Starity

Criss Angel

Criss Angel Criss Angel nemzetisége 4074. 85rajongó 4vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 100%
 • stílus: 100%
 • szimpátia: 100%
 • Születési név
 • Christopher Nicholas Sarantakos
 • Születési idő
 • 1967. december 19.
 • Születési hely
 • East Meadow, New York, USA
 • Foglalkozás
 • bűvész, zenész, szabadulóművész
 • Családi állapot
 • elvált, 1 gyermek
 • Partner
 • Shaunyl Benson
 • Magasság
 • 183 cm
 • Eredeti hajszín
 • fekete
 • Szemszín
 • barna
 • Csillagjegy
 • Nyilas
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Gary Oldman Jonathan Davis Belinda Holly Madison Vince Neil Nuno Bettencourt Sully Erna

Criss Angel életrajza

 

Az új évezred modern szórakoztatóművésze, napjaink egyik legprovokatívabb művésze, a sokkolás és az illúzió nagymestere, posztmodern Houdini, a mágia jövője ... többek között ilyen címekkel illették őt, amikor még a legnagyobb dobásai hátravoltak.
Mára teljesen újraformálta a bűvészetet, és egyedülálló módon olyan tömegek követik és annyi rajongója van, mintha rocksztár, vagy filmsztár lenne. Külseje megtévesztő, aki kapcsolatba kerül vele, mindenki egy kedves, vidám fickónak írja le.

_________________________________________________________________________

Életrajza*

Christopher Nicholas Sarantakos 1967. december 19-én született East Meadow-ban, a New York-i Nassau megyében (Long Island). Görög szülők gyermeke; édesapja John (már az USA-ban született 1937-ben), édesanyja Dimitra (1948-ban, 13 évesen érkezett az USA-ba), valamint van két bátyja is: J.D. és Costa.
Átlagos, középosztálybeli család voltak, John reggeltől-estig dolgozott: sikeres kávézó- és étteremtulajdonos volt. A korábbi testépítő és bokszbajnok hasznos dolgokat tanított a fiainak az üzlettel, az emberekkel és a munkamorállal kapcsolatban. Mindkét szülő sokat foglalkozott a három fiúval.

Christopher mindig azt akarta csinálni, amit a bátyjai; amikor zenélni kezdtek, ő is be akart szállni; harmonikázni tanult, majd amikor Costa dobolásba fogott, Chris is utána ment. 6 évesen kapta meg az első dobfelszerelését. Később Costa billentyűsként, J.D. pedig gitárosként lépett fel a családi együttesben.

Christopher 7 éves volt, amikor Stella nagynénje egyik látogatása megváltoztatott mindent. Mutatott neki egy kártyatrükköt, ami a kisfiút teljesen megbabonázta. Mindenáron meg akarta tudni, hogyan csinálta a nagynéni, ezért addig járt a nyakára, amíg el nem árulta neki a titkot. Chris élvezte, hogy valami olyasmi került a birtokába, amelyről a többi felnőtt nem tudta, hogyan csinálta. Onnantól kezdve mindenkit az őrületbe kergetett vele, aki csak betévedt hozzájuk. Már nem is akart egyebet karácsonyra bűvészkellékeken kívül.

Az iskolából minden nap igyekezett haza, hogy lecke után gyakorolhasson és újabb dolgokat próbálhasson elsajátítani. Órákat töltött a könyvtárban, hogy bűvészekről és az örökségükről olvasson. Fogpiszkálókból és egyéb otthoni kellékekből kis maketteket épített, amelyeket elképzelt leendő előadása számára. A család és a bűvészet volt nála az első, nem volt sok ideje barátokra. Tinédzserként minden vágya az volt, hogy fellépjen - akár ingyen is, teljesen mindegy, hogy nagy-, vagy kislétszámú közönség előtt. Rendszeresen Manhattanbe utazott meghallgatásokra; mindent ki akart próbálni, legyen az modellkedés, bűvészkedés, zsonglőrködés, egykerekűzés, vagy akár gabonapehely-evés a kamera előtt - előadó akart lenni. Színészetet is tanult.

12 évesen tehetségkutató versenyekre járt, ami mindig családi program volt; beutazták a Keleti partot. Criss két kategóriában indult - bűvészkedés és dobolás -, általában az első három helyen végzett.
Mindig olyasmit akart kipróbálni, amihez még túl fiatal volt. Szombatonként édesapja kávézójában dolgozott, amit utált, de azért csinálta, mert zárás után a parkolóban vezethette egy kis ideig apja barna Cadillacjét.

Hogy tapasztalatot szerezzen, számos buliban ingyen lépett fel a szomszédságban; első fizetését is ekkortájt, 12 évesen kapta - egyik szomszédjuk születésnapján 10 dollárt keresett.

Foglalkozott tánccal és pantomimmel; tanult gimnasztikát és Bruce Lee hatására évekig harcművészetet is (kung fu, karate, gosoku ryu), 1980-ban jelentkezett egy filmszerepre, de végül nem kapta meg.

Minden egyes dollárt, amit félretett, a környékbeli bűvészboltban költötte el; az édesanyja hetente elvitte oda. Heti zsebpénze 5 dollár volt, amit házimunkáért kapott cserébe.

A Runyon's étteremben lépett fel 1981-ben, amikor 14 éves volt. Nem kapott érte fizetést, csak borravalót. Ettől kezdve azonban búcsút mondhatott a gyerekzsúroknak és péntek esténként a 'Wine Gallery' nevű borozó-étteremben dolgozhatott; amely népszerű első randis hely volt a fiatalok számára. Biciklivel járt oda, hogy egy jó napon a 3-4 órás munkáért cserébe akár 100 dollár borravalót kapjon.

Gyerekként ez nagy pénz volt a számára; olyan bárokba és klubokba is bejutott a fellépése miatt, ahová az életkora alapján be sem tehette volna a lábát.

A kert hátsó végében épített egy nagy robotot, voltak idomított galambjai is. Minden alkalmat megragadott és állandóan szerepelt, úton-útfélen trükköket adott elő, hogy egyre jobbá váljon.

Amikor a szülei Görögországba utaztak rokonlátogatóba, a 16 éves Chris átvitte a bútorokat a nappaliból az ebédlőbe, hogy nagyobb helye legyen gyakorolni eltervezett európai fellépése számára. Videóra vette a gyakorlást, hogy vissza tudja nézni és ki tudja értékelni. Felhívta a szüleit, hogy maradjanak egy kicsit tovább, mert felforgatta a házat. Sikerült meggyújtania édesanyja új szőnyegét is. Rá pár évre ismét a nappali volt a helyszíne leendő műsora kellékeinek fabrikálásához.

Veszélyes dolgokat is kipróbált, például a tetőről kaszkadőrugrásokat gyakorolt. Megpróbálta vegyíteni egymással a kaszkadőrelemeket, az illúziót és a zenét.

Figyelte más bűvészek fellépéseit, és bár tisztelte őket, valahogyan mindig azt érezte, hogy a bűvészetet nem tisztelik az emberek annyira, mint a többi művészetet, például a zenét, vagy a filmművészetet. Úgy értelmezte, hogy ez az ódivatú, giccses előadásmódnak köszönhető. Chris éppen akkor nőtt fel, amikor az MTV zenecsatorna is nekilódult, Michael Jacksonnak és művészetének köszönhetően. Kedvencei közé tartozott a Led Zeppelin és a Beatles is - elhatározta, hogy a zenét próbálja a bűvészettel kombinálni.

1985-ben végzett az East Meadow középiskolában, de nem ment egyetemre, hanem arra kérte a szüleit, adjanak neki egy évet, hogy megpróbálhassa elérni az álmait.

Rájött, hogy amennyire kemény munka előadásainak tökéletesítése, ugyanannyira komolyan kell vennie a reklámot is. Fáradhatatlanul telefonálgatott és a helyi klubokba járt munkát keresni; olyat ígért, hogy megtölti a helyet pár dollárért és egy bizonyos százalékért cserébe. Más bűvészeket, énekeseket, együtteseket győzött meg egy-egy közös műsor erejéig. Próbálkozott vicces és komoly bűvészműsorral egyaránt. Közben ügynökségek és menedzserek után kutatott. Azt tanácsolták neki, hogy állítson össze egy portfóliót és egy videós reklámanyagot. Pénz szűkében nem alkalmazhatott erre külön embereket, saját maga csinálta az egészet; reklámot készített, szerződéseket ütött nyélbe, munkát keresett. A sajtóanyag összeállításához pedig helyi újságokat hívott fel, hogy írjanak a fellépéseiről.

18 éves korában letette a pirotechnikus vizsgát.

1987-ben, 20 évesen a helyi kábeltévében szerepelt a saját maga által megírt és összeállított műsorával, amelynek címe 'HOT KIX' volt. Közben egy művésznéven is gondolkodott, mivel a vezetékneve túl hosszú volt és nehezen megjegyezhető. Műsorának egyik vendége a Csodálatos Randi néven dolgozó neves bűvész, James Randi volt. Beszélgettek a nevekkel kapcsolatban is, és Randi helyeselt az 'angel' hallatán, mondván Chris nem tűnik angyalnak. Keresztnevét pedig úgy kezdte el leírni, mint ahogyan Peter Criss, a KISS zenekar dobosa írja. [A továbbiakban én is így írom :) ]

Édesapja segítségével 1989-ben megalakította az 'Angel Productions Incorporated' (API) nevű céget, amely eleinte veszteséges volt, ezért a kormány csak hobbinak minősítette. Criss tudatosan készült arra, hogy egyszer híres lesz. Sokat gyakorolta jellegzetes aláírását, és mint mindennek, ennek az apróságnak tűnő dolognak is a hatása érdekelte.

Megalakult a 'Criss Angel Band', és mivel a szereplési vágya nem hagyta a dobok mögött ülni, énekelni tanult és ő lett a banda énekese. Nagyon komolyan vette a dolgot és helyi klubokban lépett fel.

Ekkortájt kezdett el randizni egy helyi lánnyal, JoAnn Winkharttal.

1994-ben sikerült bekerülnie az 'A Current Affair' című, Emmy-díjra jelölt információs szórakoztató műsorba. Elkezdett beindulni az üzlet, rendezvényekre, eseményekre hívták fellépni. Annak ellenére, hogy rendszeresen dolgozott, nem keresett sok pénzt. A bevételeit az üzlete építésére fordította.

1995-ben alakította meg 'Angeldust' nevű együttesét Klay Scott-tal, a 'Circle of Dust' együttes alapítójával karöltve (jelenleg a Celldweller frontembere). Criss fehérre festett arccal, fekete szemekkel és szájjal, fekete körmökkel jelent meg; bőrcuccban, bakancsban és ujjatlan felsőrészekben lépett fel.

1995 nyarán Las Vegasba ment, hogy körülnézzen, de egy családi tragédia rövidre zárta az utat - édesapját gyomorrákkal diagnosztizálták. Az orvosok 3 hetet jósoltak neki. Criss félretette minden álmát, hogy az édesapjával lehessen. John sohasem panaszkodott, soha nem mutatta ki a fájdalmát és hogy mennyire szenved. Haldoklott, de az életről továbbra is pozitívan beszélt. Meg akarta érni első unokájának születését is - J.D. és felesége gyereket vártak. Az erejének, az akaratának és az elszántságának köszönhetően hihetetlen módon még több, mint 3 évig élt; ez az orvosokat teljesen összezavarta. Criss-re mindez nagy hatást gyakorolt.
John végül otthon, Criss karjai között halt meg 60 évesen, 1998. február 12-én, miután addig küzdött, amíg Criss azt nem mondta neki: "Menj".

Szeretett édesapja halála nagy törést okozott az életében, de a családja lelket vert belé. Rájött, hogy a történtek után már ő sem ugyanaz az ember, aki addig volt, de megpróbálta édesapja emlékét pozitív módon felhasználni. Oroszlán módjára vetette bele magát karrierje építésébe.

Egyenesen a Madison Square Gardent célozta meg, ahol a Halloween alkalmából zajló rendezvénysorozaton lépett fel 'Criss Angel: World of Illusion' című műsorával. A 14 perces fellépését kellett 60 alkalommal előadnia naponta, a 12 napos rendezvény során. Több, mint 80 ezer néző látta, az emberek kezdték megismerni a nevét. Elkezdett pólókat és sapkákat árulni, és elindította az első weboldalát is. Amikor bejött egy rendelés, az édesanyja csomagolta be és küldte el a rajongók számára. Végül 50 000 dollár bevétele lett, és újságcikkek is megjelentek róla - ezeket már hozzá tudta tenni a reklámanyagához.
A műsor zenéje szintén 1998-ban CD-n is megjelent az 'Angeldust' együttes neve alatt, 'Musical Conjurings From World of Illusion' címmel.

Criss beszerzett egy ingyenesen hívható telefonszámot, a családi dolgozószobát telefonközponttá változtatta. Amikor valaki felhívta a számot, Criss elváltoztatott hangon beszélt a telefonba, hogy a hívó fél azt higgye, az API egy igen sikeres cég, alkalmazottjai is vannak.

2000-ben újra megjelent a 'Musical Conjurings From World of Illusion' CD zenei anyaga, Criss Angel neve alatt 'System 1 in the Trilogy' címmel. Ezt követte a 'System 2 in the Trilogy' és a 'System 3 in the Trilogy', egy trilógiát alkotva. Criss színpadi fellépéseihez írt aláfestő zenéit és dalait tartalmazta, az első lemezen hallható a 'Darkest Day (JS)' című szerzemény, amit Criss az édesapjának írt.

Criss valami olyat akart a 'Mindfreak'-re keresztelt, élő színpadi műsorában csinálni, amilyet még előtte soha senki; ezúttal is a zene és az illúzió kombinálásával. De egyáltalán nem volt könnyű szerződéshez jutni. Akkori menedzserével, Peter Theával együtt vagy 60 producerrel találkoztak, Broadway producerektől elkezdve a Vegasban tevékenykedő Steve Wynnig.

Eddigi karrierépítő próbálkozásai során sok csalódás érte, mert egyes producerek mindent megígértek, amiből aztán nem lett semmi ... vagy cserébe birtokolni akarták az életét is. Úgy döntött, a saját kezébe veszi az irányítást. Pénzre volt szüksége, ezért édesanyja beleegyezett, hogy jelzálogot vegyen fel a családi házra. Criss azt mondta neki, hogy ha kudarcot vall, akkor tíz munkát is elvállal, de visszafizeti neki. Végül a 150 férőhelyes, New York-i 'World Underground' Színházban készült az off-Broadway műsorára. Elkezdte a szereplőválogatást, megtervezte a karaktereket. Olyan speciális effektusokat akart, mint amit a Terminatorban és más akciófilmekben látott. Olyan hatást akart gyakorolni a közönségre, hogy hihetetlennek tartsák és mindenki látni akarja.

A Mindfreak előadás 2001-ben, halloweenkor debütált. Nagy volt a bukás esélye, hiszen a szeptember 11-i események után történt mindez, amikor a Broadway előadások is lehúzták a rolót. Criss minden ismerőse őrültségnek tartotta, hogy éppen akkorra tervezi a show elindítását, de ő ismét hajthatatlan volt.
A 65 perces műsor bűvésztrükköket és látványos illúziókat is tartalmazott. Az emberek le voltak nyűgözve és imádták az előadást.

Criss nyilvános mutatványt tervezett, hogy reklámozza az előadását. 2002 februárjában a Times Square közepén, rekordnak számító közel 6 órán keresztül lógott a bőrénél fogva 8 húskampóra akasztva. Ez elég látványos volt, de nem volt köze se a bűvészethez, se a szabadulóművészethez, ezért még egy nagy dobásra készült.

Augusztus 26-án megláncolták 4 és fél kilónyi lánccal, és 24 órára bezárták egy vízzel teli, telefonfülke nagyságú tartályba. Kizárólag levegőt juttattak be neki egy csövön keresztül, semmi alvás, semmi étel. Kisebb-nagyobb problémákkal kellett közben megküzdenie, de a mutatvány futótűzként terjedt az újságokban, és a TV is élőben közvetített róla. A végén Houdini előtti tisztelgésből saját maga szabadult ki, nem úgy szedték ki. A sajtónak válaszolt néhány kérdésére, majd összeesett - kórházba vitték kiszáradás miatt.

Az International Magicians Society (IMS) nemzetközi bűvészszövetség az 'Év Bűvésze' Merlin-díjjal tüntette ki.

2002. március 17-én feleségül vette JoAnnt, Szent Patrik napján, ugyanabban a templomban, ahol a szülei is esküdtek.

A 'Mindfreak' előadás nagy siker lett, 2002 halloweenjekor volt látható az erre alapuló, azonos című, egy órás tévés különkiadása. Ez volt az első önálló televíziós lehetőség; Criss és csapata úgy döntött, kiviszi a bulit az utcára. A legnehezebb az volt, hogy megálljanak az emberek nekik - Criss ugyanis közönséget keresett, akinek a reakcióit akarta lefilmezni. A műsor végül a 13 napos programkínálat legsikeresebb darabja lett.

Még 2002-ben megjelent az előadás zenéje CD-n, 'Criss Angel: Mindfreak' címmel.

Rajongótábora egyre nőtt, Criss úgy döntött, véget vet a sikeres Mindfreaknek. 2003. január 6-án ért véget, közel 600 előadással.

Októberben két tévés különkiadás volt látható, az egyik a Japánban forgatott 'Made in Japan' (október 4.), a másik a 'Supernatural', ismét halloweenkor, október 31-én a Sci-Fi Channel-en. Criss megkapta a 'Made in Japan' DVD-ért a 'Silver Telly'-díjat, amely a tévés produkciókat kitüntető Telly-díjak közül a legrangosabb.

Criss azonban nem akart a következő 20 évben halloweeni látványosság maradni. 2004-ben találkozott Dave Baram menedzserrel, a hollywoodi Firm elnökével. Dave azon a véleményen volt, hogy Criss be tudná tölteni a bűvészvilágban tátongó űrt. Meglepődött, hogy Criss-nek bűvész létére olyan hűséges rajongótábora van, akár egy együttesnek.

Dave Baram meggyőzte Criss-t, hogy mérsékelje vad, extrém 'goth' kinézetét, aki ezután a Mindfreak koncepcióján alapuló tévésorozaton kezdett el dolgozni. A színpadról ismét az utcára szándékozta kivinni az illúziókat, illetve olyan nagyszabású mutatványokat akart megkísérelni, mint amilyeneket előtte még soha senki.

2004-ben Criss két díjat is kapott: az IMS ismét az 'Év Bűvésze' Merlin-díjjal tüntette ki, és a Tannens 'Louie'-díját is megkapta a bűvészetben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért.

2005-ben egy 37 éves bűvésznek tévésorozatot elindítani nem volt könnyű feladat. A tévétársaságok sorra elutasították, mondván, egy bűvészműsor nem fog működni. De Criss nem adta fel és végül rátalált az A&E Network berkein belül Rob Sharenow-ra, aki gyerekkora óta szerette a bűvészműsorokat, és meglátta Criss rátermettségét és elszántságát.

Criss Las Vegasban akart forgatni, mivel oda az emberek szórakozni mennek, így ideális közönségre találhat. 2005. július 20-án indult el a 'Mindfreak' sorozat hódító útjára. Az első évadban volt látható többek között a testfelfüggesztés egy extrém, nagyon veszélyes változata; az élve eltemetéses szabadulás; valamint az a mutatvány is, amely során Criss az édesanyja 70. születésnapja alkalmából felgyújtotta magát. Az egyik epizód vendége a híres Lance Burton bűvész volt, aki szemtanúja volt Criss vakmerő bemutatójának, a boroshordós szabadulásnak.

A tévécsatorna vezetői le voltak nyűgözve, a siker minden várakozásukat felülmúlta.

Criss saját magát alakította a 'Las Vegas' című tévésorozat egyik epizódjában, többek között a vízenjárást is bemutatta.

2006-ban zöld utat kapott a Mindfreak sorozat második évada, amellyel kapcsolatban felvetődött a kérdés, felül tudja-e múlni az elsőt? Criss azonban újabb ötletekkel állt elő, nagy szenzáció volt benne például a lebegés illúzió.

Szintén ebben az évben kapta meg az 'Év Bűvésze 2005' kitüntetést az Academy of Magical Arts (AMA) nevű szervezettől (a híres Magic Castle).

Azonban a kemény munkának ára volt: tavasszal JoAnn beadta a válópert. Bonyolult ügy volt, mert JoAnn bizonyos dolgokat akart már az élettől, amelyekre Criss a karrierjére, a szenvedélyére és az álmai követésére hivatkozva nem adott meg neki.

2006. szeptember 5-én megjelent a sorozat zenéje 'Criss Angel Mindfreak' címmel. Az albumon ismét közreműködött Klayton is.

2007 áprilisában megjelent első könyve: 'Criss Angel MINDFREAK: Secret Revelations from the Master of Surreality', amely Los Angeles Times bestseller lett.

A 2007 nyarán induló harmadik Mindfreak évad idején Criss beköltözött a Luxor hotelba. Az első epizódban hajtotta végre egyik leglátványosabb illúzióját: a piramis alakú épület tetején lévő 800 ℃-fokos fénycsóvában lebegett, édesapja emlékének adózva.

A 'New York-i Helyszínelők' című sorozat egyik eizódjában Luke Blade bűvészt alakította.

Hamarosan utolérték a sztárság árnyoldalai is; hírességekkel mutatkozott és pletykák kereszttüzébe is került.

Októberben Uri Geller zsűritársa volt a 'Phenomenon' című, amerikai bűvész-tehetségkutató műsorban.

2007 decemberében megkapta addigi élete legfontosabb kitüntetését: a Make-A-Wish gyermekalapítvány Chris Greicius-díját, amelyet jótékony munkájával érdemelt ki. Szintén 2007-ben az IMS ismét az 'Év Bűvésze' Merlin-díjjal tüntette ki.

2008 nyarán indult a Mindfreak sorozat negyedik évada, méghozzá nem is akárhogyan. Az első rész nagyon látványos volt a Mead tavon való sétálással, majd a második epizód egy élő közvetítés volt Floridából - Criss július 30-án egy felrobbanó régi szállodából szabadult ki. Csak a helyszínen 50 000 ember látta, ami a weboldalak és a tévéképernyők előtt ülőket nem számítva is rekordot jelentett.

Criss készen állt arra, hogy élete nagy álmát megvalósítsa: az akkor már 15 éve tervezgetett színpadi műsorát. Egy 10 évre és 4600 előadásra szóló, 100 millió dolláros szerződést kötött a világhírű társulattal, a Cirque du Soleil-jel. 2008. október 31-én, azaz ismét halloweenkor volt a gála premier egy hosszú, bonyodalmakkal és kitartó munkával teli próbaszakasz után. Criss Holly Madisonnal kézenfogva jelent meg élete legfontosabb estéjén; a premier maga is Las Vegas legnagyobb eseményei közé számított. A 'BeLIEve' névre keresztelt előadás útnak indult a Luxor színházában. Az elvárások hatalmasak voltak, a kritikák vegyesek. Criss-t egyedül a közönség véleménye érdekelte. Állandóan finomított és változtatott a műsoron.

2008-ban az IMS ismét az 'Év Bűvésze' Merlin-díjjal tüntette ki.

Habár egymáshoz illettek, Criss és Holly 2009 februárjában szakított egymással, összeegyeztethetetlen terveik és életcéljuk miatt.

2009. augusztus 12-én indult a Mindfreak sorozat ötödik évada, amely öt, egyórás epizódból állt. Élve eltemették, ezúttal hó alá; aknamezőn sétált; egy csarnoknyi embert hipnotizált és jópárat lebegtetett is.

Decemberben aláírta a szerződést a Mindfreak hatodik évadára, amely végül 2010. augusztus 4-én indult, ezúttal hat, egyórás résszel. Természetesen voltak benne fantasztikusan látványos illúziók, mint a Luxor oldalán való felsétálás; rizikós mutatványok, mint a Havasu-tóból való szabadulás, vagy a Grand Canyon halálugrás; és egy Guinness rekordkísérlet, amelynek során egyszerre 100 embert tüntetett el.

2009-ben a De Cometa Mágico Association (DCMA) argentin szövetség az 'Év Nemzetközi Bűvésze'-díjjal tüntette ki, valamint az IMS az 'Évtized Bűvésze' Merlin-díjat ítélte oda neki.

2010 nyarán költözött be első saját otthonába, a 'Serenity' névre keresztelt villába a Las Vegas völgyben lévő lakóparkba.

A BeLIEve előadás ekkortájt a jegyeladási adatok alapján az első helyen állt a Las Vegas-i bűvészműsorokat tekintve, és negyedik helyen a város összes látnivalójának 20-as listáján. A második évfordulójakor októberben már 40 illúziót tartalmazott a műsor; többet, mint bármely más bűvészelőadás a világon.

2010-ben az Innovention az 'Évtized Újítója' díjjal tüntette ki, és az Academy of Magicians Greece (AMG) nevű görög szervezet az 'Évszázad Bűvésze' díjat ítélte neki.

Számára a legfontosabb kitüntetés azonban a Make-A-Wish Foundation gyerekalapítvány 'Év Varázslatos Kívánságteljesítője' díja volt.

2011 nyara nagyon mozgalmas volt; útjára indult a 'Magic Broadcasting Network' (MBN) nevű, internetes bűvészbirodalom, amely különböző műsorokat indított el, például a rajongók számára élőben sugárzott, 'Loyal Saturday' című chat-show-t, ahol Criss kérdésekre válaszolt, aktuális, vagy az életét érintő témákat beszélt ki. A 'C.A. Uncensored' kapcsán bepillantást nyerhettek a nézők Criss mindennapjaiba és a BeLIEve kulisszatitkaiba is; ezen kívül hírességekkel ült le beszélgetni, a MagicPlace.com oldalon pedig elsőosztályű bűvészkellékeket lehetett olcsón megvenni; valamint szereplési lehetőségekkel, jutalomutakkal, tanácsokkal segítette a feltörekvő bűvészeket és nyereményjátékokat szervezett a rajongóknak.
A műsorok nézettségi rekordokat döntöttek, már az augusztus 15-i induláskor tíz perc után leálltak a szerverek a túlterheltség miatt.

Szeptember közepén Criss egy mexikói nyaralás alkalmával eljegyezte Sandra Gonzálezt. Négy évvel azelőtt ismerkedtek meg egymással, a lány több Mindfreak epizódban is szerepelt; időnként randiztak is egymással, hol együtt voltak, hol nem. Hogy megünnepeljék az eljegyzést, egy Las Vegas-i árvaházba vittek több teherautónyi játékot, élelmet és tisztálkodószereket.

2011-ben Criss az egy 'Egy kapcsolat szabályai' című sorozat egyik epizódjában saját magát alakította.

Ezévben az IMS 'Elit Gyémánt' Merlin-díjjal tüntette ki, valamint ő lett a 'Legfiatalabb Bűvész, aki bekerült a Hírességek Csarnokába'. A 2011-es World Magic Seminar bűvészszemináriumon 'Élő Legenda Díjat' kapott.

A 2012-es év az MBN műsoraival telt, és a BeLIEve előadás még tökéletesebbé tételével. Criss helyi állatmentő szervezetektől fogadott örökbe kutyákat, többek között hű társává vált oSo nevű németjuhászát is.

A Gaming Today az 'Az Év Férfi Szórakoztatójává' választotta; a BestOfVegas nevű, a Las Vegas-i műsorok kritikai honlapjának közönségszavazatai alapján pedig 'Vegas Legjobb Bűvésze' lett.

2013-ra világossá vált, hogy a Mindfreak sorozat a régi formájában már nem tér vissza a képernyőre - így végül a maga 6 évadjával a televíziózás történetének legsikeresebb bűvészműsora lett. Criss Angel ekkorra többet bűvészkedett a televízióban, mint bármely más bűvész a történelemben. Több, mint 100 millióan nézték őt évadról-évadra a tévében, több, mint 90 országban.

A BeLIEve előadás a jegyeladási adatok alapján már a világ legsikeresebb bűvészműsorává vált, és a teljes átalakítás és mindennapos munka eredményeképpen Criss elérte, hogy a legnagyszerűbb show-nak tartsák a világon, nemcsak a közönség, hanem immár a kritikusok is.

Tavasszal és nyáron Criss azon dolgozott, hogy egy új, minden képzeletet felülmúló lebegés-illúziót építsen be az őszi, 5 éves évforduló alkalmából az előadásba. Március 20-án elpusztult intelligens, idomított macskája, Hammie.

A Spike TV-n ősszel indult el a szintén 'BeLIEve' című sorozata, amely minden eddigitől eltérő, teljesen új arculatú, keményebb és forradalmibb lett. A nézők betekintést nyerhettek a mutatványok megtervezésébe és kivitelezésébe. Elsőként minden más bűvészprogram közül, Criss felfedte a kreatív folyamatot a varázslat mögött, miközben a néző zárt ajtók mögé nézhetett be, láthatta a történelem leglátványosabb illúzióinak kiötlését.

2014. január 4-én az InVegas magazin neki ítélte a 'Legjobb Bűvészműsor' díját az elmúlt évi értékelés alapján.

Január 8-án súlyos, három órás vállműtéten esett át: az orvosok rendbe hozták Criss jobb vállának rotátorköpenyét, amely két helyen is el volt szakadva, valamint egy bal oldali izmot is. A sérülések az elmúlt évek során alakultak ki és súlyosbodtak a szabadulási kísérletek során.

A BeLIEve színházi show áprilisig szünetelt. Persze Criss addig sem tétlenkedett - február 4-én elindította 'MAGICJam' című, bűvészeket felvonultató ideiglenes műsorát, amelyben vendégszereplőként tűnt fel - vállszíjjal. Hamar a legnépszerűbb, A-kategóriásnak kikiáltott varietéműsor lett Las Vegasban, új nyitószámmal és friss illúziókkal.

A Criss Angel BeLIEve visszatért a Luxor Hotelbe április 15-én, és éppen olyan nagy sikerrel folytatta, amekkorával januárban abbahagyta.

2014. október 31-én, Houdini halálának 88. évfordulóján bejelentette, hogy 'The Supernaturalists' címmel új előadása lesz, amelynek premierje várhatóan 2015 júniusa.

November 11-én újra, a műtét óta először hajtotta végre azt a halált megvető mutatványt Mashantucketben, amely a 'Houdini Death Escape' nevet viseli, és a legveszélyesebb bűvészmutatványok között tartják számon. Fejjel lefelé lógva szabadult 20 kg-os súllyal a nyakán a Foxwoods kaszinónál azon a helyen, ahol a 'MINDFREAK LIVE!' című új műsora indult 13-án. Nagy érdeklődésre tett szert az új show, hiszen Criss turnézni indult, hat év óta először tette ki a lábát Vegasból.

November 22-én az InVegas magazin ismét neki ítélte a 'Legjobb Bűvészműsor' díját az azévi eredményei alapján.

2015 januárjában a turné New York közeli városokban folytatódott, majd ismét Vegasban volt műsoron a BeLIEve. Május végén újra útnak indult a Mindfreak LIVE!. Ősszel megdöbbent a világ, amikor kiderült, hogy az addig eltitkolt, Johnny Crisstopher Sarantakos nevű kisfiát leukémiával diagnosztizálták. November elején folytatta újra a BeLIEve show-t, miután hazatért Ausztráliából, ahol gyermeke édesanyja lakik.

2016 nyarán indult el a megújult Mindfreak show, amely leváltotta a BeLIEve-et a Las Vegas-i Luxor hotel színháztermében. Állandó műsorként a 'Mindfreak Live!' óriási kritikai és közönségsikert aratott. Szeptember 12-én rengeteg híresség fogott össze, hogy Criss frissen létrehozott alapítványának jótékonysági gáláján minél több pénz gyűljön össze a gyermekkori rákban szenvedők megsegítésére és kutatásra. A H.E.L.P. koncert a Luxor színháztermében zajlott. Október 12-én került adásba 'TRICK'D up' című tévés különkiadása. Az InVegas magazin szerint ismét az övé volt a 'Legjobb Bűvészműsor', ezúttal már a Mindfreak Live!-ért kapta meg a 2016-os elismerést.

2017. május 12-én a világ legnagyobb és legrangosabb bűvészszövetsége, az International Brotherhood of Magicians neki ítélte a világ legjobb bűvészműsorának járó díjat. Július 20-án megkapta csillagát a hollywoodi Hírességek Sétányán.

2018 januárjától indult útnak új, a 'RAW - Mindfreak unplugged' nevű show-ja Amerikában. Júliusban még egy hatalmas elismerésben részesült: az IBM, a világ legnagyobb bűvészszövetsége életműdíjat adott át neki.

December 19-én indult vadonatúj show-ja, ezúttal a Planet Hollywoodban.

2019. január 22-én megszületett második fia, aki a Xristos Yanni Sarantakos nevet kapta. Július 2-ától 7-éig a New York-i Broadwayn mutatta be elsöprő sikerrel 'Criss Angel Raw - The Mindfreak Unplugged' nevű műsorát.

2020 januárjában indult újra útnak Amerikában a RAW, amely a tervek szerint egészen március végéig tartott volna; a koronavírus-járvány miatt azonban szünetelnek az előadások.

___________________________________________________________________

"Sok dolog, amit csinálok, igaz. A többi illúzió. Döntse el a közönség, hogy melyik melyik."

___________________________________________________________________

Rekordjai:
 

- Szabadulás börtöncellából: 2 óra alatt (Houdini: 4 óra alatt)
- Szabadulás kényszerzubbonyból: 2 perc 26 másodperc (Houdini: 5 perc) - 2003. január 15.
- Testfelfüggesztés - 2002. február 20. - New York, Times Square: 5 óra 42 percig volt a bőrénél fogva felakasztva 8 halászkampóra, 75 ezer néző látta a helyszínen
- Víz alatt eltöltött leghosszabb idő - 2002. augusztus 26. - 24 óra megláncolva egy telefonfülke nagyságú tartályban. Kizárólag levegőt juttattak be neki egy csövön keresztül, semmi alvás, semmi étel. A végén Houdini előtti tisztelgésből saját maga szabadult ki, nem úgy szedték ki. A mutatvány futótűzként terjedt az újságokban, és a TV is élőben közvetített róla.
- Édesanyja 70. születésnapja alkalmából utcai mutatvány keretében felgyújtotta magát, arc-és kézvédő nélkül (46 másodpercig égett, a Mindfreak 1. évadában látható, 2005.)
- Leggyorsabb metamorfózis trükk: kevesebb, mint 1 másodperc
- Szabadulás dupla kényszerzubbonyból - 2008. Bourbon Street, New Orleans, 3 perc 11 másodperc.
- A legtöbb, egyszerre 100 embert tüntette el - Guinness Rekordok Könyve, 2010. május 26.
- A MINDFREAK című, hetente jelentkező sorozat volt a televíziózás történetének legsikeresebb bűvészműsora – 6 évaddal és több, mint 100 epizóddal. Ezalatt Criss több, mint 1000 illúziót, szabadulást és elme-test-lélek bemutatót hajtott végre. Több, mint 100 millióan nézték évadról-évadra a tévében, több, mint 90 országban.
- Criss Angel többet bűvészkedett a televízióban, mint bármely más bűvész a történelemben. Ez több órát jelent, mint amennyit Houdini, David Copperfield, Siegfried & Roy, Doug Henning, és Penn & Teller összesen.
- Criss Angel az internet történetének legnézettebb bűvésze csak a YouTube-on a több, mint 200 milliós megtekintéssel. Criss egyik videója – a "Walk on Water" - eddig több, mint 45 millió megtekintést gyűjtött be; többet, mint David Blaine, David Copperfield, Siegfried & Roy, és Penn & Teller legnézettebb videói együttesen.
- Több, mint 50 000 ember előtt lépett fel Clearwaterben, Floridában - ez volt a bűvészet történelmének legnagyobb nézőszáma, amely Houdiniével vetekszik (2008. július 30.).
- Criss Angelt több, mint 5 és félmillió ember követi csak a Facebookon és a Twitteren - több, mint bármely más bűvészt az internet történelmében.
- A BeLIEve című színpadi műsorában több mint 40 olyan látványos illúzió látható, amely sehol máshol - több mint bármely más bűvészshow-ban a világon!
- A BeLIEve a jegyeladások alapján a világ legnézettebb bűvészműsora.
- 2011. augusztus 15-én indult el Criss Magic Broadcasting Network-je alatt a MagicPlace.com weboldal. Azonnal meg is döntötte az internetes TV-k rekordjait. Abban a pillanatban, amikor a MagicPlace.com élessé vált, rögtön 4000 találatot számoltak rajta az első másodpercben. Az eltelt első perc után a megtekintések száma 240 ezerre emelkedett, és kevesebb, mint tíz perc után a világ minden tájáról érkező forgalom akkora volt, hogy mindkét nagy teljesítményű szerver leállt a túlterheltség miatt.
_______________________________________________________________________

- Az egyetlen mágus, aki a két legrangosabb bűvészmagazin címoldalán is szerepelt rövid időn belül: Magic (2003. október), Genii (2003. december)
- Az egyetlen mágus, aki eddig hatszor (!) is az év bűvésze lett.
- Több díjjal tüntették ki, mint bármely más bűvészt; valamint ő a Legfiatalabb Bűvész, aki bekerült a Hírességek Csarnokába és megkapta az Élő Legenda díjat is!
_______________________________________________________


"Ha az elme, a test és a lélek összhangban van, bármi lehetséges!"

_______________________________________________________

Díjai:

Szakma
 

- 2019 - "The #1 Show in Las Vegas" (Celebrity Radio)
Az Egyesült Királyság és Las Vegas elsőszámú kritikai oldala ítélte neki a címet
- 2019 - "The Greatest of All Time" (VANISH Magic Magazine)
A világ legnagyobb bűvészettel foglalkozó kiadvány a magazin
- 2018 - "Lifetime Achievement Award" (IBM)
Életműdíj
- 2016 - "Best Magic Show" (In Vegas Magazine)
A Legjobb Bűvészműsor: Mindfreak Live!
- 2016 - "Hollywood Walk of Fame"
Csillagot kapott a Los Angeles-i Hírességek Sétányán. Ceremónia: 2017. július 20-án volt.
- 2015 - "Hall Of Distinction" (National Hellenic Society)
Bekerült a Hírnév Csarnokába
- 2015 - "Best Magic Show" (In Vegas Magazine)
A Legjobb Bűvészműsor: BeLIEve
- 2014 - "Best Magic Show" (In Vegas Magazine)
A Legjobb Bűvészműsor: BeLIEve
- 2013 - "Best Magic Show" (In Vegas Magazine)
A Legjobb Bűvészműsor: BeLIEve
- 2012 - "Entertainer of the Year, Male" (Gaming Today)
Az Év Szórakoztatója, Férfi
- 2012 - "Best Magician In Vegas" (Best of Vegas)
Vegas Legjobb Bűvésze
- 2011 - "World Magic Living Legacy Living Legend Award" (WMS)
Élő Legenda díj
- 2011 - "Elite Diamond Merlin Award and the Youngest Magician inducted into the Magic Hall of Fame" (IMS)
Elit Gyémánt Merlin-díj és A Legfiatalabb Bűvész, aki bekerült a Hírességek Csarnokába
- 2010 - "Magician of the Century" (AMG)
Évszázad Bűvésze
- 2010 - "Innovator of the Decade" (Innovention)
Évtized Újítója
- 2009 - Merlin Award "Magician of the Decade" (IMS)
Merlin-díj, Évtized Bűvésze
- 2009 - "International Magician of the Year Award 2008" (DCMA)
Év Nemzetközi Bűvésze-díj
- 2008 - Merlin Award 2008 "Magician of the Year" (IMS)
Merlin-díj, Év Bűvésze
- 2007 - Merlin Award "Magician of the Year" (IMS)
Merlin-díj, Év Bűvésze
- 2006 - Magician of the Year 2005 (AMA)
Év Bűvésze
- 2004 - Outstanding Achievement in the Magical Arts' Louie Award
Louie-díj a bűvészetben nyújtott kiemelkedő teljesítményéért (Tannens)
- 2004 - Merlin Award "Magician of the Year" (IMS)
Merlin-díj, Év Bűvésze
- 2003 - Silver Telly (a Telly-díjak közül a legrangosabb, a TV-s produkciók díja)
- 2001 - Merlin Award "Magician of the Year" (IMS)
Merlin-díj, Év Bűvésze


Jótékony munka

- 2016 - The Criss Angel Magic Wand (Make-A-Wish Foundation)
A róla elnevezett díjat a szervezet évente odaítéli egy személynek.
- 2014 - The Vegas Dozen
A Saks Fifth Avenue divatcég a Keep Memory Alive mottó alatt olyan személyeket tüntet ki, akik támogatják az agyi rendellenességek elleni küzdelmet.
- 2010 - Magical Wish Maker of the Year (Make-A-Wish Foundation)
Év Varázslatos Kívánságteljesítője
- 2007 - Chris Greicius Award (Make-A-Wish Foundation)

________________________________________________________________

Egyéb információk:


- 2007. áprilisában megjelent első könyve: Criss Angel MINDFREAK: Secret Revelations from the Master of Surreality (LA Times bestseller lett)
- Halhatatlanná tették a Madame Tussaud's viaszmúzeumban (Las Vegas, 2009. május 21.).
- Példaképei: édesapja, aki elhunyt rákban, és Harry Houdini
- Állatszeretõ, állatai a mutatványaiban is szerepelnek. Közülük a leghíresebb Hamlet ("Hammie") a macskája.
- "Mindfreak" = "elmecsúfoló", "elmeőrjítő"
- "Loyal": a rajongóit hívják így, akiket nagyra becsül és kedvesen bánik velük: "Hihetetlenül hűségesek. Mindenféle ajándékot kapok tőlük, babáktól kezdve a mágneseken át az egéralátétig. Nem is tudom elmondani, milyen sokat jelentenek nekem. Az oldalamon a fórumot és a kommentárokat olvasgatva őrület, hogy szinte nincs is különbség a 15 és a 30 évesek véleménye között. Általában arról szólnak, hogy valamilyen módon hatottam rájuk és ez nagyon hízelgő."


- BELIEVE -


"Are you ready?"

____________________________________________________________
 

*Az életrajz szövege megegyezik a Criss Angel magyar rajongói oldalán olvashatóval, mivel én vagyok a szerkesztője. http://www.elmecsufolo.net/

Éowyn szedte össze, fordította különböző nyelvekből, hiteles források, folyóiratok interjúi, és Criss videós üzenetei és videói alapján. Másolni tilos!

Források: CrissAngel.com | Criss Angel MINDFREAK: Secret Revelations from the Master of Surreality (Criss önéletrajzi könyve) | Mindfreak sorozat életrajzi utalások | Criss Twittere és Facebookja | A LasVegasWeekly és Robin Leach blogjának interjúi |

 

TV-szerep:

 

- (2016) Dice
1. évad 3. epizód - Prestige

- (2015) Grandfathered
1. évad 4. epizód - Deadbeat

- (2011) Rules of Engagement  / Egy kapcsolat szabályai
5. évad 14. rész - Uh-Oh It's Magic / Egy kis varázslat ......... saját maga

- (2007) CSI: New York / New York-i Helyszínelõk
3. évad 18. rész - Sleight Out of Hand / Csalás és ámítás ........ Luke Blade
(A bûvész karaktere majdnem Criss saját maga /kivéve persze a gyilkolászás :-D /: még a jelmondatai is bele vannak véve az epizódba)

- (2005) Las Vegas
3. évad 8. rész - Bold, Beautiful & Blue / Kasmír Csillaga ......... saját maga


___________________________________________________________________________________

 

Saját TV-műsor:


- (2016) Trick'D up
- (2013) Believe - premier: 2013. október 15. Spike TV
- (2012) Criss Angel Uncensored
- (2010) Mindfreak - 6.évad: 6 epizód
- (2009) Mindfreak - 5. évad: 5 epizód (dupla)
- (2008) Mindfreak - 4. évad: 18 epizód
- (2007) Mindfreak - 3. évad: 26 epizód
- (2006) Mindfreak - 2. évad: 21 epizód
- (2005) Mindfreak - 1. évad: 17 epizód + Halloween különkiadás
- (2003) Supernatural
- (2003) Made in Japan
- (2002) Mindfreak- Halloween

 

Criss azt mondja, hogy a zene az első szerelme, igyekszik a zenéjét összekombinálni a mutatványaival.
Tinédzserként számos New York-i banda dobosa volt, de játszott a bátyjaival is.
Nemsokára összehozta a sors Klay Scott-tal a Circle of Dust-ból, és AngelDust néven működtek együtt kezdetben. A barátság azóta is megmaradt, Klay (jelenleg a Celldweller frontembere Klayton néven) továbbra is közreműködik Criss zenéiben.
Criss lemezkiadója az API (Angel Productions Inc.)/APITRAG Records, amit még az édesapja segítségével alapított.


- (1998) Musical Conjurings from  World of Illusion /Angeldust/
- (2000) System 1 in the Trilogy
- (2000) System 2 in the Trilogy
- (2000) System 3 in the Trilogy
- (2002) Mindfreak
- (2003) Supernatural
- (2006) Criss Angel Mindfreak /a TV sorozat zenéje/
- (2011.02.01.) Criss Angel BeLIEve with Cirque du Soleil - original soundtrack from the Las Vegas show

Utolsó frissítés: 2020.07.13. 23:11 Éowyn által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace