Starity

Chyler Leigh

Chyler Leigh Chyler Leigh nemzetisége 1789. 325rajongó 12vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 98%
 • stílus: 94%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • Chyler Leigh Potts
 • Születési idő
 • 1982. április 10.
 • Születési hely
 • Charlotte, North Carolina, USA
 • Foglalkozás
 • színésznõ
 • Családi állapot
 • férjezett, 3 gyermek
 • Partner
 • Nathan West
 • Magasság
 • 168 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Kos
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna

Chyler Leigh életrajza

KEZDETEK
Chyler Leigh Potts Charlotte-ban, Észak-Karolinában született 1982. április 10-én. Édesanyja Yvonne Norton, édesapja Robert Potts. Virginia Beach-en, Virginia államban nőtt fel, ahol a szüleinek fogyókúrával foglalkozó üzletük volt. Amikor Leigh 8 éves volt, az üzleti vállalkozás csődbe ment, majd négy évvel később szülei különváltak. Édesanyjával és testvérével, a későbbi Power Rangers in Space színésszel, Christopher Khayman Lee-vel Miamiba költöztek, ahol az édesanyja újra hozzáment az első férjéhez. Miután kimondták szülei válását, elidegenült édesapjától, de évekkel később kibékültek.

KORAI ÉVEK
Nyolcadik osztályba járt, amikor elkezdett foglalkozni a modellkedéssel. Később már érdeklődést mutatott a színészet iránt is, eleinte csak országos televíziós reklámfilmekben tűnt fel mint például a Coca Cola és Wendy's, majd pedig a Hall Pass tiniműsorban volt látható. 1999-ben édesanyjával együtt Los Angelesbe költöztek, hogy be tudja indítani színészi pályafutását.


KARRIER
Karrierjét egészen fiatal korában elkezdte, 15 éves volt amikor szerepet kapott a Kickboxing Academy című filmben 1997-ben. 16 éves korára már két pilotban is látható volt, ezek 1999-ben a Saving Graces című WB műsor, valamint 2000-ben Wilder Days című ABC műsor. Ekkor Aaron Spelling is felfigyelt a fiatal színésznő tehetségére és  beválogatta Safe Harbor című sorozatába, 1999-ben összesen 9 rész erejéig Jamie Martint alakította

2000-ben szerepelt a Hetedik mennyország / 7th Heaven című sorozatban, erőteljes, három epizódos alakítása Frankie-ként, egy alkalmatlan fiatal anyaként hátrányosan befolyásolta a Camden családot. 2001-ben a Már megint egy dilis amcsi / Not Another Teen Movie című Columbia/Tri-Star filmben kapott főszerepet, ahol Chris Evans oldalán alakította Janey Briggs-et. Eredetile egy kisebb szerepre jelentkezett, de annyira lenyűgözte a rendezőket és producereket, hogy felajánlották a főszerepet a számára. A filmben hallható Marilyn Manson egyik dala is, a Tainted Love, melyhez készült videóklipben is látható.

That '80s Show című Fox sorozatban a punk rocker June Tuesday-t formálta meg, mely Azok a 70-es évek show / That '70s Show című sorozat producerei által készült. Rövid műsoridő utűn azánban kaszálták, később pedig David E. Kelley executive-producer figyelt fel rá, aki a következő Fox szériában el is képzelte. Három nappal később New Yorkba utazott, ahol már a Girls Club című rövidéletű 2002-es TV sorozat egyik főszereplőjeként, a fiatal Sarah Mickle ügyvédnőként mutatták be. Két epizód leadása után sajnos Kelley telefonon közölte vele a sorozat törlését, ezzel egyidejűleg pedig újabb szerepet ajánlott a számára.

Később állandó szereplője lett az Ügyvédek / The Practice című ABC jogi drámájában, de az évad végén sajnos elbocsátatották költségvetés csökkentés miatt. 

2004-ben ismét a Fox csatornának dolgozott, a Lucky Us című félórás vígjáték pilotban alakította Lucy Reed konzervatív fiatal építészt, ám nem rendelték be. Hetekkel később vendégszereplőként jelent meg a Tiszta Hawaii / North Shore című új Fox drámasorozatban mint a fiatal Kate Spangler. 

Az év későbbi szakaszában rövid szünetet tartott a Foxnál, hogy egy új sorozathoz forgathasson Billy Campbell mellett a Rocky Point című WB drámában. A sorozat középpontjában karaktere áll, aki Hawaii északi partján él és magához fogadja elhidegült apját. Sajnos ebből sem készült teljes évad. Ezt követően csatlakozott a Reunion stábjához 2005 szeptemberében, melyben 2006-ig szerepelt. Az érzelmes, drámai sorozat 6 egymáshoz közel álló barát életét követi az 1986-os középiskolai érettségijüktől a 20. osztálytalálkozóig.

2007-ben A Grace Klinika / Grey's Anatomy című ABC orvosi sorozatában először Joe bárjában jelent meg egy ismeretlen nőként, akit Derek Shepherd vett észre a harmadik évad utolsó két epizódjában. A későbbiekben derült ki, karaktere Lexie Grey, féltestvére a főszereplő Meredith Grey-nek. Ez hozta meg az áttörést a számára, ugyanis a 4. évadban előléptették állandó szereplővé, és egészen a 2012-ig, a 8. évad évadzáró epizódjáig az is maradt. Ugyanis ekkor azt választotta, hogy inkább otthagyja a sorozatot, hogy a családjával tóbb időt tudjon tölteni.

2010-ben szerepelt A 19. feleség / The 19th Wife című filmben. David Ebershoff regénye alapján készült filmben két szál fut párhuzamosan. Az egyik egy napjainkban játszódó, izgalmas bûnügyi nyomozás, míg a másik egy XIX. században élt asszony, Ann Eliza Young életének története. A két fonalat egy amerikai egyházi közösség, a mormon egyház története kapcsolja össze. Valóban BeckyLyn végzett férjével házuk pincéjében? A húszéves Jordan Scott, akit egyháza hat évvel korábban kiközösített, visszatér szülõvárosába, hogy izgalmas, veszélyes nyomozás során, új barátokat szerezve kiderítse, édesanyja valóban gyilkos-e. A mormonok prófétájának tizenkilencedik felesége bátran szembeszállt hitbéli közösségével, annak vezetõjével, és addigi életét hátrahagyva elindult a számára addig ismeretlen, külsõ világba, hogy mindenkinek elmondja, milyen élet jut azoknak az asszonynak, akiknek nemegyszer legalább egy tucat másik nõvel kell megosztozniuk a férjükön. A regény fikció, de szereplõi valóban léteztek, az Utolsó Napok Szentjeinek Jézus Krisztus Egyházának tagjai voltak. 

2012-ben egy epizód erejéig látható volt szintén Lexie-ként a Doktor Addison / Private pcímű sorozatban, ami a Grace Klinika testvérsorozata. Emellett feltűnt a Gyötrelmes csapda / Brake című filmben, mint az egyik főszereplő. Jeremy Reins titkos ügynök zavarodottan ébred, sötétség veszi körül. Rájön, hogy egy mozgó autó csomagtartójába van bezárva. Elrablói testi-lelki kínzással próbálják rávenni, hogy adja ki a nekik a szükséges információt. A terroristák az Egyesült Államok elnökét akarják megölni. 

Window Wonderland című családi vígjátékában egy áruház kirakatát rendező rájön, hogy karácsony előtt akad egy szabad hely álmai állására, de kiderül az is, hogy a rivális férfi is szemet vetett rá. 2014-ben szerepet kapott a Taxi / Taxi Brooklyn című sorozatban, melyben Caitlyn Sullivan alakította. A nő egy önfejú rendőr New Yorkban, aki képtelen beletörődni, hogy a rendőrség nem tudja kideríteni apja halálának körülményeit. Úgy dönt, maga fog a végére járni. Partnere marsellies-i őrült taxis, Leo lesz, aki mindig kihúzza a bajból. Közben pedig rejtélyes üzeneteket kap, melyben az irja, segiteni tud neki abban, hogy megtalálja a gyilkost.

2015-ben újabb főszerepet kapott, ugyanis megkapta Alex Danvers szerepét a Supergirl című sorozatban, melyben a sorozat végéig, 2021-ig látható volt. Karaktere felbukkant különböző sorozatokban is crossoverek formájában, ilyen A zöld íjász / Arrow, Flash - A Villám / The Flash és A holnap legendái / Legends of Tomorrow.

2020-ban mutatták be a Crisis on Infinite Earths filmet, melyben a Végtelen Föld válsága az egész multiverzumban elkezdődött és a Föld összes hőse összefog, hogy megállítsák az inváziót, és meg kell állítaniuk Földjük megsemmisülését is. 

2021-ben karaktere a Grace Klinika / Grey's Anatomy sorozatban visszatért egy epizód erejéig Eric Dane (Dr. Mark Sloan) mellett. Ám ez csak CGI segítségével valósult meg, ugyanis a Supergirl munkálatai miatt Vancouverben tartózkodott, zöld háttérrel forgatták le jeleneteit. Ellen Pompeoval azonban Eric Dane Malibuban forgatott.

JÓTÉKONYSÁG
Támogatja a The Thirst Project nevű non-profit szervezetet Amerikában, amelynek célja, hogy biztonságos ivóvizet vigyen el közösségekbe szerte a világon.[

MAGÁNÉLET
2002-ben a Maxim Hot 100 Women of 2002 listáján a 65. helyezést kapta. 

1998-ban, 16 évesen ismerkedett meg leendő férjével, a 20 éves Nathan Westtel, amikor mindketten részt vettek a Saving Graces című sikertelen WB-sorozat pilotjának meghallgatásán. Ekkortájt hagyta el a családi fészket, hogy együtt éljenek. Mindketten elég rossz állapotban voltak, ugyanis mindkettőjüknek elég zaklatott családi életük volt és nehéz nevelésben részesültek. Ez a kábítószerekkel, például a kokainnal való visszaéléshez vezetett, ami gyorsan függőséggé fajult.

A pár 2000-ben is dolgozott együtt a Hetedik mennyország / 7th Heaven című televíziós sorozatban, Mary Camden (Jessica Biel) problémás barátait, Frankie-t és Johnnie-t alakítva. 

A változás 2001-ben érkezett el hozzájuk, amikor a függőséggel küszködő és az eléggé alultáplált színésznőnek a Már megint egy dilis amcsi / Not Another Teen Movie című film rendezője egészségtelenül vékonynak nevezte. Ekkor részt vettek egy keresztény istentiszteleten egy barátjuk meghívására, ami segítette őket a gyógyulásban,azóta pedig vallásos, keresztény életet élnek. Ezt követően 2002. július 20-án összeházasodtak, a ceremóniára Alaszkában kerítettek sort.

A pár első közös gyermeke, Noah Wilde névre keresztelt kisfiú 2003 decemberében látta meg a napvilágot. Őt követte később két lány, 2006 szeptemberében Taelyn Leigh, majd pedig 2009. május 7-én Anniston Kae. 

2019-ben felfedte, hogy egy évtizeddel korábban bipoláris zavart diagnosztizáltak nála.

2020 októberében a createchange.me-n jelent meg egy cikkje, melyben leírja, hogy a COVID-19 járvány közepette ő is elkapta a betegséget, majdnem egy hónapig ágyban feküdt. Kénytelen volt távolságot tartani gyermekeitől és férjétől is, akik folyamatosan maszkot hordtak a házukban is, de szerencsére senki más nem lett beteg rajta kívül.

írta: kia08

FILM
2020: Crisis on Infinite Earths - Alex Danvers 
2013: Window Wonderland - Sloan Van Doren
2012: Gyötrelmes csapda / Brake - Molly Reins
2010: A 19. feleség / The 19th Wife - Queenie
2001: Már megint egy dilis amcsi / Not Another Teen Movie - Janey Briggs
1997: Kickboxing Academy - Cindy 

SOROZAT
2017-2021: Flash - A Villám / The Flash - Alex Danvers - 4 epizód 
2015-2021: Supergirl - Alex Danvers - 126 epizód
2007-2021: A Grace Klinika / Grey's Anatomy - Dr. Lexie Grey - 114 epizód 
2017-2020: A holnap legendái / Legends of Tomorrow - Alex Danvers - 2 epizód
2017: A zöld íjász / Arrow - Alex Danvers - 1 epizód
2014: Taxi / Taxi Brooklyn - Caitlyn Sullivan detektív - 12 epizód
2012: Doktor Addison - Private Practice - Dr. Lexie Grey - 1 epizód
2005-2006: Reunion - Carla Noll - 13 epizód
2005: Rocky Point - Cassie Flynn - 1 epizód
2004: Tiszta Hawaii / North Shore - Kate Spangler - 1 epizód
2003: Ügyvédek / The Practice - Claire Wyatt - 10 epizód
2002: Girls Club - Sarah Mickle - 9 epizód
2002: That '80s Show - June Tuesday - 13 epizód
2000: Wilder Days - Rip - 1 epizód
2000: Hetedik mennyország / 7th Heaven - Frankie - 3 epizód
2000: M.Y.O.B. - 1 epizód
1999: Saving Graces - Grace Smith - 1 epizód
1999: Safe Harbor - Jamie Martin - 9 epizód
1997: Kinetic City Super Crew - 1 epizód
1996: Hall Pass - 1 epizód

PRODUCER
2012: Brake ... társproducer

(2001) Marilyn Manson Tainted Love

Utolsó frissítés: 2022.12.30. 17:05 kia08 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace