Starity

Angus Stone

Angus Stone Angus Stone nemzetisége 9599. 14rajongó 1vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 100%
  • stílus: 100%
  • szimpátia: 100%

Angus Stone életrajza

*Angus Stone a Sydney melletti Newportban született '87-ben. Kellemes emlékeket őriz a tengerparti városkárol, ma is szívesen látogat oda. Szülei zenészek voltak, ezért fiatal kora óta rajongója a művészeteknek. Apja szívesen tanítgatta fiát énekelni és hangszeren játszani. Kiskorában két testvérével, Juliával és Catherine-el belépett egy iskolai bandába, ahol ő harsonázott.


Angus & Julia Stone

Angus és Julia Stone 2005-ban kezdték közös zenei pályafutásukat. Azelőtt külön-külön építgették karrierjüket. Bár Angus szerint nővére teljesen különbözik tőle, a zenében gyorsan megtalálták a közös hangot. Első koncertjükre Sydney-ben került sor a Coogee Bay hotelben. Túlnyomó többségben saját dalokat játszottak. 2006 márciusában rögzítették első EP-jüket, melynek a Chocolates and Cigarettes nevet adták, áprilisban pedig már több rádió is lejátszotta a Paper Aeroplane című szerzeményüket. Ennek köszönhetően még ugyanabban a hónapban fellépettek a The Great Escape fesztiválon. Júniusban, a Splendour in the Grass nevű rendezvény keretében kétszázezer ember előtt adtak koncertet. Augusztusban szerződést kötöttek az Independiente Records lemezkiadó céggel és Londonba költöztek. Míg az Egyesült Királyságban éltek Chris Potter meghívta a duót a stúdiójába (The Verve/Richard Ashcroft), később a Travis együttes énekese, Fran Healy is érdeklődni kezdett Angus és Julia iránt, így könnyű szívvel invitálta a duót néhány felvételre a saját házába. Ezen a két helyszínen rögzítette Angus és Julia Stone a Heart Full of Wine című EP-t. Harely olyannyira megkedvelte a duót, hogy néhány hanganyagot is ajándékozott nekik, amit később Angus és Julia fel is használt A Book Like This albumban.

A 2007-es év számos sikert hozott Angus és Julia számára, a legelején a duó nagysikerű koncertet adott a világhírű Big Day Out fesztiválon, a Paper Aeroplane-t a rádióhallgatók ez év 43. legkedveltebb dalának választották, A&J leszerződtetett az EMI Music Australia kiadóhoz. Februárban lezajlott a duó első turnéja. A dupla Chocolates and Cigarettes és Heart Full of Wine EP az Egyesült Királyságban 12. helyig menetelt az iTunes-on. A BBC Radio 2-n A Private Lawns című dal a hét száma lett. Szeptember 8-án megjelent Angus és Julia Stone első albuma A Book Like This, mely rövid időn belül platinalemez lett. Októberben Natalie Portman a The Beast számot beválogatta a Big Change: Songs for FINCA jótékonysági válogatásalbumba. 2007 végén Angus és Julia Európában turnézott.

2008 nagy része turnézással telt a duó számára. A Triple J Hottest 100 listán a Wasted 31. a The Beast pedig a 45. helyen végzett.

2009-ben Angus és Julia Amerikában turnézott. A duó rögzítette a Down The Way album nagy részét. Az And the Boys című számhoz klip készült.

2010 márciusában megjelent a Down The Way. Az ARIA album listán az első helyen debütált. Háromszoros platinalemez lett, több, mint kétszázezres példányszámban kelt el. Az ARIA díjátadón ötször hangzott el a nevük, ezzel akaratlanul is beírták magukat Ausztrália zenei történelmébe. A Triple J Hottest 100 listán a Big Jet Plane első helyen végzett.

2011-ben a duó Európában turnézik. Angus elárulta, hogy már készülőben van a harmadik nagylemez. A Love Will Take You a The Twilight Saga: Breaking Dawn című film betétdala lett, ezzel hatalmas sikerre tett szert az együttes világszerte.

 

Szólókarrier

2009 áprilisában debütált Angus Stone szólólemeze Lady of the Sunshine címen.

 

Érdekességek

* A Big Jet Plane EP tartalmaz egy Grease feldolgozást (You're the One That I Want).
* Az A Book Like This albumot Angus és Julia Newportban, anyjuk nappalijában rögzítette.
* Angus szeret halkan meghúzódni és hallgatni Julia bölcsességeit.
* A Down The Way album borítóján egy fénykép látható, amit a testvérpár nagyapja készített még gyerekkorában. A   fotón Angus és Julia nagyapjának legjobb barátja látható.
* Angus kedvenc száma a Down The Way albumról a Yellow Brick Road.
* A Big Jet Plane az Easy A film egyik betétdala.

Angus Stone

Lady of the Sunshine (2009)

 

Angus & Julia Stone

A Book Like This (2007)
Down the Way (2010) 
Memories of an Old Friend (2010)  

Utolsó frissítés: 2012.08.04. 03:03 xxangi20xx által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace