Starity

David Archuleta

David Archuleta David Archuleta nemzetisége 1846. 273rajongó 27vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 96%
  • stílus: 91%
  • szimpátia: 93%

David Archuleta életrajza

ÉLETRAJZ, GYERMEKKOR

David Archuleta 1990 december 28-án született David James Archuleta néven Miami-ban, Florida államban, szülei Jeff Archuleta és Lupe Marie Mayorga mindketten salsa énekesek és táncosok. Amikor David hat éves volt a családja Salt Lake Citybe költözött, jelenleg Murray városában él, ahol tanulmányait folytatja. 4 testvére van.

KARRIER

2003 elején megnyert egy nagyon megtisztelő díjat.  Egy  ifjú sztárokat kereső rendezvényen vett részt, ahol előadásával megnyerte a  Junior Singer Star díjat. Tiffany Evanssal került egy csapatba, akit le is győzött. 

A show befejésze után, David nagyon felfigyelt az újdonsült American Idol nyertesére Kelly Clarksonra, majd 2007-ben úgy döntött, hogy ő is megprobálja szerencséjét a tehetségkutató versenybe. David a meghallgatáson John Mayer - Waiting on the World to Change dalát énekelte fel. Az előadás nagyon megtetszett az egykori zsűritagnak, Randy Jacksonnak, így együtt énekelték végig a dalt. David be is jutott a legjobb versenyzők közé.

Az American Idol idején David nagyon felkapott volt. A fiatal énekes John Lenon - Imagine dalát énekelte fel amivel belopta magát Randy Jackson szívébe, majd Sean Kingston - Beautiful Girls dalával rukolt elő, amivel bejutott a legjobb 7 versenyző közé, ahol olyan tehetségekel kellett szembesülnie mint Syesha Mercado, Brooke White, Kristy Lee Cook, David Cook, Jason Castro de még Carly Smithsonal is, aki jelenleg a We Are the Fallen banda énekesnője.

Archuleta eljutott a tehetségkutató végső döntőéig, ahol az Imagine című dalt adta elő. Az előadásra Mariah Carey készítette fel, akinek nagyon tetszik a srác hangszínezése. Az American Idol 7. évadját sajnos nem ő nyerte meg, hanem ellenfele, hanem David Cook, de ma mégis Dav a népszerűbb.

David 2009-ben kiadott egy karácsonyi albumot ami a Christmas From the Heart nevet kapta, amin 13 dal hallgatható meg. Az album egyik különlegessége az, hogy a Have Yourself A Merry Little Christmas című dalt Charice Pempengcoval énekelte fel.

David harmadik albuma 2010. október 5.-én jelent meg, és a The Other Side of Down nevet kapta amiről az első kislemez a Something 'Bout Love lett Az album az US Billboard 200-as listán a 13. helyet kapta, míg a Canadian Albums Chart listáján csak a 68. helyig jutott el.

2011 januárjában ellátogatott Indiába, hogy a nehéz sorsú gyerekeknek segítsen. Majdnem egy egész hetet töltött el a kicsik társaságában. Ugyanez az év februárjában azok a pletykák terjedtek el, hogy a kiadója, a Jive Records kirúgta őt. Ő nem keseredett el, ugyanúgy segített másokon, Twitter-üzenetekkel bombázta rajongóit, és mosolygott tovább.  Május végén adott egy teljes arénás koncertet, ahol bemutatta új bandájának tagjait. Így kezd el újra koncertezni. Decemberben  megjelent a Wait című videoklipje.

2012 áprilisában megjelent a Forever című videóklipje, ami kiderült, hogy a szintén Forever című albumán lesz meghallgatható. Az album április közepétől online is letölthető. Decemberben csatlakozott a Bench nevű ünnep-kampányba.

2013 januárjában a Forevermore Expanded Edition albumról megjelent a Rainbow (Remix)nek a videóklipje. 31-én kijelentette a hivatalos Facebook-oldalán, hogy március 26-án új albummal jelentkezik, aminek a neve No Matter How Far, tehát a két éves Dél-amerikai küldetése után idén visszatér. Március 25-én megjelent a Don't Run Away klipje, amelyet Kylie Malchus animált. Azóta nem sokat hallhattunk a karrierjéről, Twitteren szokott jelentkezni, Facebook oldalát pedig nem ő használja.

Két év után, 2014. március 24-én hazatért a katonaságból.

DÍJAK ÉS JELÖLÉSEK

2008 - Teen Choice Awards: Most Fanatic Fans (nyertes)

Best Smile (Post Show) (nyertes)

2009 - Teen Choice Awards: Breakout Artist (nyertes)

Music: Love Song (for "Crush") (nyertes)

Music Tour (nyertes Demi Lovatóval)

2009 - Alma Awards: Music Rising Star (nyertes)

2010 - Teen Choice Awards: Fanatic Fans (jelölés)

American Idol Album (nyertes)

2010 - J-14 Teen Icon Awards: Iconic Fan Favorite (nyertes)

Iconic Tweeter (jelölés)

2011 - Barkada Choice Awards: Teen Icon (nyertes)

2012 - 2012  Golden Teevee and Mask Awards: Kedvenc áttörés (nyertes)

2014 - World Music Awards: A világ legjobb fiú énekese 

                                              

SOROZATOK, FILMEK, SHOW-K:

 2008: 

American Idol (önmaga)

 The Ellen DeGeneres Show (önmaga)

2009:

iCarly (önmaga)

Hannah Montana (önmaga)

SiS (önmaga)

Eat Bulaga! (önmaga)

Cool Center (önmaga)

24 Oras (önmaga)

2010:

Tosh.0 (önmaga)

2012:

Nandito Ako (Josh Bradley)

2014:

 David Archuleta: Called to Serve (önmaga)

ALBUMOK:

David Archuleta (2008)

Christmas from the Heart (2009)

The Other Side of Down (2010)

Forevermore (2012)

Begin (2012)

No Matter How Far (2013)


Utolsó frissítés: 2018.12.24. 07:07 niiikiii által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace