Starity

Choi Soo Young

Choi Soo Young Choi Soo Young nemzetisége 1077. 453rajongó 39vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 97%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Choi Soo Young (최수영)
 • Születési idő
 • 1990. február 10.
 • Születési hely
 • Cheongdam-dong, Szöul, Dél-Korea
 • Foglalkozás
 • Énekesnő, Színésznő
 • Családi állapot
 • hajadon
 • Partner
 • Jung Kyung Ho
 • Magasság
 • 172 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Sötétbarna
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Jessica Jung Lee Soon Kyu Tiffany Young Lee Sungmin Park Shin Hye Kim Tae Yeon Kwon Yu Ri Im Yoon Ah Kim Hyo Yeon Seo Joo Hyun Jung Kyung Ho

Choi Soo Young életrajza

Soo Young 1990. október 10-én született a dél-koreai Gwangju-ban.
Ötödikes volt mikor részt vett az SM nyitott meghallgatásán, ahol már akkor tehetségesnek tartották a bírák. 2002-ben viszont a Korea-Japan Ultra Idol Duo meghallgatáson mindenkit maga mögé utasított, így kiutazva Japánba csatlakozott az R&C Japan ügynökséghez és még melegében debütált a cég pop duójában a Route 0-ban, melyet Malina Takahashi-val alkottak. A lányok négy kislemezt adtak ki, de 2003-ban ismeretlen okok miatt feloszlatták őket. Soo Young ezután visszatért Dél-Koreába és nem sokkal később az SM egy nyílt meghallgatásán bekerült a céghez gyakornoknak.
2007-ben pedig immáron az SM újdonsült lány csapatának a Girl’s Generation-nek a tagjaként elindította énekesi karrierjét is.

2017. október 9-én az SM Entertainment hivatalosan bejelentette, hogy Soo Young távozik az ügynökségtől, ám hogy a csapat tagja marad-e az még egy nyitott kérdés. Ezt az ügynökség úgy kommentálta, hogy a lányoknak nem áll szándékukban feloszlani csak lejárt a szerződésük így még tárgyalások folynak a csapat egyben tartásáról.
Nem sokkal később november 10-én az Echo Global Group hivatalos közleményében köszöntötte Soo Youngot a cégnél.

2019 április 30-án olyan hírek jelentek meg, hogy Soo Young a Saram Entertainment cég alatt tevékenykedik tovább. Ez még ekkor csak egy szóbeli megállapodás révén jöhetett össze, ugyanis az Echo Globallal csak május 6-án járt le a szerződése. Ezen a napon a cég bejelentette, hogy Soo Young hivatalosan is távozik tőlük és sok sikert kívánnak neki.
Másnap május 7-én pedig a Saram Entertainment tett közleményt, melyben köszöntik maguknál most már hivatalosan is Soo Youngot és a színésznő a cég honlapjára is felkerült.


Kapcsolata Jung Kyung Ho-val
Soo Young és a színészként dolgozó Jung Kyung Ho régóta jó barátok voltak, majd 2012-ben elkezdtek randevúzni. A két híresség romantikus kapcsolatát ügynökségeik viszont csak 2014 januárjában erősítették meg, és lett nyilvános, hogy Kyung Ho és Soo Young egy párt alkotnak.


SZÍNÉSZI KARRIERJE

Egy időben énekesi pályafutásának indulásával egy kisebb vendég szerep erejéig több csapat taggal együtt kipróbálhatta magát színészi berkekben, a KBS2 Unstoppable Marriage című sorozatában. Egy évvel később 2008. november 27-én mozikba kerülő Hello Schoolgirl-ben már jelentősebb támogató szereplőként volt jelen.
Soo Young több kisebb szerep után 2012. szeptember 5-én a tvN új sorozatában a The 3rd Hospital-ban megkapta karrierje első vezető szerepét. A 20 részes sorozatban Lee Ui Jin szerepében láthatták a nézők és olyan már bejáratott színészek mellett kapott helyet, mint Kim Seung Woo, Oh Ji Ho és Kim Min Jung. A sorozatban nyújtott alakítását a nézők és a kritikusok is jól fogadták, sőt a sorozat vezető férfi színésze Oh Ji Ho szerint Soo Young a legjobb színésznő a Girl’s Generation-ből.
2013. május 27-én egy újabb tvN alkotásban a Dating Agency: Cyrano-ban kapott helyet, ahol már a vezető női karaktert formálta meg Kong Min Young személyében.
2014. szeptember 10-én pedig a The Spring Day of My Life-ban kapott főszerepet Kam Woo Sung mellett. A sorozatban nyújtott alakítása nyomán két díjat is elnyert. A 2014-es MBC Drama Awards-on az Excellence Awards (Actress in a Miniseries) kategóriában tarolt, majd 2015-ben a 8. Korea Drama Awards-on szintén elnyerte az Excellence (Actress) kategória trófeáját.

2016. április 20-án a KBS2 egy special 1 részes sorozatát is műsorra tűzte Perfect Sense címmel. Soo Young pedig nem mást, mint a főszerepelőt Eun Seo-t alakította.
Emellett Seo In Guk és Ma Dong Suk mellett főszerepet kapott az OCN legújabb akció, krimi sorozatában a 38 Task Force-ban. A 16 részes sorozat első részét június 18-án adják le.
Egy évvel később 2017. július 31-én a jTBC-n, illetve a Naver TV-n egyszerre adták le az A Person You Could Know című mini web drámáját. Szeptember 2-án pedig egy romantikus, komédia sorozattal az MBC képernyőjén tért vissza. Az 50 részes sorozat a Man in the Kitchen címet kapta és Soo Young a történet női főszereplőjét Lee Roo Ri-t formálja meg.

Egy év szünetet követően Soo Young 2019-ben több filmmel is képviseltette magát a mozikban. Első filmje a Memories of a Dead End április 4-én került filmvászonra és a női főszereplőt Yoo Mi-t formálta meg ebben a romantikus, melodrámában.
Május 9-én elérkezett a Girl Cops premierje is, ahol szintén főbb szereposztásba került Yang Jang Mi karakterével. December 4-én pedig az A Little Princess is megérkezett a mozikba, ahol az idős Kim Soo Ahn fiatal felnőtt kori énjét alakította.

A 2020-as évet február 1-jén az OCN műsorán nyitotta a Tell Me What You Saw címet viselő krimisorozattal. Itt Jang Hyuk és Jin Seo Yun mellett kapott főszerepet.
Közben február 10-én legújabb mozi filmje is megjelent a New Year Blues, a történet négy pár új év előtti megpróbáltatásait viszi a nézők elé.
December 16-tól pedig a jTBC műsorán volt látható a Run On romantikus sorozatban.

2021. április 30-án az iQiyi csatornán indult útjára a So I Married An Anti Fan, mely egy romantikus musical sorozat.
Illetve május 14-én érkezett a Netflixre a Move To Heaven című sorozata.


Rádiós és televíziós tevékenységei
Soo Young még a Girl’s Generation hivatalos debütálása előtt feltűnt, ugyanis az M.net rádiós műsorában a Hello Chat-ben lett műsorvezető társa a Super Junior-os Kang In mellett. Később 2007 júliusától szintén egy SuJu-s taggal Sungmin-el lett újra rádiós műsorvezető a DMB ChunBangJiChuk rádiónál, itt egészen 2008 januárjáig volt hallható.

2009 május ás novembere között a tévé képernyőn is bemutatkozott, ugyanis Oh Sang Jin és Kim Je Dong mellett ő is műsorvezetőként tűnt fel az MBC gyermek műsorában a Fantastic Duo-ban.
2011. augusztus 20-án a japán Niigata-ban megrendezett K-Pop All star rendezvényén két csapattársával Yuri-val és Tiffany-val vezették a showt. Később 2012. május 30-án jelentették be, hogy Soo Young lesz az új műsorvezető társa Yoon Do Hyun-nak az SBS Entertainment Tonight műsorában.
2013-ban a 17th Puchon International Fantastic Film Festivalon volt Shin Hyun Joon műsorvezető partnere, majd a 2013-as 2013 Women’s Film Festivalon és az SBS Entartainment Awards-on is műsorvezetőként tűnt fel.

2014. július 15-én pedig Oh Sang Jin mellett ő volt a 2014-es Miss Korea másik házigazdája.


Díjak & elismerések
2019: 15th Jecheon International Music & Film Festival – Discovery of the Year [Memories of a Dead End]
2017: Instagram Korea Awards – Accounts with the most-watched Instagram Stories
2015: 8th Korea Drama Awards – Excellence Award (Actress) [My Spring Day]
2014: MBC Drama Awards – Excellence Award (Actress in a Miniseries) [My Spring Day]
2013: SBS Entertainment Awards – New Rookie Award (MC kategória)
2013: 6th Style Icon Awards – Best K-Style Award


ÉRDEKESSÉGEK
~ Család: szülők, 1 nővér (Choi Soo Jin), jelenlegi párja Jung Kyung Ho (színész)
~ Oktatás: JeongShin Women’s High School (2007-ben érettségizett), Chung-Ang Egyetem (színház-, és filmművészeti szak)

 

Girl’s Generation (2007 - 2017)

Nevük
A csapat hivatalos neve a Girl’s Generation, koreaiul: So Nyeo Shi Dae. Ennek megfelelően hazájukban gyakran a nevük rövidített változatát a Soshi-t vagy az SNSD-t használják. Japánban Shōjo Jidai-nak míg kínai nyelvű országokban Shàonǚ Shídài-ként nevezik a lányokat.

2000-2008: Megalakulásuk és debütálás
A csoport debütálása előtt két tagnak már volt némi előélete a szórakoztató iparban. Yoona a csapattal való debütálása előtt már több mint 200 különféle meghallgatáson vett részt (zenei videók, drámák, filmek). SooYoung pedig a japán zenei téren volt jelen, ahol a Route 0 nevű duó tagja volt. Ám egy évvel debütálása után a duó fel is oszlott 2002-ben.
Még is a lányok közül aki először az SM gyakornoka lett az Jessica Jung volt, akit 2000-ben egy dél-koreai plázában fedezett fel az ügynökség húgával Krystal-al együtt. Ugyan ebben az évben az SM 2000-ben megrendezett nyílt meghallgatásán gyakornoki lehetőséget kapott HyoYeon és SooYoung is. 2002-ben a cég egy újabb meghallgatásán Yoona, majd egy évvel később a cég újabb gyakornok toborzásán Seohyun is bekerült a céghez. 2004-ben Taeyeon megnyerte a cég ifjúsági hangversenyét, de ugyan ebben az évben az L.A-ben megrendezett meghallgatáson Tiffany is gyakornoknak állt a céghez. A csapat utolsó tagja Sunny kalandos utat járt be, ugyanis 98’-tól öt éven keresztül ő már a cég gyakornoka volt, majd átment egy másik céghez és végül 2007-ben Ayumi Hamasaki ajánlásával került vissza a céghez.

2007 júliusában a lányok még nem hivatalosan, de felléptek az Mnet School of Rock műsorában, ahol elő is adták Into the New World címet viselő debütáló kislemezüket, amely hivatalosan augusztus 2-án jelent meg a boltok polcain. Így augusztus 5-én az Inkigayo-ban hivatalosan is debütáltak. Később november 1-én megjelent 2. Girl’s Generation-ra keresztelt kislemezük, mellyel egy napon és ugyan azzal a címmel a csapat első stúdió albuma is kikerült.
A 2008-as évet január 13-án Kissing You címmel nyitották, majd március 17-én Baby Baby című szerzeményük is megérkezett és ugyan ezzel a címmel korábbi Girl’s Generation albumukat újra csomagolva ismét piacra dobták.

2009-2010: Hazai áttörés és japán debütálás
január 5-én új Gee kislemezüknek örülhettek rajongóik, majd szintén Gee címmel 7-én első mini albumukat is kiadták. A kislemez kisvártatva élre tört, őt rekord ideig 9! hétig uralta a Music Bank című showban az első helyet, a mini albumot, pedig több mint 100 000 példányban értékesítették. Persze az év eleji sikerüket nyáron folytatták új kislemezükkel a június 22-én megjelent Tell Me Your Wish (Genie)-el, ami néhány napon belül 10 különböző lejátszási lista élére tört. A 29-én azonos címmel piacra dobott mini albumuk pedig egy hét alatt 50 ezres eladást produkált.
2009 novemberében első koncert turnéjukat is bejelentette a cég, mely az Into the New World címet kapta és melynek a Szöuli koncertjére 3 perc alatt elkelt minden jegy. A turné mások két állomása Shanghai (2010 április) és Tájpej –Tajvan- (2010. október) voltak.

2010. január 25-én megjelent legújabb kislemezük az Oh!, majd január 28-án a lányok kiadták 2. stúdió albumukat hasonlóan Oh! címmel. Digitális kislemezük az oh! pedig 2010-ben a második legkelendőbb kislemez volt Dél-Koreában, ugyanis 3,3 millió példányban értékesítették. Később március 21-én az albumot átcsomagolva Run Devil Run címmel ismét piacra dobták. Elődjéhez hasonlóan pedig a Run Devil Run kislemezük a 4. legkelendőbb volt a 2010-es évben Dél-Koreában.
Hazai sikereik mellett 2010 közepén a lányok szerződést írtak alá az Universal Music Japan egyik leányvállalatával a Nayutawave Records-al (ma EMI Records Japan), hogy debütálhassanak Japánban is. Augusztus 11-én New Beginning of Girl’S Generation névvel egy DVD-t adtak ki, melyen a csoport eddig megjelent és egy bónusz klipje kapott helyet. Ez olyan nagy siker volt, hogy a lányok lettek az első olyan női csoport akik az Oricon chart-on DVD-vel bekerültek a top5-be. Szeptemberben pedig Genie daluk japán változatával hivatalosan is debütáltak a szigetországban. A dal négy japán listán is első helyet ért el, illetve elérte a platinalemez minősítést is. Egy hónappal később pedig Gee daluk japán verzióját is kiadták, ami a csapat egyik legsikeresebb kiadásai közé tartozik, ugyanis 207 ezer példányban kelt el.
Október 25-én megjelent legújabb kislemezük Hoot címmel, majd 27-én szintén Hoot címmel 3. mini albumjukat is kiadták.

2011-2012: Japán siker, The Boys és nemzetközi terjeszkedés
2011. április 27-én újabb japán kislemezt dobtak piacra, amin a Mr. Taxi és Run Devil Run dalaik kaptak helyet. Június 1-én pedig Girl’s Generation címmel kiadták első japán stúdió albumukat is.
Október 19-én hazai rajongóik legnagyobb örömére kiadták 3. koreai stúdió albumukat The Boys címmel. Az album vezető kislemezeként pedig a címadó dalt választották. 2011-ben Dél-Koreában ez volt a legsikeresebb album, a hazai sikert pedig mi sem bizonyítja jobban, hogy a The Boys elkezdte hódító útját az Egyesült Államokban is. Ennek megfelelően a koreai verzió mellett forgattak egy klipet az angol verziónak is. Később december 8-án megjelent az albumról a Mr. Taxi daluk is, majd december 28-án újra csomagolt első japán stúdió albumukat The Boys címmel újra kiadták.

2012. június 27-én újabb japán kislemezzel a Paparazzi-val jelentkeztek, a kislemezt csak az első hónapban 103 ezer példányban értékesítették. Szeptember 26-án 5. japán kislemezüket is kiadták, melyen az Oh! és az All My Love Is for You kapott helyet. Folytatva a siker sorozatot Japánban ez a kis lemez is hamar aranylemez lett. A lányok viszont továbbra is Japánban tevékenykedtek, ugyanis november 26-án kiadták Girls & Peace címre keresztelt 2. japán stúdió albumukat is. Az album vezető kislemezeként megválasztott Flower Power-t pedig néhány nappal korábban november 21-én megjelentették. Az albumot már a megjelenését követő héten 116 963 példányban értékesítették, majd elérte a platinalemez minősítést is.

2012 decemberében pedig kiadták Dancing Queen című feldolgozás dalukat, maga a dal a britt énekesnő Duffy 2008-as slágerén a Mercy-n alapult.

2013-2014: I Got A Boy, Love & Peace, Mr. Mr. és Jessica távozása
A 2013-as újévet rögtön azzal köszöntötték, hogy január 1-jén kiadták I Got A Boy címet viselő 4. koreai stúdió albumukat. Az albumot kísérő címadó kislemez a 2013-as évben a legkelendőbb volt Dél-Koreában, valamint újra felkeltették az amerikai média figyelmét.
Az évük nagy részét viszont ismét Japánban töltötték április 4-én Beep Beep kislemezüket adták ki, június 19-én Love & Girls singlejük következett. Szeptember 18-án pedig Galaxy Supernova címmel kerültek a japán lejátszási listákra, majd december 10-én 4. stúdió albumukat is piacra dobták Love & Peace címmel.

2014. február 24-én megjelent 4. kreai mini albumuk is, amely a Mr. Mr. címet kapta. Az album az ötödik legnagyobb példányszámban elkelt lemez volt Dél-Koreában, valamint a Billboard 200-as listáján mindjárt a 110. helyen nyitott.
Áprilistól pedig neki indultak Love & Peace 3 című turnéjuknak is, melynek keretein belül 17 japán városba látogattak el.

Szeptember 30-án aztán robbant a bomba, ugyanis Jessica bejelentette, hogy kiszállt a csapatból. A hírt az SM is megerősítette, az egészet pedig azzal magyarázták, hogy Jessica és a csapat menetrendje állandóan összeférhetetlen volt. A lányok persze nyolc taggal is tovább folytatták menetelésüket, december 9-én pedig a Tokió Dome-ban 50 000 néző előtt léptek fel. (a koncert felvételt később 2015 áprilisában kiadták)

2015 - 2016: Lion Heart & Sailing (0805)
Április 10-én immár 8 taggal kiadták legújabb koreai kislemezüket Catch Me If You Can címmel, melynek április 22-én japán verzióját is piacra dobták.
Július 7-én újabb koreai kislemezt adtak ki Party címmel, amit mindjárt az első héten 256 390 példányban értékesítettek. Egy hónappal később augusztus 13-án a cég bejelentette, hogy a lányok 5. koreai teljes albuma rendhagyó módon kerül kiadásra, ugyanis az album összesen 12 dalt tartalmaz, amit két részletben adtak ki. Augusztus 18-án az album első fele jelent meg Lion Heart címmel, majd az album másik hat száma másnap, 19-én került kiadásra You Think. A dalokkal szinkronban léptek fel a különböző zenei showkban, ahonnan végül 21 díjat gyűjtöttek össze a promóciós időszakban.

November 21-22-én a lányok Phantasia címmel megnyitották 4. önálló turnéjukat Szöulban, majd december 12-én Nagoyában folytatták. A koncert turné összesen 10 állomást tartalmaz és az egészet 2016. január 30-31-én Thaiföldön, Bankokban zárják le.

2016 július 25-én az SM bejelentette, hogy a Girl’s Generation hamarosan új dalt ad ki az SM Station projekt keretein belül.
A dal végül augusztus 5-én a lányok 9. évfordulóján jelent meg Sailing (0805) címmel. A dal lényegében egy köszönetnyilvánítás a rajongóknak. A szöveget pedig szinte teljes egészében Soo Young írta.

2017: Holiday & SooYoung, Tiffany és SeoHyun távozása az SM-től
Közel egy éves hallgatást követően 2017. július 27-én az SM Entertainment bejelentette, hogy a lányok hamarosan visszatérnek sorban 6. stúdió albumával, mely a Holiday Night címet kapta.
Augusztus 5-én megjelent az album digitálisan, illetve ezen a napon jelent meg az album két vezér dalához a Holidayhez ás az All Nighthoz forgatott videó klip is.
Az album fizikailag augusztus 7-én került a boltok polcaira.

Október 9-én viszont szomorú hír látott napvilágot, ugyanis SooYoung, Tiffany és SeoHyun szerződése lejárt az SM-el és mind hárman az ügynökségtől való távozás mellett döntöttek. A cég közleményt adott ki, melyben elmondta, hogy bár a lányok távoznak az ügynökségtől arról viszont szó sincs, hogy emiatt az SNSD feloszlana.

Írta: BeJoyful  

Sorozatok
2021: Move To Heaven –
Son Yoo Rim
2021: So I Married An Anti-Fan –
Lee Geun Young
2020 – 2021: Run On –
Seo Dan Ah
2020: Tell Me What You Saw –
Cha Soo Young
2017: Man in the Kitchen –
Lee Roo Ri
2017: A Person You Could Know –
Yi An
2016: 38 Task Force –
Chun Sung Hee
2016: Perfect Sense – special drama –
A Yeon
2014: The Spring Day of My Life –
Lee Bom Yi
2013: Dating Agency: Cyrano –
Kong Min Young
2012: The 3rd Hospital –
Lee Ui Jin
2012: Gentleman’s Dignity –
cameo (ep.5.)
2010: Oh! My Lady
2007: Unstoppable Marriage –
Soo Young


Filmek
2020: New Year Blues –
O Wol
2019: A Little Princess
(Gong Joo mint fiatal felnőt)
2019: Girl Cops –
Yang Jang Mi
2019: Memories of a Dead End –
Yoo Mi
2008: Hello Schoolgirl –
Jung Da Jung


Műsorvezetői munkái
2015: Korea Drama Awards (with Oh Sang Jin -10.09.-)
2014: Miss Korea 2014 (with Oh Sang Jin -07.15.-)
2013: 2013 Women’s Film Festival (12.05.)
2013: 17th Puchon International Fantastic Film Festival (with Shin Hyun Joon -07.18.-)
2013: 2012 SBS Entartainment Awards (with Yoon Do Hyun & Haha -12.30.-)
2012: SBS Entertainment Tonight (with Yoon Do Hyun)
2011: K-Pop All Star Live in Niigata (with Tiffany & Yuri -08.20.-)
2009: Fantastic Duo (with Oh Sang Jin & Kim Je Dong –májustól novemberig-)
2007-2008: DMB ChunBangJiChuk Radio (co-DJ with Sungmin)
2005: M.Net Hello Chat! (VJ with Kangin) 

Egyéni megjelenései

Digitális kislemezek
2018:
Winter Breath 

Sorozat, film dalok
2014:
Wind Flower (My Spring Days OST)
2009:
Feeling Only You (with Tiffany & The Blue –The First Memories OST)
2008:
KKok (with Yuri –SBS Working Mom-)
2003:
I Am (koreai ver. –InuYasha OST) 


Route 0 megjelenések (2002 - 2003)

Kislemezek
2002:
Start 
2002:
Waku! Waku! 
2002:
It’s Love 
2002:
Painting 

Sorozat, film dalok
2003:
Onna No Ko Magic (Painting OST) 
2003:
Painting (Painting OST) 
2002:
Go Go Happy (Waku Waku It’s Love OST)
2002:
Waku Waku It’s Love (Waku Waku It’s Love OST)
2002:
Kimi Ni Ae Ta Kara… (Start OST) 
2002.
Start (Start OST)


 Girl’s Generation megjelenések (2007 - 2017)

Koreai kiadások

Stúdió albumok
2007:
Girl’s Generation 
2010:
Oh! 
2011:
The Boys
2013:
I Got a Boy
2015:
Lion Heart
2017:
Holiday Night

Mini albumok
2009:
Gee 
2009:
Tell Me Your Wish (Genie) 
2010:
Hoot
2014:
Mr. Mr.

Újra csomagolt albumok
2008:
Baby Baby
2010:
Run Devil Run
2011:
Mr. Taxi
2014:
The Best: New Edition

Live albumok
2010:
The 1st Asia Tour Concert - Into the New World
2013:
2011 Girl’s Generation Tour

Válogatás albumok
2013:
Best Selection Non Stop Mix
2014:
The Best

Egységes digitális kislemezek
2007:
Into The New World 
2012:
Dancing Queen 
2015:
Catch Me if You Can
2015:
Party 
2016:
Sailing (0805) 

Reklám dalok
2009:
Chocolate Love (retro pop ver.) 
2009:
S.E.O.U.L (with. SuJu) 
2011:
Visual Dreams (Intel Collaboration Song)


Japán kiadások

Stúdió albumok
2011:
Girl’s Generation 
2012:
Girl’s Generation II - Girls & Peace 
2013:
Girl’s Generation III - Love & Peace
2014:
Girl’s Generation – The Best

Újracsomagolt albumok
2011:
The Boys
2014:
Girl’s Generation – The Best (New Edition)

Kislemezek
2010:
Genie 
2010:
Gee
2011:
Mr. Taxi / Run Devil Run 
2012:
Paparazzi
2012:
Oh!
2012:
Flower Power
2013:
Love & Girls
2013:
Galaxy Supernova
2013:
My Oh My
2015:
Catch Me If You Can


Nemzetközi kiadások

Albumok
2011:
The Boys Special Album 

Kislemezek
2011:
The Boys (Maxi Single) 


Kínai kiadások

Sorozat, film dalok
2013:
Find Your Soul (Blade & Soul 2013 OST)     

Utolsó frissítés: 2021.09.21. 20:08 BeJoyful által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace