Starity

Clark Gable

Clark Gable Clark Gable nemzetisége 3418. 109rajongó 8vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 99%
 • stílus: 93%
 • szimpátia: 99%
 • Születési név
 • William Clark Gable
 • Becenév
 • King of Hollywood, Gabe, Pa
 • Élt
 • 1901.02.01 – 1960.11.16.
 • Születési hely
 • Cadiz, Ohio, USA
 • Foglalkozás
 • színész
 • Családi állapot
 • nős, 2 gyermek
 • Partner
 • Kay Williams
 • Magasság
 • 185 cm
 • Eredeti hajszín
 • Fekete
 • Szemszín
 • Barna
 • Csillagjegy
 • Vízöntő
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Marilyn Monroe Greta Garbo Vivien Leigh Ava Gardner Deborah Kerr Joan Crawford Mary Astor Doris Day Olivia de Havilland Jean Harlow Lana Turner Carole Lombard Hedy Lamarr Barbara Stanwyck Claudette Colbert

Clark Gable életrajza

KEZDETEK


Clark Gable csecsemőkorában

William Clark Gable 1901. február 1.-jén született az Ohio állambeli Cadizben, William Henry "Will" Gable és Adeline "Addie" Hershelman gyermekeként. Szülei hat hónapos korában kereszteltették meg a gyermeket és mivel Adeline mélyen hívő katolikus volt, a fiú is ezt a vallást kapta. Tíz hónapos korában azonban Adeline váratlanul elhunyt, vélhetően agytumorban, a kisfiú felnevelése így Willre maradt, aki viszont nem gyakorolta vallását. Sok kritikát kapott a család Hershelman-ágától, ami egészen odáig fajult, hogy egy időre el is költöztették őt nagybátyjához, Charles Hershelmanhez és annak feleségéhez. Náluk megkapta azt a vallásos neveltetést, amit a nagyszülők elvártak.

1903-ban édesapja újraházasodott. Jennie Dunlapnek nem voltak gyermekei és később sem szült, így Clark továbbra is az egyedüli gyerekek táborát erősítette. Talán ennek is volt a hozománya, hogy Clark nagyon félénk  gyerek volt, viszont szembetűnően magas és hangos. Miután Will vett egy birtokot és elkészült a házuk, a család elköltözött. Jennie zongoraleckéket adott nevelt fiának, aki később saját magától kezdett el rézfúvós hangszereken tanulni.  Jól öltözöttnek és ápoltnak nevelték, a többi gyerektől tartotta is a távolságot, helyette inkább az édesapjával múlatta az időt. Ennek köszönhetően 13 évesen ő volt az egyedüli fiú a város férfiklubjában. Az olyan férfias tevékenységek mellett, mint a vadászat, az autóreparálás és a fizikai munkák, Clark imádta az irodalmat. Hozzá közelálló ismerősök szerint tökéletesen tudta idézni Shakespeare műveit, különösen a szonetteket.  1917-ben ismét költözniük kellett, miután anyagi problémák vetődtek fel a családnál. Továbbálltak Ravennába, ahol Will földműveléssel kezdett el foglalkozni. Beilleszkedési problémák miatt azonban továbbra is segítségre szorultak anyagilag: ekkor vállalta el első állását Clark, az akroni Goodrich gumigyárban.

KARRIER


Clark és Claudette Colbert az Ez történt egy éjszaka című filmben (1934)

Miután nevelőanyja, Jennie meghalt, a család ismét költözött. Visszamentek Tulsába, ahol a családfő ismét az olajjal kezdett el foglalkozni. Eközben Clark elkezdte a színészi karrierjét építeni: munkát vállalt kisebb színházaknál, de mivel ez a megélhetéshez nem volt elég, munkát vállalt favágóként és eladóként is. Így ismekedett meg Laura Hope Crews-zal (az Elfújta a szél későbbi Pittypat nénijével), aki bátorította a színészmesterség folytatására. 

Így találkozhatott Josephine Dillonnal, aki hamarosan Clark mentorává vált. Kifizette a fiú fogainak megcsináltatását, illetve a haját is stílusosabbra vágták. Megtanította neki azt a technikát, amivel az eredetileg magas hangja mélyebbé és tónusosabbá vált és a teste felett is egyre jobban uralkodott, így mozdulatai természetesebbé váltak.

1924-ben utazott Clark Hollywoodba, ahol először csak a némafilmek statisztájaként foglalkoztatták.  Mindemellett színpadi szerepeket is vállalt, így később visszatért New Yorkba, ahol Josephine munkát szerzett neki a Broadway-en. Alakításaira pozitív kritikákat kapott, azonban a hangosfilmek megjelenésének köszönhetően törölniük kellett pár darabot a repertoárról, aminek sajnos áldozatul estek azok is, amelyekben ő szerepelt.

1930-ban, egy igen jól sikerült színházi alakítása után ajánlottak neki szerződést az MGM-től. A festett sivatag című filmben debütált, tehetsége pedig azonnal szemet szúrt a közönségnek és a kritikusoknak is. 1931-ben behívták egy próbafelvételre a Little Ceasar főszerepéhez, a szerepet azonban végül mégsem ő, hanem Edward G. Robinson kapta meg. Még ebben az évben megjelent a Night nurse, amiben egy Nicket, velejéig romlott sofőrt alakított. Szintén 1931-re datálható az A Free Soul: a film érdekessége, hogy ez volt Clark utolsó filmje, amiben mellékszereplőt alakított.

Clark csillaga felemelkedőben volt. Mi sem mutatja ezt jobban, hogy még a Tarzan, a majomember címszerepére is esélyes volt. Végül a szerepet nem kapta meg, mert Johnny Weismüller jobb fizikummal rendelkezett, de így sem volt oka a panaszra. A Tarzan helyett forgatott Vérvörös homok főszerepe egy pillanat alatt az MGM egyik legkeresettebb férfisztárjává avatta.

1934-ben az MGM kölcsön adta a Columbia Picturesnek Clarkot, heti 2500 dollárért, hogy leforgathassa az Ez történt egy éjszaka című filmet. A stúdió ugyanis korábban felajánlotta Robert Montgomerynek Peter Warne szerepét, aki viszont visszautasította, mert szegényesnek találta a forgatókönyvet. A szkript így Clarkhoz került. A felvételek jó hangulatban teltek, ez pedig meg is hozta gyümölcsét: a filmért megkapta élete egyetlen Oscar-díját és úgy térhetett vissza az MGM-hez, mint az egyik legnagyobb sztár. 1935-ben jelent meg a valós eseményeken alapuló Lázadás a Bountyn. Bár a film történelmi hitelességét a kritikusok és a szakmabeliek egyaránt megkérdőjelezték, Clark a lázadó Fletcher Christian szerepéért ismét kiérdemelt egy jelölést az Akadémiától.

1936-ban mutatták be a San Francisco című drámát, amely szintén valós eseményeken alapul: az 1906-os san franciscói földrengést mutatja be. Ez volt az első film, amelyben Spencer Tracyvel közösen szerepeltek. Ezt követte 1938-ban a Test Pilot, majd 1940-ben a Boom Town. A további kollaborációknak akkor lett vége, mikor Tracy kivásárolta magát az MGM-től.


Rhett Butler és Scarlett O'Hara: Vivien Leigh-jel az Elfújta a szél egyik promóképén (1939)

1938-ban kapta meg az Elfújta a szél című nagy sikerű regény filmadaptációjának férfi főszerepét. A producer, David O. Selznick első választása nem ő volt, hanem Gary Cooper, ő azonban visszadobta a lehetőséget:

"Az Elfújta a szél lesz Hollywood történelmének legnagyobb bukása. Örülök, hogy Clark Gable fog pofára esni és nem én."

Clark maga sem lelkesedett a filmért: túl nőiesnek találta és mindössze azért vállalta el, hogy elvehesse feleségül Carole Lombardot. A film premierjére 1939. december 15.-én került sor a Loew's Grand Theatre-ben és Gary Cooper jóslata ellenére igazi kasszasiker lett. 13 kategóriában jelölték az 1940. évi Oscar-díjátadón, amiből nyolcat díjra is válthatott. Clarkot is jelölték a Legjobb férfi főszereplő kategóriában, de a díjat sajnos nem ő vihette haza.

Szintén 1939-ben mutatták be Az élet komédiása című filmet, amely egy azonos címen bemutatott 1936-os színdarab filmadaptációja. Egyedi darab Clark filmográfiáját tekintve, hiszen ez az egyetlen film, amiben énekel és táncol: Irving Berlin Puttin' on the Ritz című nótáját adta elő, de annyira lámpalázas volt a szokatlan szerepkör miatt, hogy ezeket a jeleneteket kizárólag zárt ajtók mögött vehették fel. Azonban még ez sem volt elég a sikerhez, a film csúnyán megbukott.

Az 1940-ben jelent meg a Strange Cargo, az Olajváros és a Comrade X, egy évvel később pedig a Honky Tonk és a They Met in Bombay. 1942-ben jelent meg a Somewhere I'll Find You, amit közvetlenül felesége halála után forgatott. A gyász következményeként majdnem 10 kilót fogyott, de kötelességét a forgatás ideje alatt is profin teljesítette. A film elkészültével viszont beállt a légierőhöz, így egy rövid, három éves szünet következett karrierjében.

Az első világháború után elkészített filmje az Adventure volt, ami Clyde Brion Davis 1937-es The Anointed című könyvén alapul. A Király visszatérése nagy kasszasikert vetített elő a pénztáraknál, így a film hivatalos szlogenje a "Gable visszatért, Garson pedig megkapta!" lett. A marketingfogás bejött: a film közel kétszeresét hozta vissza a befektettet tőkének. Egy évvel később mutatták be A házalókat, melynek munkálatai során rövid viszony bontakozott ki közte és Paulette Goddard között.


Kulisszák mögötti fotó a Mogambo forgatásáról (1953)

1948-ban következett két második világháborús dráma, a Hazatérés és a Command Decision. Mindkettő nagy siker volt a mozikban, noha a Command Decision a hatalmas bevétel ellenére is veszteségesnek számított az MGM-nél. 1949-ben jött az Any Number Can Play, ami Edward Harris Heth azonos című könyvén alapul. 1950-től következtek az olyan sikerek, mint a Key to the city, a To Please a Lady és az Across the Wide Missouri

1953-ban mutatták be a Mogambót, ami nem más, mint az 1932-es Vérvörös Homok remake-je. Az életben maradt két főszereplő közül egyedül Clark tért vissza, mellette Ava Gardner és Grace Kelly kapott lehetőséget. Egy évvel később készült el a Betrayed, ami Clark utolsó filmje az MGM-nél.

Első filmje szabadúszóként a Soldier of Fortune volt 1955-ben, amit még abban az évben a The Tall Man követett. Egy évvel később jött az Egy király és négy királynő, az egyetlen film, amelynek a produceri munkálataiban is részt vett. 1958-ban Burt Lancasterrel szerepeltek együtt a Csendben fut, mélyen fut című háborús remekműben, ami Edward L. Beach Jr. parancsnok azonos című könyvén alapul. Noha maga a szerző nem tartotta nagyra az adaptációt, a kritikusok az egekig magasztalták.


Clark és Marilyn Monroe utolsó filmjük, a Kallódó emberek promóciós képén (1960)

A nagy riport című romantikus vígjátékot 1958-ban mutatták be. A filmet eredetileg nem fekete-fehérnek tervezték, Clark viszont máshogy nem vállalta el, mivel akkoriban magára szedett pár kilót. Azonban még így is az egyik legsikerebb filmje lett az utolsók közül, alakítását jelölték Golden Globe-ra, a Laurel Awardson pedig a 3. lett a Legjobb Férfiszereplő egy Vígjátékban kategóriában. 1960-ban következett a Nápolyban kezdődött, amit a kritikusok nagyon lehúztak a közte és Sophia Loren közötti korkülönbség miatt. Ez az utolsó film, ami még Clark életében megjelenésre került.

A Kallódó emberekért gyorsan leadta súlyfeleslegét és az alkoholt is mellőzte, orvosi tanácsra. A forgatások nem teltek zökkenőmentesen: a nagy meleg mellett a többször elhalasztott forgatás is megnehezítette a szereplők dolgát. A munkálatok november 4.-én fejeződtek be, tizenkét nappal később pedig Clark elhunyt. A film premierjére csak 1961. február 1.-jén került sor, amikor a Király a 60. születésnapját töltötte volna be. A kritikusok, illetve saját maga szerint is (halála előtt még láthatta a vágatlan verziót) élete egyik legkiemelkedőbb alakítását nyújtotta.

HÁZASSÁGAI
Első felesége egykori mentora, a 17 évvel idősebb Josephine Dillon volt. Az esküvőre 1924. december 18.-án került sor Los Angelesben. Egy kis csalásnak is szerét ejtették, az anyakönyvbe ugyanis mindketten már születési dátumot diktáltak be: így esküvőjük pillanatában Clark 24, míg Josephine 34 évesnek vallotta magát. A frigy hat évig tartott: 1929. májusában költöztek külön, a válást pedig 1930. április 1.-jén mondták ki.

Két nappal a válást követően a férfi ismét megházasodott Texasban, ezúttal Maria 'Ria' Langhammel. 1931-ben, miután Californiába költöztek, ismét összeházasodtak, valószínűleg a két állam törvényeinek eltérése miatt. Házasságuk inkább volt látszatnak nevezhető, ha megjelentek valamilyen eseményen közösen, általában merev mosoly kíséretében pózoltak a fotósoknak, majd a rendezvény két legtávolabbi pontjához mentek. Annak ellenére, hogy Clark több ízben is megcsalta, az asszony meglehetősen magabiztos volt: szerinte a férfinek ugyanis szüksége volt rá a karrierje érdekében. Amikor viszont megkapta az Oscar-díjat az Ez történt egy éjszakáért, haladéktalanul elköltözött tőle. Ria továbbra sem volt hajlandó elválni, csak és kizárólag busás jutalom, mai árfolyamon több, mint 5 millió dollár fejében. Clark ekkor kapta meg Rhett Butler szerepét az Elfújta a szélben, aminek köszönhetően kifizethette Riát, így a válást 1939-ben kimondták.

Carole Lombarddal az 1932-es No Man of Her Own című film forgatásán találkoztak először. Ekkor még mindkettejen házasságban éltek, így románcuk csak 1936-ban kezdett el kibontakozni, miután Lombard elvált William Powelltől. A páros az Elfújta a szél forgatása közben, 1939. március 29.-én kelt egybe Kingmanben és ezzel elkezdődött Clark életének egyik legboldogabb időszaka. Egy farmon éltek Encinóban, ahol kutyákkal, lovakkal, macskákkal és csirkékkel vették körbe magukat. Carole gyermekkel is szerette volna megajándékozni szeretett Pa-ját, de nem sikerült teherbe esnie, amikor pedig igen, sajnálatos módon elvetélt. Boldogságuknak egy tragédia vetett véget: Indianából tartott hazafelé édesanyjával és Clark ügynökével, mikor repülőjük a Potosi-hegységnek csapódott. A fedélzeten mindenki életét vesztette. Clark bár ugyan továbblépett idővel, de szerett felesége halálát soha nem sikerült kihevernie: Esther Williams szerint "soha többé nem volt ugyanaz az ember".

1949 nyarán, egy kerti parti során találkozott Sylvia Ashley színésznővel, akinek ekkoriban nagy híre volt a sajtóban a színészekkel és arisztokratákkal kötött házasságai miatt. Clarkot ez nem érdekelte, az egész estét Sylviával töltötte, noha mással érkezett a partira. Nem sokkal később sor került az esküvőre is: Santa Barbara közelében, egy barát házának nappalijában került sor a szűk körben megtartott kézfogóra. A mézeshetek azonban gyorsan elmúltak és a láng is hamar kialudt kettejük között, amiben közrejátszott az ara meglehetősen fényűző természete. Sylvia 1951 májusában nyújtotta be a válókeresetet, amit 1952 áprilisában véglegesítettek. 

Kathleen "Kay" Williamsszel először 1942-ben találkozott. Az MGM felkérte a nőt, hogy legyen egy vacsorán Clark partnere, ő azonban elutasította a lehetőséget, mert nem akart a férfia vakrandija lenni. Pár hónap múlva azonban, mikor Clark személyesen hívta el randira, belement. Pár hónapon keresztül randizgattak, majd szakítottak. Mindketten továbbléptek és nem is beszéltek egymással 10 évig, amikor Clark ismét randira hívta. Ismét egymásra hangolódtak és elválaszthatatlanok lettek. 1955 májusában került sor a lánykérésre, júliusban pedig össze is házasodtak a média teljes kizárásával. Házasságuk boldog volt és mindketten örültek, mikor Kay teherbe esett. Fiuk, John Clark Gable 1961 márciusában jött világra, 5 hónappal Clark halálosnak bizonyult szívrohama után.

KAPCSOLATAI
Clarknak a félresikerült házasságai ellenére sem lehetett oka panaszra, mert körülzsongták a nők. Hollywood olyan díváival volt hosszabb rövidebb-kapcsolata, mint Joan Crawford vagy Virginia Grey. Utóbbi Clarkot tekintette élete szerelmének, így érthető módon teljesen összetört, amikor Clark helyette hirtelen Sylviát vette feleségül. Soha nem is ment hozzá senkihez.

Kapcsolatai közül a legismertebb azonban a Loretta Younggal folytatott románca, illetve annak következményei. A páros a Call of the Wild forgatása közben találkozott és folytatott rövid viszonyt. A pásztoróráknak meglett a következménye, mert Loretta teherbe esett. Mivel Clark házas volt és a saját karrierjét is tönkretette volna egy ilyen botrány, ezért még a gyermek megszületése előtt Európába utazott. Lányuk, Judy 1935 novemberében született, akit Clark és a saját maga hírnevének megóvása érdekében a sajtónak adoptált gyermekként mutatott be. Később férje, Tom Lewis a nevére vette a gyermeket. Hogy a titok továbbra is titok maradjon, amikor kezdtek kiütközni Judyn Clark jellegzetes elálló fülének jelei, Loretta azonnal megműttette lányát. Persze a pletyka terjedésének megállítása nem ilyen egyszerű, így mikor Judy esküvőjére készülve a vőlegény elszólta magát a dologról, Loretta kénytelen volt színt vallani. Ekkor azonban Clark már öt éve halott volt és életében mindössze egyszer látta lányát. Loretta 2000-ben, Judy pedig 2011-ben hunyt el, mindketten a rák áldozataiként.

HALÁLA
Clark a Kallódó emberek forgatása után szünetet szeretett volna tartani leendő gyermeke megszületéséig. Három nappal a forgatás befejezte után épp a birtokán tartókodtak Kayjel, mikor hirtelen rosszul lett. Kay azonnal orvost hívott hozzá, aki megállapította a szívrohamot és kórházba küldte. Felesége folyamatosan mellette volt, Clark még a doktor sztetoszkópját is kölcsönkapta egy picit, hogy meghallgassa a baba szívverését. Mivel Clark a javulás jeleit mutatta, mindenki bizakodóan tekintett a jövőbe. Azonban 1960. november 16.-án, nem sokkal este 11 óra előtt Clark mindörökre elaludt.

Hamvait a Forest Lawn Memorial Parkban helyezték el végső nyughelyére, hőn szeretett Carole-ja mellé.

ÉRDEKESSÉGEK

●  Születési anyakönyvi kivonatába véletlenül nőként lett bejegyezve.
● 17 évesen döntötte el, hogy színész lesz, miután látta a The Bird of Paradise című darabot.
● Színésznők, akikkel a legtöbbet dolgozott együtt: Joan Crawford (nyolc film), Myrna Loy (hét film), Jean Harlow (hat film), Lana Turner (négy film), Ava Gardnerrel és Norma Shearerrel pedig három filmen dolgozott együtt.
● Jean Harlow pont egy közös filmjük, a Saratoga forgatása alatt halt meg. Jeleneteinek 90%-ával már végeztek addigra, a maradékot Mary Dees-zel vették fel - távoli kameraállásokból. Clark szerint ez olyan volt, mintha "egy szellem karjaiban lettem volna".
● Az Amerikai Filmintézet 1999-ben összeállította azt a Top 50 színészt és színésznőt, akik Hollywood aranykorában munkálkodtak. Clarkot a 25 férfi közül a 7. helyre rangsorolták.
● Az 1937-es Broadway Melody of 1938 című filmben az akkor 15 éves Judy Garland a You made me love you című dalt Clark képei előtt énekli el, a dal kezdetén a 'Dear Mr. Gable' című részt pedig direkt az ő kedvéért írták hozzá. Clark 38. születésnapi buliján Judy személyesen is előadta neki a dalt.
● Az Elfújta a szél forgatásai alatt a Mammyt alakító Hattie McDanielt szerette megviccelni: amikor azt a jelenetet forgatták, ahol Rhett és Mammy iszogatva megünneplik a kicsi születését, Clark kicserélte az alkoholt helyettesítő teát igazi alkoholra, így a mit sem sejtő Hattie kénytelen volt azt meginni.
● Hattie McDaniel egyébként a való életben is jó barátja volt. Éppen ezért amikor a nőt nem akarták beengedni az Elfújta a szél premerjére bőrszíne miatt, Clark bojkottként nem tervezett megjelenni azon. Végül Hattie meggyőzte, hogy menjen el.
● 2015-ben Loretta Young menye, Linda beszámolt a sajtónak egy állítólagos beszélgetésről, ami közte és néhai anyósa között zajlott. Ennek értelmében Clark és Loretta lánya, Judy nem egy románc következményeként született, hanem Clark valójában megerőszakolta Lorettát.
● Fiának, John Clarknak két gyermeke van: Kayley és Clark James Gable (1988. szeptember 20. - 2019. február 22.).
● Dédunokái: Kayley fia, Ocean Clark Gable (2015. január 1. -) és Clark James lánya, Shore Gable (2017 szeptember -).
● A Kallódó emberek nem csak Clark utolsó befejezett filmje: egy évvel a premiert követően, 1962 augusztusában Marilyn is meghalt.
● Sajnálatos módon fia nem becsülte meg eléggé édesapja egyetlen Oscar-díját. 1996-ban aukcióra bocsátotta, holott apját szerződés kötötte a díj megtartására. 607500 dollárért (körülbelül 167 millió forintért) kelt el a szobrocska, amit egy névtelen vásárló vett meg. Később derült ki, hogy az elkövető Steven Spielberg volt azért, hogy a díjat visszajuttathassa az Akadémiának. A díj jelenleg is a Könyvtárukban található meg.

DÍJAK

× 2001 Golden Boot Awards - Életmű-díj
× 1958 Laurel Awards - 3. hely, Legjobb Férfi Alakítás Vígjátékban (A nagy riport)
× 1935 Academy Awards - Legjobb Férfi Főszereplő (Ez történt egy éjszaka)

Az életrajzot írta: Szandi0820

FILMEK
1961 Kallódó emberek - Gay Langland
1960 Nápolyban kezdődött - Michael Hamilton
1959 But Not for Me - Russell 'Russ' Ward
1958 A nagy riport - James Gannon
1958 Csendben fut, mélyen fut - Cmdr. 'Rich' Richardson
1957 Band of Angels - Hamish Bond
1956 Egy király és négy királynő - Dan Kehoe
1955 The Tall Men - Colonel Ben Allison
1955 Soldier of Fortune - Hank Lee
1954 Elárultan - Col. Pieter Deventer
1953 Mogambo - Victor Marswell
1953 Sose engedj el! - Philip Sutherland
1952 Magányos csillag - Devereaux Burke
1951 Callaway Went Thataway - Clark Gable (uncredited)
1951 Át a széles Missourin - Flint Mitchell
1950 To Please a Lady - Mike Brannan
1950 Key to the City - Steve Fisk
1949 Any Number Can Play - Charley Enley Kyng
1948 Command Decision - Brig. Gen. K.C. 'Casey' Dennis
1948 Hazatérés - Col. Ulysses Delby 'Lee' Johnson (Dr. Johnson)
1947 A házalók - Victor Albee Norman
1945 Adventure - Harry Patterson
1943 Combat America - önmaga
1942 Valahol megtalállak - Jonathon 'Jonny' Davis
1941 Honky Tonk - 'Candy' Johnson
1941 They Met in Bombay - Gerald Meldrick
1940 Comrade X - McKinley B. Thompson
1940 Olajváros - Big John McMasters
1940 Strange Cargo - Verne
1939 Elfújta a szél - Rhett Butler
1939 Az élet komédiása - Harry Van
1938 Too Hot to Handle - Chris Hunter
1938 Test Pilot - Jim
1937 Saratoga - Duke Bradley
1937 Parnell - Parnell
1936 Love on the Run - Michael Anthony
1936 Cain and Mabel - Larry Cain
1936 San Francisco - Blackie Norton
1936 Feleségek titkárnők ellen - Van
1935 Lázadás a Bountyn - Christian
1935 China Seas - Alan Gaskell
1935 The Call of the Wild - Jack Thornton
1935 After Office Hours - James 'Jim' Branch
1934 Forsaking All Others - Jeff Williams
1934 Chained - Michael 'Mike' Bradley
1934 Manhattani melodráma - Blackie Gallagher
1934 Men in White - Dr. Ferguson
1934 Ez történt egy éjszaka - Peter
1933 A táncoló hölgy - Patch Gallagher
1933 Night Flight - Jules Fabian
1933 Hold Your Man - Eddie
1933 The White Sister - Giovanni Severi
1932 No Man of Her Own - Babe Stewart
1932 Vérvörös homok - Dennis Carson
1932 Strange Interlude - Ned Darrell
1932 Polly of the Circus - Rev. John Hartley
1931 The Christmas Party (Short) - Clark Gable (uncredited)
1931 Possessed - Mark Whitney
1931 Zuhanórepülés a pokolba - Steve
1931 Susan Lenox - Rodney Spencer
1931 Sporting Blood - Warren 'Rid' Riddell
1931 Night Nurse - Nick
1931 A Free Soul - Ace Wilfong
1931 Laughing Sinners - Carl Loomis
1931 The Secret Six - Carl
1931 The Finger Points - Louis J. Blanco
1931 Címlapsztori - Reporter with hat at table in the prison. (unconfirmed, uncredited)
1931 Dance, Fools, Dance - Jake Luva
1931 The Easiest Way - Nick
1931 Festett sivatag - Rance Brett
1930 Du Barry, Woman of Passion - Extra (voice, uncredited)
1926 One Minute to Play - Extra (uncredited)
1926 The Johnstown Flood - Townsman Standing at Bar in Saloon (uncredited)
1925 Ben Hur - Roman Guard (uncredited)
1925 North Star - Archie West
1925 The Plastic Age - Athlete (uncredited)
1925 A víg özvegy - Ballroom Dancer (uncredited)
1925 What Price Gloria? (Short) - Minor Role (uncredited)
1925 The Merry Kiddo (Short) - Minor Role (uncredited)
1925 Déclassé - Extra (uncredited)
1925 The Pacemakers (Short) - Minor Role (uncredited)
1924 Forbidden Paradise - Soldier in Czarina's guard (uncredited)
1924 White Man - Lady Andrea's Brother
1923 Fighting Blood - Minor Role (uncredited) 

SZÍNDARABOK
1930 Love, Honor and Betray - The Lover
1929 Hawk Island - Gregory Sloane
1928 Machinal - A Man

Utolsó frissítés: 2019.02.22. 21:09 Szandi0820 által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace