Starity

Charlie Sheen

Charlie Sheen Charlie Sheen nemzetisége 522. 1032rajongó 83vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 88%
 • szimpátia: 87%
 • Születési név
 • Carlos Irwin Estévez
 • Becenév
 • The Machine, Good Time Charlie, Chuckles
 • Születési idő
 • 1965. szeptember 03.
 • Születési hely
 • New York City, New York, USA
 • Foglalkozás
 • színész, producer
 • Családi állapot
 • elvált, 5 gyermek
 • Partner
 • Julia Stambler
 • Magasság
 • 178 cm
 • Eredeti hajszín
 • sötétbarna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Denise Richards Emilio Estevez Valeria Golino Jon Cryer Angus T. Jones Martin Sheen Conchata Ferrell Holland Taylor

Charlie Sheen életrajza

ÉLETE

Korai évek

Carlos Irwin Estévez 1965. szeptember 3-án született New York City-ben, New York államban, az Amerikai Egyesült Államokban. Édesanyja, Janet Templeton művész, édesapja pedig a színész Martin Sheen (született Ramón Estévez). Két bátyja Emilio Estevez és Ramon Luis Estevez valamint húga, Renée Estevez szintén színészek. Apai nagyszülei galíciaiak (a portugálokhoz közel álló újlatin népcsoport, akik Spanyolország északnyugati csücskében élnek), így tehát téves az a feltételezés miszerint édesapja és ezáltal ő is spanyol származású lenne.

Az Estévez család a kaliforniai Malibu-ba költözött, mikor Charlie 2 éves volt. A középiskolát is ebben az államban végezte, a Santa Monica High School-ban, ahol a baseball csapat sztár dobója illetve a második és harmadik alappont közötti játékosa (shortstop) volt.

A középiskolában kezdett el érdeklődni a színészet iránt, ahol amatőr filmeket (Super 8 films) készített bátyjával, Emilioval valamint iskolai barátaival, Rob Lowe-val és Sean Penn-el. Néhány héttel az érettségi előtt kizárták az iskolából rossz osztályzatai és lógásai miatt.

Miután eldöntötte, hogy színész lesz felvette a Charlie Sheen művésznevet.

Magánélete

Család és párkapcsolatok

Az egykori középiskolai barátnőjével, Paula Profit-tal való kapcsolatából 1984. december 12-én megszületett első gyermeke, Cassandra Jade Estevez. A pár soha nem házasodott össze.

1990 januárjában Sheen véletlenül meglőtte akkori menyasszonya, Kelly Preston karját, aki nem sokkal ezután felbontotta az eljegyzést.

A 90-es években számos felnőtt film színésznővel került közelebbi kapcsolatba, többek között Ginger Lynn-el és Heather Hunter-el.

Első felesége Donna Peele modell volt, akitől 1 év házasság után el is vált 1996. november 19-én.

2001-ben, az Eltanácsolt tanácsadó című film forgatása alatt ismerte meg közelebbről Denise Richards-ot. 2002 januárjában megtartották az eljegyzést, június 15-én pedig oltár elé is álltak. Kapcsolatukból 2 kislány született: Sam Sheen (2004) és Lola Rose Sheen (2005). 2005 márciusában Richards beadta a válókeresetet, a színész alkohol-és kábítószer problémáira valamint erőszakos viselkedésére alapozva, amit 2006 november 30-án véglegesítettek is.

2006 májusában egy partyn találkozott Brooke Mueller színésznővel. A kölcsönös szimpátiából 2007. október 7-én eljegyzés lett. Majd 2008. május 30-án 60 vendég társaságában, egy los angeles-i privát ceremónia keretein belül kimondták a boldogító igent. 2009. március 14-én megszülettek ikerfiaik, Bob Sheen és Max Sheen. 2009 végén a felesége ellen elkövetett családon belüli erőszak vádjával rehabilitációs intézetbe küldték. Ezt követően 2011. május 2-án pedig kimondták a válást.

Még törvényesen el sem választották Brooke-tól, Charlie már egyszerre folytatott viszonyt Bree Olson pornográf színésznővel és a modell-grafikus Natalie Kenly-vel. Végül Olson 2011 áprilisában, Kenly pedig 2011 júniusában hagyta el a telhetetlen Sheent.

2013 januárjában, Sheen lánya Cassandra bejelentette, hogy terhes. Nem sokkal később megszületett a színész első unokája, aki a Luna nevet kapta.

Ugyanebben az évben, a Piers Morgan Tonight-ban adott interjújában azt állította, hogy kapcsolata volt a felnőtt filmekből és a Penthouse magazinból ismert Georgia Jones-al.

2014. február 15-én eljegyezte egykori pornókirálynő kedvesét, Brett Rossit, aki ekkor már valódi nevét, a Scottine Rosst használta. Az esküvő időpontja 2014 novemberére lett kitűzve, azonban a pár októberben szakított. Charlie ugyanis úgy döntött, hogy a gyermekei érdemlik a legfőbb hangsúlyt és figyelmet az életében, nem pedig egy kapcsolat.

2017 júniusában már nem egészségi állapota miatt írtak Charlieról az újságok, hanem mert új barátnőjével jelent meg lánya születésnapi partyján. Újdonsült párja ráadásul 8 éves gyerekeinek dadusa, a 26 éves modell, Julia Stambler. Juliat egyáltalán nem aggasztja, hogy Sheen HIV fertőzött.

Függőség és jogi kérdések

1998. május 20-án Sheen kokaintúladagolás miatt kórházba került. Egy korábbi kábítószer bűncselekménye miatt már próbaidőn volt; ezt augusztus 11-én meghosszabbították további 1 évvel és beutalták egy rehabilitációs klinikára. Később egy 2004-es interjúban elismerte, hogy a túladagolást az intravénás kokainnal való kísérletezés okozta.

2009. december 25-én, Colorado-ban letartóztatták a felesége, Brooke Mueller ellen elkövetett bántalmazás miatt. Ugyanazon a napon szabadult ki a börtönből, a 8500 dolláros pénzbírság kifizetése után. Vádolták ekkor veszélyes fenyegetéssel, harmadfokú testi sértéssel és más egyéb bűncselekménnyel. A 2010. augusztus 2-ai meghallgatásán elismerte bűnösségét bántalmazás ügyben. Ez annak a vádalkunak a részét képezte, mely szerint, ha bűnösnek vallja magát ezen vétség elkövetésében ejtik a többi ellene felhozott vádat. Ez alapján 30 napot kell eltöltenie egy kábítószer-rehabilitációs központban valamint további 30 napos próbaidőre és 36 órás dühterápiára ítélték.

2010. október 26-án a rendőrség távolította el Plaza Hotel-beli lakosztályából, miután állítólag 7000 dolláros kárt okozott ott. Sheen elismerte, hogy ezen éjszaka alatt fogyasztott alkoholt és drogot is. Kihallgatása után kórházba szállították megfigyelésre.

2015. november 17-én élőben jelentette be a Today című műsorban, hogy HIV pozitív, mellyel már kb. 4 évvel korábban diagnosztizálták. Ezt megtudván a volt menyasszonya, Scottine Ross beperelte a színészt, mert állítólag mentálisan és fizikailag is bántalmazta őt valamint eltitkolta előle betegségét.

Politikai nézetek és tevékenységek

Karitatív munkája

2004-ben a Lee National Denim Day mellrák elleni adománygyűjtő programjának szóvivője volt, mely szerint az összegyűlt több millió dollárt kutatási célokra használják fel. A színész saját bevallása szerint egy barátja mellrákban halt meg és ő így próbál meg segíteni, hogy megtalálják a betegség gyógymódját.

2006 óta donorja és elkötelezett támogatója az AIDS ellenes kampánynak. 2009-ben odaítélték neki az AFA Angel Award-ot, amit csak nagyon kevesen kaphatnak meg. Amellett, hogy pénzzel támogatja felajánlotta, hogy részt vesz a több éves adománygyűjtő, Best In Drag Show-ban, mint “híresség bíra”, amellyel minden évben negyedmillió dollárral növeli Los Angelesben az AIDS ellenes mozgalom anyagi bázisát. Ezen felül más hírességeket is bevont a betegség elleni események támogatásába, köztük édesapját, Martin Sheen-t is. Sheen érdeklődését a mozgalom iránt egy 1987-ben látott interjú keltette fel, amelyben egy indiana-beli tinédzser, Ryan White beszélt az “AIDS tudatosság” kampányról valamint saját hemofíliájáról.

2008. március 27-én Jenna Elfman mellet társházigazda volt a New York Rescue Workers Detoxification Project jótékonysági rendezvényén.

A “My Violent Torpedo of Truth/Defeat is Not An Option Show” 2011-es turnéján, minden egyes értékesített jegy után 1 dollárt adományozott a Japán Vöröskereszt földrengés károsultjainak.

2012. július 16-án 1 millió dollárt adományozott az USO-nak. Ez minden idők egyik legnagyobb összege, amit morale-boosting szervezetnek ajánlottak fel.

Sheen mindig is nagy rajongója volt a Cincinnati Reds-nek, ezért 2012 augusztusában bejelentette, hogy 50.000 dollárt adományoz a csapat közösségi alapjába, amely különböző jótékonysági szervezeteket támogat.

Szeptember 11-i támadások

2006. március 20-án Sheen kijelentette, hogy megkérdőjelezi az amerikai kormány beszámolóját a szeptember 11-i támadásokat illetően. A The Alex Jones Show- ban adott interjújában elmondta, hogy a World Trade Center tornyai úgy néztek ki, mint egy ellenőrzött bontási folyamat részei.

Charlie azóta kiemelkedő szószólója a 9/11 Truth mozgalomnak. 2009. szeptember 8-án Barack Obama elnökhöz fordult, hogy vizsgálják ki újra a támadásokat.

 

KARRIERJE

Film

Charlie-t már fiatalon vonzotta a színészet világa; kíváncsian követte figyelemmel apja pályafutását. Mindössze 9 éves volt, mikor kapott egy kisebb szerepet édesapja soron következő filmjében, a The Execution of Private Slovik-ban.

Tényleges filmes karrierje 1984-ben indult, mikor Patrick Swayze, C. Thomas Howell, Lea Thompson és Jennifer Grey mellett játszott a Red Dawn (Vörös hajnal) című hidegháborús tini drámában. 1986-ban ismét Grey-el dolgozott együtt a Ferris Bueller's Day Off-ban (Meglógtam a Ferrarival). Első igazi főszerepét a vietnami háborúról szóló drámának, a Platoon-nak (Szakasz) köszönheti. 1987-ben újra édesapjával játszhatott együtt a Wall Street-ben (Tőzsdecápák). 1988-ban Oliver Stone rendező felkérte a Born on the Fourth of July főszerepére, ám végül mégis Tom Cruise-t találta alkalmasabbnak erre. Sheen többet nem hallott Stone-ról. Azt, hogy végül ki kapta meg a szerepet testvérétől, Emilio-tól tudta meg. Ezt követően a rendező későbbi filmjeinek egyikében sem vett részt.

1988-ban testvére, Emilio ellenfeleként jelent meg a Young Guns-ban (A vadnyugat fiai), majd 1990-ben a Men at Work-ben (Tökös ötös). 1989-ben Sheen, John Fusco, Christopher Cain, Lou Diamond Phillips, Emilio Estévez és Kiefer Sutherland átvehette a Bronze Wrangler-t a Young Guns-os munkájukért.

1990-ben együtt játszott Clint Eastwood-al a The Rookie-ban (A zöldfülű), egy évvel később pedig apjával a Cadence-ben (A megtörhetetlen). Mindkét alkotást Martin Sheen és Clint Eastwood rendezte. 1992-ben a Beyond the Law-ban (A pokol angyala) kapott szerepet, Linda Fiorentino és Michael Madsen oldalán. Az 1998-as No Code of Conduct (Törvényen túl) című akciófilmnek nem csak a főszereplője, hanem az írója és producere is volt egyben.

Az évek során számos vígjátékban feltűnt: Major League (A nagy csapat), Major League II (A nagy csapat 2.), Hot Shots: An Important Movie! (Nagy durranás: egy fontos film!), Hot Shots! Part Deux (Nagy durranás 2. - A második pukk), Money Talks (Pénz beszél).

1999-ben magát alakította a Being John Malkovich-ban (A John Malkovich-menet). Majd szerepet vállalt a “horror filmek paródiája sorozat”-ban, Scary Movie 3., 4. és 5. (Horrorra akadva 3., 4., 5.) részében.

2012-ben Dex Dogtective-nek adta a hangját a Lionsgate animációs komédiájában, a Foodfight!-ban. 2013 végén került a mozikba a Machete Kills (Machete gyilkol), melyben az Amerikai Egyesült Államok elnökét alakítja.

2017 őszén került bemutatásra a 9/11 című dráma, mely a World Trade Center elleni szeptember 11-i támadásokat túlélni próbáló 5 embert helyezi a történet középpontjába. Sheen partnerei a filmben többek között Whoopi Goldberg, Gina Gershon és Luis Guzmán lettek.

A sorozatok világa

2000-ben debütált Charlie Crawford szerepében a Spin City-ben (Kerge város), miután Michael J. Fox kiszállt a sorozatból. Alakításával kiérdemelt egy ALMA Award jelölést és a Golden Globe díjat. Azonban a széria 2002-ben véget is ért.

2003-ban tűzte műsorára a CBS a Two and a Half Men (Két pasi meg egy kicsi) című szórakoztató vígjátéksorozatot. Charlie Harper karakterét mintha ráírták volna, hisz az általa megszemélyesített figura egy igazi csajozós, munkakerülő, laza “rossz fiú”. Ezzel a szereppel összegyűjtött egy ALMA Award, három Emmy-díj és két Golden Globe-díj jelölést.

2011 januárjában nyilvánosan tett becsmérlő megjegyzéseket a sorozat alkotójára, Chuck Lorre-ra. Emiatt karakterét kiírták a sorozatból valamint a Warner Bros is kitiltotta őt további produkcióiból.
Az utolsó 8. évadban, melyben még szerepelt epizódonként 1.800.000 dollárt kapott, majd 2011. március 7-én végérvényesen elbocsátották a sorozattól. Helyét Ashton Kutcher vette át. Ugyanebben az évben pert indított a Warner Bros és Chuck Lorre ellen.

Végül 2012-ben Charlie Sheen visszatért a televízióhoz az Anger Management (Nyugi Charlie!) főszereplőjeként, melynek utolsó részét 2014. december 22-én vetítettek le Amerikában. 2015-ben feltűnik a The Goldbergs (A Goldberg család) című sorozat egyik epizódjában, amelyben az 1986-ban a Ferris Bueller`s Day Off-ban (Meglógtam a Ferrarival) alakított fiút kelti újra életre. Még ebben az évben egy visszatérő karaktert formál meg a #Cybriety három epizódjában.

 

ELISMERÉSEI

- 1989: Bronze Wrangler /Theatrical Motion Picture/ - A vadnyugat fiai
- 2002: Golden Globe Award /Best Performance by an Actor in a Television Series - Musical or Comedy/ - Kerge város
- 2006: Golden Icon Award /Best Actor - Comedy Series/ - Két pasi meg egy kicsi
- 2008: ALMA Award /Outstanding Actor in a Comedy Television Series/ - Két pasi meg egy kicsi
- 2012: WWE Slammy Award /Top Social Media Ambassador/ - WWE Raw

 

ÉRDEKESSÉGEK

⇒ "Kék baba" volt, mikor megszületett. Az orvost, aki megmentette Irwin-nek hívták, így a szülei úgy döntöttek, hogy ez lesz fiúk második neve.

⇒ Elvégezte a katonai alapkiképzést a hiteles előadás kedvéért a Szakasz és az Elitkommandó című filmek forgatása előtt.

⇒ Az észrevehető heg az arcán a Porschetolvajok forgatása közben történt robbanás következménye. Állát nyolc öltéssel kellett összevarrni.

⇒ 1994-ben saját csillagot kapott a Hollywood Walk of Fame-n.

⇒ Annyira imádja a barbeque szószt, hogy azon gondolkodott egyszer saját márkanévvel dob egyet a piacra.

⇒ Lánya, Sam Sheen a Horrorra akadva 3. forgatása alatt született. Mivel a film monogramja "SM" ezért akkori feleségével, Denise Richards-al úgy döntöttek, hogy e két betűvel fog kezdődni gyermekük neve is.

⇒ Baseball fanatikus, így rendkívül tájékozott a sportot illetően valamint a korábbi és jelenlegi játékosok tekintetében is.

⇒ Kedveli a mélytengeri halászatot.

⇒ Van egy tetoválás a mellén, ami úgy néz ki, mint egy feltűzött megjegyzés “15 perc múlva itt vagyok" felirattal.

⇒ Többnyire Beverly Hills-i vagy Malibu-i otthonában tengeti mindennapjait.

⇒ 2013-ban, 48 évesen sikeresen leérettségizett. 

by Glorita

FILMEK

 

1973 Sivár vidék (Badlands) ... fiú

1974 The Execution of Private Slovik ... gyerek az esküvőn 

1984 Vörös hajnal (Red Dawn) ... Matt Eckert 

1984 A szív csendje (Silence of the Heart) ... Ken Cruze 

1985 The Fourth Wise Man ... Maximus 

1985 Szomszéd fiúk (The Boys Next Door) ... Bo Richards 

1985 Out of the Darkness ... borotválkozó férfi 

1986 Meglógtam a Ferrarival (Ferris Bueller's Day Off) ... fiú a rendőrségen

1986 Szakasz (Platoon) ... Chris Taylor

1986 A fantom (The Wraith) ... Jake Kesey / a fantom

1986 Lucas és a szerelem (Lucas) ... Cappie Roew

1986 Bölcsesség (Wisdom) ... City Burger Manager

1987 Tőzsdecápák (Wall Street) ... Bud Fox

1987 Hárman az úton (Three for the Road) ... Paul

1987 Porsche-tolvajok (No Man's Land) ... Ted Varrick

1987 Grizzly II: The Concert ... Ron

1988 Nyolc-nulla (Eight Men Out) ... Oscar 'Hap' Felsch

1988 A vadnyugat fiai (Young Guns) ... Richard 'Dick' Brewer

1988 Kedden soha (Never on Tuesday) ... tolvaj

1989 Menekülés (Courage Mountain) ... Peter

1989 Tale of Two Sisters ... Narrátor

1989 A szemtanú nyomában (Backtrack) ... Bob

1989 A nagy csapat (Major League) ... Ricky Vaughn

1990 Elitkommandó (Navy SEALS) ... Lt. Dale Hawkins

1990 A zöldfülű (The Rookie) ... David Ackerman

1990 Tökös ötös (Men at Work) ... Carl Taylor

1991 A megtörhetetlen (Cadence) ... Pfc. Franklin Fairchild Bean

1991 Nagy durranás: egy fontos film! (Hot Shots: An Important Movie!) ... Lt. Topper Harley / Rhett Butler / Superman

1992 A pokol angyala (Beyond the Law) ... Daniel 'Dan' Saxon

1993 Gyilkos kábulat (Deadfall) ... Morgan 'Fats' Gripp

1993 A három testőr (The Three Musketeers) ... Aramis

1993 Haláli fegyver (National Lampoon's Loaded Weapon) ... Valet

1993 Nagy durranás 2. - A második pukk (Hot Shots! Part Deux) ... Topper Harley

1994 A hajsza (The Chase) ... Jackson Davis Hammond

1994 A nagy csapat 2. (Major League II) ... Rick 'Wild Thing' Vaughn

1994 Végsebesség (Terminal Velocity) ... Richard 'Ditch' Brodie

1996 Charlie - Minden kutya a mennybe jut 2. (All Dogs Go to Heaven 2) ... Charles B. 'Charlie' Barkin (hang)

1996 Galaktikus támadás (The Arrival) ... Zane Ziminski

1996 Árnyék-összeesküvés (The Shadow Conspiracy) ... Bobby Bishop

1997 Nyomás alatt (Under Pressure) ... Lyle Wilder

1997 Pénz beszél (Money Talks) ... James Russell

1998 Dolc$i vita (Free Money) ... Bud Dyerson

1998 Törvényen túl (No Code of Conduct) ... Jake Peterson

1998 Post mortem (Postmortem) ... James McGregor

1998 Levél a halálsorról (A Letter From Death Row) ... zsaru

1999 Kanbuli (Five Aces) ... Chris Martin

1999 A John Malkovich-menet (Being John Malkovich) ... Charlie

2000 Csak 18 éven felülieknek! (Rated X) ... Artie Mitchell

2000 Lisa Picard Is Famous ... Charlie Sheen

2001 Eltanácsolt tanácsadó (Good Advice) ... Ryan Edward Turner

2003 Pauly Shore halott (Pauly Shore is Dead) ... Charlie Sheen

2003 Horrorra akadva 3. (Scary Movie 3.) ... Tom Logan

2004 A nagy zsozsó (The Big Bounce) ... ifjabb Bob Rogers

2006 Horrorra akadva 4. (Scary Movie 4) ... Tom Logan

2010 Tőzsdecápák 2: A pénz nem alszik (Wall Street: Money Never Sleeps) ... Bud Fox

2010 Terhes társaság (Due Date) ... Charlie Harper

2012 Foodfight! ... Dex Dogtective (hang)

2012 She Wants Me ... Charlie

2012 Pillantás Charlie Swan képzeletébe (A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III) ... Charles Swan III

2013 Horrorra akadva 5. (Scary Movie 5) ... Tom Logan

2013 Machete gyilkol (Machete Kills) ... Egyesült Államok elnöke

2017 Mad Families ... Charlie

2017 9/11 ... Jeffrey Cage

 

SOROZATOK

 

1986 Amazing Stories [No Day at the Beach] ... Casey

1987 War of the stars

1996 Jóbarátok (Friends [The One with the Chicken Pox]) ... Ryan

1999 Sugar Hill ... Matt

2000 The Drew Carey Show [Drew Live II] ... Charlie Sheen

2000-2002 Kerge város (Spin City) ... Charlie Crawford

2008 CSI: A helyszínelők (CSI: Crime Scene Investigation [Two and a Half Deaths]) ... Charlie Sheen

2008 Agymenők (The Big Bang Theory [The Griffin Equivalency]) ... Charlie Sheen

2010 Family Guy [Brian Griffin's House of Payne] ... Charlie Sheen (hang)

2003-2011 Két pasi meg egy kicsi (Two and a Half Men) ... Charlie Harper

2012-2014 Nyugi Charlie! (Anger Management) ... Charlie Goodson

2015 A Goldberg család (The Goldbergs [Barry Goldberg's Day Off]) ... Garth Volbeck

2015 #Cybriety ... Charlie

2017 Typical Rick

 

PRODUCERI MUNKÁK

 

1989 Comicitis

1990 Clint, 'The Rookie' & Me

1994 A hajsza (The Chase)

1994 Charlie Sheen's Stunts Spectacular

1998 Törvényen túl (No Code of Conduct)

2011 Sheen's Korner

2012 She Wants Me

2017 Mad Families

 

ÍRÓI MUNKÁK

 

1989 Tale of Two Sisters

1997 Discovery Mars

1998 Törvényen túl (No Code of Conduct)

2011 Sheen's Korner

 

RENDEZŐI MUNKÁK

 

2011 Sheen's Korner

Utolsó frissítés: 2018.09.04. 12:12 Glorita által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace