Starity

Brock Lesnar

Brock Lesnar Brock Lesnar nemzetisége 4704. 49rajongó 15vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 90%
 • stílus: 90%
 • szimpátia: 89%
 • Születési név
 • Brock Edward Lesnar
 • Becenév
 • The Next Big Thing, War Machine, The Beast, The Freak, The Anomaly
 • Születési idő
 • 1977. július 12.
 • Születési hely
 • Webster, South Dakota, USA
 • Foglalkozás
 • pankrátor, színész és harcművész
 • Családi állapot
 • nős, 3 gyermek
 • Partner
 • Rena Mero Lesnar
 • Magasság
 • 191 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • sötét kék
 • Csillagjegy
 • Rák
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Dwayne Johnson John Cena Paul Michael Levesque Rena Mero Lesnar Junior Dos Santos

Brock Lesnar életrajza

Korai élete

Brock a Webster High School-ra járt középiskolába, ahol már ismerkedett a pankráció sportágával. Rendkívüli rekordot sikerült neki felállítania mire végzős lett, 33 győzelem - 0 vereség. Mai napig ez az iskola történetének legkiemelkedőbb teljesítménye. Majd felsőoktatást a University of Minnesota nevű intézményben kapott, ami egyben volt kollégium és főiskola. Itt tovább haladt a pankrációval, de különböző harcművészetekkel is megismerkedett. Remekül járt, hisz volt edzőpartnere, a szobatársa, későbbi WWE szupersztár Shelton Benjamin.

WWE Karrierje

Miután befejezte a főiskolát feliratkozott a WWF-hez, akik éppen a fiatal tehetségek után kutattak. nagy benyomást tett bennük az ifjú Brock, és egyből az Ohio Valley Wrestlinghez juttatták. Ott megalapítottak egy tag team csapatot Shealton-nal, aminek a neve A Minnesotai Stretching Crew lett. Mondhatni nagyon sikeres kis duó kerekedett belőlük, hisz 2 év alatt 3x nyerték meg a Dél-OVW Tag Team Bajnoki övet, amit aztán hosszas időtartamig maguknál tatottak.

Majd 2002. március 18-án mutatkozhatott be a WWE-nél, ahol Paul Heyman-t kísérte a ringhez, ám Paul úgy bánt Lesnar-ral, mintha a kutyája, vagy a rabszolgája lett volna. Többször ordított felé és utasítgatta. Majd Brock megkapta az első mérkőzése után a "The Next Big Thing" nevet. Ekkor a Hardy Boyz-zal keveredett komoly viszályba, a Backlash-en léphetett először a szorítóba, az ellenfele pedig nem más, mint az extrém Jeff volt. Brock hidegvérrel és intelligensen harcolt, de az erejét nem bírta visszafogni és kiütéssel győzte le ellenfelét. Aztán a sztori folytatódott a következő éjszaka, ahol Matt Hardy hívta ki egy mérkőzésre a Lesnar-t, aki elfogadta. Matt gondolta, hogy bosszút fog majd állni öccse vereségéért, de ez az álma gyorsan semmivé vált, mert ellenfele úgy intézte el őt is mint a fivérét, egy brutális KO-val. Ennek a történetnek a vége a Judgment Day-en következett be, ahol Paul Heyman-nel alkotott egy tag-et és legyőzték a Hardy Boyz együttesét.

2002. júniusában Brock megnyerte a King Of The Ring versenyt, amikor az utolsó fordulóban legyőzte Rob Van Dam-ot, és megkapta az esélyt, hogy a Summerslam-en ringbe lépjen a WWE Bajnoki övért. El után elkezdődött egy rövid viszálya Hulk Hogan-nel, mert ellenezte, hogy Lesnar induljon a címért, Hogan elmondása szerint: "Túl fiatal ehhez, inkább egy igazi, tapasztalt pankrátornak kéne ott lennie, mint ő." De végül is Brock szerepelt a Summerslam főeseményén, ahol legyőzte The Rock-ot és megszerezte a legelső díját, ami a WWE Bajnoki öv lett. Ekkor ő 25 éves volt és megszerezte egyből a legfiatalabb WWE Bajnok rekordot is, amit eddig Rock tartott. A legelső kihívói gyorsan elbuktak, de lassan feltűnt Undertaker, aki követelte a meccset a címvédő ellen. Lesnar és a Sírásó a Uniforgiven-en csatáztak, ahol kettős kizárással ért véget a harc, így Brock továbbra is Bajnok maradt. Egy hónappal később a No Mercy nevű PPV-n ismét összecsaptak egymással egy Hell In a Cell meccsen. Paul Heyman kérte Vince McMahon-t, hogy ne egy ketrecmérkőzésen kelljen megvédenie az övét Brock-nak, de a főnök ezt elutasította. Lesnar a ketrec rácsai között súlyos sérülést mért a Sírásó csuklójára. Heyman megpróbált véget vetni ennek a küzdelemnek, de Undertaker nem engedte, majd Paul csupa véres fejjel hagyta el az arénát. Majd a kihívó megpróbálta bevinni a Tombstone Piledriver-t, ám a fiatal remekül védekezett és ő értékesítette az F5-öt. Végül kopogtatni tudta ellenfelét és továbbra is Bajnoknak mondhatta magát. 6 nap elteltével Brock-ot ismét megpróbálták megfosztani a címétől, a Rebellion nevű PPV-n, egy 2-1 Handicap meccsen, ahol Heyman és Lesnar legyőzték Edge-et.

A Bajnok soron következő ellenfele a Big Show volt, ennek a hírnek hallatán Paul próbálta lebeszélni Lesnar-t, hogy inkább mondja le a meccset, mert az ellenfele túlságosan erősnek bizonyul. Show ekkor remek formában volt, szinte megállíthatatlanul győzte le sorra ellenfeleit. Brock viszont nem félt egy cseppet sem és magabiztosan kiállt az óriás ellen. A Madison Square Garden-ben, a Survivor Series-en elvesztette a címét. Ez volt a fiatal első veresége, úgy, hogy lekopogtatták. Heyman a veresége után nekitámadt Brcok-nak, aki nem tűrte el a további kioktatásokat és kiosztott egy F5-öt volt cimborájának. Ettől a pillanattól kezdve Lesnar-t nem korlátozta semmi és a rajongók kedvencévé vált. Részt vett a 2003. januárjában megrendezésre kerülő Royal Rumble nevű PPV-n, ahol visszaszerezte az övet a Big Show-tól, valamint a főmeccsre 29.-ként érkezett a kötelek közé. A 30 Emberes Royal Rumble meccsnek is ő lett a győztese és Bajnokként szerepelhetett a WrstleMania-n. Ám a következő két hónapban Kurt Angle-lel keveredett viszályba, aki egyszer elnyerte tőle a díjat, amit Brock-nak a WrestleMania XIX-en volt lehetősége visszaszerezni. Itt egy kemény harcban nyert, ám nem úszta meg sérülés nélkül. Egy ugrásra készül, de a Shooting Star Press nem sikerült neki és a földre érkezett, ekkor agyrázkódást szenvedett, de tovább küzdött és győzelmet aratott.

2003-ban a Backlash-en John Cena lett az ellenfele Lesnar-nak, a Bajnok népszerűsége nem ismert határokat, az erejét pedig nem tudta visszafogni. Cena nem sokat remélhetett, ám keményen küzdött, végül Brock bevitte az F5-ot és megszerezte a győzelmet. Ez után a Vengeance-en elvesztette az övét egy Triple Threat meccsen Kurt Angle és Big Show ellen. A Summerslam-en Lesnar kihívta a Bajnok Kurt Angle-t, de ekkor már Brock heel karakterként szereplet, a mérkőzésen pedig elbukott, amikor a címvédő bevitte az Angle Lock nevű szorítását, aminek a következtében a kihívó feladta. A második visszavágó pedig egy Iron Man meccs volt, aminek a lényege, hogy minél több pontot gyűjtsenek össze egy meghatározott idő alatt, pontot pedig feladatással, vagy kopogtatással lehet szerezni. A nagy harcban Lesnar tudott győzni és megszerezte ismét az övet. Mindössze pár másodperc volt vissza és Kurt bevetette az Angle Lock-ot, de Brock nem kopogott, és ezzel a kitartással 5-4 arányban győzött. Ez után feltűnt a SmackDown-on, ahol azt mondta, hogy ő a szervezet egyik legjobbja. A következő kihívóját, Undertaker-t pedig legyőzte egy Biker Chain meccsen. Chris Benoit, aki ekkor már világszerte ismét volt kihívta a SmackDown-on egy összecsapásra a Bajnokot, aki legelső alkalommal bevetette a Brock Lock nevű szorítását, amit addig alkalmazott, míg ellenfele el nem ájult. A szerződése lejártával az NFL-nél munkálkodott tovább, de mielőtt elment volna szembenézett Goldberg-gel. Ez egy kiegyenlített harc volt, hisz két hasonló fizikumú szupersztár csapott össze, a meccs vezetője pedig Stone Cold Steve Austin volt. A kemény meccsen egy Spear után Goldberg megszerezte a győzelmet, majd Brock a középső ujját mutatta a közönségnek, majd Steve Austin-nak is, aki egy Stunner-rel küldte földre a vesztest.

UFC Pályafutása

Miután elhagyta a WWE-t elkerült az NFL-hez, ahol egy évig amerikai focizott, mint Defensive Tackle, a Minnesota Vikings csapatánál. 1 év után azonban visszatért a küzdelemhez és ketrecharcosként folytatta tovább a karrierjét. A debütálásánál a UFC 81: Breaking Point nevű PPV-n kellett szembenéznie a korábbi UFC Nehézsúlyú Bajnokkal, Frank Mir-rel. Lesnar kissé ostobán harcolt, hisz a földharccal próbálkozott, de Mir könnyedén kitért az útjából és 1 perc, 30 másodperc elteltével feladatta ellenfelével a meccset. Majd kezdet megismerkedni ezzel a sportággal is amiben rendkívül sikeres lett és többször is megszerezte a Bajnoki övet. De a sérülés itt is utol érte, sokat kihagyott meg a hasában érzett nagyon nagy fájdalmat, aminek a vége egy műtét lett.

Visszatérése a WWE-hez:

Sérülése utáni visszatérésénél nem szerepelt túl sokat a UFC-nél, ezért ismét szervezetet váltott és a WWE
szupersztárja lett. A WrestleMania XXVIII-on The Rock legyőzte John Cenát, majd a következő éjszaka a RAW-n
John kérte a győztestől, hogy gratulálhasson neki, de nem Rock, hanem Brock érkezett, a közönség pedig állva
tapsolt és hangzavar keletkezett az arénában. Lesnar a kezét nyújtotta Cenának, ám a kézfogás helyett egy F5
következett. Ezzel a mozdulatával a hatalmas szupersztár visszatért a céghez és egy hétre rá a RAW adásban
tovább folytatódott a harc közte és Cena között. Ez a támadássorozat Lesnar egyenesen az Extreme Rules-ig
folytatta, ahol egy Extreme Rules mérkőzést vívott John ellen. Rendkívül brutális és kemény harc volt, amin
előkerült a nyaklánc, acéllépcső, de a legveszélyesebb Brock kőkemény ökle volt. Cenát véresre verte a bunyós,
de végül egy Attitude Adjustment után Cena lekopogtatta ellenfelét. Egyből ez után a RAW-n megérkezett az arénába Triple H, aki nem engedélyezi, hogy Lesnar tovább küzdjön, hiszen érvénytelen az a szerződés, amit John Laurinaitis-szel kötött meg. A WWE COO-ja felajánl egy másik szerződést Brock-nak, aki erre csak pár pofonnal és a Kimura Lock-kal válaszol, amivel eltöri Triple H kezét. 1 héttel később szintén a Monday Night RAW-n megszólal Lesnar zenéje, ám csak a mentora, Paul Heyman érkezik, aki csak Brock üzenetét közli a rajongókkal és a szervezettel: Lesnar kilép. A sztori elhalkult egészen a No Way Out estéjéig, ahol visszatért remek állapotban HHH és kihívta a harci gépezetet egy mérkőzésre a Summerslam-re. Heyman-t lehetett ismét látni, aki többször is megerősítette, hogy semmi esély nincsen arra, hogy Brock ringbe szálljon a COO ellen. Ez a veszekedés egészen az 1000. RAW adásig folyt, amikor megérkezett Stephanie Mcmahon, Triple H felesége, aki megpofozta Heyman-t. Ahogy látta Lesnar ezt, nem várt tovább, hanem kisétált a ringbe, Paul azt kiáltozta, hogy a mérkőzést megkapja HHH. Brock azonban nekiesett a COO-nak, aki kivágta a szorítóból. 2 héttel ez után San Antonio-ban volt megrendezve a RAW, a WWE Hall Of Famer-ének, Shawn Michaels-nek a szülővárosában. Shawn Michaels kiállt a tömeg elé és szóba hozta Lesnar és a Trilpe H ügyét, de ennek hallatán Brock állt oda az "öregfiú" elé és kihívta egy mérkőzésre, Triple H és csatlakozott, aki nem engedte ezt meg. Lesnar nem akart ismét bunyót, elindult kifelé, de visszafordult és azt mondta: Elintézi Triple H-et a Summerslam-en, Shawn-t pedig azt megelőzően. 2012-es Summ erSlam után eltünt és semmit se lehetett róla hallani de 2013-ban aláírt egy szerződést a WWE-vel így 2 évig láthatjuk még.  2013 január 28-án tért vissza hivatalosan ahol Vicne McMahon a WWE főnökét támadta meg. 2013 április 7-én a WrestleMania-n elvesztette a meccset Triple H ellen. Triple H-nek meg törést szenvedet a kezében. Az Extreme Rules 2013 PPV gálán megverte Triple H-t. Eltűnése eztkövetően ezúttal sem bizonyult véglegesnek ugyanis a szilveszteri RAW adás keretein belül ismét felbukkant Paul Heyman kíséretében ahova ráadásul Triple H invitálta be majd az adás során küzdelembe keveredett a később belépő Mark Henry-vel,azonban legyőzni már nem tudta s Brock őt is földre vitte ahogy azt sok más ellenfelével is tette már korábban.A Royal Rumble gáláján Big Show lett az ellenfele akit le is győzött. Legújabb feudjában The Undertaker vált ellenfelévé akivel a Wrestlemania eseményén csaptak össze,itt pedig Lesnar győzelmet aratott amivel megtörte a legendás,sokat emlegetett streak-et. A SummerSlam-en John Cena-val szállt szembe övért folyó harcban ahol végül győzelmet is aratott így most ő a cég új bajnoka azaz ő birtokolja azt az övet mely a WWE és a nehézsúlyú öv összevonásából jött létre. Több sikeres címvédést követően a Wrestlemania gáláján is meg kellett védje méghozzá a Royal Rumble győztes Roman Reigns ellen ahol nem várt fordulatként Rollins jelent meg a meccs vége felé táskáját beváltva s ezzel triple threat meccsé átalakítva a küzdelmet mely következtében nem is az ő hanem Roman kiszámoltatásával győzött Rollins s így Lesnar elvesztette övét anélkül hogy őt számolták volna ki. Később újra szembeszállt Undertaker-el a Summerslam gáláján,a meccs győztesének Takert hirdették végül.


Magánélete:
Lesnar Dél-Dakotában egy farmon nőtt fel és 17 évesen csatlakozott a Nemzeti Gárdához.
2001. januárjában letartóztatták, a vád szteroidok nagy mennyiségben történő birtoklása volt. Később kiderült, hogy az anyag legális növekedési hormon volt, így a vádat ejtették.
Brocknak van egy lánya, Mya Linn a volt menyasszonyától született 2002-ben. Gyermekének anyját 2003-ban elhagyta és kapcsolatot kezdett a WWE egykori pankrátor dívájával, Sable-val, akivel 2006-ban össze is házasodtak. Házasságukból két fiúgyermekük született: Turk 2009. júniusában, Duke pedig 2010. júliusában. Velük él Sable előző házasságából született leánya, Mariah is.

Befejező mozdulatai:

F5, Brock Lock, Kimura Lock (2012-től befejező mozdulat)


Eredményei többek között:
UFC Nehézsúlyú Világbajnok 1x
UFC Submission of the Night győztes 1x
New Japan Pro Wrestling IWGP Nehézsúlyú Bajnok 1x
WWE Bajnok 3x
King of the Ring győztes 2002-ben
Royal Rumble győztes 2003-ban
 

The Ultimate Fighter: Team Lesnar vs Team Dos Santos (2011)

Utolsó frissítés: 2016.03.08. 13:01 emmeline00 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace