Starity

Brian Joo

Brian Joo Brian Joo nemzetisége 6481. 58rajongó 1vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Brian Gintaek Joo
 • Becenév
 • Brian G. Joo, Brian Minkyu Joo, Joo Min-kyoo
 • Születési idő
 • 1981. január 10.
 • Születési hely
 • Los Angeles, Kalifornia, USA
 • Foglalkozás
 • énekes, tv bemondó, színész, zeneszerző, zenei producer, dalszövegíró
 • Magasság
 • 172 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Bak
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jason Derulo Yang Yo Seob Lee Gi Kwang Jeon Hyo Sung Park So Yeon Jeong Ki Seok Seo In Guk Ailee Megan Lee Hwanhee

Brian Joo életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.


Születési név: Brian Gintaek Joo
Születési hely: Los Angeles, USA
Születési idő: 1981. január 10.
Magasság: 172 cm
Súly: 60kg
Csillagjegy: Vízöntő
Kínai csillagjegy: Patkány
Ügynökség: SM Entertainment (1999 - 2004)
                       PFull Entertainment (2004 - 2010)
                       Jellyfish Entertainment (2010 - 2012)
                       HiCC Media (2015 - )
Csapat: Fly to the Sky (1999 - )

Brian Joo, Kaliforniában született. A család később költözött New Jersey-be. Brian szülei Atlantic City egyik kaszinójában dolgoztak a bátyja pedig az amerikai tengerészetnél tiszt. Brian szigorú koreai nevelést kapott, emellett megtanult koreaiul és a koreai szokásokat is. Míg a Holy Spirit Középiskolában tanult, addig az egyik barátja (Brian nevében) aláírt egy meghallgatást a Brothers Entertainment-nél. A cég felfedezett több koreai-amerikai származású énekest. Miután több hónapos képzést kapott, elküldték az SM Entertainment-hez, Dél-Koreába, és 1999. december 9-én debütált, a Fly to the Sky tagjaként. Brian folytatta tanulmányait Rutgers Egyetemen (Amerikában), és egyidejűleg énekesi karrierjét Koreában. De csak hamar rákellett jönnie, hogy a kettőt nem tudja egyszerre csinálni, így felhagyta tanulmányait Amerikában. Brian Dél-Koreába ment és beiratkozott a Dongguk Egyetemre, ahol Színház és Filmművészeti tanszéken végzett.

"Először csak meg akartam csinálni. Meg akartam mutatni, hogy Brianként is lehetek sikeres. Mikor a Fly to the Sky-ban énekeltem sokan Fany-t (Hwanhee) gondolták a főénekesnek, míg engem másod énekesnek és a rappernek. Egyszer egy producer - nem akarom megemlíteni a nevét - azt mondta Fany-nak, hogy "Te egy nagyon jó énekes vagy", míg nekem "Szép munka". Így be akartam bizonyítani, hogy én is meg tudom csinálni."

Szólókarrier

A PFull Entertainment alatt 2006-ban Brian bejelentette bemutatkozó albumának megjelenését, a The Brian-t. Az album több stílusú zenét tartalmaz, mint pop, jazz és soul. Brian remélte az album segítségével megismertetheti magát, és nem úgy fogják emlegetni, mint a "Fany nélküli Fly to the Sky". Az album eredetileg angol nyelvű lett volna, de időhiány miatt, mindössze egyetlen egy dal kapott angol dalszöveget, az All I Know. Az album december 18-án jelent meg és nagy népszerűségnek örvendett, hetedik helyen végzett a TVXQ mögött és január 21.-éig több mint 15376 példányban kelt el.  

Színészi karrier, színáz

Az éneklés mellett nagyon foglalkoztatja a színészet is, nagy álma, hogy Hollywoodi sztár lehessen. Érdekelt az amerikai zeneipar felé, szeretne ott is érvényesülni, mint ahogy Rain és Se7en is tette. 2012-ben a los angeles-i broadway stílusú Loving the Silent Tears darabban szerepelt, maga a darab Ching Hai mester 19. évfordulójának tiszteletére készült.

Érdekességek

- Ő a tulajdonosa a BYOU Entertainment-nek.
- Van egy kávézója, Brian & Trianon.

Díjai

2014: Men’s Health Cool Guy Contest
2014: BNT Musical Awards - Man Excellence of the Year Award 
2011: Korea Focus Route 24 Challenge 
2006: MBC Entertainment Awards - Popularity Award 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tagok
Hwanhee
Brian Joo

1998 - 2002, kezdetek

A duó 1998 végén alakult az SM Entertainment alatt. Brian Joo felvételt nyert az ügynökséghez, miközben New Jerseyben a Holy Spirit Középiskolába járt. Hwang Yoon Seok, vagyis Hwanhee egy középiskola fesztiválon lépett fel, s ott fedezte fel az ügynökség egyik dolgozója. A duó hivatalosan 1999. november 21-én debütált a LOG-IN HOT koncerten és az SM Festival Concert '99-en. Két hónappal később kiadták első albumukat Day by Day néven, ami nagy sikernek örvendett, több mint 250ezer példányban kelt el.. Az akkori bálványoktól eltérően nem techo és tánczene műfajban adtak ki dalokat, hanem közepes tempójú balladában. A duó 2000-ben megkapta a legjobb új előadónak járó díjat. 2001-ben kiadták második albumukat, The Promise néven, mely teljesen különbözött az első albumtól műfajilag. A zenei listák második helyéig jutott el, azonban nagyon hamar le is került onnan. Ez évben tartottak egy közös koncertet Kim Jo Han énekessel.

2002 - 2004, albumok és kislemezek

2002. áprilisában megjelent harmadik albumuk Sea of Love néven, miközben Brian a New Jersey-ben a Rutgers egyetemen tanult. Ennek következtében Hwanhee egyedül kezdett fellépni az új dalokkal, míg Brian vissza nem tért Koreába. Az első kislemez szintén az album nevét kapta, majd hamar nyári sláger lett belőle. A második kislemez Condition of my Heart nevet kapta, s az amerikai Brian McKnight írta, az első kislemezzel ellentétben ez egy mélyebb jelentéssel bíró ballada. A zenével együtt elkezdett változni a duó is, s virágfiúkként kezdték emlegetni őket. Ebben az évben az ügynökség debütáltatott egy női duó párost (Isak N Jiyeon), akiket a női Fly to the Sky-ként emlegettek, azonban a két duó teljesen független volt egymástól. 2003-as albumuk eltért a rágógumi zenétől és nagyobb hangsúly fektettek a vokálra. Ez évben autóbalesetben elhunyt a menedzserük, aki BoA-é is volt. 2004-ben megjelent a duó ötödik és egyben utolsó albuma az SM Entertainment alatt. Kis promóciót kapott és ennek következtében ez lett a legalacsonyabb eladással rendelkező albumuk. Ennek ellenére megtartották a Jamsil Aréna koncertet december 21-én és megnyerték a legjobb R&B előadónak járó díjat. A kritikusok nem nézték jó szemmel, mivel mindössze 2 hónappal a show előtt jelent meg.

2004 - 2006, ügynökség váltás és albumok

Miután Fly to the Sky szerződése az SM Entertainment-tel 2004. novemberében lejárt, átszerződtek a PFull Entertainment-hez. A duó úgy nyilatkozott az ügynökségváltásról, hogy előnyben részesítették azt a kiadót, akik kisebbek és nem a kereskedelmi részét helyezik előtérbe, hanem a zenészeket. Az ügynökség alatt megjelent hatodik albumuk, Transition néven 2005-ben, azonban az album csak 2006. januárjában ért el sikereket. 2006-ban sor került a duó első országos turnéjára (Szöul, Daegu, Busan, Junju és Kwangju), összesen 50ezer ember ment el a koncertjeikre. 2004 és 2005 bizonytalan évnek számított számukra, miután elhagyták az SM Entertainment-et olyan pletykák keltek szárnya, hogy feloszlanak. Brian a Yah Shim Man Man műsor keretein belül beszélt minderről és elárulta, hogy kisebbségérzése volt Hwanhee miatt, mert ő több figyelmet és dicséretet kapott, mint ő. Annak ellenére, hogy ilyen érzései voltak, azt javasolta, hogy folytassák külön utakon. Hwanhee dühösen reagált és harcolt a feloszlás ellen. Később elárulták, hogy "együtt nőttünk fel, így nagyon jól megértjük egymást és rájöttünk, hogy szükségünk van egymásra". Később úgy döntöttek együtt folytatják tovább és megpróbálják megoldani a problémákat. 2006 óta a duót egyre többet lehetett varieté műsorokban látni és szólóban. Ez év nyarán Brian kiadta szólóalbumát, The Brian néven.

2007 - 2009, szólótevékenységek

2007. július 4-én megjelent hetedik albumuk, No Limitations néven, amely a duó elsőszámú és legjobban fogyó albuma lett. Bejelentették, hogy nem fogják megújítani a szerződésüket. Brian és Hwanhee 2009-ben közös döntés alapján szüneteltették a csapat tevékenységeit és előtérbe helyezték a saját szóló karrierjüket. Brian addigra már túl volt 2 szólóalbumon és egy TV-s szereplésen a Family Outing (2008) harmadik és negyedik epizódjában. 

2014, visszatérés, mint duó

2014. április 14-én Brian Twitteren jelentette be a duó visszatérését 5 év után. Szerződést írtak alá a H2 Media ügynökséggel, s kiadták kilencedik albumukat, Continiuum néven. Hamar a zenei listák élére került. Annak ellenére, hogy a duó 5 évig szünetelt, Hwanhee és Brian kifejezték szilárd barátságukat és jó csapatmunkájukat; "Voltak pletykák, miszerint melegek vagyunk és a férfiakat szeretjük, de ez nem így van. Mi közel állunk egymáshoz, így az emberek ezt a következtetést vonják le rólunk".

Hivatalos weboldala
Hivatalos facebook oldala
Hivatalos twitter oldala
Hivatalos instagram odala
Hivatalos myspace oldala

írta: bae hee yeon

Sorozat
2011: The Greatest Love (MBC) - cameo

Színház
2013: When A Man Loves 
2013: Healing Heart Season 3: The Man with Many Tails 
2012: Loving the Silent Tears 
2011: RENT 

TV Műsorok
2016 - : The Qmentary
2016: Super Design Market 
2015: You Hee-yeol's Sketchbook 
2014: Contemporary (JTBC)
2014: Off To School (JTBC)
2014: A Celebrity Is Living At Our House 2 (MBC every1)
2014: Survival OST KING (MBC MUSIC)
2013: Korea Fashion King Season 1 (SBS)
2013: Rice Queen (JTBC)
2013: Man's Technique (XTM)
2013: Barefoot Friends (SBS, 26. epizód)
2012: Ruby Slipper (Life N)
2012: My Dol (Mnet)
2011: Immortal Songs 2 (KBS2)
2011: Wave K (OBS Kyung-TV)
2011: Strong Heart 
2011: Oh My School/100 Points Out Of 100 (KBS, 21. epizód)
2010: Shoulder Comrades 
2010: Let's Go Dream Team Season 2 
2010: Find Green Gold 
2008: Help Me Showdown! Cooking Box 
2008: Family Outing (SBS, 3. és 4. epizód)
2008: Day And Night Handsome Guys' Carriage 
2006: Show! Music Core 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

TV műsorok
2015: You Hee-yeol's Sketchbook 
2014: Immortal Songs 2 

OST dalok
2012: The Prince Who Left Behind His White Horse (Twelve Men in a Year OST)
2011: I Can't Go (Protect the Boss OST)
2010: Hyu (Definitely Neighbors OST)
2007: Love Theme (Hello! Miss OST)
2005: Gaseum Apado (Fashion 70's OST)

Albumok
2012: Reborn part 1 
2011: Unveiled 
2006: Maniford 
2006: The Brian 

Közreműkődések
2016: W-Foundation - Together as One
2010: Jelly Christmas 
2010: Supreme Team - Supremier (Geu Ttae (feat. Brian))
2009: Bae Seul Gi - Big Show (Nae Sarami Dwaejwoyo (with Brian of Fly to the Sky)) 
2009: PS JUN - Evil Time (Evil Time (feat. Brian of Fly to the Sky)) 
2008: Eru - Majimak Concert (Majimak Concert (feat. MC Mong, Brian, Epik High Mithra)) 
2006: Christopher - Christopher (Yeolmae (feat. Brian Fly to the Sky)) 

 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Albumok
2015: Love & Hate
2014: Continuum 
2009: Decennium 
2007: No Limitations 
2006: Transition 
2004: Gravity 
2003: Missing You 
2002: Sea of Love 
2001: The Promise 
1999: Day by Day 

Különleges albumok
2015: Love & Hate 
2008: Recollection
2007: No Limitations (Repackage)
2006: Goal with Pfull 'Again'(We are the Reds)
2006: Transition (Repackage)
2005: Best Album 'Eternity' 
2005: Merry Christmas Happy New Year 'White Christmas' 
2004: 1st Live Concert Unforgettable

Utolsó frissítés: 2017.04.24. 13:01 Bae Hee Yeon által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace