Starity

Cassadee Pope

Cassadee Pope Cassadee Pope nemzetisége 3702. 89rajongó 14vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 91%
  • stílus: 84%
  • szimpátia: 84%

Cassadee Pope életrajza

Kezdetek

Cassadee Blake Pope 1989. augusztus 28-án a floridai West Palm Beachen született. Van egy idősebb lánytestvére Ashley Pope, akivel szoros kapcsolatot ápol. Mikor 11 éves volt édesapja elhagyta családot, akivel Cassadee több éven át nem is beszélt. Mivel édesanyja egyedül nevelte, kisebb házba költöztek, valamint nagyszülei támogatták a lányokat. A Saint Ann Gimnáziumban végezte el tanulmányait. Már fiatal korában érdekelt volt a zenében, de ezt csak később kezdte el fejleszteni.

Pályafutása

HEY MONDAY

2004-ben kezdte zenei karrierjét a 15 évesen egy helyi bandában mint az énekes. Nemsokkal ezután iskolája jazz bandájában énekelt. A középiskolában (Wellington, Florida) alapitott egy bandát a "Blake"-et amit a középső neve után nevezett el egy iskolai jóbarátjával Mike Gentile-al. A banda feloszlott mielőtt leszerződtek volna. 2008-ban ő, Mike Gentile, Alex Lipshaw, Michael "Jersey" Moriarty, és Elliot James eldöntötték megalapitják a Hey Monday nevű pop/punk bandát.

2008-ban kiadták első Extended Play kislemezüket a Hold On Tight-ot amiről a Homecoming c. dalban William Beckett is közreműködött. 2009 végén Cassadee azt tweetelte, Elliot James elhagyta a bandát. Még ebben az évben szerepelt a Fall Out Boy - Americas Suitehearts c. videoklipben. Szintén az évben énekelt a The Cab remixelt "Take My Hand" dalában a Fall Out Boy "Welcome to the New Administration" kislemezén. Szerepelt a Degrassi: The Next Generation c. tv showban Pete Wentz-el mint önmaga.

2010-ben az egyik amerikai ruhacég a Glamour Kills szponzorálta a Hey Monday-t, amihez később Cassadee modellt is állt. Március 15-én azt tweetelte, befejezték a felvételeket legújabb EP-jükön a Beneath It All-on ami agusztus 17-én jelent meg. A májusban kiadott All Time Low - Straight To DVDjén is szerepelt 2010-ben. Az MTV sikeres Silent Library c. sorozatában is szerepeltek a Hey Monday-al ezévben. Helyettesitésként Demi Lovatot, Cassadee együtt énekelte a We'll Be A Dream-et a We The Kings-el. 2011 december 6-án a Hey Monday kiadta karácsonyi EP kislemezést a The Christmas EP-t. Ezt követően egy hónappal a banda bejelentette, "hiátuszon" vannak.

Szóló karrier

2012 január 27-től február 24-ig egy szóló akusztikus turnén vett részt. Május 22-én kiadta első szóló EP kislemezét ami a Cassadee Pope's EP cimet kapta és amire az összes dalt saját maga irta. Emellett együtt dolgozott az All Time Low legújabb, ötödik stúdióalbumán a Don't Panic-en ahol a Backseat Serenade-ben lehet hallani, mint vokálhangot. Az album október 9-én jelent meg. 2013-ban leszerződött legújabb lemezkiadójához az Universal Nashville-hez. Náluk dolgozik január óta második szóló albumán. 2013. májusában jelent meg az album első kislemeze, a Wasting These Tears amit az énekesnő iTunes csatornáján lehet megvásárolni. A nyár folyamán Cassadee turnézott eddig az EP-s és a The Voice során felvett dalaival az Egyesült Államokban. Agusztusban jelenetette be, új albuma a Frame By Frame október 8-án jelent meg. Az új albumról augusztus elején megjelent a You Hear a Song, míg a hónap végén a 11 című dal is.  Szeptember 23-án újabb dal jelent meg a lemezről, a Champagne, valamint szeptember végén még a Proved You Wrong is kijött.

Január 6-án jelent meg I Wish I Could Break Your Heart kislemeze, hozzá a videoklip pedig februárban érkezett. Január vége és február vége között a Crop Circles & Tractor Beams Tour-on vett részt Dean Brody-val. Májusban a Soundown Heaven turnén lépett fel, valamint Country Music Awards díjátadón megnyerte a Legjobb videónak járó díjat Wasting All These Tears dalával. Cass jelölést kapott a World Music Awards-on is a legjobb album és a legjobb női előadó kategóriába, azonban itt nem ő nyerte meg a díjat. Október 23-án kezdődött meg a Riser Tour nevű kisturnéja, mely összesen két fellépést tartalmazott, és ahol Randy Houserrel és Dierks Bentleyjel lépett közösen színpadra. Szintén ebben az évben közreműködött a The Animal in Me című dalban, ami a Nashville Outlaws: A Tribute to Motley Crue című lemezre került fel.

2015-ben megjelent az I Am Invincible nevű kislemeze, 2016-ban pedig a negyedik kislemeze is megjelent, ami a Think of You címet kapta. Ez a kislemez egy közös munkája Chris Young-al. Nem sokkal később megjelent a Summer című kislemeze is, majd pedig megjelent a legújabb EP-je is ugyanezzel a címmel. 2018-ban mejelentek a Take You Home, illetve az One More Red Light című kislemezei. 2019-ben megjelent az If My Heart Had a Heart című kislemeze, majd pedig február 1-én megjelent a legújabb stúdióalbuma is, ami a Stages címet kapta. Az albumon 11 dal található.

The Voice

2012 nyár végén Cassadee jelentkezett a The Voice amerikai tehetségkutató műsorba ahova be is hivták a "Vak Meghallgatásokra". Szeptember 25-én szerepelt először az élő műsorban is, ahol lenyűgözte a zsűrit akik kivétel nélkül mindannyian továbbjutatták a következő fordulóba. A "Battle Round" elnevezésű fordulóban is természetesen továbjutott, sőt a "Knockouts"-ból is győztesen jött ki. Az első élő show-ban újra lenyűgözte a zsűrit. A párbajok részekben legyőzte ellenfelét. Az első showkban olyan hirességek dalait adta elő mint Miranda Lambert, Kelly Clarkson vagy éppen a Maroon 5. De a duett részeknél nagy kedvecével, Avril Lavigne-el, de mentorával Blake Sheltonnal is énekelt együtt. A műsor legvégén barátjával, Terry McDermottal ált a The Voice szinpadán, ahol végül ő nyerhette meg amerika 2012-es The Voice cimét.  

Modellkedés

Cassadee a Hey Monday megalakulásakor már sokszor állt modellt külömböző ruhacégeknek. A Young And Recklessnek 2008-ban állt modellt, mig a So Happy Online Clothing 2009-ben választotta őt akkori arcának ruháikhoz. A Royal Family Clothing szintén 2009-ben akarta a cimlapra. A Glamour Kills nem csak 2010-ben, de 2011-ben is Cassadee-vel reklámoztatta ruháti, amik ezáltal nagy sikert értek el a 18-25 korosztály kategóriában. 2012-ben a Keep A Breast Őszi kollekciójának arca volt, de a nagysikerű divatoldalnak már többször állt modeltt mindemellett.

Magánélete

Cassadee Pope sokideig szingli volt, ámbár rengeteg férfi munkatársa van. 2008-ban ismerkedett meg az All Time Low dobosával, Rian Dawsonnal. Vele először csak barátkozak, Cassadee azt hitte Rian nem bírja őt, sem a vicceit, de később ez a félreértés megoldódott és a rengeteg együtt turnézott hónapok után 2009 decemberében nyiltan felvállalták, hogy együtt vannak. 2017 februárjában eljegyezték egymást, ám júliusban végül szakítottak. 2017 decembere óta Sam Palladio brit színész- és zenésszel van együtt.

Érdekességek

♦ Odavan a 80-as évek zenéjéért
♦ Szabadidejében főz, kirándul és ír
♦ Rajongóit "Cassettes"-nek nevezte el
♦ Játszik basszgitáron, dobokon és egy kicsit fuvolán is
♦ A gimnáziumban többszörös bálkirálynő volt
♦ Amerikai futball meccseken már többször énekelte a himnusz élőben
♦ Nagyapjával nagyon szoros kapcsolata volt, egy tetoválást is készített emlékére
♦ Nagy kedvence Avril Lavigne, akivel a The Voice színpadán is együtt énekelt
♦ A The Voice során több énekessel is összebarátkozott, Blake Sheltonnal is, aki mentora

HEY MONDAY
2008: Hold On Tight
2010: Beneath It All
2011: Candles
2011: The Christmas EP

SZÓLÓ ALBUMOK
2012: Cassadee Pope's EP
2013: The Voice Soundtrack
2013: Frame By Frame
2016: Summer
2019: Stages

KISLEMEZEK
2013: Wasting All These Tears
2014: I Wish I Could Break Your Heart
2015: I Am Invincible
2016: Think of You (with Chris Young)
2016: Summer
2018: Take You Home
2018: One More Red Light
2019: If My Heart Had a Heart

THE VOICE KISLEMEZEK
2012: Over You
2012: Are You Happy Now?
2012: Stupid Boy
2013: Cry
2013: Steve McQueen (with Blake Shelton)

KÖZREMŰKÖDÉSEK
2008: The Cab - Take My Hand Machine Shop
2011: Vonnegutt - When I Come Around
2011: Yellowcard - Hang You Up
2011: It Boys! - Shy
2012: I See Stars - Electric Forest
2012: Yellowcard - Telescope
2012: All Time Low - Backseat Serenade
2012: I See Stars - The Hardest Mistakes
2014: Nashville Outlaws: A Tribute to Motley Crue - The Animal in Me

Utolsó frissítés: 2021.08.22. 16:04 Gabe Logan által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace