Starity

David Garrett

David Garrett David Garrett nemzetisége 5273. 43rajongó 5vélemény
 • Értékelés
 • tehetség: 88%
 • stílus: 80%
 • szimpátia: 80%
 • Születési név
 • David Christian Bongartz
 • Születési idő
 • 1980. szeptember 04.
 • Születési hely
 • Aachen, Németország
 • Foglalkozás
 • hegedűművész, zeneszerző
 • Családi állapot
 • nőtlen
 • Magasság
 • 191 cm
 • Eredeti hajszín
 • barna
 • Szemszín
 • zöldesbarna
 • Csillagjegy
 • Szűz
 • Linkek
 • IMDB-adatlap
 • Hivatalos weblap
 • Twitter-oldal
 • Facebook-oldal
 • Starity RSS-csatorna
 • Kapcsolódó sztárok
 • Joely Richardson Nicole Scherzinger Orianthi Andrea Bocelli Edita Abdieski Xavier Naidoo Jared Harris Andrea Deck

David Garrett életrajza

Az életrajz a DavidGarrettFan.net magyar rajongói oldallal közös együttműködésben készült.

A CSODAGYEREK

David Christian Bongartz 1980. szeptember 4-én született a németországi Aachenben, egy amerikai balett-táncosnő, Dove-Marie Garrett, és egy német jogász és hegedűkereskedő, Georg Paul Bongartz gyermekeként. Alexander nevű bátyja két évvel idősebb Davidnél, húga, Elena pedig nyolc évvel fiatalabb nála.
David négy éves volt, amikor a bátyja hegedülni tanult. Mindig azt akarta csinálni, amit Alexander – elvette tőle a hangszert és megpróbálta utánozni. Nagyon gyorsan megtanulta azokat a műveket, amelyeket a bátyjának kellett a hegedűórákon. Először mellékfoglalkozása szerint hegedűtanár apja tanította, majd ötévesen a közeli Hollandiába járt tanárhoz. Egy Beethoven-románccal indult a "Jugend musiziert" nevű versenyen, amit meg is nyert. Ezután rendszeresen fellépett közönség előtt.
1989-ben az orosz hegedűművész, Zakhar Bron kezdte tanítani Lübeckben; zongorázni is tanult. Magántanuló lett, vele egykorú barátai nem voltak, felnőttek vették körül – egy menedzsment intézte az ügyeit. Szüleinek szigorú elvárásai voltak vele szemben, de szeretett hegedülni. Első nagy fellépésén Bad Kissingenben nagyzenekarral játszotta Mozart G-dúr hegedűversenyét. Csodagyerekként kezdték emlegetni.

Fotók: Music – Live in Concert 2012 DVD | madeinvilnius.lt
Fotók: Music – Live in Concert 2012 DVD | madeinvilnius.lt

A szülei, mivel vezetékneve külföldön nehezen ejthető ki, édesanyja leánykori nevével kezdték felléptetni. 1991-ben már David Garrettként debütált a hamburgi filharmonikusokkal. Ekkor találkozott először a világhírű tenorral, José Carrerasszal. Tévéfellépések és koncertek következtek, például játszott a Londoni, a Los Angeles-i Filharmonikusokkal, és az Orosz Nemzeti Zenekarral is.
11 évesen találkozott az akkor 64 éves hegedűművésszel, Ida Haendellel, akihez 17 éves koráig Londonba és Miamiba járt tanulni. A művésznő nemcsak tanítványt, hanem kollégát látott benne, akivel sokat beszélgetett a zenéről. Például, hogy zenélni sokkal többet jelent, mint eljátszani azt, ami a kottában áll.
Egyre több karmester ismerte fel David tehetségét - a legfontosabb találkozás Claudio Abbadóval történt.
A Deutsche Grammophon, a klasszikus zenei világ egyik legfontosabb lemezkiadó vállalata exkluzív szerződést ajánlott Davidnek. 13 évesen ő volt a legfiatalabb művész, akit leszerződtettek a céghez.
Az akkori NSZK elnök, Richard von Weizsäcker meghívta a bonni elnöki rezidenciába koncertet adni. A vendégek között volt a Talbot Alapítvány képviselője, akit annyira lenyűgözött David tehetsége, hogy egy különleges hangszert ajánlott fel neki kölcsönbe: egy 1718-ban készített hegedűt, a "San Lorenzo" Stradivariust.

GENERÁCIÓJA LEGNAGYOBB HEGEDŰMŰVÉSZE

1995. október 23-án jelent meg első albuma, a "Mozart: Violinkonzerte", amely Beethoven 5. hegedűszonátáját, Bach d-moll hegedűpartitáját és Mozart az E-dúr adagio hegedűre és zenekarra című művét tartalmazta. Három héttel később jelent meg a következő nagylemez, a "Violin Sonata", amelyen az Európa Kamarazenekar kísérte Claudio Abbado vezényletével. Mozart két D-dúr hegedűversenyét és B-dúr hegedűszonátáját tartalmazta.
A kritikusokat zavarba ejtette, hogy egy ilyen fiatal hegedűs ilyen szinten képes játszani. A siker mögött azonban már egy tanult és tapasztalt zenész állt, napi 4-7 órányi gyakorlással. David ezután körbekoncertezte a világot, a svájci Verbier fesztiválra készülve Isaac Stern hegedűlegenda tanította.
Davidet 12 évesen Yehudi Menuhin, a világhírű hegedűművész és karmester vette pártfogásába. 1996-ban Bécsben egy hétig dolgoztak Edward Elgar hegedűversenyén, és ahogy korábban Ida Haendel, Menuhin is kollégájának tekintette Davidet. A bécsi Wiener Musikverein Aranytermében elsöprő sikert arattak az előadással. Nemcsak a kritikusok lelkesedtek, hanem Menuhin is úgy áradozott Davidről, mint "generációja legnagyobb hegedűművészéről".


EMBERFELETTI TELJESÍTMÉNY, FÁJDALMAK

Ezután fordulópontot következett. David édesapja és a Deutsche Grammophon kiadó megállapodtak, hogy a következő albumra David feljátssza Paganini 24 capriccióját. A kiadó nem tudta, hogy David csak hármat tudott a 24-ből, és nem volt hegedűtanára. Szűk két hónapja volt, hogy megtanulja a maradék 21-et, amelyek a legnehezebben eljátszható művek közé tartoznak, minden hegedűs számára kihívást jelentenek. A 16 éves David hatalmas elszántsággal kezdett el éjjel-nappal gyakorolni. A teste fellázadt: hát- és vállproblémái lettek, porckorongsérvet kapott, és az ujjai sem akartak engedelmeskedni neki. Ennek ellenére ismét nagyszerű teljesítményt nyújtott. Az album a tervek szerint, 1997 áprilisában jelent meg "Paganini Caprices" címmel.
Egészségi problémái miatt David félt fellépéseket lemondani, nehogy csalódást okozzon a szüleinek, a kiadónak és a közönségének. Erős fájdalmai állandósultak, de eleinte elhallgatta. Ismét turnézni indult, eljutott a Müncheni Filharmonikusokkal Delhibe és Mumbaiba, az India függetlenségének 50. évfordulója alkalmából zajló ünnepségekre. A híres Zubin Mehta karmester is dicsérte Davidet a közös munka után.
Ezután Izraelben, Oroszországban és Dél-Amerikában lépett fel, 17 évesen 90 koncertje volt az év során, megszállottan készült napi 8 óra gyakorlással, a fájdalmai ellenére. Már elvesztette azt az örömöt, amit a játék okozott neki, de tette a dolgát, hogy az összes elvárásnak megfeleljen.

A KÍVÜLÁLLÓ

Magántanulói évei után állami gimnáziumba került. Nehezen illeszkedett be, mert turnéi miatt nem tudta megismerni osztálytársait. Az éremgyűjtés lett a hobbija. A szabadidős tevékenységekről le kellett mondania, maximum a bátyjával és annak barátaival focizott a kertben. Ennél többet nem engedtek a szülei, nehogy megsérüljön a keze. Kétszer is kapott Gameboy-t, de egyszer sem tarthatta meg. Osztálykirándulásokon és sítáborokban sem vehetett részt.
A normál iskola hatására más zenét is megismert. Egyik haverjától születésnapjára egy Queen CD-t kapott, az "A Night at the Opera" címűt. Ez volt az első nem klasszikus zenei CD-je. Csodálkozott, hogy a Queen hogyan vegyíti a dalokba a klasszikus zenei elemeket. Megszerette a könnyűzenét is, és új tónusokat fedezett fel a hegedűjén: ezzel elvetette a crossover, azaz a műfajkeverő zeneirányzat iránti lelkesedésének első magvait.


LÁZADÁS ÉS ÚTKERESÉS

Érettségi után kétségei voltak, hogy hivatásos zenész akar-e lenni. Világossá vált számára, hogy aranykalitkában élt, nagy nyomás alatt. A hegedülés okozta örömöt is elvesztette már, a fizikai fájdalmai is megmaradtak.
Úgy döntött, zenei tanulmányokba kezd. Bátyjához akart költözni, aki a Harvardon tanult jogot. David a New York-i, híres-neves Juilliardra akart járni. A szülei nem értették, miért akart zenét tanulni, amikor már sikeres karrierje volt. Kompromisszumot kötöttek: tanuljon zenét, de ne New Yorkban. Mivel még szerződés kötötte néhány koncertre és albumra, úgy döntöttek a szülők, hogy a londoni Royal College of Music intézményt látogassa.
David Londonba költözött, de az első félév tananyaga untatta és lógott az órákról. Belevetette magát a londoni éjszakai életbe, megismerkedett a popzene irányzataival. Az egyetemi gyakorlótermek falai nagyon vékonyak voltak, ezért éjszakánként a tanári szobákat használta. Az iskolavezetés a szabálysértés és a hiányzások miatt eltanácsolta az intézményből. Davidet sokként érte egy barátja halála is – ekkor vált világossá, hogy mit is akar: zenélni, de a maga módján. London már nem volt opció, Aachenbe nem akart hazamenni.
Maradt New York - már csak az volt a kérdés, hogyan? Ahhoz a személyhez fordult, aki évekkel azelőtt ezekkel a szavakkal adta meg neki az email-címét: "Ha egyszer szükséged lesz tanácsra, jelentkezz!" A világhírű hegedűművész, Ichák Perlman volt az, aki saját tapasztalatból tudta, mit jelent, ha valakire gyerekként ráragasztják a "csodagyerek"-címkét, és milyen nehéz ettől megszabadulni. A válasza David számára egyszerű volt: "Menj New Yorkba - és amikor már ott vagy, rögtön be is iratkozhatsz a Juilliardra. Éppen elfogadtam ott egy tanári állást és szívesen látlak a mesterosztályomban. De nem kerülheted el a normál felvételi eljárást!"
David a szüleinek azt mondta, hogy meglátogatja a bátyját Bostonban - ez így is történt, de aztán New Yorkba ment a Juilliard School felvételi vizsgájára. Hatalmas hóvihar volt, és a busz késése miatt öt perccel az időpontja előtt ugrott ki az épület előtt a taxiból. Bemelegítés nélkül állt a bizottság elé, de ennek ellenére bravúrosan helytállt és felvételt nyert Ichák Perlman mesterosztályába.
Szülei hamar megtudták a dolgot, mert megérkezett a felvételi értesítés. Megpróbálták lebeszélni róla, de David már hajthatatlan volt és életében először hozott komoly döntéseket: felmondta az összes szerződést, lemondta a koncertjeit. A szülei csalódottak voltak és nem támogatták tovább pénzügyileg David tanulmányait. De őt ez sem tartotta vissza.NEW YORK, NEW YORK

Az 1905-ben alapított Juilliard School of Music a legfontosabb zenei konzervatóriumokhoz tartozik. A felvételi vizsga a legnehezebbek közé tartozik, és a tandíj drága, de komoly befektetés a jövőbe.
A Grammy-díjas hegedűlegenda, Ichák Perlman is itt végzett, és docensként saját maga választja ki tanítványait. Általában egy docens 40-50 tanítvánnyal foglalkozik, de a világhírű Perlman, akinek a Schindler listája című film Oscar-díjas főcímzenéjét is köszönhetjük, egyszerre csak 3-4 hallgatóval dolgozik. David egyike volt a kiválasztottaknak, amire a mai napig nagyon büszke. Hamar különleges tanár-diák-kapcsolat alakult ki kettejük között, hála annak, hogy David az évfolyamtársaihoz képest magasabb szinten állt. De volt még javítanivaló: a játék közbeni helytelen testtartás, ami a porckorongsérvet is okozta. Egy szakértő orvos kezelésének köszönhetően David évekig tartó fájdalmai végre megszűntek. Az orvos és a tanár javaslatára elkezdett sportolni, hogy megerősítse a hát-, a váll- és a nyakizomzatát.
A Juilliardon zeneszerzéstant és zenelméletet is tanult, és végre megkapta azt a tudást, amire vágyott. Megértette, amit eddig ösztönösen játszott.
Felébredt benne a hegedülés iránti vágy, és saját zenét kezdett komponálni. Amikor megtudta, hogy a Juilliard egy zeneszerzői versenyt rendez, részt vett rajta egy fúgájával, amit Johann Sebastian Bach stílusában írt meg. Megnyerte a versenyt.
De nem minden ment olyan simán New Yorkban, mint a tanulás. Most először kellett a saját lábára állnia, és évi 30 000 euróba került a tandíj. Sokféle munkát elvállalt, mert tanulmányai elején koncertezni nem akart menni, nehogy kirúgják hiányzásai miatt. Éjszakába nyúlóan dolgozott pultosként, pincérként, könyvtárosként, eladóként egy ruhaüzletben, az egyetemi diákszállás WC-jét is takarította.

Egy party során megszólította egy ügynök, hogy lenne-e kedve modellként dolgozni. David igent mondott, és új mellékállását nagyon élvezte; a divathéten márkás holmikban vonult a kifutón. A show-k utáni bulizás ellenére hétköznap fegyelmezetten dolgozott, hogy ne jusson arra a sorsra, mint Londonban.
A közönség és a kritikusok erről nem tudtak semmit. A Deutsche Grammophon kiadónak, a szerződések felbontása ellenére, még tartozott két albummal. 2001 októberében megjelent David új CD-je, a "Violin Concertos". Még 17 évesen vette fel Mikhail Pletnev vezényletével az Orosz Nemzeti Zenekarral a Csajkovszkij és a Conus hegedűversenyt Moszkvában. Habár már akkoriban vívódott a jövőjét illetően, a játéka elsőosztályú volt a kritikusok szerint. Csodálkoztak az albumborítón, hiszen az egykori csodagyerekből felnőtt férfi lett. A lemez, a jó kritikák ellenére nem hozta meg a kívánt sikert. Ugyanígy járt 2002 decemberében az utolsó album, a "Pure Classics" is, ami nem új anyag volt, hanem válogatás az eddigi lemezekből.
1999-ben Berlinben a Rundfunk-Sinfonieorchester zenekarral lépett fel, rendkívül nagy sikerrel. Mindez azt eredményezte, hogy meghívást kapott a hannoveri Expo 2000 világkiállításra.A CROSSOVER KEZDETE

David behozta, ami kimaradt a tinédzserkorából. Kísérletezett ruhákkal, hajviselettel, tetoválásokat csináltatott, kontaktlencsére cserélte a szemüvegét, és különböző stílusokat próbált ki. Évfolyamtársaival hétvégente a klubokba járás alkalmával újabb zenei irányzatokat fedezett fel. Elkezdett kísérletezni a hegedűvel és a szórakozóhelyeken hallott kedvenc számait kezdte játszani. A jazz-szakosoktól megtanult rögtönözni. Felfedezte, hogy sok hasonló elem van a különböző zenei irányzatokban és elkezdte egymással kombinálni őket.
2002-ben jött rá, mit lehet ezzel kezdeni. A BBC "Night of the Proms" rendezvénysorozatának szervezői meghívták Davidet a turnéra. A koncertek során a rock- és a klasszikus zene találkozott egymással, azaz rock- és popdalokat "nemesítettek" klasszikus hangszereléssel és ezeket a feldolgozásokat zenekar adta elő élőben a színpadon, a meghívott sztárokkal együtt. Klasszikus műveket is előadtak, amelyeket szintén örömmel fogadott a közönség. Általában 500 ezer ember látta a "Night of the Proms" koncerteket az európai turné során. David lelkesedett az ötletért és igent mondott, mert érett zenészként mutatkozhatott be, és a 2003-ban 1,5 millió dollárért megvásárolt, 1772-ben készült Giovanni Battista Guadagnini hegedűjét is finanszírozni tudta (2007 decemberéig fizette a részleteket).
Így indult turnézni Európában olyan együttesekkel és énekesekkel, mint a Simple Minds, az Alphaville, vagy John Miles, és összesen 600 ezer koncertlátogató előtt lépett fel. Felszabadultan zenélt, mosolyogva állt a színpadon, és nagyon élvezte az egészet. Amikor a legvégén letérdelve játszotta Vittorio Monti "Csárdás" című művét, a közönségben kitört az üdvrivalgás.
A média felfedezte az elveszett csodagyereket, de megdöbbent az imidzsváltás miatt: David nem koncertöltönyt hordott, hanem szakadt farmert, tornacipőt, csíkos inget és sapkát. Lezseren érezte magát jól a színpadon; a tinédzserkori, összeszorított ajkakkal erőltetett mosoly is a múlté volt.
Egyre jobban megérett benne a gondolat, hogy a komolyzenét vegyítse a könnyűvel. Érezte, hogy ez nagy zenei kihívás, ugyanúgy, mint egy új, fiatal közönséget a klasszikus zenének megnyerni. Visszagondolva egykori klasszikus koncertjei közönségének átlagéletkorára - senki vele egykorút nem látott közöttük. Rájött, hogy úgy lehet fiatalokat megnyerni a klasszikus zenének, ha a környezet laza és lezser marad. Ezekkel az elképzelésekkel állt össze a crossover, a műfajkeverő koncert ötlete. David laza légkörben szeretett volna komolyzenét játszani, és emellett rock- és popzenét klasszikus köntösbe öltöztetni. Azt az örömöt akarta a közönségnek átadni, amit a zene okozott neki.
De előtte a záróvizsgákkal kellett törődnie, amelyeket 2004-ben tett le, és a tanulmányait a Juilliardon kitüntetéssel végezte.


AZ ÁTTÖRÉS

De a zenei világ nem várt rá, amíg tanult. A zsebében volt ugyan a világ egyik legrangosabb zeneiskolájának a diplomája, de már évek óta nem volt lemezszerződése, és a csodagyerek-státusszal sem ment már semmire. De tovább próbálkozott az ügynökségeknél, miközben magánrendezvényeken kis közönségnek játszott, hogy megkeresse a mindennapi betevőt - mindig azzal a reménnyel, hogy valaki a jelenlévő vendégek közül érdekelt a zeneszektorban. A kitartásának hála, eljutott a londoni lemezkiadó, a Decca képviseletéhez, akiket meg tudott arról győzni, hogy vállalják a crossover-albumának kiadását. Nem lelkesedtek az ötletért - bár felvették az anyagot, de nem jelentették meg.
David nem tudott mást tenni, mint tovább folytatni a koncertezést. Lassan híre ment, hogy az előadásai különlegesek. A 2006-os és a 2007-es évben a koncertek időpontjai egyre szaporodtak az Egyesült Államokban, de főleg Ázsiában, és végül a zeneipar is észrevette a nagy érdeklődést David iránt.
A berlini DEAG koncertszervező cégnek hála, David kapott a Decca kiadónál egy exkluzív szerződést. 2007 márciusában megjelent a már felvett anyag, "Free" címmel. Az album 11 dalt tartalmazott, amely színes egyveleget kínált klasszikus művekből, filmzenékből és musical számokból - három saját szerzemény mellett. Bár nem volt átütő siker, megadta a lehetőséget Davidnek, hogy az új imázsával a "vonzó klasszikus lázadóként" mutatkozzon be. Az albumot a DEAG 2007 novemberében "Virtuoso" címmel dobta a német piacra. Több tévéfellépést is szervezett David számára, amelyek tovább fokozták az ismertségét.

BALESET ÉS TELTHÁZ

2007. december 27-én Daviddel megtörtént minden hegedűs rémálma. A londoni Barbican Centerben adott koncert után a családjával ment enni. Esett az eső és vizes volt a kijáratnál lévő kőlépcsősor, és David sietségében magán hagyta a koncertcipőjét. Elcsúszott a lépcsőkön és ráesett a hegedűtokjára, amely a hátán volt, majd így csúszott tovább lefelé. A sokkon kívül semmi baja nem lett, de ugyanezt nem lehetett elmondani a hegedűjéről: több helyen is úgy elrepedt, hogy már nem lehetett játszani rajta. David később így írta le a pillanatot: "Olyan volt, mintha elvesztettem volna egy barátomat." Guadagnini-hegedűjét egy New York-i mester javította meg, hét hónapba és 60 000 angol fontba került.
De ez a szörnyű eset sem tarthatta őt vissza. A 2008-as év elején zajló németországi koncertek mind teltházasak voltak, és a nagy érdeklődés miatt nagyobb csarnokokba kellett áttenni őket. Ugyanez történt David klasszikus koncertjeivel is, amelyek közönségének átlagéletkora sokkal alacsonyabb lett, ellentétben az azelőtt tíz évvel megrendezett koncertjeihez képest - ezzel a terve, miszerint a crossover segítségével fiataloknak csinál kedvet a komolyzenéhez, úgy tűnt, mindenféle negatív jóslat ellenére bevált. Az előadásait viszont a szigorúan klasszikus szemléletűek kritizálták.
Ennek ellenére David továbbra is helytállt klasszikus zenészként is: 2008 elején például az Izraeli Kamarazenekar karmesterének meghívására, a Classical Brit Awards díjkiosztón, Milena Chernyavska zongorista szólóest-sorozatán és a svájci Verbier fesztiválon is fellépett.

Ian Harrison | Uli Weber | DECCA

NEMCSAK A LEGSZEBB, A LEGGYORSABB IS

2008. május 28-án rekordott döntött: a BBC "Blue Peter" című gyermekműsorában bemutatta a hangszerét, és Rimszkij-Korszakov "A dongó" című művét játszotta el 66,56 másodperc alatt - a Guinness Rekordok Könyvének jelenlévő képviselői megerősítették, hogy új világrekord született. Ez azt jelentette, hogy egy másodperc alatt 13 hangot játszott le. December 20-án a "Guinness World Records: Die Größten Weltrekorde" című show közben sikerült még ezt is megdöntenie 65,26 másodperccel. Akusztikus hegedűn mai napig övé a rekord. Elmondása szerint ezeket a rekordokat csak a vicc kedvéért próbálta megdönteni. Ettől kezdve azonban a média Davidet nemcsak a legjobban kinéző, hanem a világ leggyorsabb hegedűseként is emlegette.
"Encore" című crossover albuma 2008. október 24-én jelent meg, és karrierje tovább ívelt felfelé. Már nem csak klasszikus zenében tevékenykedő művészek kérték fel közös munkára. Dolgozott többek között Olli Dietrich-hel ("Ich hab keine Tränen mehr"), Jonathan Ansell-lel ("Parla piu piano"; "Se"), Lene Siellel ("You raise me up") és Hacken Lee-vel ("Paper Wedding").
2009. január 14-én a berlini Tempodromban zajló egyik koncertje közben meglepetés várta: a "Virtuoso" és az "Encore" albumokért a színpadon két aranylemezt kapott. Két show is volt a Tempodromban, amelyek szeptemberben jelentek meg DVD-n, "Live in Private & in Concert" címmel.
Január 24-én egy egész futballstadion tombolt: Sinsheimben a Rhein-Neckar-Arena stadion megnyitóján volt meghívott vendége a meglepetésre feljutott TSG Hoffenheim egyesületnek, és a farkasordító hideg ellenére eljátszotta a csapat indulóját - ezzel meghódította a jelenlévő focirajongókat is. További "szokatlan" fellépések következtek a 2009-es év során, például Mallorcán egy AIDA hajó keresztelője, és Angela Merkel kancellár meghívására a Német Szövetségi Köztársaság fennállásának 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen való részvétel.
Európa után Amerikát is meg akarta hódítani a crossover műfajjal. Az "Encore" albumot "David Garrett" címmel megjelentette az Egyesült Államokban, majd egy többhetes turné következett.

Philipp Müller | Karsten Woelk | DECCA | DPA

KLASSZIKUS SIKER

A "Classic Romance" című album 2009. november 6-án jelent meg, és Mendelssohn e-moll hegedűversenye mellett Sarasate, Csajkovszkij, Schubert, Elgar, Rahmanyinov, Massenet és Dvořák művei is hallhatóak voltak rajta. Az album klasszikus, teljesen instrumentális lemezként a német listákon a 4. helyet érte el - egy megdöbbentő siker, amely azt eredményezte, hogy alig két hónap alatt aranylemez lett.
Évente legalább egyszer szólókörútra ment különböző rendezvények és zenekarok meghívására, és tisztán klasszikus előadásai teltház előtt zajlottak, jórészt a crossoverrel megnyert új közönségnek köszönhetően.
Rengeteg tévéműsorban szerepelt, albumait úgy vitték, mint a cukrot - a "Virtuoso" és az "Encore" 2010 elejére egyenként platina minősítést ért el. Ez tisztán hangszeres lemezeknél abszolút rekordnak számított.
Július 20-án jelent meg crossover albuma, a "Rock Symphonies", és a "Rock Symphonies - Open Air Live" című DVD-siker is, amely a júniusban a berlini Wuhlheidében lezajlott koncert felvételeit tartalmazta. Az albumhoz kapcsolódó turné állomásai 2010-ben és 2011-ben Németországon, Ausztrián, Svájcon, az Amerikai Egyesült Államokon, Skandinávián, Olaszországon és Anglián keresztül vezettek.
A Guadagnini-hegedűjén kívül nem volt másik a saját tulajdonában - kölcsönözte a nagy értékű hangszereket. 2010-ben azonban nagy öröm érte: édesapja aukciósházán keresztül sikerült megvásárolnia az 1716-ban készült "Ex A. Busch" Stradivarius hegedűt. A csoda 5 millió euróba került.
A klasszikus koncertjei iránt is egyre erősödött a nemzetközi érdeklődés; 2011-ben ismét meghívták a Verbier fesztiválra, ahol a zongoraművész Julien Quentinnel, és a fesztivál zenekarával lépett fel.
A következő albuma ismét klasszikus volt - a "Legacy" 2011. november 4-én jelent meg, és Beethoven hegedűversenye, valamint Fritz Kreisler műveinek feldolgozásai voltak hallhatóak rajta. A lemez megjelenése után néhány nappal vált valóra a focirajongó David számára egy gyerekkori álma: hamburgi Imtech Arenában a német-holland meccs előtt eljátszhatta a nemzeti himnuszt.
A "Legacy" lemez rögtön a megjelenése után a 6. helyet érte el a slágerlistán, és ezzel a legmagasabb helyen nyitott a német zene történetében klasszikus-instrumentális albumként, és hamar aranylemez lett.
Január 13-án jelent meg a "David Garrett – Legacy: Live in Baden-Baden" DVD.
Áprilisban, és folytatásként ősszel "Rock Anthems" turnéjával járta az Egyesült Államokat és Németországot, szólóesteket adott Julien Quentinnel, és a világ minden táján eleget tett a felkéréseknek egy-egy klasszikus vendégszereplés erejéig.
2012. október 12-én jelent meg "Music" című crossover albuma, amely zeneileg addigi legsokoldalúbb munkája volt. Majdnem minden korszakból és műfajból származó műveket vegyített össze és dolgozott fel - Johann Sebastian Bach két csembalóra írt versenyműveitől kezdve a "Sandstorm" című techno-himnuszig. A 2012. szeptember 11-én Lipcsében indult "Music Live" nevű crossover turnéja: végigkoncertezte Németország, Ausztria és Svájc legnagyobb csarnokait; az utolsó állomás 2012. november 28-án Brémában volt. 2013-ban a siker miatt ráadás-koncerteket is adott.
November 2-án kiadták a "Music – Live in Concert" DVD-t.

Philipp Müller | Andreas Hosch | DECCA |

AZ ÖRDÖG HEGEDŰSE

2012 nyarán kezdődtek meg első filmjének forgatási munkálatai. A "Paganini – Az ördög hegedűse" című moziban a híres-hírhedt itáliai hegedűvirtuóz, Niccolò Paganini bőrébe bújt. David kezdetben a film zenéjének megírásával foglalkozott, ami mindig is egyik nagy álma volt. Közreműködött a forgatókönyvírásban is, végül ő játszotta el az "ördög hegedűse" néven is emlegetett zseni szerepét.
A film főleg Bécsben és a müncheni Bavaria filmstúdióban készült, Bernard Rose rendezésében. A szerep kedvéért sötétre festették David haját, elfedték a tetoválásait, és a zenés jeleneteket élőben játszotta a kamerák előtt.
2013 őszén került a német mozikba a film, amelynek világpremierje a müncheni Mathaeser Filmpalastban volt október 24-én. A filmzene "Garrett vs. Paganini" címmel jelent meg, David két saját szerzeményével, a Nicole Scherzingerrel hallható "Io Ti Penso Amore" és az Andrea Bocellivel felvett "Ma Dove Sei" című dalokkal.
2014. február 17-én Rómában debütált a film, majd Genova következett. Utóbbi város azért nevezetes, mert Paganini itt született. David sajtótájékoztatókon vett részt, és Genovában a Paganini-hét keretein belül a Teatro Carlo Felice nevű színházban koncertet adott, amelyet február 20-án élőben is lehetett nézni az interneten. 80 országból kísérték figyelemmel.
Április 11-én került a német boltokba a film DVD-n; 14-én az Egyesült Királyságban is megjelent a "Garrett vs. Paganini" filmzene-album, amely ott a "Caprice" címet kapta.
David május 9-től a Verbier Fesztivál Kamarazenekarával indult klasszikus turnéra Németországon, Ausztrián és Svájcon keresztül. A hónap végéig 16 koncertet adott, például a Berlini Filharmónia, a frankfurti Régi Opera és a bécsi Konzerthaus épületében. Az ifjúsági zenekart maga választotta ki kíséretnek. A koncertprogram olyan műveket tartalmazott, mint Mozart "Figaro házasságának" nyitánya, Vivaldi "A négy évszak" című műve, és Niccolò Paganini, Domenico Scarlatti, Fritz Kreisler darabjai.
Júniusban Japánban debütált a film és a filmzene - David a 2006/2007-es évi ázsiai klasszikus diadalmenet után először adott crossover koncerteket Japánban, Tajvanban és Dél-Koreában.
Pár nappal a vége után fellépett a rangos "Kissinger Sommer" fesztiválon. A Cseh Filharmonikusokkal adta elő Vivaldi: "A négy évszak" című művét. A főpróbára több, mint 600 diákot hívtak meg a Regentenbau Max Littmann-nagyterembe, hogy ingyen figyelhessék meg az előkészületeket és tanulhassanak belőle.
2013. március 22-én megjelent a "14" című albuma, amelyen David 14 évesen készült felvételei hallhatóak.
2014. június 30-án került a boltokba egy 5 CD-s kiadvány, a "David Garrett - The Early Years". Az összes album, amit David 1995 és 1997 között a "Deutsche Grammophon" számára felvett, először jelent meg egy szettben.

Carmen Nebel Show | dpimages | Universum Film

KLASSZIKUS FORRADALOM

Október 4-én startolt Frankfurtban "Classic Revolution" nevű koncertkörútja, amelyen vadonatúj számokat mutatott be. Az alig egy hónap alatt lezajlott turné huszadik, egyben utolsó koncertje november 1-jén Bécsben aratott hatalmas sikert.
Október 24-én jelent meg klasszikus zenei albuma, a "Timeless - Brahms & Bruch Violin Concertos". Zubin Mehta vezénylete alatt az Izraeli Filharmonikus Zenekarral került felvételre a romantika két legfontosabb hegedűversenye, 2013 decemberében. David ezt az albumot karrierje egyik mérföldkövének nevezi.
Szilveszterkor a berlini Brandenburgi kapunál egymillió ember előtt lépett fel.

2015. január 30-án megérkezett az amerikai mozikba is a Paganini-film, és vele együtt a zenéje is.

Március 2-án indult Moszkvában David szinte megállás nélküli klasszikus koncertsorozata, amely a "Timeless" albumhoz kötődött, Brahms és Bruch hegedűversenyeivel. Május 3-án csodálatos Brahms-koncertben lehetett része a közönségnek a bécsi Konzerthausban. 20-án először lépett fel Isztambulban, május 30-án pedig a milánói dóm előtti téren szabadtéri koncertet adott, amelyet az olasz Rai5 csatorna élőben közvetített.
Június 12-én Mönchengladbachban indult a "Classic Revolution Open Air" crossover turné, amely végighaladt Németország, Svájc és Ausztria szabadtéri színpadain. 28-án Grazban, a Schwarzlsee szabadidőközpontban ért véget. Valentina Babor zongoraművész, akinek debütáló albumának producere David volt, minden koncert elején fellépett három számmal.
Július 18-án indult Buenos Airesben a dél-amerikai crossover turné, amely akkora sikert aratott, hogy plusz dátumokat is be kellett szúrni.
Augusztus 31-én Ichák Perlman 70. születésnapja alkalmából felvette a "Schindler listája" című film főcímdalát – ezzel a videóval üzent Perlmannek.
Ezután crossover turnéra indult Európában, közben szeptemberben Bukarestben fellépett a komolyzenei Enescu-fesztiválon.

1.: Saját fotó || 2.:Andreas Hosch

ROBBANÉKONY!

2015. október 9-én jelent meg crossover lemeze "Explosive" címmel, amely döntő többségében David saját szerzeményeit tartalmazta. Két duett is helyet kapott rajta: Nicole Scherzingerrel a "Serenity" énekes verziója, valamint a "How Many Times" Xavier Naidoo-val. A "They Don't Care About Us" című Michael Jackson feldolgozásban Valentina Babor zongorázott.
November 18-án Düsseldorfban lépett fel a Londoni Filharmonikusokkal, Christoph Eschenbach vezényletével. December 3-án Salzburgban forgatott egy karácsonyi tévéműsor számára, ahol abban a megtiszteltetésben volt része, hogy Mozart hegedűjén játszhatott a művész szülőházában.
2016. március 1-jén Mexikóváros volt az első állomása a "Greatest Hits Tour 2016" nevű minikörútnak, amely öt mexikói város után Torontót is érintette.
Március 31-én Tel Avivban indult az azévi klasszikus koncertsorozat, Csajkovszkij jegyében. Németországi, orosz, olasz, francia nagyvárosok is sorra kerültek. Genovában, Paganini szülővárosában Davidet az a hatalmas megtiszteltetés érte, hogy megszólaltathatta Paganini híres, "Il Cannone" nevű hegedűjét. Az interneten is lehetett nézni a koncertet, és a Tursi-palotában is készült felvétel, amint David a legendás hangszeren játssza az "Io Ti Penso Amore" filmzenét.

Paganini hegedűjével - Twitter/David Garrett | Explosive promo - Philipp Müller

Májusban ismét Julien Quentin zongoraművésszel lépett fel Németországban és Franciaországban. Többek között Paganini, Sarasate, Rimszkij-Korszakov és Fritz Kreisler művei csendültek fel, egy olyan válogatásban, amelyekhez Davidnek személyes élményei kötődnek. Ebben az évben ünnepelte ugyanis 25 éves színpadi jubileumát. Hatalmas sikert aratott minden városban.
Június 19-én megjelentette a közösségi oldalain a "Let It Go" demóját, a Jégvarázs című animációs film dalának átiratát, az őszi crossover turné ízelítőjeként.
Július 1-jén meglepetésvendég volt a crailsheimi Schubert cég 50. jubileumán. 21-én pedig Rómában lépett fel Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyével.
Németország legnagyobb közönségdíjának gálája, a Goldene Henne október 28-án élő közvetítéssel jelentkezett Lipcséből. David a "Purple Rain" című Prince slágert adta elő, különleges módon: a szám közben lecserélte a 152 éves Vuillaume hegedűjét egy elektromos hegedűre. Ez azért volt nagy szó, mert ezeken a modern hangszereken szerinte sokkal könnyebb játszani, ezért egy művésznek nem is jelentenek kihívást, és hangzásuk meg sem közelíti az akusztikus hegedűjét. Ezért csakis nyomós okkal vesz a kezébe ilyesmit. Ez a dal viszont megkívánta, és nagy sikert aratott vele.
Az "Explosive Live!" turné 2016. november 17-én startolt Braunschweigben, majd 16 koncert után, december 7-én zárult le német nyelvterületen (Németország, Ausztria, Svájc). December 10-én első alkalommal koncertezett Lengyelországban, majd ment tovább Fehéroroszországba, Ukrajnába, Oroszországba. A műsorban két szám erejéig játszott elektromos hegedűn.

A turné produkciós költségei 5-6 millió euró között mozogtak, és David egy 360 fokban, minden oldalról jól látható színpadon lépett fel együttesével és a Frankfurti Új Filharmonikusokkal.

Saját fotók | 3.: David elektromos hegedűvel

December 22-én ünnepelte az Izraeli Filharmonikus Zenekar a fennállásának 80. évfordulóját. David három másik hegedűművész, Julian Rachlin, Pinchas Zukerman és Ilya Konovalov társaságában adta elő Vivaldi kedvelt művét, a Négy évszakot.
Julien Quentin zongoraművésszel 2017 februárjában szólóest-sorozatot adott Mexikóban, amelynek keretein belül Franck, Kreisler, Sarasate és Wieniawski művei csendültek fel. Majd olaszországi klasszikus fellépések következtek a Orchestra Sinfonica Nazionale della Rai zenekarral.
A következő időszak Csajkovszkij D-dúr hegedűversenyével telt; márciusban Olaszországban és Törökországban játszott, majd a Bázeli Szimfonikus Zenekarral lépett fel Svájcban, Németországban és Olaszországban, komoly kritikai és közönségsikert aratva.
Az óriási érdeklődésre való tekintettel áprilisban újabb 7 crossover koncertet adott: az "Explosive Live!" ráadás műsorai Németországot és Ausztriát érintették.
Május végén a Bruch-hegedűversennyel lépett fel Münchenben és Bázelben, majd június 14-én a Hessentag 2017 nevű szabadtéri rendezvényen kápráztatta el a közönséget Rüsselsheimben, ismét crossover műsorral. A 125 éves Hofmeister bútorbolt által szervezett szabadtéri koncerten játszott Sindelfingenben, és annak ellenére aratott nagy sikert, hogy a nézők számára csupán állóhelyek voltak a helyszínen.
Augusztusban két komolyzenei szabadtéri fellépés következett: 24-én a vaduzi klasszikus fesztiválon adta elő Csajkovszkij-hegedűversenyét, majd 27-én előadóesttel fogadta az olasz Borgia közönségét az Il Parco Archeologico di Scolacium nevű régészeti emlékhelyen, ismét Julien Quentin zongoraművésszel.
Szeptember 3-án, a születésnapja előtti napon, ismét a Csajkovszkij-művet játszotta a szülővárosában, Aachenben, a Kurpark Classix elnevezésű rendezvény Last Night nevű záróestjén. A szülei is jelen voltak a nézőtéren. 14-én a bukaresti Enescu-fesztiválon szintén a Csajkovszkij-hegedűversenyt adta elő.

ROCKFORRADALOM

2017. szeptember 15-én megjelent "Rock Revolution" című crossover albuma; promóciója során David a bécsi Sacher hotelben is interjúkat adott. Elsőként a "Bitter Sweet Symphony" című szám videója került a netre. A "Purple Rain" is rákerült az albumra, amely mellett a "Stairway to Heaven" című Led Zeppelin-átiratban is az elektromos hegedű nyújtotta az új hangzásvilágot. A korong címében a "forradalom" szó is erre az új megközelítésre utalt.
Szeptember 16-án a müncheni Oktoberfest megnyitó műsorában lépett fel. A hónap végén két alkalommal is színpadra állt a Csajkovszkij-művel a Nemzetek Fesztiválján Bad Wörishofenben.
Október 13-án újra fellépett a Goldene Henne-gálán Lipcsében. A hónap végén az "Explosive Live!" turné lengyelországi ráadáskoncertjei következtek.
Ezután David és együttese hajóra szállt: a Queen Mary 2 luxushajó fedélzetén adott három koncertet, a Cunard vállalat "Stars at Sea" nevű rendezvényén. A körút október 29-én indult volna Hamburgból és november 3-án ott is ért volna véget, közbeiktatva Stavangert és Oslót. Az időjárási viszonyok miatt csak egy nappal később futott ki a hajó a kikötőből, viszont a fedélzeten tartózkodó mind a 2600 rajongó kapcsolatba kerülhetett Daviddel a 3 órán át tartó autogramosztás közben. Emellett különböző workshopok során megismerkedhettek az utasok a dalszerzés és a színpadtechnika titkaival.
November 6-án, az addigi klasszikus zenei fellépések után, első ízben adott crossover koncertet Izraelben, a Tel-Aviv Arénában, az "Explosive Live!" turné egyik állomásán. 16-án már Dél-Amerikában folytatta: Brazília, Argentína és Chile következett. Decemberben a balti országokba is eljutott a műfajkeverő műsorral.
18-án ünnepelte a 70. születésnapját Zakhar Bron professzor. A Berlini Filharmóniában egy koncerttel ünnepelték őt a tanítványai, David Vittorio Monti "Csárdás"-át adta elő.

VÉGRE BUDAPESTEN!

A 2018-as év nem indult zökkenőmentesen, mivel le kellett mondania porckorongsérv miatt a klasszikus zenei fellépéseit. Ősszel azonban újult erővel folytatódott a crossover siker, hiszen az "Explosive Live!" turné most először megérkezett Budapestre is, 2018. október 10-én a Papp László Sportarénába! Szeptember 25-én Budapesten járt, ahol promóciós interjúkat adott.
2018. október 26-án jelent meg első crossover válogatásalbuma "Unlimited - Greatest Hits" címmel, amellyel 10 éves műfajkeresztező-jubileumát ünnepelte. 2019. májusában Németországban, Svájcban és Ausztriában lépett fel "Unlimited - Greatest Hits Live 2019" nevű turnéjával, amelynek keretein belül május 31-én a bécsi Stadthalléban adott koncertet.
Október végén ismét hajóra szállt: megismétlődött a "Stars at Sea" a Queen Mary 2 fedélzetén. Ezúttal elérte a koncerthajó Stavangert is. 2020-ban tovább folytatódott volna a turnéja; ezúttal a német nyelvterületen kívüli országokban. A koronavírus-járvány miatt azonban elhalasztották a fellépéseket. Október 9-én jelent meg "Alive - My Soundtrack" című crossover albuma, amellyel 2022-ben turnéra indult; a járvány után először jött hozzánk újra közel: Bécsben koncertekzett augusztus 24-én. Márciusban jelent meg első önéletrajzi könyve Wenn ihr wüsstet címmel, valamint ICONIC című komolyzenei albuma érkezett meg novemberben. 2023 tavaszán indult el ICONIC Trio nevű turnéja, amellyel bejárta a világot.

___________________________________________________________

DÍJAK, ELISMERÉSEK

- AmCham Transatlantic Media & Communication Award
2011.04.08. - "Németország és USA kulturális nagykövete"

- BAMBI Awards
2013.11.14. - "Klassik" kategória

- ECHO Pop
2011.03.24. - "Legsikeresebb hazai zenei DVD" kategória | Rock Symphonies DVD
2011.03.24. - "Legjobb hazai pop/rock művész" kategória | Rock Symphonies album
2013.03.21. - "Legjobb hazai pop/rock művész" kategória | Music album

- ECHO Klassik
2008.10.19. - "Klasszikus zene határok nélkül" kategória | Virtuoso album
2010.10.17. - "Az év legkelendőbb albuma" kategória | Classic Romance album
2012.10.14. - "Az év legkelendőbb albuma" kategória | Legacy album
2014.10.26. - "Az év legkelendőbb albuma" kategória | Garrett vs. Paganini album
2015.10.18. - "Az év legkelendőbb albuma" kategória | Timeless - Brahms & Bruch Violin Concertos album

- Frankfurter Musikpreis
2017.04.07. - A rangos zenei díjat a a Musikmesse elnevezésű, nemzetközi hírű és rangú kiállítás és vásár keretein belül adják át olyan személyeknek, akik a tevékenységükkel a zenei világ és a kultúra területére különleges hatást gyakoroltak.

- Goldene Kamera
2010.01.30. - "Legjobb nemzetközi zene" kategória

- Goldene Feder
2009.05.12.

- Goldener Geigenbogen
2009.05.02.

- GQ Award - Man of the Year
2008.11.13. - "Év Férfija, zene" kategória

- Guinness World Records
2008.05.28. - "A világ leggyorsabb hegedűse"
2008.12.20. - "A világ leggyorsabb hegedűse"

- Landesmedienpreis NRW
2010.11.05. - "Észak-Rajna-Vesztfália kulturális nagykövete"

- Live Entertainment Award
2012.03.20. - "Év koncertkörútja" | Rock Symphonies Tour

- Madame Tussaud's panoptikuma
2011.06.16. - Leleplezték a viaszszobrát Berlinben.

- Querdenker
2014.11.25. - A díjazottak a gazdaság, a sport és a kultúra világának olyan képviselői, akik valami újszerűt, kreatívat alkottak a maguk területén, és nem féltek új utakon elindulni.

- Radio Regenbogen Award
2008.03.07. - "Klassik" kategória

- Superbrands Germany
2015.03.18. - Védjeggyé vált: kitüntették a személyiségeket elismerő díjjal, 2015 egyik kiváló márkaneve lett.

- Verdienstorden des Landes Nordrhein-Westfalen
2011.04.07. - Észak-Rajna-Vesztfália német tartomány szolgálati kitüntetése

___________________________________________________________

JÓTÉKONYSÁG, TÁMOGATÁSOK

David a világhírű tenor, José Carreras leukémia alapítványát támogatja, amelynek 2012-ben lett a nagykövete. Az énekes maga is legyőzte ezt a betegséget. David amellett, hogy adakozik, amikor teheti, fel is lép az éves gálán, és több olyan gyerek van, akinek a gyógyulását, kezelését figyelemmel kíséri. A 2017. december 14-én Münchenben zajló eseményen Michael Jackson "Earth Song" című számát adta elő.

2010 - "Jedem Kind ein Instrument" (minden gyereknek egy hangszert) – jótékonysági koncert
2010 - "Mit Dir sind wir viele!" - kampány, a United Nations szegénység ellenes mozgalma
2012 - "Ich will Europa" kampány, az erős Európáért
2016 - "Celebrity Fight Night" - Andrea Bocelli jótékonysági rendezvényének fellépője.
2017 - "Weihnachten für Obdachlose" - Berlin; 3000 rászoruló és hajléktalan vehetett részt a karácsonyi ünnepségen.

___________________________________________________________

KULTÚRA

UNESCO nagykövet (2008, 2009)
"Internationaler Musikwettbewerb Köln" nevű verseny, a tánc- és zeneművészeti főiskola rendezésében - tiszteletbeli zsűritag volt (2011)

___________________________________________________________

REKLÁMOK

Montegrappa (Montblanc)  - "Tributo ad Antonio Stradivari"-tollaik nagykövete. (2007)
Banana Republic (2009) | 3. fotó
Sony (2009) | 2. fotó
s.Oliver (2009) | 4. fotó
Thomas Sabo - "Rebel at Heart" kollekció (2012, 2013, 2014), | 1. fotó
Audi (2013)
Duca del Valentino italcég (2017)

___________________________________________________________

ÉRDEKESSÉGEK

Kedvenc zeneszerzői: Johann Sebastian Bach, Hans Zimmer, John Williams
Kedvenc együttesei, zenészei: Led Zeppelin, Metallica, AC/DC, The White Stripes, Queen, Michael Jackson
Kedvenc ételei: pizza, csokoládé, sashimi, sushi
Kedvenc koktélja: Caipirinha
Kedvenc színe: kék
Kedvenc szabadidős tevékenysége: alvás, sportolás

Abszolút hallása van
Dohányzik
Színtévesztő (főleg a vöröset és a zöldet nem látja rendesen, ennek érzékeltetésére kattints a belinkelt oldalon az "Achromatomaly" gombra)

Több tetoválása is van. Képek: 1) Jobb bicepsz: törzsi szimbólum | 2) Bal váll: törzsi szimbólum | 3) Has: denevér  - mindhárom az egyetemi évei alatt készült New Yorkban | 4) Jobb alkar belső része: "Rock'n'Roll" 2013-ban készült | 5) Bal alkar külső fele: "Viva La Vida" 2017-ben készült. | Frissen készült, 2018 szeptemberében a jobb alkarjának külső felére egy rózsa-koponya kompozíció.

2014.10.22. - A rajongók megszavazták a Hammerstein cipőmanufaktúra oldalán a Legjobban Öltözött Férfinak
2010-ben került a boltokba Rock Symphonies nevű parfümje.
2017. október 5-én került fel a netre a "Molly's Game" / "Elit játszma" című film előzetese, aminek egyik zenéje a "Garrett vs Paganini" albumról az "Erlkönig" című szám.

___________________________________________________________

KÖZÖSSÉGI MÉDIA, ELÉRHETŐSÉGEK

2015. április végétől, a csapata mellett személyesen ő maga is elkezdett írni a Twitterére, ami azért volt lényeges, mert az addigiaknál személyesebb kapcsolatot kezdett kialakítani a rajongóival.
2015. július végétől elkezdte használni az Instagramot is.

| Hivatalos oldala | Facebookja | Twittere | Instagramja | YT | YT | Spotify |

_____________________________________________________________________________________
Az életrajz a DavidGarrettFan.net és a Starity.hu oldalak számára készült. | Tilos másolni!
Forrásmegjelölés nélkül másolták a szöveget: lib.ke.hu | mozicsillag.cc |

>>> NAGYJÁTÉKFILM:

 

2013 - Paganini - Az ördög hegedűse
Der Teufelsgeiger/The Devil's Violinist ....... Niccolò Paganini

Előzetes magyar felirattal: YT

______________________________________________________________________________________


>>> KONCERT DVD:


2009: David Garrett Live – In Concert & in Private

01) He's A Pirate
02) Who Wants To Live Forever
03) Carmen Fantaisie op 25
04) Air
05) Brahms: Hungarian Dance No.5
06) Smile
07) Zapateado
08) Winter Lullaby
09) Rock Prelude
10) Smooth Criminal
11) Ain't No Sunshine
12) Winter (from "The Four Seasons")
13) Csárdás - Gypsy Dance
14) Summertime (from "Porgy & Bess")
15) Duelling Banjos (Duelling Strings)
16) Zorba's Dance
17) Chelsea Girl
18) Bach: Violin Concerto In E Major: 3rd Movement
19) Volare (Nel Blu Dipinto Di Blu)
20) Nothing Else Matters
21) Paganini: Carnevale Di Venezia
22) Humoresque
23) Summer (from "The Four Seasons")
24) The Flight Of The Bumble Bee
25) A Whole New World (from "Aladdin")
26) Sarabande

Bonus: David "In Private"

_____________________________________________________________

 

2010: David Garrett: Rock Symphonies – Open Air Live

01) Kashmir
02) Brahms: Hungarian Dance No.5
03) He's A Pirate ("Pirates of the Caribbean" Theme)
04) Live And Let Die
05) Serenade
06) Jota Navarra
07) Smells Like Teen Spirit
08) Csárdás - Gypsy Dance
09) Duelling Banjos (Duelling Strings)
10) Mission Impossible ("Mission Impossible" Theme)
11) Walk This Way
12) Smooth Criminal
13) Child's Anthem
14) Vocalise
15) Summer (from "The Four Seasons")
16) Peer Gynt Suite
17) Bicycle Race
18) Zorba's Dance
19) Humoresque
20) Little Wing
21) Asturias
22) Master Of Puppets
23) I'll Stand By You
24) Rocking All Over The World
25) Thunderstruck
26) Nothing Else Matters
27) Flight Of The Bumblebee
28) Hey Jude

Bonus: Behind the Scenes | Exclusive Interview with Johannes B. Kerner

_____________________________________________________________

 

2012: David Garrett: Music – Live in Concert 2012

01) We Will Rock You
02) Sabre Dance
03) Whole Lotta Bond
04) Human Nature
05) Beethoven - Scherzo
06) Live & Let Die
07) Tico Tico
08) Yesterday
09) Funiculi Funicula
10) Welcome To The Jungle
11) Thank You For Loving Me
12) He's A Pirate
13) Palladio
14) Sandstorm
15) Viva La Vida
16) Clementi - Sonatina
17) Kashmir
18) Celtic Rondo
19) Cry Me a River
20) Misirlou
21) Leningrad
22) Variations On A Theme Of Corelli
23) Desperado
24) Stop Crying Your Heart Out
25) Highway To Hell
26) Smells Like Teen Spirit
27) Music
28) Let It Be

Bonus Video Tracks

Viva La Vida Music Video
Making Of Viva La Vida Music Video
Track Commentary (English, German)
"Making Of Music" Mini-Documentary (English, German)

_____________________________________________________________

 

2012: David Garrett – Legacy: Live in Baden-Baden

01) Praeludium and Allegro in the style of Pugnani - Fritz Kreisler
02) Caprice Viennois, Op.2 - Fritz Kreisler
03) Romance: Larghetto on a theme by Carl Maria von Weber - Fritz Kreisler
04) Variations on a theme of Corelli in the style of Tartini - Fritz Kreisler
05) Liebesleid - Fritz Kreisler
06) Tambourin Chinois, Op.3 - Fritz Kreisler
07) Variation 18 from Paganini-variations, Op.43 by Sergei Rachmaninoff - Fritz Kreisler
08) Liebesfreud - Fritz Kreisler
09) Variations "Carnevale di Venezia", Op.10 - Nicolò Paganini
10) Concerto for violin and orchestra in D, Op.61 - L. v. Beethoven

Featuring the National Philharmonic of Russia
Conducted by Vladimir Spivakov and Lorenzo Coladonato
New arrangements by Franck van der Heijden and David Garrett

Plus: Playing For My Life - Documentary

>>

Alive - My Soundtrack (2020)

1. Stayin' Alive
2. What A Wonderful World
3. Happy
4. Paint It Black
5. Beauty And The Beast
6. Hit The Road Jack
7. Dance Of The Knights
8. Shallow
9. Enter Sandman
10. Circle Of Life
11. Thriller
12. Confutatis
13. Let It Go
14. Bella Ciao
15. The 7th - Allegretto
16. Game Rhapsody

2. lemez (Deluxe Edition)

1. Tarantella Napoletana
2. Hoedown
3. Imagine
4. Come Together
5. You'll Never Walk Alone
6. Amazing Grace
7. Prelude C# Minor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Unlimited - Greatest Hits (2018)

1. Smooth Criminal (Acoustic Version 2018)
2. He's A Pirate (Pirates Of The Caribbean)
3. Leningrad (2018)
4. Walk This Way (Acoustic Version 2018)
5. The Show Must Go On (2018)
6. Air (Acoustic Version 2018)
7. The 5th
8. Asturias (Acoustic Version 2018)
9. Musica É (2018)
10. Viva La Vida
11. Toccata (New Arrangement 2018)
12. Nothing Else Matters
13. Smells Like Teen Spirit
14. She's Out Of My Life (2018)
15. Summer
16. Cry Me A River

17. Kashmir
18. The Best Of Me (2018)
19. Dangerous
20. Purple Rain
21. Hey Jude (2018)

2. lemez (Deluxe Edition)

1. Bitter Sweet Symphony
2. November Rain
3. Bolero
4. Duel Guitar vs. Violin
5. Hungarian Dance No. 5
6. Summertime
7. The 5th (Ben Preston Remix)
8. Little Wing
9. Zorba's Dance
10. Ain't No Sunshine
11. Ma Dove Sei (with Andrea Bocelli)
12. I Have A Dream
13. Explosive (with the Royal Philharmonic Orchestra & Franck van der Heijden)
14. Por Una Cabeza (with Martynas)
15. Ode To Joy (with Katherine Jenkins)
16. Io Ti Penso Amore (with Nicole Scherzinger)

 

Rock Revolution (2017)

- In The Air Tonight
- Born In The USA
- Stairway To Heaven
- Superstition
- Bitter Sweet Symphony
- Killing In The Name
- Purple Rain
- Eye Of The Tiger
- Fix You
- Concerto No.1
- The Well Dressed Guitar
- You’re The Inspiration
- Duel Guitar vs. Violin
- Bohemian Rhapsody
- Earth Song

- Baroque Reinvention (Deluxe)
- One Moment in Time (Deluxe)
- Nah Neh Nah (Deluxe)
- Bitter Sweet Symphony (DVD – Deluxe)
- Superstition (DVD – Deluxe)
- Purple Rain (DVD – Deluxe)
- Stairway to Heaven (DVD – Deluxe)
- Born In the USA (DVD – Deluxe)
- In The Air Tonight (DVD – Deluxe)
- Killing In The Name Of (DVD – Deluxe)
- Duel Guitar vs. Violin (DVD – Deluxe)
- Your’re The Inspiration (DVD - Deluxe)

Explosive (2015)

1. Dangerous
2. Explosive
3. Serenity
4. Lose Yourself
5. Adventure Island
6. Midnight Waltz
7. How Many Times
8. Unlimited Symphony
9. They Don't Care About Us
10. Thinking Out Loud
11. Innovation
12. Ritmo Español
13. Baboushka
14. Baroque Fantasy
15. Furious

2. lemez (Deluxe Edition)

1. Wrecking Ball
2. Fuel
3. Melancholia
4. O' Fortuna
5. Serenity (Instrumental Version)
6. Explosive (Backing Track)

 

 

Timeless - Brahms & Bruch Violin Concertos (2014)

Max Bruch – Concerto for violin and orchestra No.1 in G minor, Op. 26
1. Allegro moderato
2. Adagio
3. Finale. Allegro.


Johannes Brahms – Concerto for violin and orchestra in D major, Op. 77
4. Allegro non troppo
5. Adagio
6. Allegro giocoso, ma non troppo vivace - Poco piu presto

Bonus DVD (Deluxe)

The Making of Timeless - Brahms & Bruch (English, German)

 

David Garrett - The Early Years (2014)

CD 1:
Beethoven: Violin Sonata
No.5 In F, Op.24 - "Spring"
Bach, J.S.: Partita No.2, BWV 1004
Mozart, W.A.: Adagio, K.261

CD 2:
Mozart, W.A.: Violin Concerto
No.7 K.271i; No.4 K.218 & Sonata
For Piano And Violin In B Flat, K.454

CD 3:
Paganini: Caprices For Violin, Op.1

CD 4:
Tchaikovsky: Violin Concerto In D, Op.35
Conus: Violin Concerto In E Minor

CD 5: 14


Caprice (2014)

01. Caprice No.24
02. Ma Dove Sei featuring Andrea Bocelli (angol változat)
03. La Campanella
04. Io Ti Penso featuring Nicole Scherzinger (angol változat)
05. Sonata No.12 in E Minor, Opus 3
06. Devils Trill Sonata
07. Capriccio Tarantella
08. Swan Lake Theme
09. Rachmaninoff Concerto No.2
10. Caprice No. 5
11. A La Turca
12. Scarlatti Sonata in F Minor k466
13. Gypsy Dance
14. Carnival of Venice

 

 

 

 

Garrett vs. Paganini (2013)

/ The Devil's Violinist (OST | original soundtrack) / filmzene

01. Erlkönig (Schubert)
02. Ma Dove Sei
[feat. Andrea Bocelli] (David Garrett/
Franck van der Heijden/Giancarlo Romita)
03. Caprice No.24 (Paganini)
04. Io Ti Penso Amore [feat. Nicole Scherzinger] (Paganini)
05. Devil's Trill Sonata -
Larghetto Affettuoso (Tartini)
06. Sonata No. 12 in E minor, Opus 3 (Paganini)
07. Swan Lake Theme (Csajkovszkij)
08. La Campanella (Paganini)
09. Rachmaninoff Concerto No. 2 (Rahmanyinov)
10. Caprice No. 5 (Paganini)
11. A La Turca (Mozart)
12. Scarlatti Sonata in F minor, k466
[feat. Steve Morse] (Scarlatti)
13. Gypsy Dance
(David Garrett/Franck van der Heijden)
14. Carnival Of Venice (Paganini)
15. Capriccio Tarantella (Wieniawsky)

Deluxe CD 2 | Filmzene |

16. Movie Start Caprice No. 5
17. John Watson's Plan
18. Urbani Disturbs
19. Rachmaninoff: Paganini Variations
20. Langham Waits
21. The Crowd Is Amazed
22. Who Is The Real You?
23. Io Ti Penso Amore (London Concert)
24. Urbani Takes Care Of Things
25. Caprice No. 4
26. The Betrayal & The Beat Up
27. Return To Italy

 

14 (2013)

01. Paganini: La Campanella, Op.7 - Arr. August Wilhelmj - La Campanella, Op.7
02. Tartini: Sonata For Violin And Continuo In G Minor, B. g5 - "Il trillo del diavolo" - 1. Larghetto affettuoso
03. Tartini: Sonata For Violin And Continuo In G Minor, B. g5 - "Il trillo del diavolo" - 2. Allegro

04. Tartini: Sonata For Violin And Continuo In G Minor, B. g5 - "Il trillo del diavolo" - 3. Grave
05. Tartini: Sonata For Violin And Continuo In G Minor, B. g5 - "Il trillo del diavolo" - 4. Allegro assai
06. Dvorák: Arranged For Violin And Piano - Humoresque
07. Schubert: Arr. for Violin And Piano - Ave Maria (Adapted For Violin And Piano)
08. Kreisler: Praeludium Und Allegro (In The Style Of Gaetano Pugnani)
09. Csajkovszkij: None But The Lonely Heart,
Op.6, No.6 (Nyet, tolko tot, kto znal) - Adapted For Violin And Piano - None But The Lonely Heart, Op.6, No.6
10. Wieniawski: Fantaisie brillante Op. 20
11. Kreisler: Liebesleid
12. Elgar: La Capricieuse, Op.17
13. Bruch: Arranged For Violin And Piano - Kol Nidrei, Op.47

 

Music (2012)

01 Viva la Vida
02 Cry me a River
03 Beethoven Scherzo
04 Human Nature
05 Tico Tico – David Garrett, Arturo Sandoval
06 Chopin Nocturne – David Garrett, David Foster
07 Whole Lotta Bond
08 Clementi Sonatina
09 Sandstorm
10 Music
11 Sabre Dance
12 Bach Double Harpsichord Concerto In C Major
13 We will Rock You
14 Celtic Rondo
15 Ode To Joy – David Garrett, The European Community Choir
Deluxe CD

01 Viva la Vida
02 Cry me a River
03 Beethoven Scherzo
04 Human Nature
05 Tico Tico – David Garrett, Arturo Sandoval
06 Chopin Nocturne – David Garrett, David Foster
07 Whole Lotta Bond
08 Clementi Sonatina
09 Sandstorm
10 Music
11 Sabre Dance
12 Bach Double Harpsichord Concerto In C Major
13 We will Rock You
14 Celtic Rondo
15 Ode To Joy – David Garrett, The European Community Choir

Bonus

16 Misirlou
17 Desperado
18 Welcome to the Jungle

 

Legacy (2011)

01. Beethoven: Allegro ma non troppo [Violin Concerto in D, Op.61]
02. Beethoven: Larghetto - [Violin Concerto in D, Op.61]
03. Beethoven: Rondo (Allegro) [Violin Concerto in D, Op.61]
04. Kreisler: Praeludium and Allegro in the style of Pugnani
05. Rahmanyinov: Variation 18 [Rhapsody on a Theme of Paganini, Op.43]
06. Kreisler: Caprice Viennoise, Op.2
07. Kreisler: Variations on a theme of Corelli in the style of Tartini
08. Kreisler: Romance: Larghetto on a theme by Carl Maria von Weber
09. Kreisler: Tambourin Chinois, Op.3
10. Kreisler: Liebesleid

2012 | DVD bonus: Playing For My Life (Documentary)

 

 

Rock Symphonies (2010)

01. Smells Like Teen Spirit
02. November Rain
03. The 5th
04. Walk this Way
05. Toccata
06. Vivaldi vs. Vertigo
07. Master of Puppets
08. 80th Anthem
09. Live And Let Die
10. Asturias
11. Kashmi
r

Deluxe CD 1

05. Live and let Die
09. Toccata
12. Rock Symphonies
13. Peer Gynt

14. Mission Impossible
15. Rocking all over the World

 Deluxe CD 2

1. En Aranjuez Con Tu Amor
2. I'll Stand By You
3. Mahler #5
4. Child's Anthem
5. Rock Symphonies
Trailer 1: The Music (Video)
6. Rock Symphonies
Trailer 2: The Concept (Video)
7. Smells Like Teen Spirit
(Live From Electric Lady Studios) (Video)
8. Walk This Way
(Live From Electric Lady Studios) (Video)

 

Classic Romance (2009)

01. Humoresque
02. Méditation
03. None but the Lonely Heart
04. Serenade
05. Zigeunerweisen – 1: Moderato
06. Zigeunerweisen – 2: Un peu plus lent
07. Zigeunerweisen – 3: Allegro molto vivace
08. Salut d’amour
09. Vocalise
10. Mendelssohn Violin Concerto – 1: Allegro molto appassionato
11. Mendelssohn Violin Concerto – 2: Andante
12. Mendelssohn Violin Concerto – 3: Allegro molto vivace

Limited X-Mas Edition:

CD 2
1. Christmas Medley
2. Jingle Bells
3. Oh Holy Night

Video:
1. Humoresque

 

 

David Garrett (2009)

01. Summer (Antonio Vivaldi)
02. Nothing Else Matters (Metallica)
03. He’s A Pirate (Pirates of the Caribbean Theme)
04. Smooth Criminal (Michael Jackson)
05. Csárdás - Gypsy Dance (Vittorio Monti)
06. Who Wants To Live Forever? (Queen)
07. Thunderstruck (AC/DC)
08. Ain’t No Sunshine (Bill Withers)
09. Carmen Fantaisie (Georges Bizet) featuring Paco Pena, guitar
10. Air (Johann Sebastian Bach)
11. Zorba’s Dance (from the film Zorba the Greek)
12. Chelsea Girl (David Garrett, Franck van der Heijden)
13. Rock Prelude (David Garrett, Franck van der Heijden)
14. Duelling Banjos (Duelling Strings, from the film Deliverance)
 

 

 

The Fascination of David Garrett (2009)

01. Mozart: Violin Concerto in D, KV271i - 1. Allegro maestoso
02. Bach: Partita For Violin Solo No.2. in D minor, BWV 1004 - 4. Giga
03. Beethoven: Sonata for Violin and Piano No.5. in F, Op.24 - "Spring" - 1. Allegro
04. Mozart: Sonata for Piano and Violin in B flat, K.454 - 3. Allegretto
05. Paganini: 24 Caprices for Violin, Op.1 - No.1 in E
06. Paganini: 24 Caprices for Violin, Op.1 - No.4 in C minor
07. Paganini: 24 Caprices for Violin, Op.1 - No.9 in E
08. Conus: Violin Concerto in E minor - Adagio (Excerpt)
09. Paganini: 24 Caprices for Violin, Op.1 - No.6 in G minor
10. Paganini: 24 Caprices for Violin, Op.1 - No.13 in B flat
11. Csajkovszkij: Violin Concerto in D, Op.35 - 3. Finale (Allegro vivacissimo)
12. Paganini: 24 Caprices for Violin, Op.1 - No.24 in A minor
 

 

 

 

Encore (2008)

01. Smooth Criminal (Michael Jackson)
02. Who Wants To Live Forever? (Queen)
03. Clair De Lune (Claude Debussy)
04. He’s A Pirate (Pirates Of The Caribbean Theme)
05. Summertime (George Gershwin)
06. Hungarian Dance No. 5 (Johannes Brahms)
07. Chelsea Girl (David Garrett, Franck van der Heijden)
08. Summer (Antonio Vivaldi)
09. O Mio Babbino Caro (Giacomo Puccini)
10. Air (Johann Sebastian Bach)
11. Thunderstruck (AC/DC)
12. New Day (David Garrett, Franck van der Heijden)
13. Ain’t No Sunshine (Bill Withers)
14. Rock Prelude (David Garrett, Franck van der Heijden)
15. Winter Lullaby (David Garrett, Franck van der Heijden)
16. Zorba’s Dance (from Zorba the Greek)
 

 

Virtuoso (2007)

01. La Califfa (Ennio Morricone)
02. Carmen Fantaisie (Georges Bizet) feat. Paco Pena, guitar
03. Nothing Else Matters (Metallica)
04. Csárdás Gypsy Dance (Vittorio Monti)
05. Duelling Strings (from the film "Deliverance")
06. Pachelbel's Canon
07. Paganini Rhapsody (on Caprice 24)
08. Somewhere (from Leonard Bernstein's "West Side Story")
09. The Flight of The Bumble Bee (Rimszkij-Korszakov)
10. Serenade (David Garrett, Franck van der Heijden)
11. Toccata (David Garrett, Franck van der Heijden)
12. You Raise Me Up (Brendan Graham, Rolf Lovland)
13. Eliza’s Song (David Garrett, Franck van der Heijden)

2013 | Bonus: Csárdás - Gypsy Dance (The Ganas Mix)

 

 

Free (2007)

01. La Califfa (Ennio Morricone)
02. Carmen Fantaisie (Georges Bizet) featuring Paco Pena, guitar
03. Nothing Else Matters (Metallica)
04. Csárdás Gypsy Dance (Vittorio Monti)
05. Duelling Strings (from the film "Deliverance")
06. Paganini Rhapsody (on Caprice 24)
07. Serenade (David Garrett, Franck van der Heijden)
08. The Flight of The Bumble Bee (Rimszkij-Korszakov)
09. Toccata (David Garrett, Franck van der Heijden)
10. Somewhere (from Leonard Bernstein's musical "West Side Story")
11. Eliza’s Song (David Garrett, Franck van der Heijden)

2008 | Bonus: Canon (Pachelbel)

 

 

No Dress Code (2005)

01. Brahms: F.A.E. Violin Sonata "Scherzo"
02. Sarasate: Spanish Dances for Violin and Piano Op. 22-1 Romanza Andaluza 03. Monti: Csárdás
04. Kreisler: Caprice Viennois Op. 2
05. Paganini: Caprice for Violin solo No. 13
06. Foster: Jeannie with the Light Brown Hair
07. Kreisler: Tempo di Minuetto
08. Sarasate: Introduction and Tarantelle Op. 43
09. Mozart: Sonata for Piano and Violin in B flat, K378. - Allegro Moderato
10. Mozart: Sonata for Piano and Violin in B flat, K378. - Andantino Sostenuto e Cantabile
11. Mozart: Sonata for Piano and Violin in B flat, K378. - Rondeau. Allegro
 

 

 

 

Pure Classics (2002)

01. Mozart: Violin Concerto In D, KV271i - 1. Allegro maestoso
02. Bach: Partita For Violin Solo No.2 In D Minor, BWV 1004 - 4. Giga
03. Beethoven: Sonata For Violin And Piano No.5 In F, Op.24 - "Spring" - 1. Allegro
04. Mozart: Sonata For Piano And Violin In B Flat, K.454 - 3. Allegretto
05. Paganini: 24 Caprices For Violin, Op.1 - No. 1 In E
06. Paganini: 24 Caprices For Violin, Op.1 - No. 4 In C Minor
07. Paganini: 24 Caprices For Violin, Op.1 - No. 9 In E
08. Conus: Violin Concerto In E Minor - Adagio
09. Paganini: 24 Caprices For Violin, Op.1 - No. 6 In G Minor
10. Paganini: 24 Caprices For Violin, Op.1 - No. 13 In B Flat
11. Csajkovszkij: Violin Concerto In D, Op.35 - 3. Finale (Allegro vivacissimo)
12. Paganini: 24 Caprices For Violin, Op.1 - No. 24 In A Minor
 

 

 

 

Tchaikovsky, Conus: Violin Concertos (2001)

[1] Csajkovszkij: Violin Concerto In D, Op.35 - 1. Allegro moderato
[2] Csajkovszkij: Violin Concerto In D, Op.35 - 2. Canzonetta (Andante)
[3] Csajkovszkij: Violin Concerto In D, Op.35 - 3. Finale (Allegro vivacissimo)
[4] Conus: Violin Concerto In E Minor - Allegro molto - Andante espressivo
[5] Conus: Violin Concerto In E Minor - Adagio
[6] Conus: Violin Concerto In E Minor - Andante espressivo - Cadenza
 

 

 

 

 

 

Paganini Caprices (1997)

Niccolo Paganini: 24 Caprices For Violin

01. Op.1 – No. 1 in E
02. Op.1 – No. 2 in B minor
03. Op.1 – No. 3 in E minor
04. Op.1 – No. 4 in C minor
05. Op.1 – No. 5 in a minor
06. Op.1 – No. 6 in G minor
07. Op.1 – No. 7 in A minor
08. Op.1 – No. 8 in E flat
09. Op.1 – No. 9 in E
10. Op.1 – No. 10 in G minor
11. Op.1 – No. 11 in C
12. Op.1 – No. 12 in A flat
13. Op.1 – No. 13 in B flat
14. Op.1 – No. 14 in E flat
15.Op.1 – No. 15 in E minor
16. Op.1 – No. 16 in G minor
17. Op.1 – No. 17 in E flat
18. Op.1 – No. 18 in C
19. Op.1 – No. 19 in E flat
20. Op.1 – No. 20 in D
21. Op.1 – No. 21 in A
22. Op.1 – No. 22 in F
23. Op.1 – No. 23 in E
24. Op.1 – No. 24 in A minor

 

 

Mozart: Violinkonzerte (1995)

1. Violin Concerto in D, KV271i – 1. Allegro maestoso
2. Violin Concerto in D, KV271i – 2. Andante
3. Violin Concerto in D, KV271i – 3. Rondo. Allegro
4. Violin Concerto No.4 in D, K.218 – 1. Allegro
5. Violin Concerto No.4 in D, K.218 – 2. Andante cantabile
6. Violin Concerto No.4 in D, K.218 – 3. Rondeau. Andante grazioso – Allegro ma non troppo
7. Sonata for Piano and Violin in B flat, K.454 – 1. Largo – Allegro
8. Sonata for Piano and Violin in B flat, K.454 – 2. Andante
9. Sonata for Piano and Violin in B flat, K.454 – 3. Allegretto
 

 

 

 

 

Violin Sonata (1995)

01 - Beethoven: Sonata For Violin And Piano No.5 In F, Op.24 - "Spring" - 1. Allegro
02 - Beethoven: Sonata For Violin And Piano No.5 In F, Op.24 - "Spring" - 2. Adagio molto espressivo
03 - Beethoven: Sonata For Violin And Piano No.5 In F, Op.24 - "Spring" - 3. Scherzo (Allegro molto)
04 - Beethoven: Sonata For Violin And Piano No.5 In F, Op.24 - "Spring" - 4. Rondo (Allegro ma non troppo)
05 - Bach: Partita For Violin Solo No.2 In D Minor, BWV 1004 - 1. Allemande
06 - Bach: Partita For Violin Solo No.2 In D Minor, BWV 1004 - 2. Corrente
07 - Bach: Partita For Violin Solo No.2 In D Minor, BWV 1004 - 3. Sarabande
08 - Bach: Partita For Violin Solo No.2 In D Minor, BWV 1004 - 4. Giga
09 - Bach: Partita For Violin Solo No.2 In D Minor, BWV 1004 - 5. Ciaccona
10 - Mozart: Adagio For Violin And Orchestra In E, K.261 - Adagio
 

Utolsó frissítés: 2023.10.02. 12:12 Éowyn által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace