nagyon megszerettem a dalt; csendes, visszahúzódó lány voltam, de amikor megmutattam a felvételt, mindenki imádta. A tanár minden osztályban lejátszotta.” – mondta Amy egy interjúban. A gimnáziumban Amy igaz művészlélek volt: festett, rajzolt, dráma órára járt és tagja – később vezetője – volt az iskolai kórusnak. Egyik szerzeményét, a Listen To The Rain – t is a kórus adta elő.


EVANESCENCE

Kezdetek (1995 – 2001)

Amy 1995 – ben, egy táborban találkozott Ben Moody – val, aki, miután hallotta a lányt zongorázni, megkérte, hogy lépjen be az együttesébe. Sokat gondolkodtak a banda nevén, végül az Evanescence – nél állapodtak meg (mely magyarul elenyészést, tovatűnést jelent). Első dalaik a Solitude, a Give Unto Me, az Understanding és a My Immortal voltak (az első kettőt Amy írta, míg a második kettő Ben szerzeménye). Később öt dalukat (Even In Death, Lies, Whisper, Give Unto Me, Understanding) a helyi rádióállomások is játszani kezdték, ami kisebb hírnevet szerzett az akkor még gyerekcipőben járó együttesnek. 1998 – ban jelent meg első EP – jük Evanescence címmel, amelyet 1999 – ben a Sound Asleep EP követett (érdekesség, hogy az Evanescence EP borítóján ugyanaz a kép szerepel, mint a Nightwish Once című albumán). Ezekből az első lemezekből csak kevés példány készült, az Evanescence EP - ből mindössze 100 darab, míg a Sound Asleep EP – ből csak 50 (ezekből főleg csak családtagoknak és barátoknak jutott, a maradék pedig az Evanescence akkori, kisebb koncertjein kelt el). Az együttes főleg helyi bárokban és kávézókban lépett fel, többször megfordultak például egy Little Rock – i bárban, a Vino’s – ban. Akkoriban az Evanescence három tagból állt: Amy Lee énekelt, Ben Moody gitározott, David Hodges pedig billentyűs hangszereken játszott.
Demo albumuk, mely az Origin címet kapta, 2000. november 4 – én jelent meg. Mindössze 2500 példány készült belőle, és ma már sehol sem kapható. Amy több interjúban is leszögezte, hogy az Origin nem album, inkább kezdetleges dalaik gyűjteménye, melyet lemezkiadóknak küldtek el. A lemez 2001 – ben jutott el a Wind-Up Records – hoz, amely ezután szerződést kötött az együttessel.

Fallen – korszak (2002 – 2005)

David Hodges 2002 – ben kilépett az együttesből. 2003 januárjában az Evanescence, debütáló albumuk felvezetéseként akusztikus koncertet adott egy Little Rock – i étteremben, a Juanita’s – ban. Ezen az estén (január 13.) volt kapható harmadik EP – jük, a Mistary, melyet egyszerű papírborítékban, mindössze 5 dollárért árultak, amolyan „Fallen – minta” – ként. Mikor 2003. március 4 – én a boltokba került az első album, a Fallen, az Evanescence öt tagból állt: Amy és Ben mellé csatlakozott Rocky Gray dobod, John LeComp gitáros és Will Boyd basszusgitáros. Debütáló albumukkal egy napon jelent meg a Daredevil című film zenéjét tartalmazó album, melyen két Evanescence dal (a My Immortal és a Bring Me To Life) is hallható. Ezek a számok a filmben is felcsendültek egy – egy jelenet erejéig. A Fallen nagy sikerre tett szert és meghozta a nemzetközi sikert a bandának. 43 hetet töltött a Billboard Top 10 – es listáján, hétszeres platina lemez lett az USA – ban, és több mint 17 millió példányban kelt el világszerte. Két Grammy díjat is hozott a bandának: egyet a Legjobb Új Előadó, egyet pedig a Legjobb Hard Rock Előadás kategóriában. Az együttes majdnem két évig turnézott első albumával. A Fallen megjelenésének 10. évfordulója alkalmából korlátozott számban megjelent egy különleges, lila bakelit (vinil) lemezzel.

Ben Moody egy interjúban azt mondta, az album dalainak az a célja, hogy mikor valaki egyedül érzi magát, érezze, hogy nincs egyedül.
2003. október 22 – e fordulópont volt az Evanescence történelmében. Amy és Ben között már hosszú idő óta nőtt a feszültség, mely ezen a napon végzetes következményekhez vezetett; addig veszekedtek az együttes sorsát illetően, mígnem rájöttek, hogy az Evanescence érdekében valamelyiküknek mennie kell. Végül Ben lett az, aki elhagyta az együttest, az Európai turné közepén. Kilépésének körülményeiről csak hét évvel később, egy nyílt levélben beszélt, de Amy már 2004 elején is szót ejtett egykori kollégája távozásáról: „Megkönnyebbülés volt. Ezt nem azért mondom, hogy megbántsam Ben – t, de akkorra már annyi mindenen mentünk keresztül, hogy nem volt más megoldás. Eljutottunk arra a pontra, hogy ha nem változtatunk valamin, akkor nem tudnánk kiadni egy második albumot.” Ben helyét Terry Balsamo vette át, aki az óta is Amy jobb keze a banda ügyeit illetően.
2004 – ben jelent meg az Anywhere But Home, mely egy élő felvételek tartalmazó albumból és egy DVD – ből áll. Utóbbi tartalmazza az első négy kislemezes dalhoz készült videókat, egy teljes koncertfelvételt, valamint néhány „színfalak mögött” felvételt.

The Open Door - korszak (2005 – 2009)

Bár az albumon a banda tagjai már akkor elkezdtek dolgozni, mikor a Fallen - turné véget ért, mégis nagyon lassan készült el, több okból kifolyólag. Az egyik Terry Balsamo agyvérzése volt, a másik pedig Amy eredeti menedzserének felmondása. Nem sokkal azelőtt, hogy a The Open Door megjelent, Will Boyd otthagyta az együttest, helyét Tim McCord vette át. A The Open Door turné 2006 októberétől 2007 decemberéig tartott. Első állomása Toronto volt, 2006. október 5 - én, utolsó pedig Rhode Island, 2007. december 8 – án. Maga az album 2006. szeptember 25 – én jelent meg, és első helyen debütált a Billboard 200 – as listáján (USA), mivel már az első héten több mint 447 000 példány kelt el belőle. Ez az időszak sem volt akadályoktól mentes az Evanescence számára, hisz Will Boyd után több tag is elhagyta az együttest: 2007. május 4 – én John LeComp, nem sokkal később pedig Rocky Gray. Előbbit máig ismeretlen okokból kirúgták, míg Rocky önszántából hagyta el a bandát. A dobos helyére Will Hunt lépett, míg John – t Troy McLawhorn pótolta.
Amy Lee elmondása szerint az album azért kapta a The Open Door nevet, mert miután megírta és elénekelte az albumon található dalokat, sokkal szabadabbnak érezte magát, és végre boldog volt. Úgy érezte, élete minden zárt ajtaját kitárta, és most már azt csinálhat, amit akar.

Evanescence – korszak (2009 – 2013)

2010. január 22 – én került nyilvánosságra a Together Again című szám, mely eredetileg a The Open Door - on kapott volna helyet, ám onnan kivágták. A dal megjelenésével a Haiti földrengés áldozatait támogatták: hogy letölthessék a dalt, a rajongóknak legalább 5 dollárt kellett adományozniuk.

Az együttes már 2009 – ben elkezdett újabb dalokat írni, melyeket 2010 februárja és 2011 júniusa között vettek fel Tennessee – ben. Az album felvételének időszaka két részre osztható: az Evanescence eredetileg Steve Lillywhite producerrel dolgozott az albumon, de később rájöttek, hogy nem ő a megfelelő ember számukra, így néhány hónap után elváltak útjaik, az együttes jövője pedig bizonytalanná vált; Amy egy interjúban elmondta, hogy akkoriban csak egymásra számíthattak, és ez végső soron összekovácsolta őket, és végre úgy dolgoztak az albumon, ahogy egy igazi együttes. 2011 – ben Nick Raskulinecz producerrel tértek vissza a stúdióba, hogy felvegyék a dalokat.
A megjelenés dátuma egy ideig bizonytalan volt: ha nem váltják le az eredeti producert, már 2010 augusztusában megjelenik, így azonban 2011. október 4 – lett a várható dátum. Később szó volt arról, hogy a lemez október 11 – én kerül a boltok polcaira, végül pedig október 7 – én jelent meg.
Az Evanescence címet Amy elmondása szerint az ihlette, hogy az album több egy egyszerű lemeznél: magáról az együtteséről szól, és minél több dal készült el, ebben annál biztosabb volt. Ez alapján pedig egyértelmű volt, mi lesz az album címe.
Az Evanescence Turné az együttes harmadik világ körüli turnéja volt. 2011. augusztus 17 - től 2012. november 9 - ig tartott. Első állomása Nashville - ben volt, az utolsó pedig London. 
2013. február 14 – én, Valentin napi ajándékként jelent meg a Lost In Paradise videója, melyet rajongók által beküldött koncertfelvételekből vágtak össze. Ehhez Amy még 2012 novemberében kért segítséget a rajongóktól a twitteren: „Rendben, a turnénak vége, töröljétek meg a szemeteket – dolgunk van, és szükségem van a segítségetekre! Együtt kell videót készítenünk a Lost In Paradise – hoz...” Ezt követően egy másik tweetben arrra kérte követőit, hogy egy megadott e – mail címre küldjék el legjobb videóikat, melyeket a harmadik turnén készítettek. Egy interjúban elmondta, hogy nem volt pénzük arra, hogy egy klasszikus, igazi Evanescence videót készítsenek, de fontos volt számára, hogy a Lost In Paradise – hoz is készüljön kisfilm, de végső soron örül, hogy ezt a megoldást választották.

A szerződés felbontása, szünet (2013 - 2015)

Az Evanescence - turné befejezésével az együttes hivatalosan szünetre vonult, egyelőre nincs hír arról, hogy a közeljövőben új albumot adnak ki - mitöbb, sok rajongó tart attól, hogy a harmadik korong egyben az utolsó is volt. Amy - t többször is faggatták az együttes jövőjéről, ő pedig mindig is azon volt, hogy eloszlassa az Evanescence feloszlásáról szóló pletykákat. Ha ezügyben kérdezik, elmondja, hogy, bár egyelőre nincsenek az együttest érintő tervei, nem mondaná, hogy végzett vele, mert az Evanescence az élete fontos része, nagyon sokat jelent neki.

2014 januárjában terjedt el a hír, miszerint az énekesnő beperelte a Wind-Up Records lemezkiadót, amihez még karrierjük elején szerződtek. Az ügyről a TMZ számolt be, azt állítva, hogy Amy  több mint 1 millió dollárnyi ki nem fizetett honorárium és egyéb indokok miatt perelte be a Wind-Up - ot. Később kiderült, hogy több konfliktus is volt már az Evanescence és a kiadó között, mivel azok nem részesítették az együttest kellő támogatásban (pletykák szerint a Lost In Paradise - hoz is a kiadóval való gondok miatt nem készült rendes videó).  Az énekesnő azt is állítja, hogy a kiadó szabotálni próbálta az Evanescence-t azzal, hogy alulképzett, tehetségtelen promóterekre bízta az együttest, és megpróbálta rábírni őket, hogy játsszanak rádióbarátabb dalokat. Sokak szerint több Evanescence dalt is a lemezkiadóval való konfliktus ihletett (például a Sick és a New Way To Bleed című szerzeményeket). A perről sokáig sem az együttes, sem a Wind-Up nem nyilatkozott, egészen márciusig, amikor Amy a twitteren osztotta meg a nagyvilággal, hogy felbontották szerződésüket a kiadóval, és sok év után ismét szabad, független művész. Egy interjúban elmondta, hogy már csak egy titoktartási szerződés köti őt a Wind-Up Records - hoz, így semmi rosszat nem mondhat; de örül, hogy a dolgok így alakultak, mert nehezen viselte, hogy a szerződés miatt nem lehetett teljesen a maga ura, mert minden döntését felülbírálták.

Koncertek és válogatásalbum (2015 - 2017 )

Sok rajongó pesszimista szemmel nézi az Evanescence sorsát, hiszen a 2011-es nagylemez óta nem hallhattunk újdonságok az együttestől. Ez viszont nem azt jelenti, hogy Amy és kollégái tétlekednének: 2015 őszétől ismét adnak koncerteket az Egyesült Államokban (valamint a 2015 - ös Ozzfesten is tiszteletüket tették Japánban), 2016 őszén pedig The Ultimate Collection címmel jelenik majd meg válogatásalbumuk, melyen eddigi összes albumuk hallható lesz, sőt, régebbi dalokat is hallhatunk majd új, feljavított kiadásban. Az együttesben egyébként 2015-ben is tagcsere történt: a már 2004 óta oszlopos tag, Terry Balsamo elhagyta az Evanescence-t, helyét pedig Jen Majura vette át.

Synthesis (2017)

2017 tavaszán a rajongók legnagyobb örömére az együttes bejelentette, hogy egy különleges lemez van készülőben. Még ebben az évben, novemberben került a boltok polcaira a Synthesis, amelyen főképp már ismert dalok átdolgozása hallható, valamint két új szerzemény, a Hi-Lo és az Imperfection. "Az album a Synthesis címet kapta. Azért neveztük el így, mert ez a szintézise, az ötvözése a természetesnek és a mesterségesnek, a múltnak és a jelennek"  - magyarázta az albumról Amy. A lemez alapötlete ugyanis az, hogy a már jól ismert Evanescence - dalokat a rockzenekarra jellemző hangszerek helyett elektronikus és klasszikus eszközökkel adják elő.

SZÓLÓ KARRIER

Amynek az évek során több, Evanescence - t nem érintő munkája is volt: közreműködött a Seether egyik számán, a Broken - en, melyhez videó is készült. Hangja felcsendül a KoRn 2007 - es, MTV Unplugged albumán, a Freak On A Leash - ben hallható. 2008 - ban jelent meg a Nightmare Revisited, amelyen az 1993 - as animációs mese, a Karácsonyi lidércnyomás betétdalai hallhatók híres rocksztárok és bandák feldolgozásában. Amy ezen az albumon is közreműködött, ő énekelte a Sally's Song című számot. Emellett feldolgozta a Halfway Down The Stairs c. számot is, amely a Muppets: The Green Album - on hallható.

2013 decemberében osztotta meg a nagyvilággal twitteren, hogy Dave Eggarral karöltve filmzenét írt Mark Jackson művészfilmjéhez, a War Story - hoz. A film betétdalai az Aftermath című lemezen jelentek meg 2014. augusztus 25 - én, az iTunes - on és az Amazon.com - on vásárolható meg.

2015 őszén feldolgozásokkal állt elő, amelyek közt olyan híres darabok is akadtak, mint a U2 With Or Without You című szerzeménye. Amy teljesen új, sajátos hangzásvilággal vette fel a dalokat, melyek 2016 elején EP-n is megjelentek.

Ugyanebben az évben, nyáron jelentette be, hogy egy album elejére teljesen stílust váltott, és szintén zenész családtagjaival együtt felvett egy gyerekdalokból álló lemezt, mely Dream Too Much címmel szeptember 30-án jelent meg.

 

MAGÁNÉLET 

Amy - t a gimnázium évei alatt szoros barátság fűzte Ben Moody - hoz, az Evanescence másik alapítótagjához; egy ideig még jártak is. Kettejük kapcsolatta ihlette a Fallen albumon hallható dalok nagy részét köztük a Going Under című szerzeményt; Amy régebben azt állította, hogy a dal egy rossz kapcsolatáról szól egy meg nem nevezett személlyel, a szám valódi hátterére csak évekkel azután derült fény, hogy Ben elhagyta az együttest. Kapcsolatuk közel sem volt felhőtlen, ami a pletykák szerint közrejátszott abban, hogy a dolgok úgy alakultak, ahogy. Amy később még egy utolsó dalt írt egykori szerelméhez, mely a The Last Song I'm Wasting On You címet kapta, és a The Open Door egyik bővített változatán valamint a Lithium - kislemezen hallható (érdekesség, hogy ez a leghosszabb című Evanescence - dal). Utoljára a 2004 - es Grammy - díjátadón beszéltek egymással. Amy egy 2006 - os interjúban ezt monda Benről: "Nem utálom őt, csak soha nem szeretnék beszélni vele többet. Ő méreg számomra. Tudod, vannak emberek akiktől jobb, ha távol tartod magad - nem azért, mert gonoszak , hanem mert egyszerűen nem neked valók."  Ben a későbbiekben megpróbálta felvenni a kapcsolatot Amy - vel, de az énekesnő erre nem adott alkalmat, mondván mindkettejüknek az a legjobb, ha külön folytatják az életüket. 

Nem a 2014 - es, lemezkiadó elleni per volt az egyetlen az együttes történelmében, bár a másik némileg személyesebb volt. 2005 decemberében az Evanescence akkori menedzsere, Dennis Rider beperelte Amy Lee - t a szerződés megsértéséért. Nem sokkal ezután az énekesnő is perbe fogta a férfit, méghozzá szexuális zaklatásért és a szakmai kötelességeinek elhanyagolásáért. Az eset után az együtteshez új menedzser szerződött.

A Fallen megjelenését követően az Evanescence együtt turnézott a Seether nevű együttessel. Amy így ismerte meg Shaun Morgan - t, akivel járni kezdett, de ez a kapcsolata sem alakult felhőtlenül a férfi alkoholproblémái miatt. A nagyvilág akkor értesült szakításukról, mikor 2006 - ban a The Open Door előfutáraként megjelent a Call Me When You're Sober kislemez; Amy sosem tagadta, hogy kihez írta a dalt (ezen kívül is van pár dal a második albumon, ami Shaunnal való kapcsolatáról szól, köztük a Lithium).

Amy kezét 2007. január 8 - án kérte meg Josh Hartzler. Eljegyzését már másnap megosztotta a nagyvilággal egy tévéműsor keretein belül. 2007. május 6 - án keltek egybe Little Rock - ban. Többek között a Bring Me To Life és a Good Enough című Evanescence - dalokat is Josh ihlette. A pár  a mézesheteket a Bahamákon töltötte. Ekkor írta Amy a hivatalos fórumra: "Most már hivatalosan is Mrs. Amy Hartzler vagyok". Jelenleg New Yorkban élnek, 2014. július 28 - án megszületett első gyermekük, aki a Jack Lion Hartzler nevet kapta.

Érdekességek

 - Amy nagy rajongója Johnny Cash - nek, fellépett a zenész emlékére szervezett koncerten is, valamint egy videójában (God's Gonna Cut You Down).

 - Nagy kedvence még Björk, de szereti Stevie Wonder, Michael Jackson, a Nirvana, a KoRn, a Garbage és Janis Joplin zenéjét is, napjaink előadói közül pedig Lana Del Rey dalait kedveli (de sok klasszikus zenét is hallgat).

 - Több jótékonysági rendezvényen is részt vett, több alapítványt is támogat, valamint 2005 - ben ő lett az Epilepsy Foundation szóvivője, és egy projectet is elindított Out of the Shadows címmel, hogy minél több ember figyelmét felhívja az epilepsziára. Ez azért is nagyon fontos számára, mert öccse is ebben a betegségben szenved.

 - A Fallen albumró a Going Under című szám a kedvence.

 - Zongora mellett még játszik hárfán és gitáron is.

 - Ha az Evanescence nem válik sikeressé, Amy pincérnőként kezdett volna dolgozni.

 - Gyerekként állatorvos akart lenni, csak az szegte kedvét, mikor apja mutatott neki egy műsort a Discovery Channel - en, amiben egy állatműtétet mutattak.

 - Kedvenc: meséje: Egérmese; filmje: Karácsonyi lidércnyomás; színészei: Giovanni Ribisi, Johnny Depp; ünnepe: Halloween; 

 - A gimnáziumi szalagavatón Amy - t bálkirálynőnek választották.

 - Nagy állatbarát, legjobban a macskákat kedveli.

 - Allergiás a homárra.

 - Amy a hivatalos Evanescence - rajongói oldalakon Snow White néven regisztrált. A The Open Door előtti időkben többször került kellemetlen helyzetbe zaklatók miatt, amiről dalt is írt, melynek a Snow White Queen címet adta - így utalva arra, hogy a szám róla szól. 

 - Több ruháját is ő maga tarvezte. Leghíresebbek ezek közül a "zászló ruha", melynek szoknya része zászlókból áll (ezt a harmadik turné során viselte párszor); és a "Malice in Wonderland" névre keresztelt ruhakölteményt, melyet még 2003 - ban tevezett. Ez utóbbihoz egy történet is fűződik: abban az időben az együttest többször is úgy konferálták fel, hogy közben tiszteletlen megjegyzéseket tettek Amy - re, amely érthető okokból rossz érzést keltett az énekesnőben. Ezért tervezte meg a ruhát, melyet a 2003. április 17 - i koncerten viselt, a Webster Hall - ban. Amy elmondása szerint a ruha olyasvalakit szimbolizál, aki eredetileg ártatlan volt, de megrontották.

 - Első tetoválását 2018 - ban varratta: három szívecskét a bal csuklójára. A tetoválás ugyanebben az évben elhunyt öccse, Robby emlékére készült.

Egyéni Albumok

2014: Aftermath

2016: Recover, Vol. 1 EP

2016: Dream Too Much

Evanescence - Albumok

2017: Synthesis

2011: Evanescence

2006: The Open Door

2004: Anywhere but Home (Live)

2003: Fallen

Egyéb közremûködések

2008: Amy Lee - "Sally's Song" (Nightmare Revisited)
2007: Korn feat. Amy Lee - "Freak on a Leash" (MTV Unplugged: Korn)
2004: Seether feat. Amy Lee - "Broken" (Disclaimer II; The Punisher: The Album)
2003: Big Dismal feat. Amy Lee - "Missing You" (Believe)
2000: David Hodges feat. Amy Lee - "Breathe" (The Summit Church: Summit Worship)
2000: David Hodges feat. Amy Lee - "Fall Into You" (Unreleased)

Utolsó frissítés: 2019.09.17. 22:10 Fannycska999 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace