Starity

Ben Bruce

Ben Bruce Ben Bruce nemzetisége 1500. 285rajongó 21vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 99%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Benjamin Paul Bruce
 • Becenév
 • Benji, Benny
 • Születési idő
 • 1988. október 31.
 • Születési hely
 • London, Anglia
 • Foglalkozás
 • zenész, gitáros, énekes
 • Családi állapot
 • nős, 2 gyermek
 • Partner
 • Ciara Bertjens
 • Magasság
 • 185 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Danny Worsnop James Cassells Cameron Liddell Sam Bettley Denis Stoff

Ben Bruce életrajza

GYERMEKKORA
1988. október 31-én Benjamin Paul Bruce néven látta meg a napvilágot az Egyesült Királyság fővárosában, Londonban. Édesapja Paul Bruce, édesanyja Carolyn Baker és van egy Rebekah nevű nővére. Hat éves volt, amikor a családjával Dubaiba költözött, de 2006-ban, 17 évesen visszatért szülővárosába annak érdekében, hogy elismerést szerezzen a zeneiparban, amit később az Asking Alexandria meg is hozott neki.

12 évesen kezdett elektromos gitáron játszani és olyan együttesek inspirálták, mint a Blink-182, a Sum 41, a Green Day, a Metallica és az Iron Maiden. Ragaszkodott hozzá, hogy egyszeri hallás után megtanulja eljátszani a dalokat gitáron. Bruce elárulta, hogy a kedvenc felvételei a Mettalicától a Kill 'Em All, a nyers és progresszív hangzása miatt, illetve a Guns N' Roses Appetite for Destruction és a Slipknot debütáló albuma.

KARRIER
▶ 2006-tól napjainkig: Asking Alexandria
Ben Bruce eredetileg az Egyesült Arab Emírségekben alapította meg az együttest 2006-ban, viszont a 2008-as felállásban már más tagok zenéltek, mint az eredetiben. A zenekar kiadta az Irony of Your Perfection debütáló albumát. Ben Nottingham városába költözött és a zenekar csak egy hónapig volt távol, ugyanis nem szerette volna feladni, így újraalapította az együttest a helyi tagokkal, köztük az énekessel, Danny Worsnoppal és később az ő yorki lakásába költözött. Nem akarta megváltoztatni az együttes nevét, így Asking Alexandria maradt. Amikor megkérdezték tőle, hogy miért ezt a nevet választotta a bandának, ezt válaszolta: "A legtöbb bandának elég szar neve van, így én kitaláltam az Alexandriát, mint emberi nevet".

A zenekar 2009-ben jelentette meg a Stand Up and Scream című első hivatalos debütáló albumát a Sumerian és a Victory lemezkiadókon keresztül, Joey Sturgis készítésében. Noha az Egyesült Királyságban nem lett nagy sikere, az Amerikai Egyesült Államokban a toplisták élén szerepelt. A zenekar második albuma, a Reckless and Relentless 2011-ben jelent meg a Sumerian kiadón keresztül, szintén Joey Sturgis készítésében és ezúttal az Egyesült Királyság toplistáinak is az élére kerültek. 2013-ban megjelent a Death Of Destiny, ami a mai napig az egyik legsikeresebb albumuk.

2017. szeptember 20-án megjelent az Into The Fire című daluk, amelyről az együttes tagjai már korábban is posztoltak, létrejött az #intothefire hashtag is és megannyi híres zenész csatlakozott hozzá. A teljes album 2017. december 15-én került kiadásra.

2019. július 10-én megjelent az új daluk, a The Violence, amely a közelgő hatodik albumon kap majd helyet.

▶ 2014-től napjainkig: Szóló 
Benjamin bejelentette, hogy 2014. január 6-án felveszi a legelső albumát, mint szólózenész. A We Are Harlot című projektjében Danny Worsnop is közreműködött. Az Artistdirect Rick Florino interjújában, amikor arról kérdezték, hogy milyen irányba támaszkodik, Bruce kijelentette: "Nincs semmi olyan, ami igazából heavy metal lenne. Van néhány Rock N' Roll dallamú és egy csomó lágyabb rock cucc". 2015 januárjában Danny Worsnop kijelentette, hogy Bruce befejezte az albumát, és még abban az évben ki fogja adni.

2014. márciusában kiderült, hogy szerepelni fog a Florence + The Machine albumának borítóján, amit a Sumerian Records adott ki, majd ezt követte a Shake It Out kislemeze. Amikor Rocksound megkérdezte a szólóalbum műfaját, Bruce kijelentette, hogy "Őszintén szólva olyan, mint Keane-nek, Robbie Williamsnek és Oasis-nak." Az is kiderült, hogy az album a Sumerian Recordson keresztül fog megjelenni 2015-ben, de mivel Danny Worsnop elhagyta az Asking Alexadria-t, Bruce úgy döntött, hogy felfüggeszti a szólókarrierjét. Azóta már kijelentette, hogy új anyagot írt az önálló projektjéhez és tervezi, hogy új dalokat vesz fel. 

EGYÉB
▶ 2011–től napjainkig: BB Clothing
Bruce 2011-ben indította el a saját ruházati vállalatát és ezt az üzletet teljesen elkülönítette az Asking Alexandriától. Bruce 2013. június 27. után inaktív maradt a projekten, az volt az utolsó időpontot, amikor új mintákat adott a márkájának, de kijelentést, hogy a következő évben több mintát fognak megjelentetni.

▶ 2014–napjainkig: KBB Kiadó
2014 márciusában bejelentették, hogy Bruce, az Asking Alexandria menedzsere, Kyle Borman társaságában, egy KBB nevű lemezkiadót indított, és leszerződtetett egy rap metal zenekart, a Scare Don't Fear-t. A zenekar maga döntött úgy, hogy leszerződik a KBB-nél, mivel az azelőtti kiadójuk azt akarta, hogy változtassák meg a zenei stílusukat, míg Ben leszögezte, hogy ő semmit nem akar változtatni a bandán, ahelyett inkább több szabadidőt ad nekik a kreativitásukra.

Később kiderült, hogy a Caroline kiadó a KBB kiadó partnere lesz. Arra is fény derült, hogy a The Family Ruin nevet viselő metálzenekar is aláírt náluk egy szerződést.

Amikor megkérdezték tőle, hogy miért teremtette meg a kiadót, elmagyarázta, hogy szerette a zene minden aspektusát, és részt akart venni a zeneiparban. "A barátaim zenekarokat indítanak és kérik a segítségemet. Azt gondoltam, hogy jó lenne, ha valóban segíthetnék az olyan együtteseknek, amelyek megérdemlik a segítséget és a tanácsadást."

Jelenlegi névsor:
Scare Don't Fear (2014–napjainkig)
The Family Ruin (2014–napjainkig)
Run 2 Cover (2015-napjainkig)
A Fall To Break (2015-napjainkig)

MAGÁNÉLET
2013. május 24-én Bruce feleségül vette Samantha Cassaro-t, akivel 2008-ban kezdett el randizgatni, de 2015. november 9-én bejelentették válásukat, ezt követően, 2011-ben együtt volt Ally Kellyvel. 2015 májusában a Vans Warped Touron keresztül ismerkedett meg Ciara Bertjensel. 2016. augusztus 13-án Bruce bejelentette, hogy egyes fellépésekre nem fog csatlakozni a zenekarához, mivel a lánya hamarosan meg fog születni. A kislány 2016. szeptember 10-én született és a Fae Holley Bruce nevet kapta. 2017. június 15-én a hosszú távú barátnője és gyermeke anyja, Ciara Bertjens az Instagramon keresztül jelentette be, hogy 2017. június 9-én összeházasodnak. Egy nappal azelőtt bejelentették, hogy október végén megszületik második gyermekük is. A kisfiú végül a Fynn nevet kapta és 2017. október 17-én jött a világra. 

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK
2011: Alt Press - Az év gitárosa (megnyerte)
2012: Gitar World - Top 12 Legszexibb Férfi Gitáros (megnyerte)
2013: Kerrang! Awards - Legszexibb férfi (megnyerte)
2014: Kerrang! Awards - Legszexibb férfi (jelölt)
2015: Metal Hammer Golden Gods Awards

ÉRDEKESSÉGEK 
- kedvenc sorozata a Bob burgerfalodája
- kedvenc helyei: London, Arizona, New Jersey, Los Angeles, Ohio
- szereti a sört és a hamburgert
- kedvenc színe a zöld és a kék
- kedvenc filmje a Grease (amikor kicsi volt, vett egy teniszütőt, majd énekelt és táncolt a Grease-zel)
- ateista

Írta és fordította: ScreamQueen

2012: The Warrior Show - önmaga
2012: Asking Alexandria: Through Sin and Self-Destruction - önmaga
2013: Exposed: Asking Alexandria - önmaga
2013: At Hell's Door: Behind the Scenes at Hellfest - önmaga
2014: Asking Alexandria: Live from Brixton and Beyond - önmaga
2015: What Now - Bruce Ben
2017: American Satan - Leo Donovan
 

Stúdió albumok
2009. szeptember 15: Stand Up and Scream
2011. április 5: Reckless & Relentless
2013. augusztus 6: From Death To Destiny
2016. március 25: The Black
2017. december 15: Asking Alexandria

Élő albumok
2014. december 15: Live from Brixton and Beyond
Középlemezek
2010. december 21: Life Gone Wild
2012. november 28: Under the Influence: A Tribute to the Legends of Hard Rock
Remixek
2011. november 21: Stepped Up and Scratched 

Utolsó frissítés: 2020.02.14. 15:03 ScreamQueen által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace