Starity

Christopher Nissen

Christopher Nissen Christopher Nissen nemzetisége 5350. 49rajongó 5vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 95%
 • stílus: 93%
 • szimpátia: 95%
 • Születési név
 • Christopher Lund Nissen
 • Becenév
 • Chris
 • Születési idő
 • 1992. január 31.
 • Születési hely
 • Kastrup, Koppenhága, Dánia
 • Foglalkozás
 • énekes, dalszerző
 • Családi állapot
 • nős, 2 gyermek
 • Partner
 • Cecilia Haugaard
 • Eredeti hajszín
 • szőke
 • Szemszín
 • kék
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Medina Molly Sandén

Christopher Nissen életrajza


A sztáradatlapot jelenleg nem szerkeszti senki, ezért hiányos, helytelen információkat is tartalmazhat.

Christopher egy dán énekes, dalszövegíró, dalszerző. 2011-ben jelent meg első száma, az "Against the Odds". Első albuma a "Colours" 2012. március 19.-én jött ki. Michael Jackson, Justin Timberlake, Bruno Mars and John Mayer inspirálja a zenében. Christopher legnépszerűbb számai között van a "CPH Girls", "Limousine" és "Tulips", melyek nagy sikert arattak Ázsiában is. Azóta még két albuma is megjelent, a legfrissebb a "Closer", ami 2016. április 15.-én jött ki.

Kezdetek

Christopher Lund Nissen 1992. január 31.-én született Frederiksbergben (Dánia). Anyja Liselotte Nissen, apja Gert Nissen. Van egy öccse, Oliver Nissen, aki 7 évvel fiatalabb nála. Pár évvel később Amagerbe költözött szüleivel és öccsével, ami a fővárostól (Koppenhága) pár km-re van.

Zenei pályafutása

2011.

Christopher eleinte a YouTube-ra töltötte fel feldolgozásait, majd később leszerződött az EMI Denmark-hoz.
2011. szeptember 5.-én jelent meg első száma, az "Against the Odds", amihez videóklipp is készült. A toplistán a 23. helyre került.

2012.

Ezt követően február 14.-én jött ki második videóklippje, a "Nothing in Common", ami azonnal az 5. helyre került a listákon. Március 19.-én dobta piacra első studió albumát, ami a "Colours" címet kapta. 2012-ben közreműködött Molly Sandén, svéd énekesnő "A Little Forgiveness" c. számában. A videóklipp június 8.-án került ki.

COLOURS (2012. 03. 19.)
1. Mine, Mine, Mine
2. Nothing in Common
3. Avalanche
4. Set The Record Straight
5. Against the Odds
6. Morning Light
7. Unbreakable
8. Big Mistake
9. Colours (feat Frida Amundsen)
10. Still in Love
11. Lots of Downs

A "Mine, Mine, Mine" c. dalhoz a videóklipp ez év május 15.-én jött ki, majd a "Colours" -hoz készült egy turné klipp, amely szeptember 24.-én, illetve a "Set The Records Straight" c. szám klippje december 29.-én került fel a YouTube-ra.

2013.

A dán DJ páros Svenstrup & Vendelboe "Where do we go from here" című számában Christopher énekel, a klipp január 11.-én került fel.
2013. szeptember 23.-án jelentet meg legújabb száma, ami a "Told You So" címet kapta, melyhez 2 remix verzió is készült.

2014.

Február 14.-én mutatta meg a nagyközönségnek a "Crazy" című klippjét, melyet Kaliforniában forgattak. 1 hónappal később jött ki második albuma, mely "Told You So" címen elérhető. A korong 10 dalt tartalmaz, melynek szövegét teljes egészében Christopher írta, és hangszerelte.

TOLD YOU SO (2014. 03. 24.)
1. Told You So
2. Crazy
3. Doctor
4. Remind You
5. Nympho
6. Go Find A Man
7. Mama
8. High On Life
9. Little Sunshine
10. Waterfall

2014 május 12.-án adta ki Brandon Beal, amerikai énekes/producer-rel közös "Twerk It Like Miley" c. számukat, melynek producere (Rasmus) Hedegaard. A single azonnal az első helyen kötött ki a listákon, és később elnyerte a Dán Grammy-n a "Club Hit of the Year" díjat.
Brandon szerepel Christopher "MAMA" c. videóklipjében, ami május 30.-án került fel a YouTube-ra. Október 31.én megjelent "CPH Girls" című Brandonnal közös számukban is feltűnik az amerikai énekes, aminek szövegét közösen írták. A dal az egyik leggyakrabban játszott szám lett az országban, hamar a listák elejére ugrott.

2015.

Augusztus 9.-én jelent meg "Tulips" c. száma. A kétértelmű szó a szövegben sok rajongót elgondolkodtatott. Vajon tulips vagy two lips? Vagy mindkettő?! A 2015-ös Danish Music Awards (DMA) társ házigazdája volt Anders Breinholt mellett. Az alkalomra készült egy humoros klipp is. ⇒ http://programmer.tv2.dk/natholdet/2015-11-12-se-christophers-nye-musikvideo-christopher-med-anders-breinholt

2016.

Az év elején, január 29.-én jött ki Madcon, norvég duóval közös számuk, a "Limousine". Pár hónapra rá, április 1.-jén debütált Bekuh Boom, amerikai énekesnővel közösen írt daluk, ami az "I Won't Let You Down" címet kapta. Az ehhez tartozó klipp április 8.-án került fel a YouTube-ra.
Harmadik nagylemeze a "Colours" és "Told You So" után a "Closer" lett. Egy interjúban Christopher azt nyilatkozta, legújabb albuma személyesebb hangvételű az eddigiekhez képest, s ezáltal közelebb kerülünk az előadóhoz.

CLOSER (2016. 04. 15.)
1. Tulips
2. Limousine (featuring Madcon)
3. I Won't Let You Down (featuring Bekuh Boom)
4. Famous
5. Bitter War (featuring Ericka Jane)
6. Don't Let the Door Hit Ya (featuring Brandon Beal)
7. Reasons
8. Hungover
9. Baby Making Interlude
10. First Time
11. All About Sex
12. Heartbeat

Július 28.-án került fel a legnagyobb zenemegosztó oldalra Matoma, norvég dj-vel közös száma, a "Take Me Back". A szám egy igazi nyári popsláger. A "Heartbeat" c. számhoz klipp is készült, amit Svédországban forgattak, és 2016. szeptember 23.-án került ki. Nem sokkal később elkészült a szám akusztikus verziója is, ami október 14.-én került fel YouTube csatornájára. Később, még ebben az évben a "Free Fall" című száma jelent meg, az ehhez tartozó klipp december 30.-án került ki.

,,Free Fall egy dal a bizalomról, reményről, szeretetről, és kockáztatásról. Ez egy megállapítás a bátorságról, hogy akkor is elhidd lehetsz sikeres, ha többen elbuktak már előtted. Számomra 'Free Fall' nem metafora - ez egy lelkiállapot, ahol minden zavaró és ijesztő, olyan, mint mikor egy kereszteződéshez érkezel, és nem tudod biztosra, hogy mit kell tenned. Mikor egy szakadék szélén állsz elengedve a félelmeidet, és csak beugrasz az ismeretlenbe.. Ez a szabadesés - és még mindig nem tudhatod, hogy ez volt-e a megfelelő döntés."

(Christopher, 2016. december 30.)


2017.

Április 21.-én debütált a YouTube-on legfrissebb "Naked" című számához tartozó videóklip, amit megelőzött egy Lyrics videó március 31.-én. Majd még ehhez készült egy akusztikus verzió is. Ez július 13.-án ment fel YouTube-ra.

2018.

Április 12.-én mindenki legnagyobb meglepetésére kisebb kihagyás után megjelent Christopher "Bad" c. száma Lyric videóval. A zenei megosztó oldalon ápr. 20.-tól már látható a klipes verzió is. Ezen kívül 4 remix készült belőle. Nem kellett sokat várni a rajongóknak, Chris június 28.-án megjelentette legújabb számát "Monogamy" címmel. Ebben az évben még utoljára az "Irony" című sláger került fel a videómegosztó oldalára 2018. okt. 5.-én.

2019.

Az év eleji munkálatok után március 15.-én kikerült a "My heart " c. klipje a YouTube-ra. Majd ezt követte a "Real Life" július 19.-én. 3 év után megjelent követező albuma "Under the Surface" címmel.

UNDER THE SURFACE (2019. 02. 22.)
1. My Heart
2. The Chancer
3. Irony
4. High
5. Grow Up
6. Just Kiss Me
7. Bad
8. Monogamy

2020.

2020-at egyből egy klippel kezdte január 28.-án, aminek a címe "Ghost", és Szingapúrban forgatták. Ez az első klip, melyben a felesége is szerepel. Nem kellett sokat várni, május 22.-én újabb klippel örvendeztette meg rajongóit, a dal a "Leap Of Faith" címet kapta.

Magánélet

Az első videóklipjében szereplő Mathilde Sofie-val (dán modell) egy ideig együtt jártak, de erről nem sok részletet tudni. 2012 eleje óta párkapcsolatban élt a dán popkirálynővel, a nála 10 évvel idősebb Medinával, akivel hamar össze is költöztek, majd 2014 januárjában már arról szóltak a hírek, hogy decemberben szakítottak.
Christopher 2014. május elején találkozott egy Fesztiválon (SPOT Festival) a dán modell Cecilie Haugaard-al, akit az énekes menedzsere, Thomas Borrensen mutatott be. Christopher számára nem volt teljesen ismeretlen a barna hajú modell, mivel követte instagrammon. Kettejük közt már az első perctől kezdve megvolt a kémia, bár Cecilie először visszautasította az újabb találkozás lehetőségét. Nem tudni ezután mi történt, de júniusban újból felvették a kapcsolatot, és 2 hónapnyi találkozgatás után, 2014. augusztus 3.-án egy instagramra kitett közös képpel bejelentették, hogy mostantól egy párt alkotnak. Néhány hónappal később össze is költöztek Christianshavn-i (Koppenhága egyik városrésze) közös lakásukba. Az énekes ezek után 2018 szeptember 2.-án megkérte Cecilie kezét, majd jövő év június 1.-én össze is házasodtak.

Eurowoman (dán) magazin interjúja a párral: http://www.alt.dk/artikler/der-var-en-vild-kemi-mellem-os-fra-forste-sekund

Érdekességek

♦ Az idei évben megjelent Trolls c. animációs vigjátékban Christopher kölcsönzi 'Kvist' hangját Stine Bramsen (Poppy hangja) mellett.
♦ Van egy kutyája, aki a szüleinél van.
♦ Részt vett a RED BARNET DK programjában, aminek keretében elutazott Líbiába, ahol szegény gyerekeken segített, ezzel felhívva a figyelmet az éhezésre.
♦ Nagyon jó barátságot ápol Brandon Beal amerikai énekessel, Anders Breinholttal, és Hedegaarddal.
♦ Menedzsere és személyi asszisztense Emil Dinesen egyben egyik legjobb barátja.
♦ Snapchat neve: vagnyoung
♦ TikTok neve: christophermusiccom

Közösségi média

♦ Instagram: https://www.instagram.com/christophermusiccom/
♦ Hivatalos weboldal: http://christophermusic.dk/
♦ Facebook: https://www.facebook.com/ChristopherMusicDk
♦ YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCWAZJoAnXf9B3xTPbZgGy0g
♦ Spotify: https://play.spotify.com/artist/3zDRCqOhJXJfS2YWOEwGMC?play=true&utm_source=open.spotify.com&utm_medium=open
♦ iTunes: https://itunes.apple.com/artist/christopher/id502578404
♦ Deezer: http://www.deezer.com/artist/253249
♦ Twitter: https://twitter.com/StopherMusic

TV-s szereplések

♦ Haps du er fanget (2012)
♦ Go' morgen Danmark (2012)
♦ Danish Music Awards (2012)
♦ Go' aften Danmark (2012)
♦ Go' morgen Danmark (2012)
♦ Go' morgen Danmark (2013)
♦ Danish Music Awards fellépő (2013)
♦ Go' morgen Danmark (2014)
♦ Go' morgen Danmark (2014)
♦ Danish Music Awards fellépő (2014)
♦ X Factor Denmark finale (2014)
♦ Go' aften Danmark (2014)
♦ Jeg er Christopher (2014)
♦ Natholdet (2014)
♦ Aftenshowet (2014)
♦ Danish Music Awards fellépő, társ házigazda (2015)
♦ Go morgen Danmark (2015)
♦ Natholdet (2015)
♦ Go' morgen Danmark (2016)
♦ Danmarksindsamling (2016)
♦ Go' morgen Norge (2016)
♦ X Factor Denmark finale (2016)
♦ Vi ses hos Celment (2016)
♦ Jeg er stadig Christopher (2016)
♦ Akademi Fantasia - Malaysia Guest artist /Week 5/ (2016 )

Díjak

♦ The voice-pris (2012)
♦ Danish Music Awards - Årets Nytænker (2012)
♦ The voice - Årets Flirt (2012)
♦ The voice - The Body Art (2012)
♦ The voice . Årets Instagrammmer (2013)
♦ Gaffa-prisen - Årets Mandlige Kunstner (2014)
♦ Danish Music Awards Publikumsprisen (2014)
♦ Danish Music Awards - Årets Danske popudgivelsen (2014)
♦ MTV European Music Awards for årets danske band (2014)
♦ The voice - Årets Trendsætter (2014)
♦ The Voice - Årets Idol (2014)
♦ Danish Music Awards - Årets Danske Club Navn (2014)
♦ Zulu Awards - Årets Mandlige Kunstner (2015)
♦ The voice-prisen (2015)
♦ QQ Music Awards - Årets loven navn (2015)
♦ Elle Style Awards - Årets mand (2016)
♦ The Voice-prisen (2016)

A 2016-os évben, Rotterdamban rendezett MTV European Music Awards (EMAs) jelöltje volt 'A legjobb dán előadó' kategóriában. A jelölést sajnos díjra nem válthatta.

Turnék

♦ Colours Tour (2012-2013)
♦ Christopher Tour (2013)
♦ Told you So Tour (2014-2015)
♦ Tulips Tour (2015)
♦ Christopher Tour (2016)
♦ China Tour (2016)
♦ Asia Tour (2017)
♦ European Tour (2020)
♦ Asia Tour (2020)

Kiadó

Warner Music Denmark

Falkoner Allé 7, 3.
2000 Frederiksberg   

Film

Jeg er Christopher (2014)

Christopherről készült egy 4 részből álló dokumentumfilm-sorozat, ami bemutatja a sztár mindennapjait. Ez a dán DR csatornán volt látható.

Jeg er stadig Christopher (2016)

Az előzőhöz hasonlóan ez is az előadó hétköznapjait mutatja be 4 részben a nézőknek, és hogy mi zajlik a backstage-ben a színfalak mögött. A DR csatorna közvetíti.

Szinkronszerep

Az idei évben megjelent 2016-os Trolls c. animációs vigjátékban Christopher kölcsönzi 'Kvist' hangját Stine Bramsen (Poppy hangja) mellett.

Nagylemezek

COLOURS (2012. márc. 19.)
1. Mine, Mine, Mine
2. Nothing in Common
3. Avalanche
4. Set The Record Straight
5. Against the Odds
6. Morning Light
7. Unbreakable
8. Big Mistake
9. Colours (feat Frida Amundsen)
10. Still in Love
11. Lots of Downs

TOLD YOU SO (2014. márc. 24.)
1. Told You So
2. Crazy
3. Doctor
4. Remind You
5. Nympho
6. Go Find A Man
7. Mama
8. High On Life
9. Little Sunshine
10. Waterfall

CLOSER (2016. április 15.)
1. Tulips
2. Limousine (featuring Madcon)
3. I Won't Let You Down (featuring Bekuh Boom)
4. Famous
5. Bitter War (featuring Ericka Jane)
6. Don't Let the Door Hit Ya (featuring Brandon Beal)
7. Reasons
8. Hungover
9. Baby Making Interlude
10. First Time
11. All About Sex
12. Heartbeat  

Utolsó frissítés: 2023.02.15. 12:12 Domey által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace