Starity

Avan Jogia

Avan Jogia Avan Jogia nemzetisége 313. 1854rajongó 102vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 92%
  • stílus: 88%
  • szimpátia: 90%

Avan Jogia életrajza

ÉLETE ÉS KEZDETEK (1992-2006):
Avan Tudor Jogia néven 1992. február 9-én született Vancouverben, Kanadában Mike és Wendy Jogia gyermekeként. Édesanyja walesi, ír, és angol ; édesapja pedig Londonban élő indiai származású férfi és ő maga kettős állampolgársággal rendelkezik(angol és kanadai). Van egy bátyja, Ketan,aki zenei producerként tevékenykedik. A King George Gimnáziumnak és Killarney Gimnáziumnak is tanulója volt és az utóbbit 10.-ik osztályos korában hagyta félbe,hogy , hogy a színészi pályájára koncentrálhasson ezért magántanuló lett. Ebben az időben már felhalmozott több kisebb televíziós munkát is és 17 évesen Los Angelesbe költözött. Két brit színész is inspirálta színészi játékával kapcsolatban: Tim Curry , a Muppet Treasure Island –os szereplésével és Sir Ben Kingsley,akivel később sikerült is együtt szerepelnie.

KISEBB FILMES ÉS TELEVIZIÓS SZEREPEK (2006-2009)
Első említésre méltó szerepét a Gyűlölt másság (A Girl Like Me: The Gwen Araujo Story) filmdrámában kapta meg és a főszereplő transszexuális bátyjának az öccsét alakítja. Az Agnieszka Holland által rendezett film valós történetet dolgoz fel és igen komoly témákat boncolgat. 2007-ben a The CW sitcom sorozatában,a Kakukktojásban (Aliens in America) bezsebelte Sam karakterét,akit 3 epizódon át játszhatott és még ebben az évben látható volt a Az ördög naplója c. horror filmben egy kisebb szerepben. Ezután jött 2008-ban a Nickelodeon Gym Teacher: The Movie c. vígjáték filmje,amelyben Champ Sinclair karakterét kelltette életre. A filmben együtt szerepelhetett Nathan Kress-el és Christopher Meloni-val. A Nickelodeon 2009-es Spectacular! c. zenés vígjátékéban Tajid szerepében volt látható és később kolléga nőjével, Victoria Justice-al is együtt volt látható. A filmben még együtt szerepelhetett Nolan Gerard Funk-kal, Jesse Moss-al ,Britt Irvin-nel és Tammin Sursok-kal. A premier napon 3.7 millió nézőt sikerült szereznie és saját válogatás lemez is megjelent hozzá 2009.február 2.-án.

V, mint Viktória,Twisted és egyéb projektjei (2009-2014):
2009 és 2010 között a Caprica c. sorozatban tűnt fel több részen keresztül. 2008 augusztusában vettették annak az ötletét ,hogy Ben Stark karaktere visszatérő stádiumba legyen. A forgatások Vancouver, British Columbia környékén zajlottak. A 2009-es évben kapott egy kisebb szerepet a Triple Dog c. filmben.
2009 végén csatlakozott a szintén a Nickelodeon által sugárzott V, mint Viktória stábjához,mint Beck Oliver. A vadóc srác lett az egyik legismertebb szerepe. A sorozat pilot epizódja Amerikában 2010. március 27-én volt, míg Magyarországon 2010. december 4-én a Nickelodeon csatornán. A történet a nem minden napi Hollywood Arts művészeti iskola pár diákjának életét követi nyomon. A sorozat 60 részt élt meg,amiből Avan 56 epizódban volt látható. Színésztársai közt szerepeltek Victoria Justice, Ariana Grande ,Elizabeth Gillies ,
Leon Thomas III és Matt Bennett. A negyedik és egybe utolsó évadnak 2013. február 2.-án volt a fináléja. Beck Oliverként még feltűnt 2011-ben a szintén Nickelodeonos iCarly –ban ,amely egy crossover rész volt és az iParty with Victorious c. viselte. A sorozatnak hála párszor megcsillogtathatta ének tudását is,mint például a Finally Fallingban.
A sorozatnak köszönhetően többen is megismerhették ,aminek következtében folyamatosan kapta a szerepet. A Finding Hope Now c. dráma filmben megkapta a főszereplő, Santos Delgado szerepét. Avan rendezte és szerepelt is a Alex c. rövid filmet majd ezt követte a szintén Nickelodeonos Rags c. alkotás. A filmben Keke Palmer és Drake Bell oldalán szerepelhetett a nagy közönség előtt. A 2013-as évben a ABC Family rejtélyes thriller sorozatéban, Twistedben kapta meg az egyik főszereplő Danny Desai karakterét. A sorozat 2013. június 11-én debütált és 20 epizódot élt meg mivel a csatorna igen hamar elkaszálta a csatorna másik művére, a Pretty Little Liars-re hajózó sorozatot. A Twisted története ott kezdődik ,amikor az első rész elején két kislány hintázik kinn a kertben, a fiúbarátjuk kijön, kezében egy ugráló kötéllel, amiről kiderül, hogy a nagynénjét kapta el vele némi fojtogatásra. A fiút végül késői tini éveiben engedik ki és megy el középiskolában ,ahol feltűnése után meghal egy olyan lány, akivel beszélgetett. Jogia két jelölést kapott a 2013-as és a 2014-es Teen Choice Awardson

AZ IFJÚ FÁRAÓ ÉS EGYÉB FILMJEI (2014- napjainkig)
A Twisted elkaszálása után a következő nagy sorozat szerepe Az ifjú fáraó c. mini sorozatban volt,amely Tutanhamon-t, a világtörténelem egyik legnevesebb uralkodójának történetét mutatja be. A sorozatban együtt játszhatott Ben Kingsley-el ,aki hatalmas példaképe és régi kolléganőjével,akivel a Twistedben volt láható, Kylie Bunburyval alakíthatott újból.
Avan eközben a filmekhez is visszatért ,mint például a 10,000 Saints-ban,amelyben Asa Butterfield , Hailee Steinfeld és Ethan Hawke oldalán volt látható Teddy szerepében. Az I Am Michaelben is kisebb szerepet sikerült bezsebelnie olyan színészek mellett ,mint James Franco , Zachary Quinto és Emma Roberts. A filmet a 2015-ös Sundance Filmfesztiválon mutatták be. A Here Now c. rövidfilmben főszerepet kapott,mint Dark és a Last Teenagers of the Apocalypse c. mini sorozatban Landon Liboiron és Carlson Young mellett szerepelhetett. A 2016-os évben még látható volt a The Drowning c. drámában,mint Danny Miller és a Shangri-La Suite c. szintén drámában is sikerült bezsebelnie Teijo Littlefoot karakterét.
2017-ben The Outcasts c. komédiája,amelyben a nagyközönség újra láthatja sok idő után Victoria Justice oldalán ,de még látható lesz a műben Ashley Rickards és Peyton List. Ezen kívül 2017-ben még két filmben is fontos szerepet kapott :  A Midsummer Night's Dream c. komédiája,amely a Szentivánéji álmot dolgozza fel, a The Year of Spectacular Menben pedig barátnőjével Zoey Deutch-al együtt szerepel. 2018-ban a Paper Year c. romantikus drámában főszerepet kapott,mint Dan Nightingale és még látható volt a Ghost Wars c. sorozatban ,mint  Roman Mercer,aki szintén a főszereplő.A sorozat 1 évadot és 13 rész élt meg.  Szintén ebben az évben jelent meg az A The New Romantic c. filmje,amelyben a Riverdaleből ismert Camila Mendes oldalán fog szerepelni. Készülőben van többek között a Shaft c. akciófilmje nélkül,amely 2019-re várható és Samuel L. Jackson lesz a társa. Megjelenési dátum nélkül a The Artist's Wife c. dráma filmben Danny lesz és a Now Apocalypse-ben újabb sorozat szerepet kapott.

MAGÁNÉLETE:
A színész 2011 szeptemberétől 2016-ig alkotott egy párt Zoey Deutch színésznővel, akivel öt év után barátságban váltak el. 2010 - ben Miley Cyrus énekesnővel és színésznővel volt kisebb afférja. Emellett még szóba hozták V,mint Viktóriás társaival és Keke Palmer-el a Rags forgatásán. Jelenleg Cleopatra Coleman színésznővel van kapcsolatban.  A 2017 - es Entertainment Weekly elő-Emmy-partiján erősítették meg kapcsolatukat.

JÓTÉKONYKODÁS:
Ő alapította meg a PSA szervezetet Heather Wilk és Andre Pochon mellett Josh Hutcherson társfelvevő támogatásával. A nonprofit szervezet célja a fiatal és felnőtt emberek leszbikus, meleg, biszexuális és transznemű közösségekhez való hozzáállásának és nézeteinek megváltoztatása.

JELÖLÉSEK:
2013 Teen Choice Awards - Legjobb nyári televíziós színész kategóriában - Twisted
2014 Teen Choice Awards - Kedvenc televíziós színész - dráma/akció-kaland kategóriában - Twisted

KÖZZÖSÉGI OLDALAI:
Facebook: https://www.facebook.com/ATJogia/
Twitter: https://twitter.com/avanjogia
Intagram: https://www.instagram.com/jogia/
 

 AUTOGRAM CIMEI:
Avan Jogia
The Characters Talent Agency
8 Elm Street
Toronto, ON M5G-1G7
Canada

Avan Jogia
LINK Entertainment
11872 La Grange Avenue
1st Floor
Los Angeles, CA 90025
USA 

írta : Carries

???? The Artist's Wife (post-production)
Danny 

???? Now Apocalypse (TV Series)
Ulysses

2019 Shaft 

2018 The New Romantic (post-production)
Matt 

2017 - 2018 Ghost Wars (TV Series)
Roman Mercer

2018 Paper Year
Dan Nightingale

2017 The Year of Spectacular Men 
Sebastian

2017 A Midsummer Night's Dream 
Puck

2017 The Outcasts
Dave

2016 Shangri-La Suite
Teijo Littlefoot

2016 The Drowning
Danny Miller

2016 Last Teenagers of the Apocalypse (TV Series short)
Bones

2015 Az ifjú fáraó (TV Mini-Series)
King Tutankhamun

2015 Here Now (Short)
Dark

2015 Ted 2
Loverboy at Comic Con

2015 I Am Michael
Nico

2015 10,000 Saints
Teddy

2014 Finding Hope Now
Santos Delgado

2013-2014 Twisted (TV Series)
Danny Desai

2014 You Are (Video short)

2013 Twisted: Socio Studies 101 (TV Movie)
Dani

2010-2013 V, mint Viktória (TV Series)
Beck Oliver

2012 Rags (TV Movie)
Finn
2011 Alex (Short)
Alex

2011 iCarly (TV Series)
Beck Oliver

2010 Triple Dog
Teenage Boy

2009-2010 Caprica (TV Series)
Ben Stark

2009 Spectacular! (TV Movie)
Tajid

2008 Gym Teacher: The Movie (TV Movie)
Champ

2007 Kakukktojás (TV Series)
Sam

2007 Az ördög naplója (TV Movie)
Teenage Boy #1

2006 Gyűlölt másság (TV Movie)
Danny Araujo 

Utolsó frissítés: 2018.10.16. 20:08 Carries által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace