Starity

BoA

BoA BoA nemzetisége 910. 558rajongó 44vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 97%
 • stílus: 96%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Kwon Bo Ah (권보아)
 • Becenév
 • BoA (보아), Kkamshi, A K-Pop királynője, Beat of Angel, Asian Muse
 • Születési idő
 • 1986. november 05.
 • Születési hely
 • Guri, Gyeonggi tartomány, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekesnő, színésznő, dalszövegíró
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Magasság
 • 160 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna

BoA életrajza

Élete és zenei karrier

 

Pre-debüt:

Csak 11 éves volt, mikor egyik bátyját elkísérte az SM Entertainment meghallgatására, ahol végül őt is megkérték, hogy mutasson valamit a válogatón. A meghallgatáson pedig fantasztikus teljesítményt nyújtott: egyedi táncstílusával és gyönyörű hangjával lenyűgőzte a zsűrit - azonnal leszerződtették. Szülei kezdetben határozottan ellenezték, hogy lányuk felhagyva tanulmányaival a szórakoztatóiparban dolgozzon, de végül BoA testvérei meggyőzték őket, hogy beleegyezzenek, így elkezdőhetett a fiatal tehetség gyakornoki ideje.

Két éves képzés következett. Kezdetben az angol és a japán nyelvek elsajátítása volt a cél, melynek érdekében többször Japánba utaztak; de hamarosan megkezdődtek az ének és tánc órák is.

Két évvel később debütált Koreában, majd egy évvel később Japánban.

2000-2002: Debütálás Dél-Koreában és Japánban

2000 augusztus 25-én megjelent debütáló albuma, az ID; Peace B Dél-Koreában, ekkor még csak 13 éves volt. Az album jól szerepelt a listákon. A 2001-es évet első koreai EP-jével, a Jumping into the Worlddel kezdte. Az SM eközben a japán Avex Trax kiadóval egyezkedett, majd 2001 május 30-án megjelent első japán kislmeze  ID; Peace B címmel. A korongot további három japán kislemez követt: Amazing Kiss, Kimochi wa Tsutawaru és a LISTEN TO MY HEART. Első japán stúdióalbuma végül 2002 március 13-án jelent meg LISTEN TO MY HEART címmel. A korong meghozta a várva várt sikert, hisz Oricon-listán az első helyig jutott - ezzel ő lett az első koreai előadó, akinek ez sikerült -, valamint igen kelendő is volt a korong, hisz egy millió példányszámot sikerült eladni. Egy hónappal később kiadta második koreai stúdióalbumát NO.1 címmel, mely a koreai karrierjét is fellendítette Az album  több, mint fél millió példányban kelt el, s Dél-Korea negyedik legkelendőbb albuma lett.

A 2002-es évet további négy japán kislemezzel (Don't Star Now, VALENTI,  Kiseki / NO.1, JEWEL SONG / BESIDE YOU -Boku wo Yobu Koe-) illetve második koreai EP-jével (Miracle) zárta.

2003-2005: Közönség kedvenc + további sikerek

Második japán stúdióalbuma - VALENTI - 2003 január 29-én jelent meg. Az Oricon-lista első helyét szerezte meg, 59 hétig volt jelen a listákon, és 1,249,000 példányszámban vásároltak belőle, s a mai napig ez BoA legsikeresebb (japán) albuma. A sikeres korongot első japán (hat állomásos) turnéja követett, a  FIRST LIVE TOUR 2003 -VALENTI-.

Harmadik koreai albuma Atlantis Princess címmel 2003 május harmadikén jelent meg, amit december negyedikén a harmadik koreai EP-je a SHINE WE ARE követett.

2004-es évet a harmadik japán nagylemezével, a LOVE & HONESTY-vel kezdte. A korong végül január 15-én jelent meg, de nem ért el akkora sikereket, mint a VALENTI, de még így is két hétig vezette a listákat, és tripla-platina lemez lett. Márciusban útjára indult a kilenc állomásos  LIVE TOUR 2004 -LOVE&HONESTY- nevezetű japán turnéja.

2004 július 11-én megjelent negyedik koreai stúdióalbuma, a My Name, és az új albummal együtt új stílussal mutakozott be BoA: a korábbi "aranyos" és "fiatalos" imidzset felváltotta a "szexi". Egy-két dalt még kínaiul is felénekelt, így a kínai piacra is be tudtak törni, de az album nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket.

Ötödik koreai albuma, a Girls On Top 2005 július 27-én jelent meg, amin folytatódott a stílusváltás, és folytatódott a kínai piacra a behatolás. A lemez nem szerepelt jól a listákon. 2005-ben megjelent első japán válogatásalbuma, a BEST OF SOUL, ami több, mint egy millió példányban kelt el; és ezzel BoA lett az első külfödi énekes, akinek a lemezeit két millió példányban vásárolták meg Japánban.

2006-2008: További japán sikerek

2006-ban többnyire inaktív zenei életet élt Koreában, de Japánban pezsgett körülötte az élet. Negyedik japán nagylemeze, az OUTGROW 2006 február 15-én jelent meg és szinte azonnal az Oricon-lista élére került; annak ellenére, hogy közel sem adtak el annyi példányszámmal, mint a LISTEN TO MY HEART vagy a VALENTI című korábbi lemeziből.

2006 májusában - újabb hat évre - ismét aláírta szerződését kiadójával; és inkább japán karrierjére koncentrált az énekesnő, de 2006 szeptember 21-én megjelentette első koreai digitális kislemezét Key of Heart címmel az otthoni rajongók nagy örömére.

Ötödik japán stúdióalbuma 2007 január 17-én jelent meg MADE IN TWENTY (20) címmel. Az albumon több R&B és dance hangzású dalok, valamint balladák szerepelnek, de ismét az Oricon-listák élén találhatta magát az énekesnő. Ezt követően, 2007 március 27-én útjára indíult nagyszabú japán turnéja, a  Arena Tour 2007 ~Made in Twenty (20)~. Megközelítőleg 70 ezer jegyet adtak el, és az idol elmondása szerint ez volt a legnagyobb koncert, amit valaha adott.

2008 feburár 27-én érkezett követekző japán stúdióalbum, a THE FACE, mely szintén az Oricon-lista élére került, és ezzel ő lett a második előadó, akinek hat egymást követő albuma került az első helyre (a másik előadó Ayumi Hamasaki nyolc egymást köveő number 1 koronggal).

2008-2010: Betörés az Állmokba - az első angol nyelvű lemez, és visszatérés a japán piacra

2008 szeptember másodikán bejelentette az SM, hogy BoA betör az amerikai piacra az új leányvállatuknál (SM Entertainment USA). Október 21-én megjelent első amerikai kislmeze, az I Eat You Up. A dal a Billboard listáján egészen a kilencedik helyig mentetelt.

2009 február 18-án piacra dobták 28. japán tripla-A-oldalú kislmezét Eien/Universe/Believe in Love címmel, mely az Oricon-lista nyolcadik helyét szerezte meg; valamint szintén ezen a napon megjelent a Ravex második kislemeze, a Belive in Love, melyben BoA működik közre.

2009 március 17-én jelent meg amerikai debütálóalbuma - melyet saját magáról nevezett el - amin Bloodshy & Avant producerek, és Sean Garrett műkődött közre. Rá egy napra második japán válogatásalbuma, a Best & USA is napvilágot látott. Augusztus 31-én ékezett a BoA DELUXE, ami az angol nyelvű albumának az újracsomagolt változata. A korong két új számot, és az Energetic rádió verzióját is tartalmazza. Az énekesnő elmodta, hogy mindig is az volt az egyik álma, hogy az Államokban debütáljon, de szerinte az angol nyelvet nehezebb megtanulni, mint a japánt. Az amerikai debütálás azonban nem sikerült jól, a korong megbukott az listákon.

2009 októberében visszatért a japán piacra, és megjelentette 29. japán kislemezét BUMp BUMP! címmel, a korongon közreműködik Verbal (m-flo). Decemberben ékezett a következő japán kislemez Mamoritai: White Wishes címmel, majd egy karácsonyi koncert követett.

Hetedik japán stúdióalbuma Identity címmel 2010 február 10-én jelent meg, de a listán csak a negyedik helyezésig jutott. Kevés volt a promoció; és ezzel megszakadt a sorozat (hisz előző hat egymást követő albuma az első helyre került). Ez arra utal, hogy szinte lehetetlen egyszerre három területen fenntartai a karrierjét.

2010-2012: Hurricane Venus és Only One koreai lemezek + Bonsang Award

2010 március elsején az SM kiadó bejelentette, hogy öt év után ismét koreai stúdióalbumot jelentet meg az énekesnő tizedik évfordulója alkalmából. Július 21-én szinte a semmiből jelent meg Woo Weekend nevezetű 31. japán kislemeze. Két napra rá pedig hivatalos oldalán jelentették be, hogy hatodik koreai stúdióalbuma a Hurricane Venus címmel augusztus ötödikén jelenik meg. Szeptemberben 24-én kiadta a korong újracsomagolt változatát, amint két új daltalálható. A 25. Golden Disk Awards-on átvehette a Bonsang díjat.

December hetedikén a rajongók az énekesnő 32. japán kislemezének, a Milestone-nak örülhettek. A korong névadó dala BoA japán debütálásának 10. évfordulójára íródott. A kislemez a negydik helyet szerzte meg az Oricon-listán. Egy nappa később megjelent első japán digitális kislemeze, az I SEE ME, amivel Audio Technica fejhallgatókat reklámozott.

Március 16-án megjelent a One Dream című dal, ami egy koreai tehetségkutató (SBS K-pop Star) betétdala lett. A dalban közreműkődik Key (SHINee) és Henry (Super Junior-M) is. Két év után ez az első koreai dala az énekesnőnek. Hetedik koreai stúdialbuma július 25-én jelent meg Only One címmel, mely a listákon azonnal az első helyet foglalta el.

2013-2014: első koreai turné, japán visszatérés és színészkedés

2013.január 23-én jelentették be következő koreai digitális kislemezét Geuleon Neo (Disturbance) címmel. Magát a dalt BoA írta és ő is komponálta a zenét, ami egyébként az első dél-koreai turnéjának emlékére írodott. Öt nappal később, január 28-án jelent meg a videoklip, melyben feltűnik a SHINee-ból ismert Teamin. Áprilisában rajongói örömére további három állomást adott turnéjához. A BoA Special Live 2013 (Here I Am) egy május 18-ai tajvani, egy május 25-ei daegui és június elsejei busani állomással bővűlt.

Június 26-án jelent meg 34. japán kislemeze Tail of Hope címmel, s a korong névadódalát felhasználták a Hakui no Namida nevezetű japán drámában. A kislemeze magába foglalja a Baby You... dalt, mely a Geuleon Neo (Disturbance) japán változata és a Tail of Hope angol változatát is. A rövidfilm június hetedikén került fel a világhálóra.

2013.július 16-án derült ki, hogy BoA megkapta a Waiting for Love nevezetű drámában a főszerepet, s végre megmutathatta színészi tehetségét is. Ez egy különleges dráma, hisz  a KBS csak minden szerdán vetítette. Bár felvételek már augusztus közepén véget értek, de a nagyérdemű csak szeptemberben nézhette meg. Július 31-én megjelent Action című száma, ami a 2013 Gwangju Design Biennale főcímdala dala lett. Az idol 35. japán kislemeze, a Message / Call my name-et október 23-án jelent meg.

Október 17-én mutatták be a hong kongi mozikban élete első hollywoodi filmjét, a Make Your Move-t.  A filmre április 17-ig kellett várnius a koreai rajongóknak. Egy nappal később, április 18-án az Állokban is megjelent a film.

Decemberben megerősítették, hogy BoA megkapta élete első főszerepét egy koreai a filmben, a Big Match-ben. A filmet még abban a hónapban elkezdték forgatni. A film végül 2014 november 27-én kerül a mozikba.

Szintén decemberben jelentették be BoA 36. japán kislemezét, a Shout It Out-ot, ami eredetileg 2014 február 26-án jelent volna meg, de ismeretlen okok miatt az Avex Trax kiadó eltolta március ötödikére. 2014. úlius 23-án jelent meg 37. japán kislemeze, a MASAYUME CHASING; a korong névadó dalát felhasználták a Fairy Tail nevezetű animében. Az énekesnő nyolcadik japán stúdiaólbuma Who's BACK? címmel szeptember harmadikán jelent meg, amit a BoA The Live Tour 2014 "WHO'S BACK?"  nevezetű öt állomásos turnéján népszerűsített. A turnét, a 38. japán kislemeze, a FLY követett december harmadikán.

2015-2019: Kiss My Lips, turnék, koreai EP-k

2015 május tizenkettedikén jelent meg nyolcadik koreai stúdióabluma, a Kiss My Lips, melyen az idol zeneszerzőként, dalszövegíróként és producerként is kivette a részét. A stúdióalbumot egy újabb dél-koreai turné, a 2015 BoA Special Live NOWNESS követett augusztus 22-én és 23-án. BoA a turné keretei között december 11-én Japánban is fellépett.

December 16-án jelent meg 39. japán kislemeze Lookbook címmel, melyen a Kiss My Lips című dala japán verziója is helyet kapott a korong névadó dala és a Meri Kuri (Happy 15th Anniversary Ver.) mellett.

A 2016-os évet a Make Me Complete című angol nyelvű dalával kezdte, mely az Ooku nevezetű japán dráma betétdala lett. Június 16-án pedig az SM STATION keretei között Beenzióval közös dala, a No Matter What jelent meg. 2017-ben 봄비 (Spring Rain) címmel jelentette meg új dalát - szintén az SM STATION keretei között.

2017. június 26-án megjelentette CAMO című dalát, ám egy pillanatra sem állt meg pihenni, hiszen júliusban Right Here, Right Everywhere című japán szerzeményét mutatta be, ami a Yaneura no Koibito dráma betétdala lett. 2017 decemberében jelentette be az Avex Trax, hogy az énekesnő a 2018-as évben két japán lemezzel is jelentkezni fog. 2018. febuár 14-én érkezett kilencedik japán stúdióalbuma, a 私このままでいいのかな (Watashi Kono Mama de Ii no Kana; Am I Okay Like This?), amit márciusban az Unchained EP követett. Ezt követően hét koncertet adott a BoA THE LIVE 2018 ~Unchained~ turné keretei között. A japán promóciók mellett viszont koreai rajongóiról sem feledkezett meg - febuár 20-án One Shot, Two Shot címmel mutatta be első koreai minialbumát. 2018. október 24-én dobta piacra kilencedik koreai stúdióalbumát, ami a Woman címet kapta. Az albumról a névadó dal kapott rövidfilmet.

2019. június negyedikén Feedback címmel jelent meg tizenhatodik koreai digitális kislemeze, a megjelenéssel egyidejűleg a videoklip is feltöltésre került. Ezt követően útjára indult #Mood Tour nevű turnéja, melynek hat állomásán Japánban, kettőn pedig Dél-Koreában koncertezett. 2019. október 23-án Whising Well című japán dalával jelentkezett, mely az előbb említett turnén debütált. 2019. december 11-én mutatta be második koreai EP-jét, a Starry Night-ot.

2020-tól napjainkig: koreai és japán debütálásának 20. évfordulójai

2020 májusában a The Voice of Korea tehetségkutató műsor harmadik évadávaban a Dynamic Duo, Sung Si Kyung és Kim Jong Kook mellett ő is a zsűrik székében ült.

2020. november negyedikén I belive címmel jelent meg 41. japán kislemeze, melyen a névadó dalun kívűl a Whisning Well kapott helyet. 2020. december elsején jelent meg tizedik koreai stúdióalbuma, a Better, mely pályafutásának 20. évfordulóját hívatott megünnepelni. Az albumról az első kislemez a névadó dal képében érkezett, melyhez természetesen videoklip is készült.

2021. november 5-én jelent meg legújabb japán dala, a My Dear, mellyel japán debütálásának 20. évfordulóját hívatott megünnepelni.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Turnék

(szám) az előadások számát jelöli

Japán:

2003: FIRST LIVE TOUR 2003 -VALENTI- (6)
2004: LIVE TOUR 2004 -LOVE&HONESTY- (9)
2005: ARENA TOUR 2005 -BEST OF SOUL- (8)
2006: THE LIVE "Ura BoA... Kikase Kei (The Other Side of BoA... Listen)" (13)
2007: ARENA TOUR 2007 -MADE IN TWENTY(20)- (7)
2007: THE LIVE 2007 X'mas (2)
2008: LIVE TOUR 2008 -THE FACE- (20)
2009: BEST & USA Release Party: Thank You For Your Support! (1)
2009: THE LIVE 2009 X'mas (3)
2010: LIVE TOUR 2010 -IDENTITY- (13)
2010: THE LIVE 2010 X'mas (2)
2011: THE LIVE 2011 X'mas -THE 10TH ANNIVERSARY EDITION- (2)
2014: BoA The Live Tour 2014 "WHO'S BACK?" (5)
2015: BoA 2015 Special Live: NOWNESS in Japan (1)
2018:
 2018: THE LIVE 2018 〜Unchained〜 (7)
2018 : BoA THE LIVE 2018 "X'mas" (2)
2019: LIVE TOUR 2019 -#mood- (6)

Dél-Korea:

2013: Special Live 2013: Here I am (4 + 1 Taiwan)
2015: BoA 2015 Special Live: NOWNESS (2)
2018: BoA THE LIVE 2018 in Seoul (2)
2019: LIVE TOUR 2019 -#mood- (2)

SM Town Tour:

2002: SM China
2003: SMTOWN Smile Concert 2003
2007: 2007 SMTOWN Summer Concert
2008: SMTown Live '08
2010–2011: SMTown Live '10 World Tour
2012–2013: SMTown Live World Tour III
2014: SMTOWN LIVE WORLD TOUR IV in SEOUL
2014-2015: SM Town Live World Tour IV
2016: SM Town Live World Tour V
2017:
 SM Town Live World Tour VI

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Díjak

* [2000]  KMTV Music Awards: Rookie of the Year
* [2000] Mnet Asian Music Awards: Best New Female Solo (ID: Peace B)
* [2001]  2001 MTV Taiwan Music Awards: New Sound prize
* [2002] KMTV Music Awards: Artist Of The Year (Daesang) és Bosang
* [2002] Mnet Asian Music Awards: Best Dance Music (NO.1) és  Most Popular Music Video (Daesang) (NO.1)
* [2002] SBS Music Awards: Bonsang és Daesang
* [2002] 13th Seoul Music Awards: Bonsang (BoA) és Daesang (BoA)
* [2002] Best Hits Song Festival: Gold Artist Award
* [2002] 44th Japan Record Awards: Gold Prize
* [2003] KBS Music Video Awards: Best Music Video
* [2003] KMTV Music Awards: Artist Of The Year (Daesang) és Bonsang
* [2003] MBC Music Awards: Bonsang
* [2003] Mnet Asian Music Awards: Best Dance Music (Atlantis Princess)
* [2003] Best Hits Song Festival: Gold Artist Award
* [2003] 17th Japan Gold Disc Awards: Top 20 Albums Of The Year (LISTEN TO MY HEART) és  Top 20 Albums Of The Year (VALENTI)
* [2003] 45th Japan Record Awards: Gold Prize
* [2004] Mnet Asian Music Awards: Music Video of the Year (Daesang) (My Name)
* [2004] MTV Asia Awards: Favorite Korean Artist és  Most Influential Asian Artist
* [2004] SBS Music Awards: Bonsang
* [2004] 18th Japan Gold Disc Awards: Music Videos Of The Year (8 Films & more)
* [2004] 46th Japan Record Awards: Gold Prize
* [2004] 2004 Golden Melody Awards: Best Album (Taiwan)
* [2004] 2004 Top Chinese Music Awards: Best Asian Star
* [2005] Mnet Asian Music Awards: Best Female Artist (Girls on Top)
* [2005] 19th Japan Gold Disc Awards: Top 20 Albums Of The Year (LOVE & HONESTY)
* [2005]  2005 World Music Awards: Best Selling Artist (Korea)
* [2006] 20th Japan Gold Disc Awards: Top 20 Albums Of The Year (BEST OF SOUL)
* [2006] 48th Japan Record Awards: Gold Prize
* [2007] 49th Japan Record Awards: Gold Prize
* [2007] 18th Jewellery Best Dresser Awards: Best Dresser (Female Category)
* [2007] 14th Korea Entertainment Arts Award: Popular Overseas Award
* [2007] South Korea's Ministry of Culture and Tourism: Annual Hallyu Award és  Young Contemporary Artist Award
* [2009] 2009 Billboard Japan Awards: Publisher's Award
* [2010] Mnet Asian Music Awards: Best Female Solo Artist (Hurricane Venus)
* [2010] 25th Golden Disk Awards: Disk Bonsang
* [2010] J-Station Music Awards 2010: Best Original Song written for a Video Game - “Mamoritai ~White Wishes~” (for Tales of Graces)
* [2013] KBS Drama Awards: Excellence Award, Actress in a One-act Drama/Special (Waiting for Love)
* [2013] Korea Drama Awards: Best New Actress (Waiting for Love)
* [2015] 25th Seoul Music Awards: Daesang (Album) (Kiss My Lips)


TV Music Show

No. 1:

* [2002.05.12] Inkigayo #1
* [2002.05.19] Inkigayo #1
* [2002.05.29] Inkigayo #1

VALENTI:

[2002.11.10] Inkigayo #1

Atlantis Princess:

* [2003.06.22] Inkigayo #1
* [2003.07.06] Inkigayo #1
* [2003.07.13] Inkigayo #1

My Name:

* [2004.07.04] Inkigayo #1
* [2004.07.11] Inkigayo #1
* [2004.07.18] Inkigayo #1
* [2004.07.29] Mnet M!Countdown #1

Spark:

* [2004.11.12] Inkigayo #1
* [2004.11.19] Inkigayo #1

Girls on Top:

* [2005.07.17] Inkigayo #1
* [2005.07.24] Inkigayo #1
* [2005.07.28] Mnet M!Countdown #1
* [2005.07.31] Inkigayo #1

Hurricane Venus:

* [2010.08.13] KBS Music Bank #1
* [2010.08.20] KBS Music Bank #1
* [2010.08.22] Inkigayo #1
* [2010.08.27] KBS Music Bank #1
* [2010.08.29] Inkigayo #1

Only One:

* [2012.08.14] MBC Show Champion #1

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Érdekességek:

- Vallás: római katolikus (Chiara).
- Vércsoport: AB
- Kettő tetoválása van (egy a hátán, egy pedig a jobb csuklója belső felén).
- Kettő bátyja van (Kwon Soon Wook (권순욱), videoklip-rendező és Kwon Soon Hwon (권순훤), zongorista).
- Van egy macskája, Sarah és egy kutyája, Pama.
- Anyanyelvi szinten beszéli a japánt, angolul pedig társalgási szinten beszél, és egy kicsit kínaiul is tud (hisz azon a nyelven is énekelt fel már dalokat), valamint franciául is tanul.
- Művésznevének jelentése: BoA = Beat of Angel, Best of Asia vagy Best of All.
- Hivatalos rajongói klubjának neve Jumping BoA (dél-koreai) és SOUL (japán).
- Kedvenc előadói: Nelly, Britney Spears, Brian McKnight, P!nk, Janet Jackson, Jennifer Lopez, Jay-Z, Justin Timberlake, Michael Jackson, Ayumi Hamasaki, Hikaru Utada, Namie Amuro
- Kedvenc színészei: Yoo Ji Tae, Song Joon Ki, Leonardo DiCaprio
- Kedvenc színei a rózsaszín, sárga, piros és a szürke, de a sötét színeket is kedveli.
- Szeret drámákat nézni és bowlingozni.
- Kedvenc filmje: Sztárom a párom (Notting Hill)
- Két évig volt gyakornok.
- Neve kínaiul: 權寶兒 / 权宝儿, és japánul: クォン·ボア.
- Szereti az R&B-t.
- Mindig is az volt az álma, hogy énekesnő lesz belőle. Elmondása szerint Seo Taiji nagy hatással volt rá.
- Kedvenc mesefigurája Micimackó és Mashimaro.
- Mindig magánál tartja a mobiltelefonját.
- Nem szereti, hogy ilyen alacsony.
- Jó barátságot ápol Crystal Kay japán énekesnővel, valamint a TVXQ vezetőjével, Yunho-val.


További hivatalos oldalak:

Instagram: boakwon

YouTube-csatorna: BoAsmtown
hivatalos japán oldal:
avex.jp/boa
fanklub: SOUL
hivatalos tajvan oldal: avex.com.tw/boa
hivatalos amerikai oldal: boaamerica.com
MySpace: boamusicusa

írta: silenc

Filmek:

* [2013] Make Your Move / Táncra születtek ~ Aya
* [2014] Venus Talk ~ Song Beom Sik (cameo)
* [2014] Big Match ~ Soo Kyung
* [2017] 
Autumn Post Office ~ Soo Ryun


Sorozatok:

* [2010] Athena: Goddess of War
2 epizód: 7-8.rész (cameo)
* [2013] Waiting for Love ~ Joo Yeon Ae
* [2016] Liston To Love ~
 Kwon Bo Young


Dokumentumfilm:

* [2012] I AM. - SM Town Live World Tour in Madison Square Garden ~ önmaga
* [2015] SMTOWN THE STAGE ~ önmaga


Szinkronszínész:

* [2006] Over the Hedge / Túl a sövényen ~ Heather (koreai és japán nyelven is)

Dél-Korea

Stúdióalbumok:

* [2000.08.25] ID; Peace B
* [2002.04.14] NO.1
* [2003.03.13] Atlantis Princess
* [2004.06.15] My Name
* [2005.06.23] Girls on Top
* [2005.08.17] MOTO (újracsomagolt album)

* [2010.08.05] Hurricane Venus
* [2010.09.24] Copy & Paste (újracsomagolt album)

* [2012.07.25] Only One
* [2015.05.12] Kiss My Lips
* [2018.10.24] Woman
* [2020.12.01] Better


Speciális albumok:

* [2001.03.03] Jumping into the World
* [2002.09.24] Miracle
* [2003.12.04] SHINE WE ARE
* [2005.12.07] Merry Christmas from BoA
(digitális EP)


EP:

* [2018.02.20] One Shot, Two Shot
* [2019.12.11] Starry NightKislemezek:

* [2003:10.23] Double
* [2003.12.03] Rock with you
* [2004.12.01] 메리-크리 (Merry-Chri; Merry Christmas)

* [2006.01.18] Everlasting


Digitális kislemezek:

* [2006.09.21] Key Of Heart
* [2007.09.13] M OST Single With BoA
* [2012.03.18] 'One Dream' KPOP STAR Theme Song
* [2012.10.16] Younique Album Lookin'
* [2013.01.28] Geuleon Neo (그런 너; Disturbance)
* [2013.07.31] Action
* [2015.12.22] Winter Garden 3
[2016.06.16] No Matter What (BoA x Beenzino) (SM STATION)
* [2017.04.28] 봄비 (Spring Rain) (SM STATION)
* [2017.06.26] CAMO
* [2018.01.31] 내가 돌아 (NEGA DOLA)
* [2019.06.04] FeedbackDVD:

* [2003.08.05] History of BoA 2000-2002
* [2015.07.02] Special Live: Here I am


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Amerikai Egyesült Államok


Stúdióalbumok:

* [2009.03.17] BoA
* [2009.08.31] BoA DELUXE (újracsomagolt album)


Kislemezek:

* [2008.10.21] Eat You Up
* [2009.06.06] I Did It for Love
* [2009.07.21] Energetic

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 
Japán

 

Stúdióalbumok:

* [2002.03.13] LISTEN TO MY HEART
* [2003.01.29] VALENTI
* [2004.01.15] LOVE & HONESTY
* [2006.02.15] OUTGROW
* [2007.01.11] MADE IN TWENTY (20)
* [2008.02.27] THE FACE
* [2008.03.26] My Name (Special Edition)
* [2008.03.26] Girls On Top (Special Edition)
* [2010.02.10] IDENTITY
* [2014.09.03] WHO'S BACK?
* [2018.02.14] 私このままでいいのかな (Watashi Kono Mama de Ii no Kana; Am I Okay Like This?)


Kislemezek:

* [2001.05.30] ID; Peace B
* [2001.07.25] Amazing Kiss
* [2001.12.05] Kimochi wa Tsutawaru (気持ちはつたわる; Feelings Deep Inside)

* [2002.01.17] LISTEN TO MY HEART
* [2002.03.13] Every Heart -Minna no Kimochi- (-ミンナノキモチ-; Everyone's Feelings)

* [2002.05.29] Don't start now
* [2002.08.28] VALENTI
* [2002.09.19] Kiseki / No.1 (奇蹟; Miracle)

* [2002.12.11] JEWEL SONG / BESIDE YOU -Boku wo Yobu Koe- (-僕を呼ぶ声-; The Voice That Calls Me)
* [2004.05.14] Shine We Are! / Earthsong
* [2003.10.22] DOUBLE
* [2003.13.03] Rock with You
* [2004.02.11] Be the one
* [2004.09.01] QUINCY / Kono Yo no Shirushi (コノヨノシルシ; This World's Evidence)

* [2004.12.01] Meri Kuri (メリクリ; Merry Christmas)
* [2005.03.30] DO THE MOTION
* [2005.08.31] make a secret
* [2005.11.23] Dakishimeru (抱きしめる; Holding You)

* [2006.01.18] Everlasting
* [2006.04.05] Nanairo no Ashita ~brand new beat~ / Your Color (七色の明日 ~brand new beat~; Rainbow's Tomorrow)

* [2006.08.09] KEY OF HEART / DOTCH
* [2006.11.01] Winter Love
* [2007.04.25] Sweet Impact
* [2007.09.26] LOVE LETTER
* [2007.12.12] LOSE YOUR MIND
* [2008.02.20] be with you.
* [2008.06.04] Vivid
* [2009.02.18] Eien / UNIVERSE / Believe in LOVE (Acoustic Version) (永遠; Eternity)

* [2009.10.28] BUMP BUMP! feat. VERBAL (m-flo)
* [2009.12.09] Mamoritai ~White Wishes~ (まもりたい ~White Wishes~; I Want to Protect You)
* [2010.07.21] WOO WEEKEND
* [2011.12.07] Milestone (DVD Single)
* [2013.02.27] Only One
* [2013.06.26] Tail of Hope
* [2013.10.23] Message / Call my name
* [2014.03.05] Shout It Out
* [2014.07.23] MASAYUME CHASING
* [2014.12.03] FLY
* [2015.12.16] Lookbook
* [2019.04.03] Suki da yo -MY LOVE- / AMOR
* [2020.11.04] I believe


Digitális kislemezek:

* [2010.12.08] I SEE ME
* [2013.10.09] Message
* [2016.01.22] Make Me Complete


Válogatásalbumok:

* [2004.03.03] K-POP SELECTION (Korean Best Album)
* [2005.02.02] BEST OF SOUL
* [2009.03.18] BEST&USA


Digitális válogatásalbumok:

* [2011.08.31] BoA SUMMER SELECTION 2011
* [2013.10.23] Winter Ballad Collection 2013
* [2014.12.10] BoA Winter Ballad Collection 2014


Remix albumok:

* [2002.08.07] Peace B. REMIXES
* [2003.08.27] Next World


Vinyl lemezek:

* [2002.03.30] ID; Peace B
* [2002.03.30] Amazing Kiss
* [2002.03.30] Kimochi wa Tsutawaru (気持ちはつたわる; Feelings Deep Inside)
* [2002.03.30] LISTEN TO MY HEART
* [2002.09.18] Peace B.REMIXES 01
* [2002.09.18] Peace B.REMIXES 02


VHS / DVD / Blu-ray:

* [2003.03.19] 8 Films (VHS)
* [2003.03.19] 8 Films & more (DVD)
* [2003.07.02] BoA FIRST LIVE TOUR 2003 ~VALENTI~
* [2004.07.07] BoA LIVE TOUR 2004 -LOVE & HONESTY-
* [2005.07.05] BoA ARENA TOUR 2005 -BEST OF SOUL-
* [2007.03.07] BoA the LIVE Ura BoA... Kikase Kei (裏ボア・・・聴かせ系; The Other Side of BoA... Listen)
* [2007.03.07] BoA COMPLETE CLIPS 2004-2006
* [2008.07.25] Uta De Manabu Kankokugo -BoA "No.1"-
* [2007.08.08] BoA ARENA TOUR 2007 MADE IN TWENTY(20)
* [2008.03.26] BoA THE LIVE "X'mas"
* [2008.09.17] BoA LIVE TOUR 2008 -THE FACE-
* [2010.03.03] BoA THE LIVE 2009 X'mas
* [2010.08.18] BoA LIVE TOUR 2010 IDENTITY
* [2011.05.04] BoA THE LIVE 2010 "X'mas"
* [2012.03.07] BoA THE LIVE 2011 “X'mas” ~The 10th Anniversary Edition~
* [2014.12.13] FLY ~Limited Making~
* [2015.02.25] BoA LIVE TOUR 2014 ~WHO'S BACK?~
* [2016.05.30] BoA Special Live NOWNESS in JAPAN
* [2018.10.10] BoA THE LIVE 2018 ~Unchained~
* [2019.08.07] BoA THE LIVE 2018 "X'mas"
* [2020.02.19] BoA LIVE TOUR 2019 -#mood-


Egyéb közreműködések:

* [2001] Koda Kumi & BoA - the meaning of peace
* [2002] MONDO GROSSO - Everything Needs Love feat. BoA
* [2003] PALM DRIVE feat. BoA & FIRSTKLAS - HOLIDAY
* [2003] BRATZ feat. BoA & Howie D. - Show Me What You Got
* [2004] m-flo - the Love Bug (m-flo loves BoA)
* [2006] TRF - survival dAnce〜no no cry more〜 -meets BoA-
* [2007] SEAMO - Hey Boy, Hey Girl feat. BoA
* [2009] ravex - Believe in LOVE feat. BoA
* [2009] Crystal Kay - Girlfriend feat. BoA
* [2009] Akon - Beautiful feat. BoA & Kardinal Offishall

Utolsó frissítés: 2022.01.31. 12:12 silenc által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace