Starity

Carah Faye Charnow

Carah Faye Charnow Carah Faye Charnow nemzetisége 18181. 4rajongó 0vélemény
 • Születési név
 • Carah Faye Charnow
 • Születési idő
 • 1984. augusztus 03.
 • Születési hely
 • Newbury Park, California, USA
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, dalszerző
 • Családi állapot
 • elvált
 • Eredeti hajszín
 • Barna
 • Szemszín
 • Szürke
 • Csillagjegy
 • Oroszlán
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Starity RSS-csatorna

Carah Faye Charnow életrajza

Carah Faye Charnow - amerikai énekes és dalszerző - 1984. augusztus 3-án született Newbury Park, Kaliforniában, az Amerikai Egyesült Államokban. Már korán elkezdett énekórákat venni és énekelt a Fresh Chances for America-ban 4-5 évig. Azt mondta, hogy zenei karrierjére nagy hatással volt Ella Fitzgerald, Etta James és Nancy Sinatra, továbbá Whitney Houston és Björk a kortárs zenészek közül. Legkorábbi múzsája nagyapja, Arnold Moselle volt, a II világháborús kapitány, aki a The Nightingales csoportban énekelt. Ő énekelt neki altatódalokat és bíztatta, hogy folytassa zenei karrierjét. A középiskola után az volt az álma, hogy New Yorkba mehessen a The Juilliard Iskolába. Ehelyett a Moorpark Főiskolára ment. Egy barátján keresztül megismerte Jeremy Dawsont, akinek szüksége volt egy vokalistára, hogy rögzíthesse a pop zenéket, amiket más művészeknek írt. 2004 elején Jeremy Dawson meghívta őt a Shiny Toy Guns-ba, amit Chad Petree-vel alapított 2002-ben. Jelenleg a Shiny Toy Guns nevű banda nőivokálosa, Grammy jelölést is kapott. A bandához 2004-ben csatlakozott, de 2008-ban elhagyta azt. 2011 februárjában tért vissza és jelenleg is munkálkodik.

Shiny Toy Guns (2004 - 2008)

2004-ben csatlakozott a Shiny Toy Guns nevű indie/rock/electronica bandához A banda Kaliforniában a Myspace oldaluknak köszönhetően szerzett népszerűséget. 2006. október 17-én kiadták első albumukat We Are Pilots néven. Az album legismertebb zenéi a Le Disko, You Are the One, és a Don't Cry Out. 2007. december 6-án a We Are Pilots című dal Grammy jelölést kapott a Legjobb Electronic/Dance Album kategóriában. Carah maradt meg a vokalista szerepében egészen 2008-ig, amikor ugyanis kilépett.

Versant (2008 - jelen)

Kilépése után egy új zenekart alakított, mely a Versant lett. A Push Away, Out Of Touch, Quick Escapes, és a Heartbeats című dalaik mintáját posztolták a Myspace oldalukon, a teljes verziók pedig megjelentek a saját megjelentetésű Heartbeats EP-n, amely 2010. szeptember 21-én jelent meg.

Shiny Toy Guns (újra, 2011 - jelen)

2011. február 11-én bejelentették a Shiny Toy Guns egyik You Tube videójának végén, hogy Carah ismét a banda tagja. Akkori férje, Daniel szintén csatlakozott. A Versat megosztott egy idézetet is a Facebookon: "Fiúk és Lányok, Carah Faye és Daniel Johansson, a szeretett Versant-unkból, csatlakoznak a Shiny Toy Guns harmadik albumához. Kérlek, élvezzétek a zenei történelem ezen darabját! Itt van egy másik bejelentés is: a Versant nem megy SEHOVÁ!" Carah szerepelt a banda Waiting Alone című kislemez zenei videójában, amely a 2012-es III albumról való. Az album harmadik kislemeze, a Somewhere to Hide, amelyet teljesen Carah írt. 2015. május 12-én Carah nyert egy BMI díjat a Stay the Night társszerzőjeként, amelyet Zedd és Hayley Williams adott elő. Még 2015 elején írt és rögzített egy szólóalbumot, de biztosítja rajongóit, hogy a Shiny Toy Guns még érintetlen. Az album kiadásának dátumát még nem erősítették meg.

Magánélete

Egykori banda társához ment hozzá feleségül, Daniel Johanssonhoz. 2012. május 10-én a Shiny Toy Guns bejelentette, hogy Daniel Johansson már nem a banda tagja, ez volt a fő oka Carah-tól való szétválásának. Azt állítja, ő még nem ivott alkoholt.

——————————————————————————————————————————————

Tetoválások

A kalózkardok Carah hasán az első tetoválása volt és nem volt értelme. Nemrég, 2013 márciusában a művész Dam Smith hozzáadott egy sorozat számot és betűt, amely képviseli Carah egyenes (drog mentes) életét. A kardok X-nek láttatják magukat. A "SE" betűk a Straight Edge-nek felelnek meg, a “84” 1984-et szimbolizál, vagyis a születésének évét. Az “OLOC” jelenlegi jelentése: One Life One Chance, amely a H20 banda zenéje, valamint a banda énekese, Toby Morse drogellenes érdekvédelmi szervezetének. Carah saját magát egyenesnek tartja, mivel sosem drogozott. Nagybátyját egy részeg sofőr ölte meg amikor ő még gyerek volt, így ő már fiatal korában tisztában volt az alkoholfogyasztás veszélyeivel. A One Life Once Chance számára tapasztalat, így magyarázza: " Amikor körülbelül 5-6 éves voltam, nagybátyám meghalt egy ittas vezetéses balesetben. Nagymamám sírt, és én nem értettem, és ők elmagyarázták nekem mi történt. Nagymamám ki volt borulva és megragadott azt mondván 'Carah, ígérd meg nekem, hogy soha, de soha nem fogsz inni...' És én azt mondtam 'ígérem nagymama, esküszöm'. Nagyon fiatal voltam, de tudtam, hogy az alkohol ölte meg." Ahogy Carah idősebb lett, a meggyőződései csak erősebbek lettek. Azt mondta: "Nekem nagyon fontos, hogy az emberek tudják, hogy semmi jó nem jön (kábítószerekből és alkolból)... Ez sehová sem juttat. Minden pillanat az életemben, ami arra emlékeztetett engem, hogy erősített."

✖ ✖ ✖

A "D" betűt ábrázoló tetoválása Carah gyűrűs ujján található és úgy gondolják, hogy ex-férje, Daniel Johannson nevét szimbolizálja.

✖ ✖ ✖

Carah Faye Charnownak van egy “XXX” tetoválása az újjai között. Carah egyenes életet él, ami azt jelenti, hogy tartózkodik a kábítószerektől és az alkoholtól. Ő mindig drogmentes volt, és érezte otthon, amikor felfedezte az egyenes közösséget. Elmagyarázta: "Nagyon szerencsés voltam, hogy már volt egyfajta mentális, amikor megtaláltam az egyenességet. És ez csak pozitív hatással volt az életemre."

✖ ✖ ✖

A bal karjának hátoldalán található ez a tetoválás, ami két csontváz kezét ábrázolja, azok ujjaipedig az “LA” betűket alkotják, ami Los Angelest szimbolizálja.

✖ ✖ ✖

A Straight and Level tetoválása Carah jobb csuklójának a belső részén található. Carah azt mondja, hogy az írán mindkét csuklóján az ő legtöbbetmondó tetoválása: "Straight and Level... nagyapám ezzel fejezte be a történetei végét." A tetoválás továbbá képviseli a pozitív gondolkodást. Hogy megmagyarázza ezt a tetoválást, a következőket írta: "mert az egyenesnek kell lennie az egyetlen iránynak, amit tudunk #PMA".

✖ ✖ ✖

Carah-nak van egy teljes kartetoválása a bal karján japán képekkel, egy gésától a felső karján egészen a hibiszkusz virágokig a csuklóján. A következőket írta: "Csak azt akartam, hogy az egész darab egy gyűjtemény legyen, ami elbűvöl engem a japán kultúráról."
A lány szülei nem mindig voltak támogatóak, ha tetoválásokról van szó, de ő azt mondja: "Nagyon mosolyogtam, amikor apa először azt mondta, hogy ő azt gondolta a ruhaujjam csinos... Tényleg úgy éreztem, megtörtem a tetoválások sztereotípiáját".

✖ ✖ ✖

Carah-nak van egy Walk Together / Rock Together tetoválása mindkét alkarján. A következőket állítja: "A Walk Together, Rock Together a 7 Seconds punk banda egy albumának címe volt. Megvolt nekem kazettán és ez volt visszamenőleg az egyik kedvenc napom! Ez az egység egy nagyszerű üzenete!"

✖ ✖ ✖

A PMA tetoválása Carah ajkain belül található, a jelentése: “Positive Mental Attitude (Pozitív Mentális Hozzáállás). A PMA tetoválás tartásának fontossága kihangsúlyozza az egyenes kultúrát.

✖ ✖ ✖

Egy pár harci repülőgép található a vádlija hátulján mindkét lábán. Ezek B-17 bombázók, amiket főleg a második világháborúban használtak.

——————————————————————————————————————————————

Piercingek

☆ Carah Faye Charnow spirálokat visel a kitágított fülében.
☆ Van egy piercing a fülében, és egy csat található a kitágított fülében.
☆ Van egy úgynevezett elválasztó piercing az orrában.

Albumok

 

We Are Pilots
Megjelenés: 2006. október 17
Címke: Universal
Formátum: CD, LP, Digitális

Season of Poison
Megjelenés: 2008. november 4
Címke: Motown
Formátum: CD, LP, Digitális

III
Megjelenés: 2012. október 22
Címke: Five Seven
Formátum: CD, LP, Digitális

Válogatásalbum

2009 - Girls Le Disko

Kislemezek

2006 - Le Disko
2007 - You Are the One
2007 - Rainy Monday
2008 - Ricochet!
2009 - Ghost Town
2009 - Major Tom (Coming Home)
2010 - Rocketship 2010
2012 - Waiting Alone
2012 - Fading Listening
2013 - Somewhere to Hide

Utolsó frissítés: 2016.07.13. 16:04 Kaysa által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace