Starity

Debby Ryan

Debby Ryan Debby Ryan nemzetisége 64. 6574rajongó 883vélemény
  • Értékelés
  • tehetség: 83%
  • stílus: 82%
  • szimpátia: 81%

Debby Ryan életrajza


Deborah Ann Ryan

Debby Ryan május 13-án született Huntsvilleben, Alabama államban. 7 éves koráig Alabamában nevelkedett, majd átköltöztek Németországba, ahol színházakban kezdett játszani. 3 évvel késõbb, vagyis 10 éves korában visszaköltöztek az Egyesült Államokba. Testvére, Chase Ryan szintén énekes és zenész.

Karrier

Debby nagyon sokáig pompom lány volt, ám a színészet kedvéért feladta. Amikor az Egyesült Államokban laktak, Debby rájött, hogy színésznõ szeretne lenni, és nem csak színházakban szeretne játszani. Ügynökség után kutatott, s miután talált egyet, szerepet kapott a Barney: Let's Go to the Firehouse-ban. Ezután egyre több reklámban szerepelt, majd a The Longshots-ban megkapta Edith szerepét. Ezek után került a Disney Channelhez, ahol Bailey Pickett bőrébe bújhatott a The Suite Life On Deck sorozatban. A széria nagy sikert aratott a Disney Channel-en, 2008-ban a legnézettebb sorozat volt a csatornán. Itt vált ismertté.

2010-ben főszerepet kapott a 16 Wishes (16 kívánság) című filmben. Később a What If... c. filmben Kimberly karakterét ölthette magára. 2012-ben a Disney Channel filmjében, a Radio Rebel-ben (Rádiós lázadó) ismét a főszereplőt (Tara Adams-et) kelthette életre. 2011-ben startolt saját sorozata, a Jessie, mely sokáig az egyik legnézettebb Disney sorozat volt. 2012-ben szintén Jessie-t játszhatta egy epizód erejéig az Austin és Ally c. sorozaban. 2013-ban láthattuk a Sok sikert Charlie! c. Disney-s sorozatban, szintén mint Jessie Prescott.

2014-ben több kisebb sorozatszerepet is kapott. A 2015-ös évben a Disney újonnan induló sorozatában (Riley a nagyvilágban) tűnt fel. Ezévben több jelölést is kapott, végül megkapta a „Kedvenc sorozatszínésznő" elismerést a Jessie-ben nyújtott alakításáért. Október 16-án bemutatták a Jessie sorozat utolsó részét. A széria öt évadot élt meg. 2016 januárjában Instagramon jelentette be, hogy szerepelni fog a Myseries of Laura c. tévéműsorban, ahol Debra Messing féltestvérét fogja alakítani. 2 epizódon keresztül bújhatott Lucy Diamond bőrébe. Ezután szintén sorozatban kapott szerepet, méghozzá a Sing It!-ben formálhatta meg Holli-t 10 epizód erejéig.

Később szintén Instagram-oldalán keresztül adta tudtunkra, hogy készülőben van új filmje, a Cover Versions, melyben feltűnik többek között Ashely Argota, Katie Cassidy, Drake Bell és Jerry Trainor is. A 2017-es évben Twitter-fiókján erősítette meg a hírt, miszerint főszerepet kapott a The CW új sorozatában, az Insatiable-ben, de a pilot fázisban lévő sorozatot a csatorna végül mégsem mutatta be. Szintén ebben az évben főszerepet játszott a Rip Tide című filmben. Cover Versions, Nap nap után, valamint A Partiállat című filmjeit 2018-ban mutatták be, utóbbiban Melissa McCarthy mellett játszhatott.

Az év augusztusában elstartolt sorozata a Netflixen, az Insatiable, melyet korábban a The CW elutasított. A széria kezdetben nem kevés negatív vissazjelzést kapott, még online petíciót is indítottak, hogy ne indulhasson el. Debby erre reagálva a következőket írta Instagram-oldalán: "Olyan emberként, aki mélyen törődik olyan nőkkel, akik meg vannak szégyenítve a társadalom által kinézetük miatt, annyira izgatott voltam, hogy az Insatiable-n dolgozhatok, mert ez egy olyan műsor, amely a szatírán keresztül foglalkozik ezzel a dologgal. A szatíra egy módja annak, hogy a sötétséget fénnyé változtassuk, és elkezdjük a nehéz beszélgetéseket."

A nem kevés visszhang ellenére mégis berendelték a sorozat második évadát 2019-re, mely október 11-én  került fel a Netflixre.

A színésznő 2020-ban a Horse Girl című Netflix filmben játszott, Alison Brie oldalán. 

Zenei karrier

2013-ban 5 barátjával (Kylie, Johnny, Carman, Harrison, Edwin) alapított egy bandát, The Never Ending néven, ahol Debby az énekesnő szerepét töltötte be. A banda első albuma az "One" címet viseli. Számos koncertet adtak már Amerika-szerte.

Magánélet

A színésznő 2013 májusában kezdett el randevúzni a Twenty One Pilots dobosával, Josh Dun-nal. Kapcsolatuk egészen 2014 szeptemberéig tartott. Később szárnyra kapott néhány pletyka, miszerint Debby és Josh újra együtt van, ám ezek sem megerősítve, sem pedig megcáfolva nem lettek, így sokáig csak találgathattunk. 2018 decemberében minden tisztázódott: a színésznő Instagram-oldalán keresztül tudatta rajongóival az örömhírt, miszerint Josh új-zélandi kirándulások során megkérte a kezét, melyre ő boldogan igent mondott. 2019. december 31-én keltek egybe, s a ceremónia után hatalmas partit tartottak egy Austini szállodában. Érdekesség, hogy egybekelésüket sokáig titokban tartották a média elől, csupán csak 2020 májusában derült ki, bár találgatások már korábban voltak. 

2016-ban botrányt kavart, ugyanis ittasan okozott balesetet, amiért majdnem börtönbe is kerüt. A balesetben szerencsére senki sem szenvedett komolyabb sérülést. A 2016-os év vége felé ismét részese lett egy kisebb incidensnek, ugyanis Carrie Fisher édesanyja, Debbie Reynolds halálhírét sokan félreértelmezték, és úgy hitték, Debby távozott az élők sorából. Később azonban Twitterjén tiszta vizet öntött a pohárba.

Érdekességek

▶Debby tud játszani gitáron és zongorán, ezt kihasználva zenéket kezdett írni a bátyjával. Az elkészült számokat a 2009 júliusában induló "Terrific Teen Tour" c. turnén adta elő. A turnén részt vett még Mitchel Musso, Jasmine Richards és Savannah Outen is. Debby ezen a turnén debütált, mint énekesnõ. 

▶Naponta több órát szán haja ápolására, amelyet már évek óta fest.

▶Kutyusa, Presley nevét rajongói segítségével választotta.

▶Kedvenc színésznői közé tartozik Brenda Song, akivel dolgozott is együtt, Rachel McAdams és Meryl Streep.

▶Jó barátok Sterling Knight-tal, Selena Gomezzel, Brenda Songgal és Ashley Tisdale-vel is.

▶Nagyon szeret sütni, főzni.

▶Legnagyobb álma, hogy filmproducer lehessen.

▶Kedvenc zenei stílusa a jazz.

▶Elmondása szerint nem a legjobb dolog Disney - sztárnak lenni.

▶Tiniként azt a fogadalmat tette, hogy 18 éves koráig nem randevúzik.

▶Szereti a horrorfilmeket.

▶Kedvenc időtöltései közé tartozik az írás, a rajzolás és a fotózás.

Autogram - címe 

Debby Ryan 

Persona PR 

8840 Wilshire Blvd. 

Suite 212

Beverly Hills, Ca 90211

USA 

---------------------

Elérhetőségek

Facebook-oldal: facebook.com/DebbyRyan

Instagram: instagram.com/debbyryan

Twitter: twitter.com/debbyryan

-Bővítette: LeerdammerGirl-

Film:

2020: The Opening Act (utómunkálatok) 

Horse Girl - Nikki

2018: Life of the Party/A Partiállat - Jennifer

Every Day/Nap nap után - Jolene

Cover Versions - Maple

2017:  Rip Tide - Cora

Grace - Nicole

2013: Kristin's Christmas Past - Haddie 

2012: Radio Rebel/Rádiós lázadó - Tara Adams

2011: Zack és Cody a fedélzeten: A Film - Bailey Pickett

2010: 16 kívánság - Abby Jensen

What If... - Kimberly Walker

2008: The Longshots - Edith

2006: Barney: Let's Go to the Firehouse


Sorozat:

2018-2019: Insatiable - Patty

2017: Daytime Divas - Maddie Finn

2016: Laura rejtélyei - 1 epizód, Lucy

Sing It! - 10 epizód, Holli 

2015:  Girl Meets World - 1 epizód, Jessie Prescott

2014: Mighty Med - Jade

2013: Sok sikert Charlie! - Jessie Prescott

2012: A&E's The Glades - Christa Johnson 
Zeke és Luther - Courtney Mills
Austin és Ally - Jessie Prescott

2011- 2015 : Jessie - Jessie Prescott

2010: The Haunting Hour: Wrong Number - Stefani Howard

2009: Wizards On Deck with Hannah Montana - Bailey Pickett

2008-2011: Zack és Cody a tengerjárón - Bailey Pickett

Műsor:

2012: RyanStyle 

Tv:

2008: Studio DC: Almost Live - önmaga/Bailey Pickett
Disney Channel's Totally New Year 2008 - önmaga
Jonas Brothers: Living the Dream - önmaga

Szinkronhang:

2009: My Mate Flynn - szinkronhang

2009:

Terrific Teen Tour

2010:

Hakuna Matata (Disney Mania 7)
Open Eyes (16 Wishes Soundtrack) 
A Whis Comes True Everyday (16 Wishes Soundtrack)
Deck The Halls (Santa Paws)

2011:

Made Of Matches
We Ended Right
Hey, Jessie (Jessie)

2012:

We Got The Beat (Radio Rebel)

2013:

Favorite Time of Year

Face 2 Face with Ross Lynch

2014:

Best Year

Utolsó frissítés: 2020.09.21. 21:09 LeerdammerGirl által


Oszd meg!   iwiw  facebook  twitter  myspace