Starity

Becca Fitzpatrick

Becca Fitzpatrick Becca Fitzpatrick nemzetisége 5485. 40rajongó 8vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 100%
  • stílus: 92%
  • szimpátia: 100%

Becca Fitzpatrick életrajza

KEZDETEK
Becca Fitzpatrick 1979. február 3.-án született Odgen-ban. Nyolcévesen látta először A smaragd románca című filmet, minek hatására felmerült benne, hogy egy nap író lesz. Már gyerekként is nagyon szeretett olvasni, sokszor a takaró alatt olvasott egy zseblámpa segítségével. 2001-ben közegészségügyi szakon diplomázott le. Írással 2003. február 3-án kezdett foglalkozni, amikor születésnapjára egy írói tanfolyamot kapott a férjétől.

KARRIER
Legsikeresebb könyve, a Hush, Hush. Miután befejezte a könyvet, eltette a fiókjába és belekezdett egy másik könyvbe The Tornado Interviews címmel, amivel második helyezést ért el a Utah Arts Counsel írói versenyén. Ennek a sikernek köszönhetően fordult vissza a Hush Hush felé. Csak 2008 júniusában került közelebb a kiadás felé, amikor is ügynökre talált Catherine Drayton személyében, akivel átbeszélték a regény gyenge pontjait, majd átírták és szerkesztették a könyv bizonyos részeit.

Az újabb „b” verziót szeptemberben küldték el több kiadónak. A Simon & Schuster elég hamar élénk érdeklődést mutatott, és 2009-ben kiadásra került a regény. Magyarországon 2010-ben került a boltok polcaira, mégpedig Csitt, csitt címmel.

Egy évvel a regény megjelenése után megjelent a sorozat második rész is, ami a Crescendo címet kapta. Hazánkban egy évvel később jelent meg ugyanezzel a címmel. 2011-ben a sorozat harmadik kötete is megjelent, ami a Silence címet kapta. ez hazánkban 2012-ben került a boltok polcaira, Silence ​- Vihar előtt címmel. A könyvsorozat zárókötete 2012-ben jelent meg Finale címmel. Ezt hazánkban Finale ​- Végjáték címmel adták ki 2013-ban. 2012-ben Becca egy másik könyvet is megjelentetett, ami a Hush, ​Hush: The Graphic Novel 1. címet kapta. Ez a Hush, Hush sorozatához készült.

2014-ben Becca egy újabb könyvel jelentkezett, ami a Black ​Ice. A történet szerint Britt Pheiffer felkészült, hogy hátizsákkal hódítsa meg a Teton-hegységet - arra azonban nem készült fel, hogy a gondolataiban még mindig kísértő exbarátja is csatlakozzon hozzá. Mielőtt Britt tisztázhatná magában, mit érez Calvin iránt, egy váratlan hóvihar miatt menedéket kényszerül kérni egy hegyi kunyhóban. A jóképű, segítőkész lakók azonban szökésben vannak. Túszul ejtik és arra kényszerítik Brittet, hogy vezesse le őket a hegyről. Britt tudja, életben kell maradnia, hogy Calvin megtalálja. A helyzetet tovább bonyolítja, amikor Britt rábukkan egy korábban itt elkövetett gyilkosságsorozat vérfagyasztó bizonyítékára - ami őt magát is célponttá változtatja. A kötet hazánkban a Black ​Ice - Tükörjég címet kapta és 2015-ben került a boltok polcaira.

2015-ben jelent meg Becca Dangerous ​Lies című könyve, ami a romantikus, misztikus, thriller.

ÉRDEKESSÉGEK

► Bár a Hush, Husht már azelőtt megírta, hogy az Alkonyat siker lett volna, a kiadója mégis azt kérte, hogy a biológiaórás részt írja át, mert az említett könyv elején is az van. Az írónő erre nem volt hajlandó, így az eredeti elképzelés alapján jelent meg a könyv.
► Tinédzser korában elégedetlen volt a hajával. A göndör fürtök kifejezetten idegesítették, és naponta egy órán keresztül próbálta kiegyenesíteni őket. Mára azonban megbékélt vele.
► Szeret kocogni.
► A legkedvesebb karaktere Vee, aki két jó barátnő személyiségének összegyúrásából keletkezett.
► Patch karakterét is egy korábban ismert emberről mintázta, de nem árulja el, ki is az.
► Más írókkal ellentétben (mint például Stephenie Meyer) képtelen írás közben zenét hallgatni, mert elvonja a figyelmét.
► A Hush Hush még meg sem jelent, máris 13 országban értékesítették a jogokat.

KÖNYVEI

Csitt, csitt sorozat

1. Csitt, csitt (2009)
2. Crescendo (2010)
3. Silence - Vihar előtt (2011)
4. Finale - Végjáték (2012)

Hush, ​Hush: The Graphic Novel 1. (2012)

Black ​Ice - Tükörjég (2014)

Dangerous ​Lies (2015)

Utolsó frissítés: 2023.02.25. 13:01 allisonhale. által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace