Starity

Billie Eilish

Billie Eilish Billie Eilish nemzetisége 2011. 162rajongó 31vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 74%
 • stílus: 71%
 • szimpátia: 73%
 • Születési név
 • Billie Eilish Pirate Baird O'Connell
 • Születési idő
 • 2001. december 18.
 • Születési hely
 • Los Angeles, Kalifornia, USA
 • Foglalkozás
 • énekesnő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 164 cm
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Florence Welch Isabella Summers Khalid

Billie Eilish életrajza

KORAI ÉVEK 
Billie Eilish Pirate Baird O'Connell 2001. december 18-án látta meg a napvilágot Los Angelesben, Kaliforniában, Egyesült Államokban. Egy olyan családban nőtt fel, ahol körülvették őt a színész és énekes rokonai. Ír és skót felmenői is vanna. Szülei Maggie Baird és Patrick O'Connell, akik szintén a művészeti iparban dolgoznak. Egy bátyja van, Finneas O'Connell, akivel magántanulók voltak, valamint testvére a dalszöveg író partenere és ő felelős a zenei produkcióiért. Nyolc éves korában csatlakozott a Los Angeles Children's Choirhoz, itt fejlesztette ki leginkább a lelkes éneklést, amelyek megjelennek a kislemezein.

KARRIER

2015–2017: Don't Smile at Me
2015. októberében rögzítette az Ocean Eyes című számot, amit eredetileg bátyja írt a bandájának, majd ezt elküldte tánctanárának, hogy segítsen rá egy táncot kitalálni. Később ez a szám jelent meg első kislemezeként 2016-ban a SoundCloud-on. A videóklip március 24-én jelent meg hozzá, majd novembeben egy olyan videót is közzétett hozzá az énekesnő, amiben táncol rá. A dal hivatalosan a Darkroom és Interscope Records gondozása alatt jelent meg november 18-án. Szintén ebben az évben megjelentette a Fingers Crossed és a Six Feet Under című számait. 2017 január 14-én megjelent egy EP lemeze, ami az Ocean Eyes négy remixét tartalmazta.

Az előbbi dal sikereit követően megjelent a Bellyache című száma február 24-én. A dal társszerzője és producere itt is Finneas O'Connell, a hozzá készült videót pedig Miles and AJ rendezte és március 22-én jelent meg. Március 30-án kiadta a Bored-et, ami a Netflix sikersorozatában, a 13 Okom Voltban is felcsendült. Két további dala is megjelenésre került, ezek a Watch és a Copycat. Debütáló EP-jének megjelenése előtt még két dalt kiadott róla, ezek az Idontwannabeyouanymore és a My Boy voltak. Az EP, a Don't Smile at Me végül augusztus 12-én jelent meg. Ezt követően az amerikai raperrel, Vince Staplesszel dolgozott együtt, és kiadták a Watch remixét, ami az &Burn nevet kapta.

2018–jelenleg: When We All Fall Asleep, Where Do We Go?
2018. februárjában útnak indult Where's My Mind Tour nevű turnéja, ami egészen áprilisig tartott. A Record Store Day nevű esemény miatt kiadott egy vinyl lemezt, ami tartalamazta Party Favor nevű dalának akusztikus változatát valamint Drake Hotline Bling-jének feldolgozását. Áprilisban megjelent az amerikai énekessel, Khaliddal közös száma, a Lovely, és ez a dal is felcsendült a 13 Okom Voltban, ezúttal a második évadban. Ezután megjelent még két kislemeze a Bitches Broken Hearts és a You Should See Me in a Crown, utóbbival még nagyobb hírnevet szerezve magának. Október 17-én kiadta a When the Party's Over kislemezét.

2019. január 30-án megjelent debütáló albumának harmadik kislemeze a Bury a Friend, valamint a When I Was Older, amit a 2018-as Roma című film inspirált, azonban ez nem saját albumán, hanem a Music Inspired by the Film Roma nevezetű lemezen kapott helyet. A Bury a Friend 14. helyre került a Billboard 100-as listáján. Az album negyedik kislemeze, a  Wish You Were Gay márciusban jelent meg.

Március 29-én megjelent a When We All Fall Asleep, Where Do We Go? névre keresztelt korongja. Az album az első helyen debütált a Billboardon, valamint a UK Albums Chart-on, ezzel Billie lett az első előadó, aki a 2000-es években született és 1. helyezett albuma lett az Államokban, és a legfiatalabb hölgy valaha, aki az 1. helyre került az Egyesült Királyságban. Emellett az USA-ban egy másik rekordot is megdöntött, ugyanis az album összes száma - egy kivételével (Goodbye) - egyidejűleg szerepelt a Hot 100-as listán, így jelenleg női előadók között ő áll az élen 14 dallal. Ezt követően megjelent az album ötödik kislemeze, a Bad Guy, júliusban pedig megjelent a dal remix változata Justin Bieberrel. Augusztusban az eredeti verzió az első helyre került az Egyesült Államokban, ezzel letarolva Lil Nas X-et a trónról, aki már 19 hete birtokolta azt. Billie ezzel együtt az első 2000-es években született előadó, és a legfiatalabb előadó Lorde (Royals) óta, akinek ezt sikerült elérnie. 

2019. áprilisában a Coachella Fesztiválon kezdte meg When We All Fall Asleep nevű turnéját. Később bejelentésre került, hogy az egést világot be fogja járni a koncertsorozat keretein belül, azonban néhány dátum halasztásra került a COVID-19 miatt. Novemberben a Third Man Records bejelentette, hogy egy akusztikus élő albumot fognak kiadni Billie a kiadó Blue Roomában lévő előadásából. Az album kizárólag vinyl lemez formájában jelent meg, és csak a kiadó helyszínein Nashville-ben, Tennessee-ben, Detroitban és Michiganban lehetett kapni. November 13-án megjelent következő kislemeze az Everything I Wanted. Egy héttel később megérkeztek a Grammy Awards jelöltjei, Billie-t pedig összesen 6 kategóriában jelölték. 17 évesen ő a legfiatalabb előadó, akit mind a négy alapkategóriában jelöltek (Record of the Year, Song of the Year, Album of the Year, Best New Artist). Még ebben a hónapban megkapta a Billboard Woman of the Year címet. 

2020. január 14-én az új James Bond filmhez készített dalt énekelte fel, a No Time to Die-t, amit bátyjával közösen írt. A dal kislemezként is megjelent februárban hatalmas sikereket elérve, többek között ez lett Billie első dala, ami az első helyen végzett az Egyesült Királyság listáján. A 62. Grammy Awards díjátadón bezsebelte mind a négy alapkategória díjait, ezzel ő lett a legfiatalabb előadó, és az első női előadó, akinek ez sikerült. A COVID-19 alatt fellépett az iHeart Radio Living Room Concert for America-ján és a Global Citizen Together at Home koncertsorozatán, ahol Bobby Hebb Sunny című slágerét dolgozta fel. Április 10-én az Ilomilo elérte az olasz rádiókat, mint albumának hetedik, egyben utolsó kislemeze. Július 30-án megjelent a My Future, ami az első saját dala a No Time To Die óta. 

Október 24-én saját koncertsorozattal jelentkezett LA-ből, a Where Do We Go? The Livestreammel. Még ebben a hónapban bezsebelt három Billboard Music Awards díjat a 12 jelölésből. Új kislemeze novemberre várható. 

ÉRDEKESSÉGEK:
- négy éves korában írta meg első dalát, ami arról szól, hogy beleesik egy feketelyukba, állítása szerint nagyon lehangoló volt
- zenei inspirációi a Beatles, a Green Day és Avril Lavigne
 - Tourette-szindrómával küzdött
- kedvenc sorozata a The Walking Dead

VIDEOKLIPEK: 

 

2016 

Ocean Eyes

 

Ocean Eyes (Dance Performance Video)


 


2017

Bellyache


 

Bored


 

Don't smile at me


 

Watch


 

 

2018

Lovely

 

 

- Milkyniya

ALBUMOK

WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO? (2019)
LIVE AT THIRD MAN RECORDS (2019) - LIVE

 

EP LEMEZEK
DON'T SMILE AT ME (2017)
UP NEXT SESSION: BILLIE EILISH (2017)
BILLIE EILISH LIVE AT THE STEVE JOBS THEATER (2019)

KISLEMEZEK:
- She's Broken (2015)
- Fingers Crossed (2015)
- Six Feet Under (2016)
- Ocean Eyes (2016)
- Bellyache (2017)
- Bored (2017)
- Watch (2017)
- Idontwannabeyouanymore (2017)
- &Burn (2017) (ft.Vince Staples)
- Lovely (ft. Khalid) (2018)
- Bitches Broken Hearts" (2018)
- You Should See Me in a Crown (2018)
- When the Party's Over (2018)
- Come Out and Play (2018)
- When I Was Older (2019)
- Bury a Friend (2019)
- Wish You Were Gay (2019)
 - Bad Guy (2019)
- All the Good Girls Go to Hell (2019)
- Everything I Wanted (2019)
- No Time To Die (2020)
- Ilomilo (2020)
- My Future (2020) 

Utolsó frissítés: 2020.11.02. 12:12 Selz1992 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace