Starity

Baek Ji Young

Baek Ji Young Baek Ji Young nemzetisége 10434. 28rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Baek Ji Young (백지영)
 • Becenév
 • JiYoung, Queen of Ballads, OST Queen
 • Születési idő
 • 1976. március 25.
 • Születési hely
 • Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekesnő, színésznő
 • Családi állapot
 • férjezett
 • Partner
 • Jung Suk Won
 • Magasság
 • 169 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • fekete
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Yong Jun Hyung

Baek Ji Young életrajza

Baek Ji Young életrajza

Kezdetek

Baek Ji Young 1976. március 25-én született Dél-Koreában. 2011-ben egy párt alkotott a színész Jung Suk-won-nal, akivel 2013. Június 2.-án összeházasodott. Aztán nem sokkal később a pár bejelentette, hogy babát várnak, ám 2013. Június 27.-én Ji Young megerősítette, hogy sajnos elvetélt és ez miatt nagyon sokat szenvedett.

A botrányok

2000-ben Ji Young -ról  és egykori menedzseréről Kim Shi Won -ról találtak egy videót, melyben épp lefekszenek egymással. A videó ezek után felkerült az internetre, ami nagy port kavart a Koreai zeneiparban. A videó egy szállodai szobában készült, ám Ji Young nem is volt tudatában a történteknek. A felvételt arra akarták használni, hogy evvel fenyegessék az énekesnőt, mivel le akarta váltani a menedzserét. Az egykori igazgató ez miatt az USA-ba menekült, ahol jelenleg egy Los Angeles-i börtönben tölti büntetését, mivel Ő töltötte fel ezt a videót a netre. Ez a botrány majdnem tönkretette Ji Young karrierjét, ami miatt kénytelen volt öt évre visszavonúlni a rivaldafényből.

2009-ben Ji Young részt vett, egy vacsora koncerten, ám  az énekesnő egy magas láz és szédülés influenzában szenvedett, ami miatt nagyon leesett a vérnyomása, így Ji Young kénytelen volt félbe szakítani a koncertet. Miután elénekelte az ötödik dalt a közönségnek, ezt mondta: Én nagyon sajnálom, de nem tudok tovább szerepelni ezen a színpadon, hisszen beteg vagyok. Sajnálom, de én ezt nem leszek képes folytatni. A szakértők ezt nagyon sértőnek gondolták így az énekesnő ügynökségétől közel 200 millió eurót követeltek, a műsor megszakítása miatt.

2012-ben Ji Young és egy énekes barátja Yuri elindítottak egy sikeres online vásárló üzletet, melynek a IamYuri Mall nevet adták. Azonban Ji Young kilépett ebből az üzletből, miután a Fair Trade Commission bíróságra küldte őket, amiért hamis felhasználókként írtak véleményeket, számos hírességek online bevásárlóközpontjairól.

2012-ben miután Ji Young kiadta a Good Boy című albumát, színtén bajba került. Mivel egyes csoportok, úgy tartották, hogy a lemezről származó egyik dal, sértő a férfiak számára, szó szerint lehordja a férfiakat.

Az énekesnő következő vitája egy per miatt volt, melyet saját maga indított, amiért a helyi plasztikai sebészeti klinika egy képét hirdetésként használt fel az énekesnő beleegyezése nélkül. 2013 Június 24.-én a Seoul Central District bíróság megállapította a klinika bűnösségét, melyben kiderült, hogy a klinika megsértette az énekesnőt. Az ügy végén az énekesnő kártérítést követelt.

 

Karrier 

Baek Ji Young 1999-ben debütált szóló énekesnőként, a Sorrow néven ismert albumával. Első kislemeze  Choice nevet kapta, ám a hangzása kicsit furcsa volt, mivel ez az első Koreai album, mely latinos ritmussal rendelkezett. Azonban a lemez mégis nagy sikereket ért el. Ennek köszönhetően, nem telt el sok idő és Ji Young kiadta második kislemezét Rouge címmel. A kislemez 2000 áprilisában jelent meg és több mint 360. 000 példányban kelt el. Két év kihagyás után 2003 szeptemberében kiadta a Smile névre keresztelt negyedik albumát. Bár ez az album nem érte el a hozzá tartozó elvárásokat. Az igazi visszatérés 2006-ban történt amikor Ji Young kiadta ötödik albumát, az év márciusában, mely ismét a Smile nevet kapta. Az album első kislemeze az  I Won't Love címet hordozza. Ez a kislemez egy ballada volt, mely teljesen eltért a megszokott latin hangzástól. Ez a lemez visszont nagy sikernek örvendezhetett, mivel a slágerlisták első helyén is végzett. Azonban nem sokáig tudta ezt a helyezést fennt tartani. Ekkor derült ki, hogy a következő album érdekében, Ji Young visszatér a második kislemezben tapasztalt latin stílushoz, az Ez To Dance nevet vislő albumában. A lemez promociózása egészen a nyár végéig tartott. 2006 novemberében, az énekesnő elnyerte a legjobb női szólóénekes címet, az MKMF Awards-on, és jelölték a tengerentúli Viewer díjara is.2003-ban kiadta harmadik albumát 'Smile' néven. Ezt az albumot is tisztességes példányszámban sikerült eladni.

2007 szeptember 7.-én az énekes kiadta hatodik albumát a The Sixth Miracle-t. A lemez vezető dala az I Only Need One Love. 2008 januárjában ezzel az albumával elnyert egy díjat a Seoul Music Awards-on.

2008 februárjában az énekesnő ügynöksége bejelentette, hogy cisztákat diagnosztizáltak Ji Young hangszálain, ezért műtétre lesz szüksége, ami miatt egy ideig abba kell hagynia az éneklést. Bár az énekesnő tartott ettől a műtéttől, hisszen fennt állt a lehetősége annak, hogy el is veszítheti a hangját vagy esetleg teljesen megváltozik. Ji Young a hír hallatára teljesen kikészült. Azonban a félelme nem tartott sokáig, hisszen a műtét sikeres volt.

Miután az énekes felépült, visszatérése a hetedik albumával, a Sensibility -vel történt, mely 2008 november 14.-én jelent meg. Ezután az ügynökség bejelentette, hogy szeretnék, ha Ji Young egy újabb táncos számmal térne vissza, hogy bebizonyíthassa, már minden rendben a hangjával. Ennek következményekép Ji Young kiadta Like Being Hit by a Bullet című dalát, mely egy közepes tempójú ballada volt.

2009 augusztus 9.-én az énekesnő bejelentette, hogy egy közös dallal készül a 2PM-es Taecyeon-nal. A szám címe a My Ear Candy lett, mely a névadó dala Ji Young mini- albumának az EGO-nak. Eltérően a többi daltól ez a szám egy pop-dance track műfajt rejtett, mely magába foglalja a techno ütemeket. Ezzel a dallal fellépet a Music Core-ban is. 2009 november 21.-én Ji Young elnyerte a legjobb szóló énekesnő címet, az Mnet Asian Music Awards-on.

2010 március 12.-én a Mighty Mouth kiadta visszatérő dalát, a Will Love Come-t, mely klipjében Ji Young is közreműködött. Ez volt a második együttműködése a csapattal, ugyanis korábban már szerepelt a Love Class videóklipjében, mely 2009. augusztus 6.-án jelent meg. 2010. július 1.-én az énekesnő az Over Time dalával ért el első helyezést a különböző zenei slágerlistákon, ám a legnagyobb sikert a Timeless: The Best hozzta meg, melyet színtén nagyon jól értékeltek.

2011-ben az énekesnő kiadta nyolcadik albumát, melyet Pitta-nak kereszteltek el. Az album színtén nagy sikereknek örvendezhetett, mivel a kritikusok figyelmét is felhívta.

Ji Young is számos drámák filmzenéjét énekelte, mely bebizonyította, hogy mennyire népszerű, ilyen volt a Don't Forget for IRIS, a Love Is Not a Crime for Ja Myung Go, a Love and Love for Arang, a Magistrate és a Spring Rain for Gu Family Book. Ám mégis a legsikeresebb ezekhez hasonló dala a Secret Garden volt, mely elnyerte a Outstanding Korean Drama OST díjat, a Seoul International Drama Awards-on, még 2011-ben. 2013-ban kiadott egy új albumot Flash Back címmel, mely a különböző filmzenéket foglalta össze, melyet Ji Young vett fel.

Nem sokkal később Ji Young szerepet kapott zsűriként, a The Voice of Korea -ban. Ezt leginkább annak köszönhette, hogy ilyen nagy változásokon esett át az elmúlt évek alatt. Május 7.-én az énekes kiadta következő mini-albumát, mely a Voice nevet kapta. 17.-én megjelent a Good Boy névre hallgató mini-albuma, melyben a B2st-es Yong Jun Hyung is közreműködött.

2013 február 16.-án Ji Young megtartotta első önálló koncertjét a Seven years at the Jamsil Gymnasium in Seoul -ban, majd márciusban elindult az első országos turnéjára. Májusban pedig Japánban adott teltházas koncertet.

Írta: Kareast

Tv-s megjelenései

/2010/ Secret Garden

Studio albumok
/1999/ Sorrow (Vol. 1)
/2000/ Rouge (Vol. 2)
/2001/ Tres (Vol. 3)
/2003/ Smile (Vol. 4)
/2006/ Smile Again (Vol. 5)
/2007/ The Sixth Miracle (Vol. 6)
/2008/ Sensibility (Vol. 7)
/2011/ Pitta (Vol. 8)


Mini albumok
/2009/ EGO
/2012/ Good Boy


Újracsomagolt albumok
/2000/ Volume 1 & 2 Repackage


Különkiadások
/2006/ Thank You I Can Smile Again

Legjobb és élő albumok

/2001/ Live Concert (Live album)
/2002/ Best & Live New Release (Best & live album)
/2003/ Ultimate Edition (Best album)
/2010/ Timeless; The Best (Best album)
/2013/ Flash Back (OST best album)


Digital EPs

/2006/ Love Is Beautiful
/2006/ Tomorrow (SBS 도전성공시대 '내일은 모델퀸')
/2007/ Crush (with Jade from Sweetbox)
/2007/ No.1 Hitz : The Biggest Hits From Today's Supersta
/2008/ Love Is...Lalala (with Yuri)
/2008/ Gypsy Tears
/2009/ Love Is Not a Crime (SBS Ja Myung Go OST)
/2009/ Don't Forget (KBS2 IRIS OST)
/2010/ That Woman (SBS Secret Garden OST)
/2011/ Again, I Love You Today (KBS2 The Princess' Man OST)
/2011/ I Can't Drink (MBC The Greatest Love OST)
/2012/ It Hurts Here (SBS A Thousand Days' Promise OST)
/2012/ After a Long Time (한참 지나서) (SBS Rooftop Prince OST)
/2012/ Love and Love (사랑아 또 사랑아) (MBC Arang and the Magistrate OST)
/2013/ Spring Rain (봄비) (Gu Family Book OST)
/2013/ I'm Just Crying (울고만있어) (Good Doctor OST)
/2014/ Fervor (불꽃) (The Fatal Encounter OST)

Utolsó frissítés: 2015.07.13. 13:01 kara jiyoung által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace