Starity

Chyler Leigh

Chyler Leigh Chyler Leigh nemzetisége 1828. 325rajongó 12vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 94%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Chyler Leigh Potts
 • Születési idő
 • 1982. április 10.
 • Születési hely
 • Charlotte, North Carolina, USA
 • Foglalkozás
 • színésznõ
 • Családi állapot
 • férjezett, 3 gyermek
 • Partner
 • Nathan West
 • Magasság
 • 168 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Ellen Pompeo Sandra Oh Patrick Dempsey Eric Dane Nathan West

Chyler Leigh életrajza

KEZDETEK
Chyler Leigh Potts Charlotte-ban,  Észak-Karolinában született 1982. április 10-én. Édesanyja Yvonne Norton, édesapja Robert Potts.  Virginia Beach-en, Virginia államban nőtt fel, ahol a szüleinek fogyókúrával foglalkozó üzletük volt. Amikor Leigh 8 éves volt, az üzleti vállalkozás csődbe ment, majd négy évvel később szülei különváltak. Édesanyjával és testvérével, a későbbi Power Rangers in Space színésszel, Christopher Khayman Lee-vel Miamiba költöztek, ahol az édesanyja újra hozzáment az első férjéhez. Miután kimondták szülei válását, elidegenült édesapjától, de évekkel később kibékültek.

KORAI ÉVEK
Nyolcadik osztályba járt, amikor elkezdett foglalkozni a modellkedéssel. Később már érdeklődést mutatott a színészet iránt is, eleinte csak helyi televíziós reklámfilmekben tűnt fel, majd pedig a Hall Pass tiniműsorban volt látható. 1999-ben édesanyjával együtt Los Angelesbe költöztek, hogy be tudja indítani színészi pályafutását.


KARRIER
Karrierjét egészen fiatal korában elkezdte, 15 éves volt amikor szerepet kapott a Kickboxing Academy című filmben 1997-ben. 1999-ben összesen 9 rész erejéig Jamie Martint alakította a Safe Harbor című sorozatban. 2000-ben három epizódig szerepelt a Hetedik mennyország / 7th Heaven című sorozatban. 2001-ben a Már megint egy dilis amcsi / Not Another Teen Movie című filmben kapott  főszerepet, ahol Chris Evans oldalán alakította Janey Briggs-et. A filmben hallható Marilyn Manson egyik dala is, a Tainted Love, melyhez készült videóklipben is látható.

2002-ben válogatták be a Girls Club című rövidéletű TV sorozatban, ahol Sarah Mickle űgyvédként szerepelt, majd pedig a That '80s Show-ban punk rocker June Tuesday-t formálta be. Később állandó szereplője lett az Ügyvédek / The Practice című ABC jogi drámájában, de az évad végén sajnos elbocsátatották költségvetés csökkentés miatt. Ezt követően csatlakozott a Reunion stábjához 2005 szeptemberében, melyben 2006-ig szerepelt. 

2007-ben a Grace Klinika / Grey's Anatomy című ABC orvosi sorozatában először Joe bárjában jelent meg egy ismeretlen nőként, akit Derek Shepherd vett észre a harmadik évad utolsó két epizódjában. A későbbiekben derült ki, karaktere Lexie Grey, féltestvére a főszereplő Meredith Grey-nek. Ez hozta meg az áttörést a számára, ugyanis a 4. évadban előléptették állandó szereplővé, és egészen a 2012-ig, a 8. évad évadzáró epizódjáig az is maradt. Ugyanis ekkor azt választotta, hogy inkább otthagyja a sorozatot, hogy a családjával tübb időt tudjon tölteni.

2010-ben szerepelt A 19. feleség / The 19th Wife című filmben. David Ebershoff regénye alapján készült filmben két szál fut párhuzamosan. Az egyik egy napjainkban játszódó, izgalmas bûnügyi nyomozás, míg a másik egy XIX. században élt asszony, Ann Eliza Young életének története. A két fonalat egy amerikai egyházi közösség, a mormon egyház története kapcsolja össze. Valóban BeckyLyn végzett férjével házuk pincéjében? A húszéves Jordan Scott, akit egyháza hat évvel korábban kiközösített, visszatér szülõvárosába, hogy izgalmas, veszélyes nyomozás során, új barátokat szerezve kiderítse, édesanyja valóban gyilkos-e. A mormonok prófétájának tizenkilencedik felesége bátran szembeszállt hitbéli közösségével, annak vezetõjével, és addigi életét hátrahagyva elindult a számára addig ismeretlen, külsõ világba, hogy mindenkinek elmondja, milyen élet jut azoknak az asszonynak, akiknek nemegyszer legalább egy tucat másik nõvel kell megosztozniuk a férjükön. A regény fikció, de szereplõi valóban léteztek, az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának tagjai voltak. 

2012-ben egy epizód erejéig látható volt szintén Lexie-ként a Doktor Addison / Private pcímű sorozatban, ami a Grace Klinika testvérsorozata. Emellett feltűnt a Gyötrelmes csapda / Brake című filmben, mint az egyik főszereplő. Jeremy Reins titkos ügynök zavarodottan ébred, sötétség veszi körül. Rájön, hogy egy mozgó autó csomagtartójába van bezárva. Elrablói testi-lelki kínzással próbálják rávenni, hogy adja ki a nekik a szükséges információt. A terroristák az Egyesült Államok elnökét akarják megölni. 

Window Wonderland című családi vígjátékában egy áruház kirakatát rendező rájön, hogy karácsony előtt akad egy szabad hely álmai állására, de kiderül az is, hogy a rivális férfi is szemet vetett rá. 2014-ben szerepet kapott a Taxi / Taxi Brooklyn című sorozatban, melyben Caitlyn Sullivan alakította. A nő egy önfejú rendőr New Yorkban, aki képtelen beletörődni, hogy a rendőrség nem tudja kideríteni apja halálának körülményeit. Úgy dönt, maga fog a végére járni. Partnere marsellies-i őrült taxis, Leo lesz, aki mindig kihúzza a bajból. Közben pedig rejtélyes üzeneteket kap, melyben az irja, segiteni tud neki abban, hogy megtalálja a gyilkost.

2015-ben újabb főszerepet kapott, ugyanis megkapta Alex Danvers szerepét a Supergirl című sorozatban, melyben mai napig játszik. Karaktere felbukkan különböző sorozatokban is crossoverek formájában, ilyen A zöld íjász / Arrow, Flash - A Villám / The Flash és A holnap legendái / Legends of Tomorrow.

2020-ban mutatták be a Crisis on Infinite Earths filmet, melyben a Végtelen Föld válsága az egész multiverzumban elkezdődött és a Föld összes hőse összefog, hogy megállítsák az inváziót, és meg kell állítaniuk Földjük megsemmisülését is. 

2021-ben karaktere a Grace Klinika / Grey's Anatomy sorozatban visszatért egy epizód erejéig Eric Dane (Dr. Mark Sloan) mellett. Ám ez csak CGI segítségével valósult meg, ugyanis a Supergirl munkálatai miatt Vancouverben tartózkodott, így zöld háttérrel forgatták le jeleneteit. Ellen Pompeoval azonban Eric Dane Malibuban forgatott.

MAGÁNÉLET
2002-ben a Maxim  Hot 100 Women of 2002 listáján a 65. helyezést kapta. 

Férjével, Nathan Westtel 1998-ban ismerkedtek meg. Később a pár különféle gyógyszerekkel kísérletezett, majd kipróbálták a marihuánát és a kokaint is. Függők lettek, majd vallásos ösztönzésre jártak, ami segített nekik leszokni és végül szerencsésen felhagytak a szerek fogyasztásával.

2002. július 20-án összeházasodtak. A pár első közös gyermeke, Noah Wilde névre keresztelt kisfiú 2003 decemberében látta meg a napvilágot. Őt követte később két lány, 2006 szeptemberében Taelyn Leigh, majd pedig 2009. május 7-én Anniston Kae. 

2020 októberében a createchange.me-n jelent meg egy cikkje, melyben leírja, hogy a COVID-19 járvány közepette ő is elkapta a betegséget, majdnem egy hónapig ágyban feküdt. Kénytelen volt távolságot tartani gyermekeitől és férjétől is, akik folyamatosan maszkot hordtak a házukban is, de szerencsére senki más nem lett beteg rajta kívül.

írta: kia08

FILM
2020: Crisis on Infinite Earths - Alex Danvers 
2013: Window Wonderland - Sloan Van Doren
2012: Gyötrelmes csapda / Brake - Molly Reins
2010: A 19. feleség / The 19th Wife - Queenie
2001: Már megint egy dilis amcsi / Not Another Teen Movie - Janey Briggs
1997: Kickboxing Academy - Cindy 

SOROZAT
2015-2021: Supergirl - Alex Danvers - 110 epizód
2007-2021: Grace Klinia / Grey's Anatomy - Dr. Lexie Grey - 114 epizód 
2017-2020: A holnap legendái / Legends of Tomorrow - Alex Danvers - 2 epizód
2017: Flash - A Villám / The Flash - Alex Danvers - 1 epizód
2017: A zöld íjász / Arrow - Alex Danvers - 1 epizód
2014: Taxi / Taxi Brooklyn - Caitlyn Sullivan detektív - 12 epizód
2012: Doktor Addison - Private Practice - Dr. Lexie Grey - 1 epizód
2005-2006: Reunion - Carla Noll - 13 epizód
2005: Rocky Point - Cassie Flynn - 1 epizód
2004: North Shore - Kate Spangler - 1 epizód
2003: Ügyvédek / The Practice - Claire Wyatt - 10 epizód
2002: Girls Club - Sarah Mickle - 9 epizód
2002: That '80s Show - June Tuesday - 13 epizód
2000: Wilder Days - Rip - 1 epizód
2000: Hetedik mennyország / 7th Heaven - Frankie - 3 epizód
2000: M.Y.O.B. - 1 epizód
1999: Saving Graces - Grace Smith - 1 epizód
1999: Safe Harbor - Jamie Martin - 9 epizód
1997: Kinetic City Super Crew - 1 epizód
1996: Hall Pass - 1 epizód

PRODUCER
2012: Brake ... társproducer

(2001) Marilyn Manson Tainted Love

Utolsó frissítés: 2021.04.21. 08:08 kia08 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace