Starity

Andrew Belle

Andrew Belle Andrew Belle nemzetisége 13907. 4rajongó 2vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 90%
  • stílus: 90%
  • szimpátia: 90%

Andrew Belle életrajza

Andrew Belle 1983-ban született az Illinois államban lévő Wheaton-ban. Pop énekes és dalszerző is egyben. Olyan zenekarokon nőtt fel, mint például a Third Eye Blind, Counting Crows és a The Verve Pipe - ezek jelentették számára az inspirációt.

Számos helyi zenekarban játszott, majd az érettségi után indította el szólókarrierjét Chicago-ban. Éttermekben és különböző helyszíneken lépett fel: Rockit Bar and Grill, ELBO Room, SPACE, Schubas Tavern. Sok művésszel megosztotta már a színpadot, beleértve Ben Folds, Brian Vander Ark (The Verve Pipe), Greg Laswell, Barcelona (indie rock banda), Boyce Avenue.

Andrew 2008-ban vált ismertebbé, mikor debütált az All Those Pretty Lights c. albuma. Andrew 2009-ben Nashville-be költözött, azóta is hol ott, hol pedig Chicago-ban tartózkodik. A nagyobb sikert arató teljes hosszúságú The Ladder c. albuma 2010-ben debütált. A The Ladder c. album számai már szerepeltek több TV showban is, mint például a Castle, The Vampire Diaries, Pretty Little Liars, stb.

A Sky's Still Blue c. száma szerepelt a Microsoft kereskedelmi dokumentumfilm elősegítésében. A dal begyűjtötte a az országos Airplay-t, valamint a Chicago 's WXRT-t, Nashville 's WRLT-t, Philadelphia 's WXPN-t, Indianapolis 's WTTS-t, és Los Angeles-i 's KCRW-t . Andrewt nevezték a "Best Breakout Artist"-nak, Chicago-ban az MTV-ben 2009-ben. A zenei tehetsége döntetlen összehasonlítást élvez a  Coldplay-el, The Fray-el, John Mayer-el és Mat Kearney-vel. A rajongók és kritikusok a dalait gyakran úgy hivatkozzák, mint "intelligens pop" által árnyalt dallamok és dalszövegek.

2012 februárjában bejelentette, hogy 2012 júniusában feleségül veszi szerelmét.

Érdekesség: Már kiskorában is imádta a zenét, bár ezt a szülei nemigen díjazták. Mikor Andrew gyerek volt, éjszakákon át hallgatta a pop slágereket egy kicsi műanyag walkman-en, amit karácsonyra kapott. Emlékszik, hogy mindig felosont a szobába és halkan hallgatta kedvenceit. Ezen csendes pillanatok alatt alakította ki vágyait a zene iránt, melyek reményt adtak neki.

 

(Ha helyesírási hibát találsz vagy hibás adatot, nyugodtan szólj! - a szerk.)

Albumok:

All Those Pretty Lights EP - 2008 szeptember

The Ladder - 2010 február

The Daylight EP - 2012 február

The Ladder Remixed Album - 2012 augusztus

Élő koncert albumok/felvételek:

Live At Hotel Cafe - 2010 március

Live At Double Door - 2010 június

További dalok:

In my Veins - 2010 május

Have Yourself a Merry Little Christmas - 2011 november

 

(Ha helyesírási hibát találsz vagy hibás adatot, nyugodtan szólj! - a szerk.)

Utolsó frissítés: 2013.01.12. 07:07 porcukormókus97 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace