Starity

Ashton Irwin

Ashton Irwin Ashton Irwin nemzetisége 311. 1484rajongó 79vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 97%
  • stílus: 96%
  • szimpátia: 96%

Ashton Irwin életrajza

KEZDETEK, CSALÁDJA, TANULMÁNYOK:

Ashton Fletcher Irwin 1994. július 7-én látta meg a napvilágot az ausztráliai Hornsby városában. Szülei kiskorában elváltak, édesapja otthagyta őt, édesanyját, Anna Marie-t és húgát Laurent, valamint a hamarosan érkező kisöccsét, Harryt. Sydneyben nőtt fel, egy kertvárosi negyedben. A sydney-i Richmond High-ban tanult, ott is érettségizett le. Később jelentkezett egy szórakoztatóipari tanfolyamra, de nem vették fel, mert zenéből egyest írt. Ashton az iskola mellett gyorséttermi felszolgálóként dolgozott a KFC-ben, valamint szabadidejében kiskora óta dobol és gitározik. 2011-ben egy videóüzletben is dolgozott. Mielőtt csatlakozott volna a 5SOS-hoz, a Swallow The Goldfish nevű bandának a tagja volt.

5 SECONDS OF SUMMER, AVAGY ZENEI KARRIER:

Megalakulás, első EP lemezek, kezdeti sikerek (2011-2012):

2011. januárjában alakult meg hivatalosan a 5 Seconds of Summer, melyet Luke Hemmings, Michael Clifford, illetve Calum Hood hozott létre, akik együtt a Norwest Katolikus iskola tanulói voltak. Kezdetben a zenekar csak egy délutáni hobbiként szolgált a fiúk életében, legtöbbször dalokat dolgoztak fel, amelyeket később saját YouTube csatornájukra töltöttek fel. A dalfeldolgozások hamar nagy sikernek örvendtek, köztük a leghíresebb Chris Brown és Justin Bieber közös dala, a Next To You volt. 2011 decemberében lett teljes a zenekar, amikor Ashton Irwin becsatlakozott, mint a banda dobosa. A 5 Seconds of Summer hamar felkeltette a lemezkiadók figyelmét, és még 2012 elején le is szerződött a neves Sony ATV Music Publishinggel. A szerződés megkötése után nem sokkal már ki is adták első EP lemezüket 2012. június 26-án Unplugged EP címen. A lemez Óceániában nagy sikert ért el, de Európában is hamar közönség kedvenc lett. A 2012-es év hátralévő részét a zenekar leginkább dalszöveg írással töltötte, valamint saját hangzásviláguk megtalálását Christian Lo Russo és Joel Chapman segítette, akik nem mellesleg két dal szerzésében is segédkeztek a 5SOS Somewhere New EP lemezén. 2012. júniusában indultak első saját turnéjukra, a Twenty Twelve, valamint a Mini Australian Tourra. Októberben a Hot Chelle Rae – Whatever World Tourján voltak a nyitózenekar. November 19-én debütált első kislemezük, az Out Of My Limit, melyhez a videoklip az első 24 órában több, mint 100 ezer megtekintést vonzott. Az év végén, december 7-én dobták piacra második EP albumukat, a Somewhere New EP-t. A lemez kiadása után nemsokkal felkérte őket a világszenzációnak számító brit fiúbanda, a One Direction hogy csatlakozzanak a jövő évben kezdődő Take Me Home világkörüli turnéjukra, mint előzenekar, melyet a fiúk készségesen el is fogadtak. Az évet egy kisebb Londoni utazással zárta az ausztrál banda, ahol olyan előadókkal írtak közösen szerzeményeket, mint a McFly, Jake Gosling, Steve Robson vagy éppen a Bustedből ismert James Bourne.


Világhírnév, azaz turné a One Directionnel
(2013):

2013. február 23-án kezdetét vette a One Direction világkörüli Take Me Home Tourja a Londoni O2 Arénában. Ettől kezdve a fiúk bejárták Európa nagyvárosait, az Egyesült Államok számos kisebb és nagyobb színpadain léptek fel, illetve Ausztráliában és Új-Zélandon is megfordultak az év végén. Mialatt a két zenekar szünetet tartott az év közepén a turnén, a fiúk hazautaztak Ausztráliába, ahol eközben részt vettek első nemzetközi saját turnéjukon, a Pants Down turnén. Augusztusban az All Time Low frontemberével, Alex Gaskarth-tal dolgoztak együtt a fiúk debütáló albumukon. 2013. november 21-én a banda bejelentette, hogy szerződést bontottak a Sony kiadóval, és hogy mostantól a Capitol Recordsnál készítik majd legújabb dalaikat.


She Looks So Perfect: A nagy debütálás
(2014):

2014. február 5-én debütált a banda She Looks So Perfect című kislemeze, mely azonnal hatalmas sikereket ért el az egész világon. Márciusban a banda bejelentette, ismét a One Directionnel fognak turnézni a Where We Are World Tour keretein belül. Február és március nagy részében az Egyesült Királyságban, majd Európában turnéztak a 5 Countries 5 Days keretein belül, májustól pedig Óceániában léptek fel. Április 9-én jelent meg harmadik EP lemezük, mely a She Looks So Perfect EP nevet kapta, és rögtön a második helyen debütált a Billboard 200-as listáján. Május 9-én újabb kislemezzel ajándékozta meg a 5SOS a nagyérdeműt, hiszen piacra dobta a Don’t Stop című kislemezét. A Billboard szerint a kislemez a Blink 182 hangzásvilágát tükrözte, amely által a banda egy teljesen új, pop-rock státuszt zsebelt be magának a média szemében. 4 nappal később, május 13-án sokkolták a fiúk a rajongókat, hiszen bejelentették, várva várt első stúdióalbumuk, mely a zenekar nevét viseli, 5 Seconds of Summer, és 2014. június 27-től kapható a boltokban. Az album második kislemezeként az Amnesiára esett a választás, amely július 15-én debütált videoklippel együtt a VEVO YouTube csatornáján. A dal nem mellesleg a Good Charlotte-ból ismert Madden testvérek közreműködésével készült, és hatalmas sikernek örvendett. Ősszel véget ért a One Directionnel közös turnéjuk, mely egyben az utolsó és volt, hiszen a brit fiúbanda bejelentette: a felgyülemlett ellentétek miatt nem terveznek a közeljövőben közös turnét az ausztrál zenekarral. Október 12-én debütált a 5 Seconds of Summer album harmadik kislemeze, a Good Girls. December 15-én debütált első, élőkoncertes lemezük, a LIVESOS, amely a Forum nevű arénában került felvételre. Az albumról az év végén egy különleges kislemez is megjelent, a What I Like About You.


Sounds Good Feels Good & világkörüli turnék (2015-2017):

2015. májusában vette kezdetét a banda első, saját világkörüli turnéja, a Rock Out With Your Socks Out Tour, mely során ellátogattak Európába, Ausztráliába, Új-Zélandra, valamint az Egyesült Államokba is. A turné 2015. szeptemberében ért véget, és több, mint 60 teltházas koncertet foglalt magába. Az év nemcsak a turnézásról szólt, hiszen július 17-én egy újabb kislemezzel ajándékozták meg rajongóikat a fiúk, mely a She’s Kinda Hot címet viseli. Augusztusban a banda azt is bejelentette, hogy második nagylemezük a Sounds Good Feels Good nevet kapta, és hogy 2015. október 23-tól kapható a boltokban. Ugyanezen a napon debütált az album második hivatalos dala is, a Fly Away. Augusztus 16-án felléptek a nagyszabású Teen Choice díjátadón. Augusztus 28-tól kapható hetedik Extended Play lemezük, a She’s Kinda Hot EP. Októberben bejelentették, 2016. elején kezdetét veszi Sounds Live Feels Live vilákörüli turnéjuk, mely február 19-én startolt Japánban. A turné keretein belül 101 városban lépnek fel október 5-ig. Október 9-én debütált Hey Everybody! című kislemezük, december 17-től pedig a Jet Black Heart single kapható.

2016. februárjában vette kezdetét Sounds Live Feels Live turnéjuk, melynek keretein belül 101 országban lépnek fel. A nyár folyamán az Egyesült Államokban és Kanadában turnéznak. Júniusban jelent meg legújabb kislemezük, a Girls Talk Boys, mely a nagysikerű Ghostbusters 2016-os adaptációjának soundtrack lemezére is felkerült. 2016. októberében véget ért a SLFL turné, így a fiúk egy kis szünetet tartottak. 

Harmadik stúdióalbum, új kislemez: Want You Back (2018-2019):

2018. február 23-án tért vissza a banda legújabb kislemezükkel, mely a Want You Back címet kapta. Nemsokkal ezután bejelentették, harmadik stúdióalbumuk is érkezik, mely a Youngblood nevet viseli. Május 22-én debütált a Youngblood kislemez, mely hatalmas szenzációnak örvendett. Az ugyanezen címet kapott nagylemez június 15-től kapható. Az új album felülmúlta az eddigiek sikerét is, a Billboard 100-as listáján pedig az első helyig kúszott fel. 2018. augusztusától zajlott le Meet You There turnéjuk, mely során Ázsiát, Ausztráliát, Amerikát és néhány Európai országot is meglátogattak. A turné 2018. novemberében ért véget. Szintén augusztusban kiadták Lie to Me c. kislemezüket, illetve Post Malone egyik dalát, a Stay-t is feldolgozták. Decemberben az ARIA dijátadón elnyertek számos dijat legújabb albumukkal, illetve szerepeltek a Billboard évvégi top előadókkal teli listáján. December 21-én debütált Lie To Me c. daluk legújabb változata, melyet Julia Michaelsszel közösen vettek fel. A dalt 2019. februárjában ismét átdolgozták, kiadták akusztikus verzióban, illetve egy videoklipet is készítettek hozzá. Február 7-én a The Chainsmokersszel közösen készitett daluk, a Who Do You Love látott napvilágot, február 12-én pedig bejelentette az együttes, hogy a DJ duóval 2019 folyamán egy Észak-Amerikai turnén fog részt venni. 2019. május 23-án debütált legújabb kislemezük, az Easier, ez pedig augusztusban követte a Teeth, melyet a 13 Reasons Why c. sorozat betétdalaként is hallhatunk.

 

Negyedik stúdióalbum – Calm (2020):

2019. végén vonult stúdióba az ausztrál zenekar, hogy elkezdjék a munkálatokat következő korongjukhoz. 2020. február 5-én bejelentették, új albumuk a Calm nevet viseli és 2020. március 27-től lesz elérhető digitális formában. A korongra készült az Easier és a Teeth cimű dal is, februárban pedig a No Shame és az Old Me c. kislemezeket is bemutatták. A Calm dalszövegeinek irásában többek között a OneRepublic énekese Ryan Tedder és Charllie Puth is becsatlakozott.  2020. tavaszán vette volna kezdetét No Shame turnéjuk, melyek keretén belül júniusban hazánkba is ellátogattak volna, a Koronavirus miatt azonban 2021-ben kelnek majd csak útra a tervek szerint. Áprilisban jelent meg Wildflower c. kislemezük. 


SZÓLÓKARRIER:

2020. szeptemberében sokkolta a rajongókat a zenész azzal a hírrel, hogy hamarosan debütál első, saját szerzeményeivel megtöltött nagylemeze. A Superbloom címet viselő korong 2020. október 23-án jelent meg. A korong első kislemeze, a Skinny Skinny témája a testképzavar és a bodypositivity. A Superbloomban Ashton saját, az életről alkotott filozófiáit és gondolatait osztja meg a rajongókkal dalok formájában. A szólólemez elmondása szerint nem jelenti a banda feloszlását, sőt inkább egy lehetőséget ad számára, hogy egy együttes mellett saját, kreatív lehetőségeit és korlátait is feszegesse.


MAGÁNÉLET:

Ashton mindig is szerette magánéletét a háttérbeszorítani, ezért nem is igazán nyilatkozik róla. Első jelentősebb barátnője Jasmine Dorhauer, akivel közel egy évig jártak együtt. Később szóba hozták Harry Styles nővérével, Gemma Styles-al, de a pletyka soha sem lett megerősítve. 2015. januárjában lencsevégre kapták az amerikai modellel, Bryana Holly-val, amint éppen Disneylandben szórakoztak. Szeptemberben a páros szakított, mondván hogy összeférhetetlen Ashton zenei karriere illetve Bryana modell szakmája. azonban decemberben a paparazzók újra együtt kapták le a párost Sydneyben, amint együtt töltötték az ünnepeket. 2016. januárjában végül a modell egy twitter bejegyzésben erősítette meg, hogy nincs több együtt a 5SOS dobosával. 2017. vége óta többször lencsevégre kapták a divatblogger Kaitlin Blaisdellel, akivel jelenleg is egy párt alkot.

KEDVENCEK:

→ Kedvenc filmje a Pursuit of Happiness
→ Kedvenc sorozata a Family Guy
→ Kedvenc gyerekkori emléke, mikor először játszott élőben
→ Kedvenc énekese James Morrison
→ Az iskolában kedvenc tantárgya a rajz volt
→ Kedvenc Disney meséje a Hercules
→ Kedvenc étele a spagetti és az ananász
→ Kedvenc színe a piros
→ Kedvenc zöldsége a brokkoli
→ Kedvenc helye az otthona
→ Kedvenc dal, amit elő szeret adni: Beside You és a Year 3000
→ Kedvenc évszaka a nyár és a tél
→ Kedven cipőmárkája a Vans
→ Kedvenc itala a Lipton barackos ice tea
→ Kedvenc fagyija a csokis kekszes


ÉRDEKESSÉGEK:

 Tud vezetni és főzni
 Szerencseszáma a 18
 ► Kedveli a 80-as évek zenéit
 Szeret heavy-metált hallgatni
 ► Imádja a banános turmixot és az ausztrál vegemite-ot
 Régebben naponta járt úszni, tagja volt egy sportegyesületnek, ahol versenyzett is
 2010 novemberében jelentkezett az X-factorban, azonban nem jutott be az élő műsorba
 8 éves korában kapta az első dobfelszerelését
 ► Szemüveges, de ma már inkább kontaktlencsét hord
 A doboláson kívül, tud gitározni, szaxofonozni és zongorázni
 Utálja a kacsákat, és allergiás a macskákra
 Van egy kutyája, akit Indie-nek hívnak
 Ha nem zenélne, zenetanár lenne
 Fél a tűktől és a sötéttől
 16 éves korában csókolózott először
 Élete első koncertje egy Slipknot koncert volt
 Szeret fényképezni, kirándulni szabadidejében
 Szeret játszani az Ikea bútorokon
 Furcsa rögeszméje Karl Stefonovic
 ► Ügyesen jégkorcsolyázik
 Szereti a szép és egyedi lányokat
 A fiúk szerint a legjobb hallgatóság
 Nem fejezte be matematikai tanulmányait 12.-ben
 Nem szereti az olivabogyót
 Szereti a szőke vicceket
 Szereti a karamel koalákat
 ► Keresztény vallású
 Horkolni szokott
 A teát és a kávét cukorral és tejjel szereti inni
 Michaellal imádják a Dragon Ball-Z-t
 Kedveli a a vanillia illatú gyertyákat

írta: missdaisy. A másolás tilos!

2014: MTV Push – saját maga (with 5 Seconds of Summer)
2015: How Did You End Up Here? (dokumentumfilm)

5 SECONDS OF SUMMER

NAGYLEMEZEK:

2014: 5 Seconds Of Summer
2015: Sounds Good Feels Good
2018: Youngblood
2020: Calm


EP LEMEZEK:

2012: Unplugged
2012: Somewhere New
2014: She Looks So Perfect
2014: Don't Stop
2014: Amnesia
2014: Good Girls
2015: She's Kinda Hot


KISLEMEZEK:

2012: Out of My Limit

2014: She Looks So Perfect
2014: Don't Stop
2014: Amnesia
2014: Good Girls
2014: What I Like About You
2015: She's Kinda Hot
2015: Hey Everybody!
2015: Jet Black Heart
2016: Girls Talk Boys
2018: Want You Back
2018: Youngblood
2018: Valentine
2018: Killer Queen
2018: Lie to Me ft. Julia Michaels
2019: Easier ft. Charlie Puth
2019: Teeth
2020: No Shame

 

SZÓLÓKARRIER

NAGYLEMEZEK:

2020: Superbloom


KISLEMEZEK:

2020: Skinny Skinny

Utolsó frissítés: 2021.07.18. 09:09 missdaisy által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace