Starity

Ashley Benson

Ashley Benson Ashley Benson nemzetisége 58. 3847rajongó 283vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 97%
  • stílus: 97%
  • szimpátia: 97%

Ashley Benson életrajza

Ashley Victoria Benson 1989. december 18-án született Long Beach-en, Kalifornia államban, az Amerikai Egyesült Államokban, Shannon Harte és Jeff Benson gyermekeként. Egy idősebb testvére van, Shaylene Benson. Négy éves korától kezdve balettozott, illetve táncolt hip-hopot és jazz-t is. Imád énekelni, több kórusban is fellépett, illetve musicalben. Négy éves korában elment egy meghallgatásra, hogy a helyi templom által szervezett karácsonyi műsorban énekelhessen szólórészt is. Öt éves korában egy táncról szóló magazinnak állt modellt, majd nyolc évesen a Ford Modeling figyelmét hívta fel magára, és rengeteg féle ruhát reklámozott a modellügynökség által. Ezenkívül feltűnt az NLT: That girl című sláger videóklipjében, a One Call: BlackLight című száméban és a Hot Chelle Rae: Honestly című szám klipjében is.

Karrierje

Film szerepei
2004-ben szerepet kapott a Hirtelen 30 című filmben, ahol Jennifer Garner oldalán játszotta el a múltban lévő hat éves kislányt. Egy év múlva rá szerepet kapott a Neighbors című amerikai rövid krimiben, ahol Mindy-t alakította.

2007-ben feltűnt a Hajrá csajok 4. című amerikai drámafilmben, ahol Carson szerepét kapta meg. A filmben egy dél-amerikai középiskola szurkolócsapatának a kapitánya, aki győzni szeretne ezen a híres, szurkolói versenyen, azonban nem várt fordulat következik be. Carson a rivális csapat egyik fiújába beleesik, minek következtében a két csapat megvív egymással. Az eset nem marad hiánytalanul, sokan megsérülnek, azonban Carsonnak egy olyan ötlet formálódik, amire senki nem gondolt volna: egy új, összeolvasztott csapat.

2008-ban szerepet kapott a Hotelszoba, letolt gatya című amerikai vígjátékban, ahol Alice szerepét kapta meg. A következő film, amiben szerepelt a Botrányos pomponlányok című amerikai életrajzi-dráma volt, ahol Brooke Tippit karakterét alakította. Brooke és a barátai nem alkusznak meg, önállóak és veszélyesek. Botrányos viselkedésük azonban mindenkit megdöbbent, de nem tudnak velük mit tenni, hiszen az egyik lány anyukája, az iskola igazgatója. Az új edző rendbe szedné a tiniket, azonban a felettese elbocsájtja őt. Ezenkívül szerepelt még a Mother Goose Parade című filmben is.

2010-ben feltűnt a Christmas Cupid című amerikai vígjátékban, ahol Christian Milian oldalán tűnt fel, mint Caitlin Quinn. Caitlin szerencsétlenül egy martinitől megfulladt, és visszajárt kísérteni Sloane-t.

2012-ben szerepet kapott a Spring Breakers – Csajok szabadon című filmben, ahol Vanessa Hudegns, Rachel Korine és Selena Gomez oldalán játszott. Brit és főiskolás barátai a szünidőt Floridában akarják tölteni, azonban mindehhez pénz is kell. Egy ötlet formálódik meg a fejükben, méghozzá az, hogy raboljanak ki egy gyorséttermet. Véghez viszik a tervüket, azonban a rendőrség elkapja őket: a helyi gengszter teszi le értük az óvadékot és segíti őket. A film a Velencei Film Fesztiválon debütált, ahol igen nagy sikert ért el, a rendezőt díjjal is megillették.

2014-ben szerepet kapott a A Visit from the Goon Squad című amerikai drámafilmben, ahol Alice-t fogja majd alakítani. A filmet Jennifer Egon regénye alapján valósítják meg. Még ebben az évben szerepet kapott a Ratter című filmben, ahol Emma szerepét kapta meg. A filmben Emma egy frissen érettségizett lány, aki nemrégiben költözött New Yorkba, ahol azonban sajnálatos módon egy hacker áldozatául esett. Az először ártalmatlannak tűnő leselkedő először a telefonját, laptopját figylte meg, illetve az általa látogatott oldakat, majd egyre veszélyesebb szintre lépett.

2015-re leszerződtették a The Great Migration című amerikai animációs filmre, ahol a három Salmon-i szereplő egyik hangját fogja majd kölcsönözni. Az animációs filmben olyan híres sztárok is feltűnnek hangot adva, mint Vanessa Hudgens és Ashley Tisdale. Még ebben az évben leszerződtették a Pixels című filmben, ahol Adam Sandler mellett fog feltűnni Lady Lisa szerepében. Az amerikai sci-fi komédia valószínűleg 2015. július 25-én fog debütálni az amerikai mozikban.

2015. februárjában került nyilvánosságra, hogy Ashley Mary-Louise Parker, Chris Noth és Shiloh Fernandez oldalán szerepet kapott a Xavier Manrique által rendezett Chronically Metropolitanben, mint Jessie. A filmben Ashley egy fiatal nőt alakít, aki hihetetlenül szerelmes volt, azonban a sráccal lévő kapcsolata egyre távolabb került. Sok idő elteltével a nő újra szerelmes lesz, férjhez szeretne menni, mikor felbukkan a múltjából nagy szerelme. A következő film, amiben szerepet kapott az Elvis & Nixon amerikai komédiafilm lesz, ahol Alex Pettyfer mellett fog majd játszani.

2018-ban Ashley szerepet vállalt a Her Smell című filmben. Rá egy évre, 2019-ben az Ask Me If I Care című amerikai rövidfilmben kapott szerepet, ahol Alicet alakította. Hírként felröppent, hogy Ashley szerepet fog vállalni a  Lapham Rising című filmben.

2020-ban leszerződtették a The Birthday Cake című filmre, ahol Tracey szerepét kapta meg. 

Sorozat szerepei
2002-ben mellékszerepeket kapott különböző fajta sorozatokban: ilyen volt például a Nikki című sorozat, ahol egy táncos lányt alakított, a Körzet című amerikai krimisorozat, ahol Melissa Howell-t és Az elnök emberei című sorozat, ahol pedig egy lányt alakított.

2004-ben szerepet kapott a Mrs. Klinika című amerikai sorozatban, ahol Aprilt alakította. Rá egy évre mellékszereplőként tűnt fel a Zoey 101-ben, ahol Candice-t játszotta el, a Hetedik mennyországban, ahol pedig Margot karakterét alakította. Nem sokkal később mellékszereplője lett A narancsvidék című amerikai sorozatnak, ahol Riley-t alakította.

Ezen kívül szerepet kapott az Ármány és szerelem című amerikai sorozatban, ahol 2007-ig ő alakította Abby Deveraux-ot. Hónapokkal később, Jack visszatért Salembe, ahol éppenséggel egyesül a Deveraux család Abby tizenhatodik születésnapján. Abby sok időt tölt legjobb barátnőpjével, Chelsea Bensonnal, aki éppenséggel most jött össze May Brandyvel. Abby egy Josh nevű sráccal kezd el találkozgatni, miközben Jack egy ajtó mögé rejtőzve nézte őket, miközben csókolóztak. Sajnos Jack halálos beteg lesz, nem sokkal később, miután visszatért, azonban az autója a folyóba zuihant, s holttestét sosem találták meg. Jennifer és Frankie találkozgatni kezdenek, amely miatt teljesen kibukik Abby, főleg, hogy intim pillanat közben nyit rájuk. Abby elmondja barátnőjének, hogy nagyon megtetszett neki Josh, és hogy talán ő lehetne az első, azonban kap egy érdekes telefont és mennie kell. Egy website-ra felkerül a két lány fotója, amint a barátjukkal csókolóznak. Josh lelép köszönés nélkül, miután rájön arra, hogy Abbynek érzései vannak May iránt. 2006-ben Jennifer, Abby édesanyjának az esküvőjére visszatér Jack testvére miatt, aki amnéziát kapott. Miután megkapta Jack a kezeléseket, sikeresen legyőzte betegségét és visszatudott térni az életébe. Abby a salemi egyetem tanul üzleti ágon. Abby nem sokkal később munkába áll, mint Max asszisztense, aki papírmunkát végez és rendet tart a garázsban. Abby belezúg Maxbe, majd féltékeny lesz, mikor rádöbben arra, hogy Max egy Mimi nevű lánnyal kezd el találkozgatni. Amikor Mimi elhagyja a várost, Max újra szingli lesz. May később belezúg Abbybe, azonban csak kétszer randiztak egymással. Azonban Max ekkor bevallja, szeretné, ha csak barátok lennének. Ennek hatására, Abby elhagyja Salemet hogy nyarát Londonba töltse családjával, azonban nem tér vissza.

2008-ban vendégszereplője lett a Miami helyszínelőknek, ahol egy rész erejéig Amy Beck szerepét játszotta el. Még ebben az évben feltűnt az Odaát című sorozatban, ahol Tracy Davis-t, egy tinilányt alakított, aki boszorkány volt. Halloweenkor átokzsákokat helyezett el különböző emberek lakásában, akik még aznap rejtélyes módon meghaltak. Végül kiderült, hogy Samhein-t akarták feltámasztani.

2009-ben szerepet kapott az Eastwicki boszorkányok című sorozatban, ahol Mia Torcolettit alakította. Mia Roxy lánya, aki tizenegy részben szerepelt. Az első megjelenése a Pilot részben volt. Az édesapja, Danny Torcoletti meghalt. Ő pedig randizni kezdett Josh-sal, Chad testvérével. A sorozat mindössze 13 részt élt meg, ugyanis alacsony nézettség miatt törölték a sorozatot.

2010-ben szerepet kapott az azóta is futó Pretty Little Liarsben – Hazug csajok társasága -, ahol Hanna Marin szerepét kapta meg. Hanna legjobb barátnőjét, Allisont brutálisan meggyilkolták, majd egy évvel később találták meg a holttestét. Azóta pedig valaki figyeli minden lépését és mozdulatát. „A”-nek nevező személy sms-eket küld neki és a barátainak, ahol olyan dolgokra kényszeríti, amit sosem tenne meg. Hanna összejön Calebbel, akit próbál védeni A-től, végül nem sikerül, így Calebbel és barátaival együtt próbálják leleplezni A-t. A sorozat 2017-ben fejeződött be, összesen hét évadot élt meg.

2011-ben szerepelt a CollegeHumor Originals című sorozatban, ahol egy lányt alakított.

2013-ban szerepet kapott a Hey Tucker!-ben, ahol Ashleyt – önmagát alakította két részen keresztül. Még ebben az évben vendégszereplője lett az Így jártam anyátokkal című amerikai vígjátéksorozatnak, ahol Carlyt alakította, aki Barney féltestvér volt, és Teddel randizott. Még ebben az évben szerepet kapott a Ravenswood, az elátkozott város című sorozatban, ahol Hanna Marin szerepét vitte tovább a Pretty Little Liars spin-offjában. Azonban a sorozat alacsony nézettsége miatt kaszálták.

2014-ben szinkronszerepet kapott a Family Guy című sorozatban.

H&M

Ashley a 2014-es nyári kollekció arcává vált. A színésznő elmondása szerint alig várta ezt az izgalmas pillantot, hogy ő is a H&M legújabb kollekciójának az arcává váljon. Ashley a lezser tiniholmiktól kezdve a divatos, ámde elegáns ruhákig mindent reklámozott.

Bongo
2012-ben Ashley Bensont és a Pretty Little Liarsből már jól ismert, Lucy Hale-t szerződtették le az amerikai Bongo márka tavaszi és őszi kollekciójának reklámarcává. A színésznő többek között farmernadrágot, szemüveget és egyéb ruházati terméket reklámozott. A kmart amerikai cég által bevezetett Bongo termék egyre népszerűbbé vált a tinédzserek és a sorozat rajongók körében.

Faviana
2012-ben Ashley Benson számára nagy lépés következett, ugyanis szerződést kötött az amerikai Faviana estélyi és alkalmi ruhákat áruló márkával, hogy a 2012/2013-as kollekció arcává váljon. A színésznő evvel hatalmas nagy sikert ért el, hiszen a sztárok körében igen kedvelt márka arcává vált. Ashley a facebook oldalára azt írta ki, hogy igazán izgalmas é érdekes élmény volt viselni azokat a gyönyörű ruhákat és mindannyiszor másféleképpen kinézni. A Pretty Little Liars sztárját már sok magazin faggatta a Faviana-ról, azonban nem sokat árult el, mindössze annyit, hogy a kedvence a Faviana kollekcióból a koktélruhák, amiket viselt a fotózás alatt. Egy bennfentes szerint Ashley lehetőséget látott a mini koktélruhákban, amit Manhattenben akár hétköznap is tud viselni, bármilyen is ott az időjárás.

Díjai
2011-ben a Pretty Little Liarsban elért színészi teljesítményért jutalmazták meg egy Young Hollywood Awards-cal, amit a PLL tagjaival osztott meg, illetve Youth Rock Awards-cal, Rockin’ Actress kategóriában, szintén a Pretty Little Liarsben eljátszott szerepéért.

Magánélete
1999-tõl Devon Werkheiser-el járt 2 évig, majd a Hajrá csajok 4. forgatásán ismerkedett meg, Michael Copon színésszel, 1 évig tartott a kapcsolatuk. 2008-ban találkozott JJ-vel, akivel nem sokkal később szakítottak. 2011-ben Ashley elkezdett Justin Bieber korábbi stylst-jával, Ryan Good-dal találkozgatni, azonban már pletykaként futótűzként is végig terjedt, hogy szétmentek. Benson a Seventeen magazinhoz készült interjúban számolt be arról, hogy ő és Good már nincsenek együtt, de viszont még mindig jó barátok.

Ashley a Spring Breakers – Csajok szabadon című film forgatásán ismerkedett meg James Franco-val, akivel igazán jó barátokká váltak. Később, miután több éjszakát is együtt töltöttek bulizással, szárnyra kélt a pletyka, miszerint járnak, azonban ezt azon nyomban cáfolták. 2013 áprilisában a Coachelle fesztiválon lencsevégre kapták őket, ezzel elindítva a pletykát, miszerint Hanna-t alakító Ashley tényleg összejött Tyler Blackburn-nal, aki a sorozatban Hanna barátját, Calebet alakítja. A hír persze futótűzként terjedt el az interneten, amit a szőkeség azonnal megcáfolt.

2013. decemberében a színésznő és volt barátja, Ryan Good korábbi kapcsolatukat újból felmelegítették, hiszen New Yorkban kézen fogva látták őket sétálni. 2014. decemberében arról számoltak be, hogy Ashley és Ryan kapcsolata vágányra futott, és szétmentek. Annak ellenére, hogy szétmentek, 2015-ben több helyen is lencsevégre kapták a párost, ahogyan jól mulatnak együtt, sőt még össze is öltöztek! 2015. február végén felröppent az a hír, hogy Ryan megkérte Ashley kezét, ugyanis a színésznő egy igen gyönyörű gyűrűt viselt a bal gyűrűs ujján. Ugyan sem Ryan, sme pedig Ashley nem erősítették meg a hírt, azonban egy képet posztolt a gyűrűről a színésznő saját Instragramján.

2018-ban Ashleyt és Cara Delevigne modellt többször is egymás társaságában látták, azonban augusztusban a két hírességet csókolózva kapták lencsevégre. A színésznő és a modell a Her smell nevezetű film forgatásán  ismerkedtek meg. 2019. őszén a sajtó felröppentette, miszerint a két színésznő eljegyezte egymást, majd össze is házasodtak, ezt azonban nem erősítették meg.

Érdekességek
- Szerepelt Lil Romeo True Love címû videóklippjében
- Csinált Britney Spearsel egy közös fotósorozatot a Vogue magazin részére
- Õ a Bring It On 4., míg nõvére a Bring it On 5. részében szerepelt.
- A Supernatural egy részében is "hajrálányt" alakított
- Facebook függő
- Nem szereti a country zenét
- Imádja az Ice Teát és a Jegeskávét
- Mindig van rajta karkötő vagy gyűrű
- A Legszexibb színészek szerinte Johnny Depp és Paul Walker
- Emma Roberts helyére választották őt a Spring Breakers című filmben

SOROZATOK
Pretty Little Liars (2010-2017) - Hanna Marin (160 epizódban szerepelt)
Ravenswood, az elátkozott város (2013-2014) - Hanna Marin (két részben szerepelt)
Family Guy (2014) - ... hangja
Így jártam anyátokkal (2013) - Carly (egy részben szerepelt)
Hey Tucker! (2013) - Ashley (két részben szerepelt)
CollegeHumor Originals (2011) – nő (egy epizódban szerepelt)
Eastwick (2009-2010) - Mia Torcoletti (12 részben szerepelt)
Odaát (2008) - Tracy Davis (egy epizódban szerepelt)
Miami helyszínelők (2008) - Amy Beck (egy részben szerepelt)
Ármány és szenvedély (2004-2007) - Abby Deveraux (43 részben szerepelt)
A narancsvidék (2006) - Riley (egy epizódban szerepelt)
Hetedik mennyország (2005) - Margot (két részben szerepelt)
Zoey 101 (2005) - Candice (egy részben szerepelt)
Mrs. Klinika (2004) - April (egy epizódban szerepelt)
Az elnök emberei (2002) – Lány (egy epizódban szerepelt)
The District (2002) - Melissa Howell (egy részben szerepelt)
Nikki (2002) – Táncos (egy részben szerepelt)

FILMEK
 Lapham Rising
The Birthday Cake (2020) - Tracey 
Ask Me If I Care (2019) - Alice
Her Smell (2018)
Chronically Metropolitan (2016) - Jessie
Elvis & Nixon (2016) - Margaret
Pixels (2015) - Lady Lisa
Ratter (2014) - Emma
A Visit from the Goon Squad (2014) - Alice
Spring Breakers - Csajok szabadon (2012) - Brit
Christmas Cupid (2010) - Caitlin Quinn
Mother Goose Parade (2008)
Botrányos pomponlányok (2008) - Brooke Tippit
Hotelszoba, letolt gatya (2008) - Alice
Hajrá csajok 4. (2007) - Carson
Neighbors (2005) - Mindy
Hirtelen 30 (2004) – Hat éves kislány

Utolsó frissítés: 2020.03.27. 16:04 AmyVie által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace