Starity

Bálizs Anett

Bálizs Anett Bálizs Anett nemzetisége 1619. 392rajongó 16vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 88%
 • stílus: 89%
 • szimpátia: 88%
 • Születési név
 • Bálizs Anett
 • Születési idő
 • 1984. július 25.
 • Születési hely
 • Zalaegerszeg, Magyarország
 • Foglalkozás
 • színésznő, szinkronszínésznő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Oroszlán
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Gregor Bernadett Bátyai Éva Végh Judit Pikali Gerda Brunner Márta Madár Veronika Jánosi Dávid Juhász Adrienn Gazdag Tibor Kökényessy Ági Esztergályos Cecília Lux Ádám Sallai Nóra Kondákor Zsófia Kautzky Armand Tordai Teri

Bálizs Anett életrajza

Korai évek és a karrier kezdete

Bálizs Anett Zalaegerszegen született 1984. július 25-én. Gyermekkorát is itt töltötte szüleivel – akik a Szovjetunióban ismerkedtek meg, majd Magyarországra költöztek –, és bátyjával. Édesanyjával már gyermekkorában sokat járt színházba. Abban az időben tetszett meg neki a színpad világa, a díszletek és a kosztümök. Egy-egy előadás után sokat ábrándozott a színházi közegről, de nem mert komolyan arra gondolni, hogy mindez egyszer akár valósággá is válhat.

Miután befejezte általános iskolai tanulmányait, az Ady Endre Művészeti Általános Iskola és Gimnáziumban tanult tovább ének-zene tagozaton. Eközben a zalaegerszegi Pálóczi Horváth Ádám Zeneiskolában képezte hangját magánórákon. Ekkor értesült arról, hogy énekeseket keresnek a Hevesi Sándor Színház kórusába, ahová később be is került. Mint mondta, önmagában már az öröm volt számára, hogy a művészbejárón mehetett be, és így egy lépéssel közelebb kerülhetett céljához, még, ha csak kóristalányként is. Itt nyerhetett betekintést a színészet világának széles spektrumába. Ebben az időszakban döntötte el, hogy színésznőként fog tevékenykedni. A színpad volt az, ami felkeltette benne a színészet iránti érdeklődést. A tánctudására is felfigyeltek, később pedig folyamatosan dolgozott a színházban, mint énekes-táncos. Mindezt a gimnázium mellett csinálta. 16 éves korától kezdve három évadot töltött itt. Hét évig zongorázni tanult, illetve táncszeretetéből adódóan ugyancsak hét évig dzsesszbalettozott is.

2003-ban érettségizett, ezt követően pedig felköltözött Budapestre, majd a Gór Nagy Mária Színitanodában folytatta tanulmányait. Közben folyamatosan dolgozott, hogy a tandíjra valót gyűjtse: sorra kapta a modellfelkéréseket, emellett válogatásokra és meghallgatásokra járt. Úgy képzelte el, hogy a tanulmányai befejezése után bekerülhet egy színházba. „Akár vidékre, akár a fővárosba, csak színház legyen” – gondolta akkoriban a színésznő.

2005-ben egy magyar zenei producer és lemezlovas, Lotters Krisztián, művésznevén DJ Lotters Hogyan tudnék élni nélküled című videoklipjében egy szerelmespár női tagját alakította. Egy évvel később a zenész és Galambos Dorina Vinnélek című videójában játszott szerepet. Ugyanebben az évben vendégszerepet kapott az Egy rém rendes család Budapesten című sorozat 11. epizódjában, a Földre szállt angyal-ban, mely 2007 márciusában került a TV2 képernyőjére.

2006. július 15-én aközött a 250 versenyző között volt, akik részt vettek a siófoki Hotel Azúrban megrendezésre került Miss Balaton szépségverseny elődöntőjén. Ezt követően bekerült a 33 fős középdöntőbe. Végül az augusztus 4-ei döntőbe jutott: a legjobb 16 versenyző közé.

 

Jóban Rosszban, színház és szinkron

2006 novemberében, a GNM Kontúr Fizikai Táncszínház Portugál című darabjában kapott szerepet a művésznő. 2007 márciusában pedig Felhőfi-Kiss László által írt és rendezett Miért pont szerdán? című alkotásban keltette életre Penyige Niki karakterét.

2007-ben végzett a színitanodában, és mivel rendszeresen járt válogatásokra, ennek meglett az eredménye: megkapta a TV2 egyik napi sorozatának, a Jóban Rosszban főnővérének szerepét. 2008 óta rendszeresen Oravecz Fanni karakterének bőrébe bújik.

Úgy véli, a színpadi munka és a filmezés nem összehasonlítható, hiszen előbbinél kapcsolatban van az előtte ülő nézővel: „Mindegyiknek megvan a maga szépsége. A sorozat felvételén valamit elront az ember, legfeljebb újravesszük. A színházban viszont valahogy ki kell jönni egy ilyen szituációból, és az nagyon nehéz, de nagyon izgalmas. És ne feledkezzünk meg arról, hogy egy ilyen produkciónak, mint a Jóban Rosszban, milliós nagyságrendű nézője van, egy színházba pedig pár százan férnek be estéről estére - velük viszont megvan a személyes kontaktus.

A szinkronszínészet világában is megállja a helyét. Számos szinkronszerepet tudhat a háta mögött: 2009 óta filmekben, sorozatokban és animációs filmekben egyaránt hallható.

2011-ben a Dokik című sorozat egyik szereplőjének szinkronhangjaként is felkérték: egy amerikai színésznő, Eliza Coupe által megformált karakternek, Dr. Denise Mahoneynak kölcsönözte a hangját, melyről így nyilatkozott: „Teljesen más csak a hangommal játszani, figyelni a színész mimikáját és azonosulni vele, mint kamera elé állni és úgy megszemélyesíteni valakit. Denise és a Jóban Rosszban-ban alakított Fanni között az a közös vonás, hogy mindketten nagyszájú, odamondogatós, vagány csajok. Ettől függetlenül azonban teljesen más a két sorozat, hiszen a Dokik alapja a humor, míg a Jóban Rosszban azért sokszor drámai.

Később így fogalmazott a szinkronszínészetről: „Fel kell venni az adott karaktert. Az eredeti szöveg hanglejtésére, a hangszínére, a habitusára szoktam fókuszálni. Apróságokra is oda kell figyelni. Sok információ van ilyenkor a lapon a szöveg mellett: rövidítések; zárójelben néha azt is leírják, hogyan adjuk elő a mondatokat. Többféleképpen hangozhat, például hüppögve, kiabálva, suttogva.


2014. július 18-án és augusztus 15-én mutatták be a Csak egy kis pánik című krimi-komédiát a velencei Esztrád Vízi Színházban, amelyben a művésznő is szerepet kapott a Jóban Rosszban című sorozatból ismert színészkollégái mellett. J. Simon Aranka (Juhász Adrienn édesanyja) írta, míg Kubinszky Péter rendezte a darabot, Kondákor Zsófia édesapja pedig a díszletet készítette.

Időnként a Hadart Színház színpadán tűnik fel a színésznő, mint vendégművész. 2016. április 29-én és november 25-én az Őrületek tornya című színpadi alkotásában vendégszerepelt; Végh Juditot helyettesítve.


Az Újszínház társulatának tagjaként

2012 óta tagja az Újszínház társulatának, ahol legelőször Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című regényéből készült darabban alakította Krisztinát, melyet október 5-én mutattak be Pozsgai Zsolt rendezésében. „Megtisztelő ilyen kiváló színészekkel együtt játszani. Pozsgai Zsolttal áprilisban találkoztunk. Talán volt egy elképzelése Krisztináról, és én ennek szerencsére megfeleltem. Fontos ez nekem, mivel a filmezés mellett most egy másik oldalamat is megmutathatom. A próbák során kezdtem egyre inkább azonosulni Krisztinával, hiszen az elején egy kissé fiatalnak éreztem magam a karakterhez. Nem akartam például elhinni, hogy jó is lehet egy ősz paróka egy fiatal lány arcához, de ahogy felvettem, rájöttem, hogy ez abszolút nem zavaró, és szerintem kifelé sem fog ez feltűnni a közönségnek. (...) Néztem a próbák során a második felvonást – amiben már nem szerepelek –, és többször elszorult a torkom; megkönnyeztem. Bízom benne, hogy egy szép előadást hoztunk létre, és elnyeri a közönség tetszését is” – mondta a színésznő az előadásról. Oldalán Helyey László, Tordai Teri és Szabó Sipos Barnabás is megjelent.

2013. március 22-én került bemutatásra Dózsa László rendezésében a Bodnárné című színházi előadás, amelyben Cica szerepét osztották a művésznőre. A következő évadban, november 24-től vette át a szerepet: Bátyai Éva helyett testesítette meg a karaktert. Szeptember 20-tól kezdve Móricz Zsigmond Nem élhetek muzsikaszó nélkül című regényéből készült színpadi alkotás is műsorra került, melyben Borcsát, a szakácsnét formálja meg. Oldalán olyan nagy múltú színésznők is feltűnnek, mint Esztergályos Cecília, Tordai Teri vagy Császár Angela.

2014. november 28. és 2016. május 2. között a színésznő Tünde karakterét öltötte magára az Újszínházban; Vörösmarty Mihály Csongor és Tünde című művének színpadi változatában. Az alkotásban Bordán Irén, Gregor Bernadett, Jánosi Dávid és Brunner Márta is feltűnt a művésznő mellett.

A 2015. november 12-ei nyilvános főpróba után, november 13-án Mikszáth Kálmán A Noszty fiú esete Tóth Marival című regényéből készült előadás premierje volt látható. E darabban Velkovics Rozáliát alakítja. Olyan művészek oldalán jelenik meg, mint Kautzky Armand, Pikali Gerda, Kökényessy Ági vagy Mihályi Győző.

A bemutató előtt – Vass György rendező vezetésével – hét héten át, időnként naponta kétszer próbálták el a darabot. A társulat egy saját változatot mutatott be, mivel egyik korábbi előadás jogát sem sikerült megszerezni, így eltért a korábbi feldolgozásoktól.

2017. január 13-tól Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regénye alapján készült színpadi adaptációban játszik szerepet a művésznő. Koncz Andrea helyett testesíti meg Lánghy Aranka karakterét az Újszínházban.

2017. február 20-án egy figyelemfelkeltő kampányban vett részt a színésznő a Miss Spinner 2017 Kerekesszékes Szépségkirálynő választás csapata, illetve Pikali Gerda oldalán. Magyarországon ez volt az első ilyen kezdeményezés, amikor e kampányban résztvevő hölgyek együtt álltak kamera elé egy fotózáson.

A fotósorozat témája: „Együtt az esélyegyenlőségért! Szerepcsere, nemcsak a színházban!” A Miss Spinner csapatának küldetése, hogy elhalványodjanak a különbségek, illetve, hogy a társadalom befogadóképességének pozitív irányba történő átfordítását eredményezze a fotósorozat.

Ennek és magának a versenynek a legfőbb üzenete az volt, hogy megmutassa: a kerekesszékes hölgyek számára is ugyanolyan fontos a szépség és a nőiesség, mint ép társaiknak. Köszönöm ezt a szuper napot, bármikor eleget teszek ilyen csodálatos felkérésnek!” – írta Anett hivatalos közösségi oldalán.

Március 16-tól kezdve ismét műsorra tűzte az Újszínház a Csongor és Tünde című darabot a művésznő főszereplésével, mely 2016 májusában került le a repertoárról.

 

 

 

Elérhetőség:

Bálizs Anett hivatalos Facebook-oldala

 

 

Forrás: hu.wikipedia.org/wiki/Bálizs_Anett // Az életrajzot írta: VikiFanily

Színházszerepek

 

Jókai Mór: A kőszívű ember fiai (2017-) ~ Lánghy Aranka
Moravetz Levente: Őrületek tornya (2016) ~ Csuka Edit *
Mikszáth Kálmán: A Noszty fiú esete Tóth Marival (2015-) ~ Velkovics Rozália
Vörösmarty Mihály: Csongor és Tünde (2014-2016; 2017-) ~ Tünde
J. Simon Aranka: Csak egy kis pánik (2014) ~ Lili, a cukrász 
Móricz Zsigmond: Nem élhetek muzsikaszó nélkül (2013-) ~ Borcsa, a szakácsné
Németh László: Bodnárné (2013-2014) ~ Cica
Márai Sándor: A gyertyák csonkig égnek (2012-2013) ~ Krisztina
Felhőfi-Kiss László: Miért pont szerdán (2007) ~ Penyige Niki
Egressy Zoltán: Portugál (2006) ~ Feleség

* Végh Juditot helyettesítve.


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Filmszerepek


Televíziós sorozatok

Jóban Rosszban ~ Oravecz Fanni főnővér (2008 óta)
Egy rém rendes család Budapesten ~ Melinda (11. epizód: Földre szállt angyal; 2006)

 

Film

ZooKids - Mentsük meg az állatkertet! (2008)

 

Videoklipek

OZIRISZ – Save Your Life (2012)
Dure – Nem ismerlek már (2008)
DJ Lotters vs. Nyeste feat. Galambos Dorina – Vinnélek (2006)
DJ Lotters – Hogyan tudnék élni nélküled (2005)

 

Reklám

Chio Chips (2007)


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Szinkronszerepek


Filmek

Zsivány Egyes – Egy Star Wars-történet (2016)
A démon arca (2016)
Kivétel és szabály (2016) ~ Betty (Louise Linton)
Doktor Strange (2016)
Rossz anyák (2016)
Központi hírszerzés (2016)
Démonok között 2. (2016)
Tini Nindzsa Teknőcök: Elő az árnyékból! (2016)
X-Men: Apokalipszis (2016)
Batman Superman ellen – Az igazság hajnala (2016) ~ Leblanc (Nicole Forester); Erika R. Erickson (Erika R. Erickson)
Bazi nagy görög lagzi 2. (2016) ~ Esküvőszervező (Ashleigh Rains)
Csillagok háborúja VII: Az ébredő Erő (2015)
Kész katasztrófa (2015) ~ Rachel nővér (Rachel Feinstein)
Törtetők (2015) ~ Maria Menounos (Maria Menounos)
Mad Max – A harag útja (2015) ~ The Dag (Abbey Lee)
Farkas Totem (2015)
A szürke ötven árnyalata (2015) ~ Andrea (Rachel Skarsten)
A szörny az anakonda ellen (2015)
Holnapolisz (2015)
Vörös bosszú (2014)
A Zöld Sárkányok bosszúja (2014)
X-Men: Az eljövendő múlt napjai (2014)
Tomboló bosszúvágy (2014)
A mindenség elmélete (2014) ~ Sarah (Victoria Emslie)
Jack Ryan: Árnyékügynök (2014)
Herkules: Feltámadás (2014)
Hello Ladies: A mozifilm (2014) ~ Carrie (Carly Craig)
Gabby Douglas – Egy tornászlány története (2014) ~ Li (Sarah Surh)
Éjjeli féreg (2014)
A csodálatos Pókember 2. (2014)
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje) (2014)
50 az 1-hez (2014)
Z világháború (2013)
Vakáció Mr. Darcyval (2013)
R.I.P.D. – Szellemzsaruk (2013)
Mellékhatások (2013) ~ Gyógyszerügynök (Andrea Bogart)
Locke – Nincs visszaút (2013) ~ Katrina (hang) (Ruth Wilson)
Insidious – A gonosz háza (2013)
Farkas (2013)
Az elnök végveszélyben (2013)
Don Jon (2013) ~ Gina (Italia Ricci)
Démonok között (2013) ~ Camilla (Amy Tipton)
47 Ronin (2013)
A sárkány szeme (2012) ~ Rosanna (Crystal Mantecon)
A legjobb pillanatban! (2012)
Kispályás szerelem (2012)
A Kaptár – Megtorlás (2012)
Gyötrelmes csapda (2012)
Én, a séf (2012) ~ Kritikus (Élodie Hesme)
A vér és méz földjén (2011)
X-Men: Az elsők (2011) ~ Amy (Annabelle Wallis)
Pszichoszingli (2011)
Pláza Mikulások (2011) ~ Tonya (Kim Roberts)
Lopott idő (2011)
Krízispont (2011) ~ Heather Burke (Ashley Williams)
A kereszt - Ha eljön a vég (2011)
Frászkarika (2011) ~ Doris (Emily Montague)
Zöld darázs (2011) ~ Anna Lee (Analeigh Tipton)
Féktelen harag (2011)
Tron: Örökség (2010)
Tőzsdecápák - A pénz nem alszik (2010)
Országúti bordély (2010)
A karate kölyök (2010)
Casino Jack (2010)
Rémségek cirkusza (2009)
Az aranykezű sebész (2009) ~ Karen Smith (Emily Sutton-Smith) [szinkron 2016-ban]
Ámítás (1992) [szinkron 2014-ben]
Félek (1977) [szinkron 2016-ban]
Emmanuelle: Az antiszűz (1975)
Férfivadászat (1964)


Sorozatok

12 majom - Max (Romina D'Ugo)
Dokik - Dr. Denise Mahoney (Eliza Coupe)
Egyszer volt, hol nem volt - Kathryn Nolan / Abigail (Anastasia Griffith)
Empire - Michelle White (Jennifer Hudson)
Houdini
Időtlen szerelem - Matilde López (Grettell Valdez)
María (teleregény) - Diana Bazaine Aparicio (Mariluz Bermúdez)
Pan Am - Bridget Pierce (Annabelle Wallis)
Quantico - Shelby (Johanna Braddy)
Rush - A hajsza - Audrey Khoo (Camille Keenan)
Seherezádé - Füsun Evliyaoğlu (Yonca Cevher)
Szívdobbanás - Alexandra Lohmann (Verena Mundhenke)
Teresa - Luisa de la Barrera Azuela (Fernanda Castillo)
Tiltott szerelem - Elif Bender (Eda Özerkan)
Törtetők (Maria Menounos)

 

Animációs filmek és sorozatok

Szenilla nyomában (2016) ~ Abby (Torbin Xan Bullock) / doktorhal / turista
Angry Birds – A film (2016)
Zootropolis – Állati nagy balhé (2016) ~ Priscilla (Kristen Bell)
Repcsik: A mentőalakulat (2014)
Csingiling és a kalóztündér (2014) ~ Csúszka (Grey DeLisle)
Csingiling: A szárnyak titka (2012) ~ Csúszka (Grey DeLisle)
Anyát a Marsra (2011) ~ Ki, a marslakólány (Elisabeth Harnois)
Csingiling és a nagy tündérmentés (2010)
Conan, a detektív ~ Aiko (#1) (Mari Maruta) / Kacugari Jukiko (#48-49) (Macubara Hirono)
D.Gray-man ~ Lero (Itó Sizuka)
Mr. Bean ~ Állatkerti jegypénztáros
Sanjay és Craig ~ Belle Pepper (Nika Futterman)
Star Wars: A klónok háborúja ~ Mon Mothma (2. hang) (Kath Soucie) / Twi'lek táncoslány

Utolsó frissítés: 2022.03.03. 16:04 Fan-ily6889 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace