Starity

Choi Jong Hyun "ChangJo"

Choi Jong Hyun Choi Jong Hyun nemzetisége 1273. 440rajongó 19vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 99%
 • szimpátia: 98%
 • Születési név
 • Choi Jong Hyun (최종현)
 • Becenév
 • Changjo (창조), Dancing Boy, Bear
 • Születési idő
 • 1995. november 16.
 • Születési hely
 • Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • énekes, táncos
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 177 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Skorpió
 • Linkek
 • Twitter-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Ahn Daniel Lee Chan Hee Lee Byung Hun Bang Min Soo Yoo Chang Hyun

Choi Jong Hyun életrajza

CHOI JONG HYUN "CHANGJO"

Születési név: Choi Jong Hyun
Művésznév:
Changjo
Születési idő:
1995. november 16.
Születési hely:
Szöul, Dél-Korea
Magasság:
177 cm
Súly:
58 kg
Vércsoport:
B
Csillagjegy:
skorpió
Pozíció:
főtáncos, vokalista, maknae
Gyakornoki idő:

Élete kezdetek:
Changjo 1995. november 16-án született Szöulban, Dél-Koreában. Tanulmányait a ChunCheon Soyang nevezetű középiskolában végezte. 2010-ben debütált a TOP Media alatt lévő Teen Top nevű dél-koreai fiúbanda tagjaként öt másik csapattársával együtt (Ahn Daniel "Niel", Bang Min Soo "C.A.P", Lee Chan Hee "Chunji", Lee Byung Hun "L.Joe", Yoo Chang Hyun "Ricky"), ahol mint vokalista, főtáncos és maknae, vagyis a legfiatabb tag van jelen.

Érdekességek:
- A művészneve Changjo, aminek a jelentése „alkotni”. Mivel nagyon szeret táncolni, neve jelentését, szóval az alkotást leginkább a táncban éli ki, szeret új koreográfiákat kitalálni. Nem véletlenül hívják őt a csapat Dancing Boy-ának.
- Ötödik osztályos korában kezdett el komolyabban foglalkozni a tánccal, amit nagyon megszeretett, ezért döntött a zenei pálya mellett.
- Társaságban mindig kicsit zajos, szeret a középpontban lenni, főleg ha a humorról van szó.
- A fiúk szerint ő a legfurcsább tag.
- Képzi magát a harcművészetekben is, régebben Taekwondozott és Jeolkwondozott is, ezért elmondása szerint, ha nem énekes lett volna, akkor biztonságiőrnek szeretett volna állni.
- Elég fotogén alkat, mindig tud újat mutatni, ami éppen kell: elegáns, szexi vagy akár imádnivaló is.
- Szeretne ő is olyan folyékonyan beszélni angolul, mint L.Joe.
- Nagyra tartja és csodálja Taeyang-ot (BigBang) tánctudása miatt.
- Tériszonya van.
- Még mindig szeret legozni, mert ebben is kiélheti az alkotási vágyát.
- Szeretne majd a későbbiekben részt venni több show műsorban.
- Amikor Usher-t látta táncolni egy színpadon, rögtön ő is szeretett volna ugyanazon a helyen fellépni.
- Eleinte mindig nyugodt a személyisége, de aztán sokszor hirtelen megváltozik.
- Ha összerakjuk Chunji és Changjo nevét, akkor azt jelenti, hogy „ég és föld”.
- Ricky szerint a Teen Top hyungok őt és Changjo-t kezelik a legjobban.
- Elég érett a korához képest, de ha kell, tud nagyon aranyos is lenni.

- Szereti kijavítani az emberek kiejtését, ha éppen helytelen.

- Amikor a banda vendégségben volt a Brown Eyed Girls-ös Narsha rádiójánál, Changjo azt mondta, számára az ideális nő Narsha. 

TEEN TOP / 틴탑

 tagok balról jobbra: Changjo, C.A.P, Niel, Ricky, Chunji

Általánosságban:
A Teen Top egy 6 tagból álló dél-koreai fiúcsapat, akik 2010-ben debütáltak a TOP Media alatt, melyet a Shinhwaból ismert Andy Lee alapított 2007-ben. Első albumuk, a Come into the World 2010. július 9-én jelent meg. A Teen Top hivatalos rajongói klubjának a neve Angel, míg korábban (nem hivatalosan) Andromeda volt.

Tagok
C.A.P (leader, főrapper)
Chunji (fővokalista, visual)
Niel (vokalista)
Ricky (vokalista, vezető táncos)
Changjo (főtáncos, vokalista, maknae)

Volt tagok
L.Joe (rapper)

2010: Debütálás előtt & Come into the World
Niel és Ricky már gyerekként is tevékenykedet. Niel musical színészként kezdte, Joo Won szerepének fiatalabb változatát alakította. Ricky előszőr Seo Taiji - Human Dream című számához készített zenei videójában jelent meg, később pedig Song Seungheon kiskori énjét játszotta a Love Songban. A tagok közül négyen (Niel, C.A.P, Changjo és L.Joe) egy nyílt zenei meghallgatáson, a Lotte Worldön vettek részt, míg a többiek (Chunji és Ricky) egy fajta zárt meghallgatáson. L.Joe-nak egy másik meghallgatáson is részt kellett vennie, mire bevállogatták a Teen Topba.

2010. július 9-én a banda kiadta debütáló albumukat, melynek neve Come in to the World lett és kisfilmet is készítettek a Clap című számukhoz.
A Teen Top július 10-én hivatalosan is debütált a Music Core-on és az Inkigayoban, mindkét előadás pozitív értékelést kapott, még a "Knife Choreography" nevet is elnyerték.

2011: Roman
2011. január 13-án visszatértek a Supa Luv című dalukkal, amelyet Shin Hyuk rendezett. A dalt eredetileg Redd Stylez írta és rendezte, amit később Wheesung áítírt és teljesen átdolgozott a srácoknak. Később, 2012. február 2-án ezzel a számmal a srácok első helyezetet értek el az M! Countdownban. 2011. március 2-án megjelent a Supa Luv remix verziója az A-rex közreműködésével. A remix verzió tartalmazott néhány képkockát az akkor megjelenő Beastly filmből.

A banda megjelent a Le Grand Journal nevezetű francia hírműsorban, ahol túlsúlyos kritikai elismerést kaptak. Nagyra értékelték a Supa Luv teljesítményét, külön elismerték a táncukat és a színes hajaikat. A műsor olyanokról számolt be eddig többek között, mint Eminem, Usher, Lady Gaga, Black Eyed Peas és Rihanna.

Végezetül 2011. július 27-én jelnt meg a Roman nevezetű mini albumuk, ami tartalmazta A No more parfume on you dalukat is, amihez klip is készült.

2012: It's, Be Ma Girl & japán debütálás
2012 januárjában a fiúk kiadták a második mini albumukat It's néven. Az albumon szereplő hat dalt a Brave Brothers írta. Az album eredetileg később jelent volna meg, de már január 4-én publikálták, mivel a dalok nagyrész kiszivárgott. Január 5-én megjelent az albumról kiválasztott promotáló dal, a Crazy videóklippje is, amiben L.Joe és a 4Minuteből ismert Kwon Sohyun játszotta a főszerepet.

2012. május 28-án a rajongók nagy örömére a fandom is megkapta a hivatalos nevét, ami az Angel (Angyal) lett.
Rá két napra, május 30-án megjelent a fiúk legújabb albuma digitális formában aRtisT néven, ám a boltok polcaira csak június 4-én került fel.

2012. június 9-én Japán turnéra mentek, mely a Teen Top Zepp Tour nevet viselte. Az állomások között volt Osaka, Nagoya és Tokyo is. Augusztus 3-án új klippel jelentkeztek, melynek címe Be Ma Girl lett. A klippben a fiúk mellett az akkor még nem ismert 100% fiúcsapat tagjai is szerepeltek. A fiúk közös müsorokkal segítették promótálni a 100% tagokat.

2013: European Tour & No. 1 & Teen Top Class
2013 februárjában elindultak első európai turnéjukra, a TEEN TOP SHOW! Live tour in Europe 2013-ra. A főbb állomások között volt Németország, Spanyolország, Anglia és Franciaország is.

2013. február 8-án a TOP Media bejelentette, hogy a fiúk február 25-én kiadják első stúdió albumukat. Február 15-én megjelent az I Wanna Love című daluk videóklipje, aminek a nagy részét Hong Kong-ban forgatták. Február 25-én megjelent első stúdió albumuk No. 1 címmel, majd egy nappal később a Miss Right dalukhoz készült klip is.
Augusztus 27-én ismét visszatértek egy új albummal, melynek címe Teen Top Class lett és a Rocking slágerrel, mint promótáló dallal. Ehhez is forgattak klipet
2013. október 24-én megjelent legújabb daluk Lovefool címen, melyhez szintén készült videóklip.

2014: High Kick World Tour & Éxito & Snow Kiss
A 2014-es évet egy Európai turnéval kezdték, ahol a helyszínek között Magyarország is helyet kapott. Sőt, a fiúk a fővárosban forgatták az Éxito albumukhoz kapcsolódó Missing című számuk klipjétt, ami 2014 szeptemberében jelent meg, de feltehetőleg áprilisban, itt tartózkódásuk idején vették fel, hiszen 2014. április 12-én koncertet adtak Budapesten.

A promotálás a szokásosnál rövidebb volt, ami azt eredményezte, hogy november 10-én kiadták az album újracsomagolt verzióját 20's Love Two Exitoo címen, melynek vezető száma az I'm Sorry lett, amit zenei műsorokban is népszerűsítettek.
Novemberben megtartották az első fan meetinges thaiföldi koncertjüket, mely a My Dear Angels in Bangkok címet kapta. Decemberben újabb négy koncertet tartottak Japán városaiban.

Decemberben kiadták első szezonális single albumukat Snow Kiss néven, mely a vezető számról kapta a nevét.

2015: Natural Born
Hatodik minialbumuk 2015. június 22-én jelent meg Natural Born néven. Ugyanezen a napon adták ki az új klipküket is hozzá, az Ah-Ah-t. Az album első helyen debütált a South Korean Gaon Albums charton, és 13. helyen végzett a Billboard's World Albums charton.
Július 4-én az 5 éves évfordulójukon koncertet tartottak Tokióban, Szöulban, Nagoya-ban, Kobe-ban és Fukuokában.

Július 31-én megjelentették digitális kislemezüket, az Except for Me-t a Brave Brothers 10. évfordulóüjának alkalmából. Részt vettek a 2015-ös Feel Korea in New Delhi tour-on Indiában, majd augusztus 8-án a New Yorkban megrendezett KCON-on más koreai előadókkal együtt.

2016: Red Point, Warning Sign
Legújabb 2016-os turnéjuk a Teen Top US Live Tour "Red Point" nevet viseli, ami a 2016. január 18-án megjelent Red Point albumról lett elnevezve. Az album két változatban került a polcokra: Chic ver. és Urban ver. A lemez első dala a Warning Sign, amihez klipet is forgattak.

2017: High Five, Love Is & L.Joe kiválása
Február 9-én kiderült, hogy L.Joe szeretné, ha a TOP Media megszüntetné a szerződédét, annak ellenére, hogy hivatalosan 2018 januárjában jár le. Kiválásának oka, hogy a cég akadályozta őt az egyéni tevékenységeiben, és szólózásában. Mindenesetre a csapat többi tagja tavaly decemberében meghosszabbította szerződését, így innentől öt taggal folytatják tovább.

A banda április 10-én tért vissza új albumukkal, mely a High Five nevet kapta. Még aznap nyílvánosságra került az albumon helyett kapott Love is is a hozzá készített videóklipel együtt.
Bár L.Joe részt vett az album készítésén, és vele is felvették a számokat, végül semmilyen formában nem kívánt rész venni a csapat visszatérésében.

Július 31-én érkezett a hír a TOP Media-tól, miszerint annak ellenére, hogy L.Joe már nem tevékenykedik ott, addig semmilyen ügynökséggel nem írhat alá szerződést, amíg a Top Media-val kötött le nem jár. Az ügynökség továbbra sem mondott le róla, szeretnék, ha L.Joe visszatérne a csapathoz, azonban ő továbbra is kitart álláspontja mellett, és a szóló tevékenységeire szeretne ezentúl fókuszálni, egészen 2018 januárjáig, amikor is a szerződése lejár.

2018: Seoul Night & L.Joe végleges távozása
A srácok ügynöksége, a TOP Media nem rég jelentette be, miszerint a csapat a visszatérésére készül, amit május környékén terveznek majd megejteni. Hivatalosan is május 8-án jelent meg a Seoul Night névre hallgató albumuk a rajta helyet kapott 6 számmal együtt. A vezetődal, melynek címe megegyezik az albuméval szintén ezen a napon került ki a hozzá tartozó videoklippel együtt.
Eredetileg a címadó dal az S.O.S lett volna, de végül ezt megváltoztatták. Az albumon a Go Away című számot Changjo komponálta, állítása szerint azért nem adott benne több sort Nielnek, mert ez egy ballada, és szerinte Niel nem tudta kifejezni azt az érzést, amit ő szeretett volna.

A TOP Media még 2017 szeptemberében indított pert L.Joe ellen a kilépésével okozott kár miatt, ami a kizárólagos szerződését sérti. Május 16-án az ügynökség hivatalos közleményén keresztül kijelentette, hogy a két fél közös megegyezésre jutott a problémát illetően, azzal a feltétellel, hogy Byunghun teljesíti és követi a kötelező kikötéseit a kizárólagos szerződésének. A megegyezés május 11-én teljesült Byunghun részéről. A TOP Media törölte a pert a Szöul Központi Kerületi Bíróságon és kizárólagos szerződéses kapcsolatuk hivatalosan is véget ért.

TEENTOP STORY: 8PISODE
A srácok utolsó aktívítása júliusban történt, mikor is kiadták a TEENTOP STORY: 8PISODE névre keresztelt teljes hosszúságú albumukat, melyen összesen kilenc dal kapott helyet. A vezetődal a Lover lett, melyhez az album megjelenésével megegyező napon, július 3-án a szám MV-jét is közzétették.

  2019.04.16 || Blissful

TV műsorok:
2011
Moon Night 90
2012
Miss & Mr Idol
Let's Go Dream Team
2013
All Star Olympics
Wide M Open Studio
2014
Idol Sport Champion Ship

Variety show:
2012
Weekly Idol
2013
Weekly Idol
(guest with Speed)
Beatles Code 2, Chunji (guest appearance with Shinhwa, Seo Min-woo, 100% and Hyoeun, Stellar)
Weekly Idol
2014
Teen Top In Hawaii
Weekly Idol
2015
Hello Counselor
(All except L.Joe)

Reality show:
2010
Mnet Scandal
Making the Artist, Season 1
Road to Japan
2011
Making the Artist, Season 2
2012
Secret Island
Teen Top Rising 100%
Teen Top & 100% Rising Brothers
2014
Teen Top Never Stop in Guam
2015
Define True Colors
Global Request Show - A Song For You 4

Stúdió albumok:
2013
No. 1

Bővített lemezek:
2011
Roman
2012
It's
Artist
2013
Teen Top class
2014
Éxito
2015
Natural Born Teen Top

Kislemezek:
2010
Come into the World
Clap
2011
Supa Luv
No More Perfume On You
Transform
2012
Going Crazy
To You
Be Ma Girl
2013
I Wanna Love
Miss Right
Walk by...
Rocking
Lovefool
2014
Snow Kiss
Missing
I'm Sorry
2015
Ah-Ah
Except For Me
2016
Red Point
2017
High Five
2018
Seoul Night

Válogatás:
2012
Japan First Edition

DVD:
2012
2012 aRtisT Special DVD

Full albumok:
2018
TEENTOP STORY: 8PISODE

Utolsó frissítés: 2019.06.21. 14:02 Natsu-chan által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace