Starity

Brian Kelley

Brian Kelley Brian Kelley nemzetisége 18088. 4rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Brian Kelley
 • Születési idő
 • 1985. augusztus 26.
 • Születési hely
 • Jacksonville, Florida, USA
 • Foglalkozás
 • Énekes, Dalszövegíró
 • Családi állapot
 • nős
 • Partner
 • Brittney Marie Cole
 • Magasság
 • 191 cm
 • Eredeti hajszín
 • Szőkésbarna
 • Szemszín
 • Kék
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Carrie Underwood Miranda Lambert Nelly Taylor Swift Brad Paisley Jake Owen Blake Shelton Jason Aldean Luke Bryan Tyler Hubbard Dierks Bentley

Brian Kelley életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

ÉLETE

Brian Kelley 1985. augusztus 26-án született a Duval megyei Jacksonvilleben, Florida államában. 16 éves korában kezdett el nagyobb érdeklődést mutatni a zene iránt. A helyi templom kórus ifjúsági tagja is volt. Tanulmányai elvégzése után a Florida állami egyetemére iratkozott be, ahol baseball karrierről álmodott, ám tervei nem alakultak úgy ahogy szerette volna ezért nem sokkal később kilépet is vissza költözött Jacksonvillebe. Egy kis idő eltelte után Nashvillebe költözött ahol Belmont egyetemen kezdte újra tanulmányait, és itt találkozott jelenlegi csapattársával, Tyler Hbbarddal.

KARRIER

Brian és Tyler nagyon jó barátok lettek, és rögtön már az első pillanattól kezdve megtalálták a közös hangot. Nashvilleben alakult meg a Florida Georgia Line duó, aminek jelentése abban rejlik, hogy Brian Floridából, míg Tyler Georgiaból származik. A fiúk meg is kezdték első EP-jük munkálatait, és a kész anyag Anything Like Me címmel jelent meg 2010. december 14-én. A hat dalból álló anyag tartalmazza a You're Country, a Man I Am Today valamint a Black Tears ami Jason Aldean 2012-ben megjelent Night Train névre elkeresztelt albumán is megtalálható. A fiúk 2012. május 15-én megjelentették második EP-jüket is, melyen összesen 5 dal foglalt helyet, ez annak is köszönhetőe, hogy az év végén a fiúk megjelentették első debütáló stúdiólemezüket is. Az EP produceri munkálatait Joey Moi végezte, aki már Jake Owennel is dolgozott együtt. Az EP-n megtalálhatóak a Cuise és a Get Your Shine On című kislemezek melyek a debütáló stúdiólemezükön is helyet kaptak, és melyek nagy sikernek örvendek a country-zene világában.

HERE'S TO THE GOOD TIMES (2012)

2012. december 4-én megjelent a duó-debütáló nagylemeze. A Here's to the Good Times címre elkeresztelt album volt a hatodik legkelendőbb korong a country műfajból, az Államokban. A kritikusoknál vegyes visszajelzést kapott, ám ez nem akadályozta meg abban, hogy a 2013-as év egyik legsikeresebb korongjaként tartsák számon. A Roughstock kritikusa, Matt Bjorke pozytiv visszajelzésben illette a korongot, és a duót is, mondván, hogy a Florida Georgia Line a country műfaj egyik legsikeresebb duójaként tört be a zene iparba. A Taste of Country kritikusa, Billy Dukes viszont nem volt elragadtatva az összhangtól, mondván, hogy a fiúk egy kicsit jobban is megerőltethették volna magukat, és többet is kihozhattak volna belőle egy olyan producerrel a hátuk mögött, mint Joey Moi.

A korong az eladási listákon is nagyon jól jeleskedett, ahhoz képest, hogy egy debütáló albumról beszélünk. Megjelenését követően rögtön a harmadik helyen nyitott a Top Country Albums listán, és a Billboard 200-as listáján pedig a 10-ik helyen kezdett. Az első héten mindössze 63 ezer példán kelt el belőle. 2013 júniusában pedig hivatalosan is feltornászta magát a Top Country Albums listáján az első helyre. A hatodik legkellendőbb albumként közel 1.4 millió példány kelt belőle, ez a szám pedig 2014 augusztusában már a 2 millióra emelkedett, utóbbi számlálások szerint melyek 2014 októberében történtek a lemezből 2.1 millió példány kelt el szerte az Államokban. Kanadában összesen 80 ezer példány talált gazdára. A korong normál és Deluxe verzióban is megjelent utóbbi a Here's to the Good Times… This Is How We Roll címet kapta és helyet kapott rajta a This Is How We Roll duett is, melyet a fiúk Luke Bryannel készítettek. Továbbá négy új dal került fel rá, és egy remix változat a Cruise című dalhoz, melyben a fiúkat Nelly segítette.

A lemez előfutáraként szolgáló kislemez még 2012. augusztus 6-án megjelent a Cruise címet viselve. A kislemez megjelenésekor a Billboard által összeállított Hot Country Songs listáján az 54-ik helyen debütált, majd később az év végi listán már az első helyen tündökölt, és ott is díszelgett egészen 10 héten keresztül, evvel ez lett a második olyan kislemez amely Buck Owens - Love's Gonna Live Here number one dala óta ennyi hetet töltött a lista élén, az első ilyen dal az egykori country csillag, Taylor Swift - We Are Never Ever Getting Back Together című szerzeménye volt. Az Államokban több listán is bekerült a Top 10 közé. A hozzá készült kisfilmet amelyben a rapper Nelly is feltűnik majd 25 millióna tekintették meg 2014 januárjáig, és a Nelly-vel készült kislemezből 2.5 millió példány talált gazdára. A kislemez hatalmas sikernek örvendve ez lett az egyik legkelendőbb digitális kislemez, amit egy duó kiadott a 2012-es – 2013-as szezonban. Ugyancsak a negyedik legkelendőbb szerzemény lett közel 4.7 millió eladott példánnyal, október 2013-ig a kislemezből 6 millió talált gazdára evvel ez lett a második legkelendőbb szerzemény a country dalok történelmében, az első helyet a Lady Antebellum által kiadott Need You Now foglalja el. A 2014 szeptemberi összesítésben a dalból 7 millió példányt adtak el, csak az Államokban, Kanadában pedig 160 ezer elkelt példányt számláltak meg.

2013. január 21-én megjelent a második kislemez is a korongról. A Get Your Shine On címre elkeresztelt szerzemény vegyes fogadtatásban részesült a kritikusok részéről. A Taste of Country kritikusa három és fél csillaggal illette az ötből, a Roughstock kritikusa pedig négy csillagot adott a dalnak. A Country Universe kritikusa Dan Milliken egy C jegyet adott a dalnak, mondván, hogy itt lenne az ideje, hogy a fiúk komolyabra vegyék a munkájukat, és nem csak party dalokkal ellátni a közönséget. Azt is hozzátette, hogy ha valakinek van annyi türelme, hogy végig kövesse a szöveget, akkor meg mutatkozik benne a lényeg. Megjelenésekor a Hot Country Songs listán a 47-ik helyen debütált, majd egészen az ötödik helyig tornászta fel magát, a Country Airplay-en pedig az első helyet érte el, evvel ez lett a duó zsinórban a második első helyezést elért dala. 2013 májusáig a kislemezből 1 millió példány kelt el, az utóbbi felmérések alapján, melyek 2014 áprilisában történtek a dalból közel 1.7 millió példány talált gazdára.

A lemezről a harmadikként kikerült kislemez a Round Here címet viseli, és a Hot Country Songs listán az 54-ik helyen debütált. Több hetet is a listán töltve végül a harmadik helyet foglalta el, ám a Country Airplay-en elsőként volt jelent, evvel ez lett a duó harmadik number one dala. A kislemez az eladási listákon is jól tejesített, ugyanis közel 1.2 millió példány kelt el belőle 2014 áprilisáig. Ennek a dalnak köszönhetően a Florida Georgia Line lett a második olyan duó, aki zsinórban három number one dalt produkált, rajtuk kívül még a Brooks & Dunn duó ért el ilyen eredményt. Az év végi felmérésen a Hot Country Songs listán a dal a 16-ik helyen landolt.

A negyedik kislemezként szolgáló szerzemény egy feldolgozás lett. A fiók vették az amerikai rock-banda, a Black Stone Cherry szerzeményét a Stayt és country stílusba átformálva került fel a lemezre. A rock együttes a dalt a 2011-ben megjelent lemezükre a Between the Devil and the Deep Blue Sea-re vették fel. A kislemez 2013. október 7-én jelent meg, és hamar elérte az első helyet a Hot Country Songs listán, és a Country Airplay-en is első lett. A szerzeményből több mint 1 millió példány kelt el, így a megkapva a platinum elismerést. A hozzákészült kisfilmet Peter Zavadil rendezte, és Josh Henderson kapta benne a főszerepet.

ANYTHING GOES (2014)

A fiúk két évvel később, 2014-ben újabb anyaggal jelentkeztek. Az Anything Goes címre elkeresztelt korong 2014. október 14-én került a lemezboltok kínálatai közé. Ez a korong is vegyes visszajelzést kapott az ipar kritikusaitól. A Country Perspective kritikusa, Josh Schott teljesen negatívan illette a fiúkat, mondván, hogy ők a Nickelback country verziója, és szerinte a fiúknak nincs mit keresniük ebben az iparágban, így a lemeznek a minimális 0 pontot adta a 10-ből. A Saving Country Music kritikusai sem éppen szépen vélekedtek a duóról és annak második nagylemezéről, mondván, hogy a duó és a lemez is a country zene egyik legnagyobb szégyene, és az egyik legrosszabb countryalbumnak ítélték meg az anyagot. A kritikusokkal ellentétben a rajongók imádtak a korongot, number oneként debütált a Billboard 200-as listáján és az első héten 197 ezer példány kelt el belőle. Kanadában is nagy sikernek örvendett, a második helyen debütálva és 16 ezer eladott példánnyal az első hétén.

A Rodney Clawson és Chris Tompkins által írt dal, a Dirt lett a lemez előfutára. A 2014. július 8-án kiadott szerzemény a Country Airplay-en a 16-ik helyen debütált, majd hamar megkaparintotta az első helyet magának. A Hot Country Songs listán is első lett, és Kanadában szintén első helyezést ért el. A kisfilm, amelyet nem mellékesen Nigel Dick rendezett, egy házaspár életét követi nyomon, a múlt és a jelen között ingázva. A dalból 2014 novemberéig több mint 1 millió példányt adtak el. Kanadában az első héten 17 ezer példány talált gazdára.

A fiók második kislemeze a korongról a Sun Daze című szerzemény lett. A 2014. szeptember 16-án kiadott szerzemény a Contry Airplay-en a 18-ik helyig jutott el, a Hot Country Songs listán pedig a 20-ik helyre került. A hozzákészült kisfilm, amit Marc Klasfeld rendezett, októberben jelent meg. A kritikusok ennél a dalnál sem lettek egy cseppet sem kedvesebbek a fiúkkal és a sárga földig lehordták a szerzemény, mondván hogy a dal minden egyes másodperce csalódás és a szöveg ennél rosszabb nem is lehet. A legdurvább kritikát ezúttal is a Saving Country Musictól kapták a fiúk, mondván, hogy ha Bob Marley meghallaná a dalt, akkor fejbe lőné magát a fiúk előtt. A korongról 2015-ben újabb két kislemez jelent meg, a Sippin' on Fire és a címadó Anything Goes.

MAGÁNÉLETE

Brian Kelley 2013. december 16-án vette feleségül barátnőjét Brittney Marie Cole-t. Brian és Brittney összesen 7 hónap együtjárás után döntöttek amellett, hogy egymás oldalán szeretnék leélni életüket.

TURNÉK

A fiúk Luke Byan elő-zenekara voltak 2013-ban az énekes Dirt Road Diaries turnéja keretein belül, valamint Taylor Swiftet is elkísérték 12 állomáson keresztül annak Red turnéján. 2014-ben Jason Aldean kérte fel őket, hogy kísérjék el őt legújabb, Burn It Down névre elkeresztelt turnéján. A fiók eddig nem csak mint elő-zenekarként adták elő dalaikat, hiszen 2013-ban indult és idén (2014-ben) véget ért turnéjuk (Here's to the Good Times Tour) keretein belül több helyszínre is ellátogattak, valamint 2015-ben ismét körútra indulnak Anything Goes turnéjuk keretein belül. 2014-ben kiderült, hogy 2015-ben Európába látogatnak a C2C: Country to Country túrné keretein belül.

SAJÁT TURNÉK

2015 - Anything Goes Tour
2013 – 2014 - Here's to the Good Times Tour

ELŐ-ZENEKAR

2014 – Jason Aldean - Burn It Down Tour
2013 – Taylor Swift – Red Tour
2013 – Luke Bryan - Dirt Road Diaries Tour

DÍJAK és JELÖLÉSEK

2014 - American Music Awards - Favorite Country Band/Duo/Group (NYERTES)
2014 - Country Music Association Awards - Vocal Duo of the Year (NYERTES)
2014 - Canadian Country Music Association - Top Selling Album (Here's to the Good Times) (NYERTES)
2014 - Teen Choice Awards - Choice Country Song (This Is How We Roll feat. Luke Bryan) (NYERTES)
2014 - Teen Choice Awards - Choice Country Group (JELÖLT)
2014 - CMT Music Awards - Collaborative Video of the Year (This Is How We Roll feat. Luke Bryan) (NYERTES)
2014 - CMT Music Awards - Duo Video of the Year (Stay) (JELÖLT)
2014 - CMT Music Awards - Duo Video of the Year (Round Here) (NYERTES)
2014 - CMT Music Awards - Video of the Year (This Is How We Roll feat. Luke Bryan) (JELÖLT)
2014 - Billboard Music Awards - Top Country Album (Here's to the Good Times) (JELÖLT)
2014 - Billboard Music Awards - Top Country Song (Cruise) (NYERTES)
2014 - Billboard Music Awards - Top Country Artist (JELÖLT)
2014 - Billboard Music Awards - Top Duo/Group (JELÖLT)
2013 - American Music Awards - Single of the Year (Cruise (Remix) feat. Nelly) (NYERTES)
2013 - American Music Awards - Favorite Country Album (Here's to the Good Times) (JELÖLT)
2013 - American Music Awards - Favorite Country Band/Duo/Group (JELÖLT)
2013 - American Music Awards - New Artist of the Year (JELÖLT)
2013 - Country Music Association Awards - Vocal Event of the Year (Cruise (Remix) feat. Nelly) (JELÖLT)
2013 - Country Music Association Awards - Single of the Year (Cruise) (NYERTES)
2013 - Country Music Association Awards - Vocal Duo of the Year (NYERTES)
2013 - Country Music Association Awards - New Artist of the Year (JELÖLT)
2013 - Teen Choice Awards - Choice Summer Music Star: Group (JELÖLT)
2013 - Teen Choice Awards - Choice Summer Song (Cruise (Remix) feat. Nelly) (JELÖLT)
2013 - Teen Choice Awards - Choice Country Song (Cruise) (JELÖLT)
2013 - Teen Choice Awards - Choice Country Group (JELÖLT)
2013 - CMT Music Awards - Nationwide On Your Side Award (JELÖLT)
2013 - CMT Music Awards - Breakthrough Video of the Year (Cruise) (NYERTES)
2013 - CMT Music Awards - Duo Video of the Year (Cruise) (NYERTES)
2013 - CMT Music Awards - Video of the Year (Cruise) (JELÖLT)
2013 - Billboard Music Awards - Top Country Song (Cruise) (JELÖLT)
2013 - Academy of Country Music Awards - Vocal Duo of the Year (NYERTES)
2013 - Academy of Country Music Awards - New Vocal Duo or Group of the Year (NYERTES)
2013 - Academy of Country Music Awards - New Artist of the Year (NYERTES) 

ALBUMOK

2014 – Anything Goes
2012 - Here's to the Good Times

KISLEMEZEK

2015 - Anything Goes

2015 - Sippin' on Fire 

2014 – Sun Daze
2014 – Dirt
2014 - This Is How We Roll feat. Luke Bryan
2013 – Stay
2013 - Round Here
2013 - Get Your Shine On
2012 – Cruise

EGYÉBB TOPLISTÁS KISLEMEZEK

2014 - Good Good
2014 - Sippin' On Fire
2014 - Bumpin' the Night
2014 - Anything Goes
2014 - If I Die Tomorrow
2014 - It'z Just What We Do
2014 - Friends in Low Places
2013 - People Back Home
2013 – Headphones
2013 - Hands on You
2013 - Take It Out on Me
2013 - I'm in a Hurry (And Don't Know Why)
2013 - Dayum, Baby feat. Sarah Buxton
2012 - Here's to the Good Times
2012 - Summer Jam feat. Jake Owen

Utolsó frissítés: 2017.01.26. 22:10 idone által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace