Starity

Cheon Doong "Thunder"

Cheon Doong Cheon Doong nemzetisége 1358. 409rajongó 19vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 94%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Park Sang Hyun (박상현)
 • Becenév
 • Thunder, Cheondung (천둥), Octopus Prince, Chucky, Mr. Dog Poop
 • Születési idő
 • 1990. október 07.
 • Születési hely
 • Busan, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Színész, Modell
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 183 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Mérleg
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Sandara Park Jung Ji-Hoon Lee Joon Jung Byung Hee Bang Cheol Yong Yang Seung Ho

Cheon Doong életrajza

 

Születési név: Park Sang Hyun (박상현)
Művésznév: Thunder (천둥)
Születési idő: 1990. október 07.
Születési hely: Busan, Dél-Korea
Magasság: 181 cm
Vércsoport: A
Csillagjegy: Mérleg
Kínai csillagjegy:
Ügynökség: Lighthouse
Család: szülei, 2 nővér (Egyikük Sandara Park)

Thunder Busanban született, azonban gyerekkorát a Fülöp-szigeteken töltötte édesanyjával és két nővérével (egyikük Sandara a híres 2NE1 volt tagja)
Dél-Koreába csak 2007-ben költöztek vissza ami Sandara miatt volt, ugyanis ő még a Fülöp-szigeteken elkezdte zenei karrierjét egyengetni és úgy döntött végül, hogy hazájukban folytatja tovább.
Thunder a középiskolát még a Fülöp-szigeteken járta ki és az elején nem voltak zenei ambíciói, ugyanis ő focistaként (mint középpályás) szerette volna folytatni itthon is. Végül viszont feladta sportolói törekvéseit és Sandarához hasonlóan ő is a zene irányába fordult. Először a JYP-nél próbálkozott, majd végül a LOEN Entertainment-nél lett gyakornok és itt találkozott először IU-val is, akinek a 2008-as debütálásakor még a Lost Child (Mia) című klipjében is szerepelt. De előkerültek olyan videók is ahol az énekesnővel közösen énekli a Big Bang Lies vagy épp a Super Junior - Sorry, sorry című dalát.
LOEN-es gyakornoki ideje még sem volt hosszú, Thunder pedig átkerült az akkor még a híres énekes Rain kezében lévő J.Tune Entertainment-hez, ahol végül helyet kapott a cég készülő fiú csapatában az MBLAQ-ben. Csapaton belül Thunder vezető rapper, illetve vezető táncosi posztot tölt be, valamint őt tekintik a csapat vizuális arcának is. A csapattal ugyan volt egy előzetes megjelenése is, de végül 2009. október 14-én jelent meg első videójuk Oh Yeah címmel.

Öt év után viszont 2014. december 16-án hivatalosan is bejelentette a J.Tune Camp, hogy Thunder nem újítja meg szerződését a céggel sőt az MBLAQ-ből is kiszállt. Döntését a közleményben azzal magyarázták, hogy Thunder egy kis időre visszavonul, hogy zenei tanulmányaira tudjon összpontosítani.
2015. február 11-én viszont hivatalosan is megerősítették, hogy Thunder az Apop Entertainment ügynökséggel írt alá szerződést. A hírrel kapcsolatban a cég is kiadot egy közleményt, valamint már az első hivatalos képeket is közzé tették Thunder-ről. A cég szerint pedig zenészi tevékenységei mellett a színészi karrierjében is segíteni fogják.

2018. szeptember 27-én a Mystic Entertainment hivatalos közleményben árulta el, hogy Thunder megszüntette szerződését leányvállalatukkal az APOP Entertainmenttel. A fiatal énekes saját kezelő céget alapított Lighthopuse néven, hogy maga irányítsa karrierjét. Thunder kezelőcégéhettöbbek csatlakoztak, akik eddig a Mysticnek dolgoztak, de rengeteg közös munkájuk volt az idollal.


ZENEI TEVÉKENYSÉGEI

Thunder 2012-ben kapott először egy kisebb önálló teret mikor is júliusban megjelent Don't Go című szerzeménye, mely teljes egészében az ő munkája volt.

2014-ben pedig kiadta első digitális kislemezét Gone címmel, majd csapattársával Seung Ho-val és a szintén a J.Tune-nál tevékenykedő JiYou-val (Two X) főszereplőként volt látható a Moon Noght címet viselő Musicalben is.
Szeptember 5-én pedig kiadta legújabb kislemezét is ami a Monster címet kapta.

2016-ban Thunder végül debütált szóló énekesként is, első mini albuma THUNDER címmel december 7-én jelent meg. Az album vezető kislemezének pedig a Sign-t választották, melynél Goo Ha Ra is közreműködött. 

Hosszabb szünetet követően 2017. október 30-án újabb kislemezet adott ki, mely a Ringxiety címet kapta.
2018. május 1-jén megjelentette legújabb kislemezét, mely a Smile címet kapta. A dalnál közreműködő Jang Soo Bin a Mystic Ent. gyakornoka.
Szeptember 29-én pedig Colorless Rain dala is megjelent.


SZÍNÉSZI KARRIER

2013 januárjában először színészi képességeit is bizonyította, ugyanis megkapta a Nail Shop Paris egyik vezető szerepét. A sorozatban Jin karakterét alakította, ahol a Karából jól ismert Park Gyu Ri-val és Song Jae Rim-el is együtt dolgozott.

Két éves kihagyás után 2015-ben Cheondung újra látható volt a kisképernyőn, ugyanis az MBC új 50 részes sorozatában vállalt szerepet. A Make a Woman Cry-t április 18-án kezdte el vetíteni a csatorna Cheondung pedig a sorozat egyik főszereplőjét Hyun Seo-t alakította.

 

 

MBLAQ (2009-2014)

Debütálásuk
Két éves gyakornoki képzés után pedig Lee Joon is tagja lett a J.Tune Camp első fiú csapatának az MBLAQ-nek (Music Boys Live in Absolute Quality), ahol, mint énekes és fő táncos van jelen.
A csapat első nyilvános „szereplése” a 2009.szeptember21-éntörtént Nylon magazin fotózása volt, majd később Rain Legend of Rainism címet viselő koncertjén tűntek fel.
2009.október 12-én pedig debütáltak Oh Yeah című dalukkal, ezzel egy időben pedig első mini albumuk is megjelent Just Blaq címmel. A csapat azonnal a figyelem középpontjába került, Oh Yeah című daluk pedig minden hazai lejátszási lista csúcsát meghódították. Ám ők sem úszták meg a hasonlítgatást mivel debütálásuk után nem sokkal már úgy emlegették őket, mint a következő DBSK.
Nem sokkal hazai debütálásuk után december elején már Japánban voltak, hogy fellépjenek Rain rajongói találkozóján, ám a kint létükről készült egy dokumentum film is.
A csapat ezek után hazatértek és elkezdték promóciózni következő dalukat a G.O.O.D Luv-ot, ami december 10-én jelent meg. A számhoz két videó is készült: egy hivatalos és egy nem hivatalos.

Második mini és első stúdió album
2010. május 13-án megjelent soron következő daluknak a Y-nek az első teaser videója, majd 17-én megjelent a csapat második mini albuma Y címmel, magát a vezető kislemezt teljes egészében Rain írta valamint a koreográfia is az énekes munkáját dicséri. Végül a már korábban közzé tett teaser-t 19-én a teljes klip is követte, de volt némi vita ugyanis a klipben Lee Joon lelövi barátnőjét. A cég végül egy közleményben bocsánatot kért és leírták, hogy kivágják a klipből ezt a jelenetet.
Végül a dal promóciói május 20-án el is kezdődtek, valamint az album egyik másik dala is a One Better Day-t is elkezdték támogatni, ám maga a dal se külön, se klip formájában nem jelent meg.
A Y promóció végeztével a J.Tune novemberre ígérte a fiúk visszatérését, ám végül ez elmaradt és decemberben a cég újabb közleményt adott miszerint 2011. januárjában várható a fiúk újbóli megjelenése. Valamint az is kiderült, hogy a csapat első stúdió albumát is kiadja, mely a Blaq Style nevet kapta és, hogy maguk a tagok is intenzíven részt vesznek az album munkálataiban.
Az ígért visszatérés végül időben meg is történt, mivel január 3-án napvilágot látott az album első dala a Cry. Maga a vezető kislemez pedig január 11-én Stay címmel jelent meg, a két dal között 10-én pedig maga az album is elérhetővé vált. Valamint a Stay megjelenésével egy napon a J.Tune bejelentette, hogy májusban a fiúk szerződést írnak alá a Sony Music Japan céggel, ezzel elősegítve a jövőbeni japán debütálást.
Végül a hivatalos visszatérés január 13-án történt, majd február 22-én megjelent a stúdió album újra csomagolt változata, amin az eredeti 13 dal mellett három új is helyet kapott (Can’t Come Back, You, Again)

Japán debütálás és további hazai megjelenések
2011. január vége felé a J.Tune tartott egy sajtótájékoztatót, ahol a csapat japán debütálásáról és a további jövőbeni tevékenységeikről számolt be.
Április 11-én végül megjelent a csapat első japán kislemeze Your Love címmel. Május 3-án elkezdődtek a promóciók aminek keretein belül különböző rendezvényeken és showkban vettek részt. A dal pedig szinte minden eladási csúcsot megdöntött, valamint júniusban bejelentették, hogy az egyik anime adaptációhoz a Marvel Comics „Blade”-hez is felhasználják a dalt.
Persze a japán promóciók során hazai rajongóikról se feledkeztek meg, így július elején bejelentették, hogy hamarosan kiadják 3. mini albumukat Mona Lisa címmel. A címadó dal 12-én jelent meg és innentől kezdve már a mini album is elérhető volt online, majd 15-én már a boltok polcaira is kikerült. Az album igen csak furcsa stílusú volt, ugyanis a tagok egy általuk kiválasztott történelmi hírességet „parodizáltak ki”. (Mir – The Beatlis; Joon – Zorro; Thunder – Boy George; G.O – James Dean; Seungho – Papillon)
Ezek után pedig július 15-től elkezdődtek a promóciós munkák. A dal pedig rövid időn belül nem csak a hazai, de a különböző nemzetközi lejátszások élét is birtokba vette, köztük a német Viva és a bolgár Popcore TV listáját is.
Szeptemberben pedig bejelentették 2. japán kislemezük érkezését, mely a Baby U címet kapta. A dal végül október 26-án jelent, melyet újra osztatlan sikerrel fogadott a japán közönség. Valamint egy Belzebub nevű anime betét dala is lett a szám. Az újabb kislemezzel újra uraltak minden lejátszási és eladási listát, valamint kisebb japán körúttal minden nagyobb városba ellátogattak, hogy népszerűsítsék a dalt.

2012: 4. mini album, első japán válogatás album
2012. január elsején került ki az MBLAQ következő teaser-je, mely 4. mini albumuknak a „100% Ver.” előfutáraként jelent meg. Majd 10-én napvilágot látott az album vezető kislemeze a This Is War. A J.Tune igazgatójának elmondása szerint maga az album cím annak minőségét jelenti, hogy ez most egy tényleg 100%-osan jó lemez lett, valamint elmondta, hogy a tagok maguk is sok energiát fektettek az albumba.
A befektetett energián pedig az eredménye is igen kedvező lett ugyanis a kislemezzel egy napon megjelent mini albumra közel 40.000 előrendelés érkezett, valamint a klipet egy hét alatt több, mint 1 millióan tekintették meg.
Március 7-én a csapat megjelentette első válogatás albumukat a szigetországban, mely az MBLAQ Memories – Best in Korea címet kapta. Az album nagy népszerűségnek örvendett, mert már megjelenésének napján a 9. helyen nyitott az Oricon listán.
Júniusban Mir és G.O, mint a csapatnak egy alegysége kiadták első kislemezüket Wild címmel, valamint júliusban Thunder is bizonyatott első szóló számával mely a Don’t Go címet viselte.

2013: Sexy Beat & Love Beat
2013. május 28-án majdnem másfél év után a csapat visszatért soron következő kislemezük teaser videójával, mely a Smoky Girl címet kapta. A klip maga június 4-én látott napvilágot, valamint ezen a napon megjelent a csapat 5. mini albuma is Sexy Beat címmel.
Hosszú idő után várt debütálásukat viszont hamar újabb követte, ugyanis augusztus 12-én kiadták 5. speciális mini albumukat Love Beat címmel, melynek vezérdalához a No Love-hoz egy kellemes hangulatú klip is készült.

2014: Broken, Winter és a csapat szétszakadása
Fél éves szünet után az újévet március 24-én nyitották Broken címet viselő 6. mini albumukkal, melynek vezér dalául a Be A Man-t választották.

Október 13-án jelentek meg az első hírek, hogy Lee Joon és Thunder kiszáll a csapatból mivel lejárt a szerződésük a céggel. A J.Tune a hírek megjelenése után közleményt adtak ki melyben tagadták, mondván ez pletyka hisz a két fiúval még tárgyalnak a szerződéssel kapcsolatban.
Közben november 20-án kiadták 7. mini albumukat Winter címmel, ami végül a csoport jelenlegi felállásában az utolsó kiadás is volt, ugyanis december 16-án már hivatalosan is bejelentették, hogy az MBLAQ három tagra redukálódott. A cég és a srácokat képviselő ügyvédi iroda is kiadott egy nyilatkozott, mely tartalmilag ugyan az volt vagyis Lee Joon színészi karrierje miatt, míg Thunder tanulmányai miatt döntött a távozás mellett.

Írta: BeJoyful 

Sorozatok
2016: Woman with a Suitcase
– cameo (ep.5.)
2015: We Broke Up (web drama)
– cameo
2015: Make a Woman Cry
– Kang Hyun Seo
2013: Nail Shop Paris
– Jin
2012: K-Pop - The Ultimate Audition
– cameo  
2011-2012: Padam Padam… The Sound Of His And Her Heartbeats – Yang Kang Woo (Kang Cheol testvére)
2011: Moon Night 90
2011: Welcome to the Show
– cameo


Műsorvezetői munkái
2013: M! Countdown (special MC with Lee Joon)
2012: M! Countdown (special MC with G.O)
2011: Show! Music Core (special MC with G.O & Suzy)
2011: Show! Music Core -Ulsan Summer Festival- (with Lee Joon, Suzy & JiYeon)
2010: The M Wave (with Krystal Jung)


Musicalek
2014.02.21-03.23. - Moon Night


Videó klipekben való megjelenései
2013: 2NE1 - Do You Love Me?
2011: C-REAL - No No No No No 
2010: K.Will - Present
2009: Lyn & Dok2 - New Celebration
2008: IU - Lost Child (Mia) 

Egyéni megjelenések

Mini albumok
2016.12.07. - THUNDER 

Kislemezek
2014.01.24. - Gone
2014.09.05. - Monster
2017.10.30. - Ringxiety
2018.05.01. - Smile
2018.09.29. - Colorless Rain 

Együtt működések
2011: Run Way (feat. Wei Chen & Lee Joon)
2011: Christmas Advance (feat. IU)
2009: New Celebration (feat. Lyn & Dok2)

MBLAQ 

Koreai kiadások

Mini albumok
2009.10.14. - Just Blaq
2010.05.19. - Y
2011.07.15. - Mona Lisa 
2013.06.04. - Sexy Beat 
2013.08.12. - Love Beat
2014.03.24. - Broken
2014.11.20. - Winter 

Albumok
2011.01.10. - Blaq Style 

Újra csomagolt albumok
2012.01.10. - 100% Ver. 

Sorozat/filmdalok
2012: I Already Knew (K-Pop Best Survival)
2012: We Were Both In Love (Ghost OST)
2012: Winter Rain (The King Of Dramas OST)
2011: I Belong ToYou (Lie ToMe)
2011: You & I (Scent of a Woman)
2010: Running & Running (Fugitive OST)
2010: Bang Bang Bang (FugitiveOST)


Japán kiadások

Válogatás album
2012.03.07. - Blaq Memories

Kislemezek
2011: Your Luv 
2011: Baby U!
2013. Mona Lisa 

Utolsó frissítés: 2020.06.02. 14:02 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace